غزه ( جنگ 22 روزه ، 2009 - 2008 )

از دانشنامه فلسطین


محتویات

الف - مقدمه :

رژیم صهیونیستی پس از ماهها محاصره طولانی نوار غزه و بستن تمامی گذرهای این منطقه بر روی ساکنان این منطقه که جمعیتی بیش از یک و نیم میلیون نفر می باشند نتوانست این مردم را از پای درآورد .

مردم فلسطین علی رغم تحمل بحران اقتصادی غزه با مرگ خاموش دست و پنج نرم می کردند اما هیچ گاه از حمایت از دولت مردمی حماس دست برنداشتند . از این رو رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در شکست دادن دولت قانونی حماس تلاش کرد تا مجددا انتقام دیگری از فلسطینیان بگیرد و دست به مجازات دسته جمعی آنها در نوار غزه بزنند .

بر این اساس در هفتم دی ماه 1387 مرحله اول عملیات سنگین نظامی علیه منطقه بسته غزه را آغاز کرد تا با در هم شکستن مقاومت اسلامی مردم منطقه و حذف مقاومت از معادله فلسطینی - - اسرائیلی ، راه مذاکرات را برای تأسیس دو دولت در یک سرزمین باز کند و عملاً با حذف کشور فلسطین صرفا " یک دولت مسلمان - - مسیحی در بخشی از سرزمین تحت حاکمیت اسرائیل شکل بگیرد .

" شواهد و قرائن حاکی از این بود که رژیم صهیونیستی باور کرده بود و این باور را به شهروندان غاصب خود نیز باورانده بود که طی یک دوره کوتاه 7 تا 10 روزه جریان مقاومت را از میان بر می دارد و یا آنکه آن را تا آنجا تضعیف می کند که توانایی مخالفت با طرحهای اسرائیلی - - آمریکایی نداشته باشد .

بر این اساس عملیات نظامی خود را در سه مرحله عملیات هوایی ، عملیات زمینی ( الف ) و عملیات زمینی ( ب ) طراحی کرد . مدت زمان عملیات هوایی را حداکثر 4 روز و مدت زمان هر مرحله از عملیات زمینی را حداکثر سه روز در نظر گرفته بودند .

مرحله اول عملیات به گونه ای طراحی شده بود که با بمباران حدود 300 نقطه از غزه ، مقاومت زمین گیر شده و عناصر آن به صیدهایی در دسترس تبدیل شوند .

عملیات سنگین هوایی به جای چهار روز هفت روز به درازا کشید و بر اساس اطلاعاتی که خود اسرائیل منتشر کرده است 600 نقطه از مراکز حساس منطقه کوچک غزه را زدند . اما وقتی روز 13 دی ماه فرا رسید کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی دریافت که آسیب چندانی به مقاومت حماس وارد نشده است و شلیک موشکهای آن نه تنها ادامه دارد بلکه هر روز به برد آنها افزوده شده است .

نکته مهم دیگر این بود که جریان مقاومت فلسطینی منطقه جنگی را از نظر خدمات رسانی ، امور درمانی و مدیریت و سازماندهی و اداره جنگ به خوبی اداره کرده بود و هیچ نشانه ای از اضطراب در مقاومت و دولت برآمده از آن مشاهده نمی شد .

رژیم صهیونیستی سپس با نومیدی و در حالی که خود را ناگزیر می دید تصمیم به اجرای ادامه برنامه نظامی گرفت و این در حالی بود که باراک و اشکنازی دو عنصر کارآزموده نظامی کابینه نسبت به امکان عملیات زمینی بشدت تردید داشتند .

مرحله ( الف ) عملیات زمینی در شامگاه روز شنبه 14 دیماه با یورش 20هزار نیروی نظامی که هر کدام از یک جان پناه متحرک - - تانک مرکاوا - - برخوردار بوده و خط سنگین آتش بمب افکنها آنان را پشتیبانی می کرد ، شروع شد .

این نیروها از پنج محور به سمت عرض کوتاه - - بین 6 تا 11 کیلومتر - - هجوم بردند ولی باز هم برخلاف تصور دستگاه نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی این مرحله نیز بیش از یک هفته به طول انجامید و بدون آنکه نتیجه ای در برداشته باشد ، به پایان رسید . "

سرانجام این جنگ پس از 22 روز در تاریخ 29/7/1387 به پایان رسید در حالی که رژیم صهیونیستی نتوانست به هیچ کدام از اهداف خود دست یابد و نوارغزه را که در برخی جاها عرض آن کمتر از شش کیلومتر است را اشغال کند . این در حالی است ارتش این رژیم در جنگ سوم اعراب و اسرائیل در سال 1967 در جنگ با ارتشهای چهار کشور عربی مصر ، اردن ، سوریه و عراق در خلال شش روز توانست سرزمینهای تحت اشغال خود را چهار برابر کند و حدود 80% تجهیزات نظامی این کشورهای منهدم کند و فقط بیش از چهار اسیر از ارتش مصر بگیرد .

شاید به دلیل عدم دستیابی رژیم صهیونیستی به

اهداف خود در جنگ غزه بود که با بمباران گسترده هوایی ، دریایی و زمینی این منطقه و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی ممنوعه از مردم مقام غزه انتقام گرفت .

ارتش رژیم صهیونیستی در حالی از این منطقه عقب نشینی کرد که طبق برآوردهای اولیه بیش از دو میلیارد دلار به اقتصاد نوار غزه خسارت وارد کرد . بیش از 60000 نفر از ساکنان غزه بی خانمان شدند ، حدود 5000 خانه به طور کامل ویران و با خاک یکسان شده و 18000 منزل مسکونی دیگر نیز خسارت دیده اند .

طبق آمار دفتر مرکزی آمار فلسطین در این جنگ حدود 1500 فلسطینی شهید و بیش از 5300 نفر دیگر نیز مجروح شدند . مدیر برنامه سلامت روانی غزه نیز اعلام کرد که 50 درصد کودکان غزه به دلیل حمله رژیم صهیونیستی به روان درمانی نیاز دارند . یک پزشک نروژی نیز اظهار داشت اسرائیل از نوعی سلاح جدید ناشناخته در غزه استفاده کرده است .

درخصوص تلفات صهیونیستها نیز شبکه خبری العالم اعلام کرد که در این تجاوز 22 روزه 256 صهیونیست به هلاکت رسیده و بیش از 1327 نفر دیگر زخمی شدند .

ب - کلیات :

رویدادهای خشن نظامی ، معمولاً در یک نقطه بلوغ سیاسی و یا شرایط ویژه امنیتی روی می دهد تا با عبور از آن ، مرحله ای جدید را بیافریند . جنگ ، یک فرصت طلبی سیاسی با ابزارهای غیرسیاسی است تا هدفهای روشنی را محقق سازد و موازنه قوا را به نفع اقدام کننده برهم زند .

در جنگهای کلاسیک ، معیار سنجش توانمندیهای دو طرف و یا شاخص های پیروزی و شکست با جنگهای نسل چهارم و نامتقارن متفاوت است و برتری های ابزاری و ادوات جنگی در جنگهای جدید تعیین کننده نتیجه جنگ نیست ، به ویژه اینکه در جنگهای نسل جدید ، بجز تسلیحات نظامی ، ابزارهای رسانه ای و فضای مجازی و کارکردهای آن نیز مطرح هستند که افکار عمومی و واکنشهای آن را در قبال رویدادهای جنگی و حتی سقف رفتاری جنگ و یا طول جنگ تعیین کننده و مؤثر می سازد .

از نگاه کلوزویتس استراتژیست مشهور آلمانی ، " جنگ ، استمرار سیاست ورزی با ابزارهای دیگر است و هدف سیاسی ، هدف اساسی جنگ است " . این بدان

معناست که جنگ برای اهداف روشن سیاسی شکل می گیرد و هدفهای نظامی ، پایه ای برای متجلی کردن دستاورد و اهداف سیاسی خواهند بود .

اهداف نظامی و سیاسی و نوع قابلیتها و ضعفها ، شیوه ها و ابزارهای جنگ را تعیین و توجیه می کند .

1 - شرایط سیاسی - امنیتی جنگ :

جنگ 22 روزه غزه که رژیم صهیونیستی از آن به عنوان " سرب گداخته " یاد می کرد ، در حالی آغاز شد که یک اجماع غربی - - اسرائیلی و تعدادی از کشورهای عربی را بر اهداف جنگ علیه حماس در کنار هم قرار داده بود . یک نیاز استراتژیک برای برون رفت از بن بستهای سیاسی و یا پاسخگویی به نیازهای امنیتی راهبردی و یا مقدمه سازی برای اجرای طرح خاورمیانه ای امریکا ، اساس این پیوند بود .

رژیم صهیونیستی که از جنگ 33 روزه 2006 با شکست خارج شده بود ، برای جبران آسیب بر اقتدار و هیبت نظامی و یا توان بازدارندگی خود ، باید دست به اقدامی موفق و اعتمادساز در سطح جامعه صهیونیستی می زد . در گزینه های موجود ، امکان حمله اسرائیل به ایران وجود نداشت و بجز فقدان تضمین برای کسب پیروزی ، هزینه گسترده ناشی از وسعت جنگ ، مخالف غرب و کشورهای عربی را در پی داشت و آغاز چنین جنگی ، آسیبهای همه جانبه منطقه ای را برای اسرائیل دربرداشت .

گزینه دوم ، حمله مجدد به حزب الله بود که تجربه ناموفق 2006 سطح نگرانی از شکست جدید را بر تصمیم نهایی گسترده بود ، به ویژه اینکه قابلیتهای جنگی و نظامی حزب الله بنا به ارزیابی و گزارش دستگاههای امنیتی اسرائیل ، بسیار ارتقا یافته بود و می توانست این رژیم را با ریسکهای خطرناکی روبه رو کند .

آخرین گزینه رژیم صهیونیستی ، حمله به غزه و حکومت حماس بود که با توجه به سطح توانمندی های آن ، شانس بیشتری برای کسب پیروزی را برای خود احساس می کردند . کشورهای مرتجع عربی که خود را زیان دیده از سیاستهای هشت سال حکومت بوش در خاورمیانه می دیدند ، برای پاسخ به نیازهای گوناگون خود ، نابودی حماس و مقاومت در غزه را امری حیاتی ارزیابی می کردند .

رویکرد سازش این کشورها که از سال 2002 طرح مشترک عربی را برای صلح با اسرائیل ارائه کرده بودند ،

طی سالهای اخیر ، پررنگتر شده و همگرایی بیشتری در تماسهای آشکار و پنهان با این رژیم را نشان می داد .

حذف حماس برای جایگزینی ابومازن و جریان حکومت خودگردان و اجرایی کردن طرح سازش با اسرائیل و پایان دادن به مسأله فلسطین ، از نگاه این کشورها ، فرصت بازیگری ایران را محدود ساخته و می توانست موازنه قوای منطقه ای را تدریجا به نفع کشورهای یاد شده و به زیان جریان مقاومت منطقه ای و ایران رقم بزند .

آمریکا نیز که پروژه خاورمیانه ای آن در هشت سال گذشته با موانع و چالشها و ناکامی جدی روبه رو شده و هزینه های وسیعی را بر آن تحمیل نموده بود ، به دنبال رهیافت جدیدی جهت برون رفت از بن بست طرحهای منطقه ای بود .

برای اجرایی کردن این اجماع ، سازوکارهای ایجاد شده طی سالهای گذشته در همکاری های اطلاعاتی ( شرم الشیخ ) و یا هماهنگی های سیاسی و رسانه ای و تعیین سناریوهای نظامی ، سیاسی و تبلیغاتی فعالانه به کار گرفته شد و هزینه های مالی آن به عهده عربستان ، مدیریت اجرایی صحنه بیرونی به مصر ، پشتیبانی و لجستیک جنگ به عهده امریکا و حمایتهای سیاسی و تبلیغاتی به اروپا واگذار شد .

2 - اهداف جنگ

اگرچه مسئولین رژیم صهیونیستی تلاش کردند با تکیه بر تجربه جنگ 33 روزه 2006 با حزب الله ، اهداف جنگ را به روشنی ابراز نکنند تا در تنگنای تفسیرهای پیروزی در جنگ قرار نگیرند ، ولی محورهای زیر از زبان مسئولان مختلف این رژیم بیان گردید :

  1. ضرورت دگرگونی در وضعیت امنیتی غزه و عدم تحمل حکومت حماس
  2. نابودی مقاومت و توقف اقدامات آن و بازگشت ابومازن به غزه
  3. امروز حماس ، فردا حزب الله و...
  4. تضعیف حماس
  5. جلوگیری از شلیک موشک از غزه به سوی اسرائیل
  6. توقف و جلوگیری از امکان تسلیح مجدد حماس از طریق تونلهای مرز رفح

خانم لیونی ماهیت جنگ غزه را ، جنگ ارزشهای

تمدن غربی و پیشرفته با تروریستها معرفی کرد .

3 - سناریو و تاکتیکهای جنگ :

رژیم صهیونیستی برای اهداف حداقلی و حداکثری خود ، سناریوهای مختلفی درنظر گرفته بود تا بتواند در قالب ابهام در هدفهای اعلام شده ، هر میزان ممکن از اهداف را در جنگ کسب کند .

در سناریوی حداکثری ، باید حکومت حماس ساقط و مقاومت به شدت سرکوب و نیروهای محمد دحلان که در مصر و اردن در قالب طرح امنیتی ژنرال دیتون آموزش دیده بودند ، به غزه وارد شده و ابومازن حاکم می شد . بدین منظور از روش " جنگ پرشدت " و " غافلگیرانه " و " آتش گسترده بر اهداف شناسایی شده " استفاده می شد و حملات وسیع هوایی در روز اول جنگ و حتی 4 روز اول ، این سناریو را تعقیب می کرد .

در سناریوی بعدی ، با اجرای حملات گسترده هوایی ، توپخانه و دریایی بر مناطق مسکونی و شهری و بر اهداف حکومتی و مقاومت در غزه ( سیاست زمین سوخته ) ، امکان ایجاد شورش مردمی و اعتراض به مقاومت و حکومت حماس مدنظر بود تا بدین ترتیب هدف ساقط کردن حکومت حماس فراهم شود .

در سناریوی سوم ، پس از حملات گسترده هوایی و شدت آتش ، به حملات زمینی نیز تکیه می شد تا دو سطح از اهداف برای کسب پیروزی را امکان پذیر کند .

در سطح اول ، امکانپذیری اشغال مناطق شهری در شمال نوار غزه ، شهر غزه و پیرامون آن و یا مناطق جنوبی در شرق خان یونس و یا مرز رفح و نوار فیلادلفی مدنظر بود تا ضمن وارد کردن ضربه به مقاومت و تضعیف آن با هدفهای سیاسی جنگ از طریق چانه زنی بر روی مناطق اشغال شده دنبال شود .

هدف ثانوی این سطح عملیاتی این بود که با ترور و یا ربایش رهبران مقاومت و یا دستیابی به شالیط ، بخشی از اهداف جنگ و پیروزی را ثبت و شرایط چانه ای برای کسب امتیازات سیاسی و اهداف جنگ را محقق نماید .

سطح دوم عملیات در سناریوی اخیر شدت بخشیدن به حملات هوایی و به کارگیری سلاحهای ممنوعه و اجرای حملات زمینی و نفوذی برای تضعیف هر چه بیشتر مقاومت و فرسایش آن تا امکان تسلیم پذیری مقاومت را افزایش داده و یک تصویر از موازنه وحشت

( ویرانی سازی ) به جای احیای توان بازدارندگی را ثبت کند .

ج - وقایع سرنوشت ساز جنگ غزه :

حوادثی که مسیر جنگ را تغییر دادند عبارتند از :

1 - فراهم شدن مجوز جنگ :

برای ایجاد چنین جنگی که نام عملیات " سرب گداخته " را بر روی آن نهادند ، نیازمند تأیید چند بازیگر منطقه ای و فرامنطقه ای بود تا از این طریق تل آویو به اصطلاح پایه مشروعیت حمله خود را محکم سازد . به همین منظور در ماه جولای ، ایهود باراک ، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی عازم واشنگتن شد اغلب رسانه های آمریکا محور مذاکره باراک را برخورد با حماس اعلام کردند ، البته اندکی قبل از آن ایهود اولمرت کفیل نخست وزیری اسرائیل به آمریکا بعد از آن به انگلیس سفر کرد . محافل خبری چنین سطحی از دید و بازدیدها را غیرمنتظره خوانده و اعلام کردند که بوش مجوز یک حمله را به تل آویو بخشیده است .

تنها دو روز مانده به جنگ ، تزیپی لیونی حساس ترین سفر به مصر را انجام داد و چنان که رسانه ها فاش کردند ، او در حضور مبارک از احتمال جنگی زودهنگام علیه غزه سخن گفت . ارگانهای خبری خود اسرائیل فاش کردند که لیونی در این نشست به مبارک قول می دهد که ظرف سه روز جنگ را به پایان می رسانند و حماس را نابود می کند .

این محاسبه ای بود که در تابستان 2006 نیز سران تل آویو با ارائه آن به کاخ سفید مجوز جنگ با حزب الله را گرفتند .

طبق گزارش منابع صهیونیستی ، حسنی مبارک رئیس جمهور مصر به این سبب درخواست لیونی را پذیرفت که حذف حماس در نظر او برابر بود با ریشه کن شدن مخالفتهای اخوان المسلمین مصر که از سرچشمه مبارزان اسلامی حماس قدرت می گیرند .

مبارک پیش از این دیدار به شدت از احیای اخوان المسلمین ابراز نگرانی کرده بود . البته همزمان پزشکان معالج مبارک گفته بودند که ظرف ماههای آینده مجبور خواهد شد از قدرت کناره گیری کند و مبارک در این تصمیم برای حذف اخوانی ها قصد زمینه سازی برای جمال مبارک که خواهان جانشینی اوست را در سر

می پروراند .

همان طور که عمرسلیمان ، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت مصر و احمد ابوالغیط ، وزیر خارجه این کشور در کشمکش خاورمیانه می خواهند نفوذ خود را گسترش دهند تا شاید سکان رهبری مصر را به دست گیرند ، به همین علت نیز در جنگ غزه بارها شاهد نقش و حضور پررنگ این دو چهره امنیتی و سیاسی در کنار امریکا و اسرائیل بودیم .

به هر حال به واسطه این عوامل مرتبط به هم اسرائیل موفق شد تأییدیه لازم برای وقوع جنگی دیگر را به دست آورد .

پیش از حمله اسرائیل به نوار غزه سازمان موساد به سران ارتش گفته بود براساس گزارشات موثق جاسوسهای ساکن غزه نیروهای اصلی حماس حداکثر در 300 ساختمان استقرار دارند و امکانات نظامی آنها نیز نوعا در همین 300 نقطه قرار گرفته است .

بنابراین اگر این نقاط که آدرس دقیق آنها به همراه نقشه هوایی ضمیمه شده بود منهدم شوند جریان مقاومت به طور کلی فلج می شود .

2 - انهدام گذرگاهها و تونلها ، نخستین مأموریت :

شنبه سیاه 27 دسامبر سر رسید و ساعت 30/11 صبح 64 جنگنده به حریم های هوایی غزه تعرض کردند . تنها در چند ساعت نخست تهاجم صهونیستها 100 تن بمب به سوی خانه ها و تونلهای زیرزمینی که غزه را به مصر متصل می کرد ، پرتاب شد . در هفت ساعت اول حمله 230 فلسطینی به شهادت رسیدند و 750 نفر مجروح شدند تا بزرگترین و طولانی ترین مقاومت فلسطین را رقم بزنند . مأموریت نخست پرنده های مرگ صهیونیستها بستن راههای ارتباطی غزه بود . این بزرگترین حمله اسرائیل به غزه از سال 1967 به این سو بود .

در شب روز چهارم جنگ تازه مسئولان سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی متوجه شدند که بار دیگر فریب گزارشها و جمع بندی های دروغ مسئولان بلندپایه دستگاه پرحجم اطلاعاتی خود را خورده اند .

سازمان موساد در جلسه ای که در این شب برگزار شده بود فهرست جدیدی شامل 300 نقطه دیگر را به مقامات نظامی و سیاسی تل آویو ارائه کرد و از آنان خواست با حمله به این نقاط کار حماس را یکسره نمایند .

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی مأمور شد تا نقاط جدید را بزند ولی از آغاز مرحله جدید حماس و جهاد اسلامی برگه جدیدی رو کردند و آن افزودن بر برد و قدرت موشکها بود .

اندکی بعد حماس نیز 700 موشک به سرزمینهای اشغالی فلسطین شلیک کرد . برای اولین بار موشکهای حماس شهرکهای تازه ای چون اشکول و بئرالسبع را هدف قرار دادند و به چند پایگاه نظامی صهیونیستی خسارات جدی وارد کردند .

در روز چهارم جنگ موشکهای با برد 40 کیلومتر شلیک شدند و تعداد بیشتری از شهرها و شهرکهای رژیم تل آویو آماج حملات موشکی مقاومت قرار گرفتند . در عین حال برخلاف تصور رژیم صهیونیستی حماس تعداد شلیک موشکها را که روز سوم به 80 فروند رسانده بود در روز چهارم به حدود 60 فروند کاهش داد و در روزهای بعد آن را به 40 فروند رساند .

افزایش برد و کاهش تعداد موشکهای شلیک شده اثبات کرد که حماس بر اعصاب خود تسلط دارد و به مدیریت دقیق جنگ مشغول است و خود را برای یک مواجهه طولانی مدت آماده کرده است .

یکشنبه 28 دسامبر ، 25 دستور تخریب اماکن عمومی صادر شد و هواپیماهای اسرائیلی یک مسجد و ایستگاه تلویزیونی حماس را هدف قرار دادند . دانشگاه غزه ، مدارس ، ساختمانهای وزارت امور خارجه و دارایی و همچنین دفتر نخست وزیری از دیگر نقاطی بودند که طی مرحله بعدی حملات ، هدف موشکهای اسرائیلی قرار گرفتند .

پس از آنکه این رشته از تخریبها و ویرانگری ها شروع شد ، حماس نیز همچنان توانایی نظامی خود را با شلیک موشک به مناطقی چون اسدود به رخ تل آویو کشید . حماس پس از شدت گرفتن تخریبها در پیامی به قاهره خواستار گشودن راه ارتباطی غزه شد . حماسی ها انتظار داشتند مصر تحت فشارهای مختلف بین المللی به بازگشایی گذرگاه رفح تن دهد ، اما قاهره در کمال ناباوری اعلام کرد :

تنها در صورتی حاضر به بازگشایی این گذرگاه است که محمود عباس کنترل مرزها را بر عهده داشته باشد . عربستان نیز همین سیاست را دنبال کرد و از پاسخ دادن به خواسته های منطقه ای برای مقابله با جنگ افروزی تل آویو

امتناع کرد . تصمیم مشترک مصر و عربستان مهمترین نشانه از همسویی آنها با تل آویو بود . در پی این اتفاقات حماس بر شدت حملات خود به سرزمینهای اشغالی افزود و چند شهرک ، بندر و شهر را هدف قرار داد . موشکهای حماس تا نزدیکی تل آویو نیز فرود آمدند .

دوره عملیات هوایی در این فضا تا روز شنبه 14 دی ماه استمرار یافت در حالی که در این فضا اسرائیل به تکرار افتاده بود و هیچ ابتکار عمل جدیدی نداشت در حالی که حماس با متنوع کردن شهرهای هدف و شلیک به نقاط کلیدی هر روز حرف جدیدی برای گفتن داشت .

شلیک موشک به شهر مهم " بئرالسبع " مرکز تنها استان جنوبی باعث وحشت شدید در رژیم صهیونیستی شد و این سئوال را پدید آورد : آیا حماس با این روند فزاینده می تواند " دیمونا " و " تل آویو " را نیز بزند .

3 - شوک گزارش آنروا بر تل آویو :

در پنجمین روز جنگ ، آنروا وابسته به سازمان ملل برخلاف تبلیغات ، ارتش اسرائیل خبر داد : کسانی که تاکنون در حملات اسرائیل کشته شده اند ، از نیروهای حماس نیستند و اکثر آنان را کودکان ، زنان و افراد غیرنظامی تشکیل می دهند .

این اولین واکنش یک سازمان جهانی به کشتار غیرنظامیان در غزه بود . گزارش " آنروا " اولین ضربه ناامید کننده بر جبهه مخالفان اسرائیل و عربی حماس بود . زیرا تا پیش از این ، آنها به واسطه گزارش تحریف شده تل آویو تصور می کردند ارکان دولت هنیه از میان رفته است .

4 - شهادت رایان و آغاز جنگ زمینی و دریایی :

نزار رایان ، از فرماندهان حماس پس از آنکه حاضر نشد از خانه اش خارج شود ، در حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسید . در پاسخ به شهادت رایان مبارزان فلسطینی در حملات خود دو فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی را از پا درآوردند .

همزمان با شهادت نزار رایان سران تل آویو که به بی نتیجه بودن حملات هوایی خود پی برده بودند ، فرمان شروع حمله دریایی را صادر کردند . دو روز پس از آتشباری ناوچه ها ، ایهود باراک سراسیمه دستور ورود نیروی زمینی را داد . با ورود زره پوشها ، سازمان ملل درباره بدتر شدن شرایط انسانی در غزه هشدار داد و اعلام کرد

یک چهارم کشته شدگان را کودکان و زنان تشکیل داده اند .

جنگ هوایی در شامگاه روز شنبه جای خود را به جنگ زمینی داد و در عین حال به عنوان پشتیبان عملیات نیروی زمینی نقش جدیدی پیدا کرد .

کابینه امنیتی رژیم تل آویو با این گمان که وقتی تانکها به طور همزمان از چندین محور غرش را آغاز کردند و هواپیماها همراه آنان به پرتاب پی درپی بمبها مبادرت کردند و شناورهای توپدار نیروی دریایی از سواحل 45 کیلومتری غزه مناطق ساحلی را آماج هزاران گلوله قرار دادند ، چریکها ناچارند از مواضع خود خارج شوند و آنگاه فرصت برای شکار پی درپی آنان فراهم می شود .

این ذهنیات که بیشتر به یک شو پراحساس شباهت داشت و از ناتوانی مقاومت صهیونیستی از درک مسائل پیچیده حکایت می کرد تبدیل به برنامه عملیات زمینی شد .

چهارم ژانویه ، مهمترین آزمون نیروی زمینی ارتش صهیونیستی رخ داد ، واحدهای ارتش اسرائیل به سمت بیت لاهیا و بیت حانون در شمال غزه حرکت کردند ، اما مقاومت مبارزان حماس اجازه پیشروی بیشتر را به آنها نداد .

تانکهای اسرائیلی نیز به امید نفوذ کماندوها ، شهر غزه را به محاصره درآوردند ، اما تا پایان جنگ گردانهای کماندویی ارتش صهیونیستی نه تنها پشت دیوار غزه بلاتکلیف ماندند و تاکتیکهای مبارزان فلسطینی مانع از پیشروی آنها شد . از جمله تاکتیکها مین گذاری ورودی های غزه و استفاده از تله های انفجاری توسط حماس بود .

5 - روی آوردن به سلاحهای ممنوعه و مرگبار :

در دهمین روز جنگ ، آمار تلفات ارتش صهیونیستی سیر صعودی به خود گرفت . گردانهای قسام در چند عملیات پیاپی حدود 20 نظامی صهیونیست را به هلاکت رساندند . اسرائیل که کاملاً علائم باخت را حس می کرد ، بعد از شنیدن گزارشهای ناامیدکننده فرماندهان زمینی ، ناگهان به فکر پرتاب موشکهای حاوی فسفر سفید افتاد . تصمیمی که مصداق بارز توسل به جنایت جنگی بود . این بمب بدن قربانیان خود را به نحوی عجیب می سوزاند .

بعد از آنکه اسرائیل در حمله به یک مدرسه سازمان ملل در غزه موشکهای حاوی بمبهای مرگبار را استفاده کرد ، افکار عمومی جهان خواستار واکنش جدی سازمان ملل شدند ، اما در کمال تعجب روز 9 ژانویه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 1860 را صادر کرد ، مطابق این

قطعنامه که محصول هم فکری اروپا و اعراب محافظه کار بود دو طرف ملزم به آتش بس شدند . لذا حماس حاضر نشد این قطعنامه را بپذیرد . اسرائیل نیز به آن بی اعتنا ماند .

در عرصه جنگ زمینی رژیم صهیونیستی از شش محور وارد عمل شد ؛ دو محور از کناره دریا دو محور از مناطق بیت حانون و جبالیا یک محور از حی الشجاعیه و یک محور از منطقه میانی " نتساریا " .

وقتی عملیات زمینی پرحجم و پرسروصدای صهیونیستها به طور مستقیم از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شد خیلی ها در منطقه تصور کردند که با این حرکت هیچ کس جلودار ارتش مجهز و بی رحم اسرائیل نیست .

دو سه روز طول کشید تا فضای سنگین روانی عملیات زمینی فروکش کند ژنرال ایهود باراک و ژنرال گابی اشکنازی وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک ارتش در روز دوشنبه در پاسخ به سئوالات پی درپی اعضای 22 نفره کابینه امنیتی اسرائیل که چرا عملیات زمینی سرد شده است گفتند ؛ عملیات زمینی ما فقط تا زمانی که روی زمین صاف و بی مانع باشد باشکوه و پرحرارت است ولی زمانی که به " ساختمانها " نزدیک می شود وضع دیگری پیدا می کند .

باراک به خصوص روی تله های انفجاری و حفره های مسلح و نیز چریکهایی که در یک لحظه ظاهر می شوند و کار خود را انجام می دهند و سریع ناپدید می شوند توضیحات فراوانی داده و با صراحت اعلام کرده بود که جنگ باید همین امروز متوقف شود چرا که هیچ نتیجه ای دربرنخواهد داشت ! البته با شدت به سمت " مائیر دگان " چرخیده و گفته بود اطلاعات غلط او ما را به این روز انداخته است .

6 - شروع انقلاب چاقو :

عملیات نظامیان در غزه در حالی به بن بست رسیده بود که حالا شهرک نشینهای مسلمان در مناطق 1948 - شمال فلسطین - و ساکنان کرانه باختری - - شرق فلسطین - - نیز به میدان آمده بوده و با مردم و دولت غزه اعلام همبستگی کرده بودند و این همبستگی به صراحت از محبوبیت مطلق حماس و جهاد اسلامی نه فقط در غزه بلکه در همه فلسطین حکایت می کرد و متقابلاً از انزوای شدید هواداران فلسطینی سازش - - گروه محمود عباس - - پرده برمی داشت .

در این روزها فلسطینیان به یک ابتکارعمل جدید در

مناطق 1948 روی آورده بودند ؛ " انقلاب سکین " ! انقلاب سکین حمله با چاقو به سمت صهیونیستها در خیابانها و کوچه های تل آویو ، حیفا ، نهاریا ، بیت المقدس غربی و نتانیا بود و رعب زیادی در دل شهروندان غاصب اسرائیل ایجاد می کرد چرا که امکان شناسایی حدود یک میلیون جوان فلسطینی که در سرزمینهای 1948 می توانستند هر کدام چند صهیونیست را روانه قبرستان یا بیمارستان کنند کار آسانی نبود .

7 - اولین پرونده جنایات جنگی برای صهیونیستها :

در حالی که با انتشار تصاویر جنایات ددمنشانه ارتش اسرائیل ، کشورهای مختلف جهان شاهد تظاهرات و تحصن بودند . در ساعات پایانی روز 9 ژانویه شورای حقوق بشر سازمان ملل در نشست ویژه خود درباره جنگ غزه ، اقدامات نظامی اسرائیل را شایسته تحت تعقیب قرار گرفتن به خاطر ارتکاب جنایات جنگی دانست .

روز 12 ژانویه نیز کمیسیون حقوق بشر متشکل از نمایندگان 47 کشور عضو با صدور قطعنامه حملات اسرائیل به غزه را محکوم کرد . 33 عضو به این قطعنامه رأی مثبت دادند .

8 - نقطه اوج قتل عام :

پس از آنکه چریکهای مقاومت اسلامی در دو نقطه حساس بیت لاهیا و خان یونس ، با حملات آرپی جی ، زره پوشها و نفربرهای اسرائیل را متوقف کردند دستور حملات هوایی جدیدی صادر شد . درست فردای صدور بیانیه کمیسیون حقوق بشر که اسرائیل خود را کاملاً زمین گیر می دید ، در آخرین تکاپوهای نظامی شدیدترین حمله را از زمین ، دریا و هوا به شهر غزه آغاز کرد به گونه ای که آمار قربانیان از هزار نفر گذشت . در این روز 60 منطقه را در غزه هدف بمبها و موشکهای خود قرار داده اند .

ماجرا از هنگامی آغاز شد که باراک با نارضایتی روز دوشنبه کابینه امنیتی را ترک کرد . فردای این روز یک فاجعه سنگین روی داد ، نظامیان صهیونیست با استفاده از بمب افکنها به روستای " الفاخوره " و یک مدرسه مسیحی که تحت مدیریت سازمان ملل بود و زنان و کودکان زیادی به آنجا پناه آورده بودند ، حمله ور شدند و بیش از چهل نفر از آنان را به شهادت رساندند .

این ماجرا یادآور واقعه قانا در عملیات سال 1996 و 2006 بود که نظامیان صهیونیست برای وادار کردن مسئولان سیاسی تل آویو به روی آوردن به راه حل سیاسی به جای راه حل نظامی طراحی کرده بودند . حمله با الفاخوره و کشته شدن دهها نفر که در میان آنان یک مأمور سازمان ملل نیز بود فضای روانی سنگینی را علیه رژیم صهیونیستی پدید آورد و از این رو کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در روز چهارشنبه بار دیگر تشکیل جلسه داد و در آن عقب نشینی از غزه و پایان دادن به عملیات نظامی را تصویب کرد ولی در عین حال خود را نیازمند ادامه عملیات و حفظ وضعیت جنگی برای سامان دادن به روند سیاسی می دید .

از این رو اعزام یک هیأت چهار نفره به مصر و درخواست از آمریکا برای مهیاسازی شورای امنیت برای صدور قطعنامه به تصویب رسید و در ادامه همزمانی عملیات نیز از سوی اولمرت مورد تأکید قرار گرفت که البته موضع دوم اولمرت مورد قبول وزیران خارجه و دفاع رژیم صهیونیستی نبود .

9 - نبرد تن به تن با متجاوزان در شمال غزه :

در درگیری های شدید تن به تن بین نیروهای مقاومت فلسطین و نیروهای اشغالگر در شمال غزه ، مبارزان فلسطینی موفق شدند نیروهای رژیم صهیونیستی که قصد نفوذ به شهرهای غزه را داشتند به عقب برانند .

به گزارش ایسنا ، با گذشت 15 روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه درگیری های شدید بین نیروهای زمینی این رژیم و مبارزان مقاومت فلسطین در مناطق مختلف غزه همچنان ادامه دارد .

گردانهای قسام شاخه نظامی حماس توانستند هشت نظامی اسرائیلی را که قصد پیشروی به غرب شهر بیت لاهیا واقع در شمال غزه را داشتند و چهار نظامی دیگر نیز را در عملیاتی جداگانه به هلاکت رساندند .

این در حالی است که رژیم صهیونیستی همچنان به سانسور خبری درباره جنگ ادامه می دهد و تاکنون به کشته شدن 10 نظامی خود و زخمی شدن 107 نظامی دیگر از آغاز حمله این رژیم به غزه اعتراف کرده است .

سایت اسرائیلی " دبکا " ، در همین رابطه فاش کرد که بیش از 42 نظامی اسرائیل در نتیجه اصابت خمپاره گروههای مقاومت در غزه دچار فلج دائمی شده اند .

همچنین شبکه تلویزیونی الاقصی اعلام کرد که روز گذشته درگیری های شدیدی در محله " العطاطره " در غزه درگرفت و نیروهای مقاوت از ورود نیروهای اسرائیلی به این محله جلوگیری کردند .

شبکه الجزیره از تلاش خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی برای نفوذ به غزه از طریق گذرگاههای " کیسوفیم " و " صوفا " خبر داد که با تیراندازی و مقاومت شدید مبارزان فلسطینی مجبور به عقب نشینی شدند .

از سوی دیگر ، جنگنده های رژیم صهیونیستی دیروز 70 نقطه را در مناطق مختلف غزه بمباران کردند که در نتیجه آن 35 فلسطینی شهید و دهها نفر دیگر زخمی شدند .

از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه تاکنون بیش از 800 فلسطینی شهید و 3300 تن دیگر نیز زخمی شده اند . این در حالی است که با وجود تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر پایان درگیری در نوار غزه ، رژیم صهیونیستی همچنان به جنگ افروزی علیه مردم مظلوم غزه ادامه می دهد .

در همین حال منابع آگاه فلسطینی اعلام کردند که نیروهای مقاومت فلسطین از آغاز حملات تاکنون تنها 40درصد از توانمندیهای خود را به نمایش گذاشته اند .

به گزارش ایسنا این منابع تأکید کردند : تانکهای رژیم صهیونیستی همچنان در مناطق باز و کشاورزی غزه مستقر هستند و به دلیل مقاومت گروههای فلسطینی قادر به ورود به شهرهای فلسطین در غزه نیستند .

به گفته این منابع ، گردانهای ویژه ، گروههای شهادت طلب و هزاران تن از نیروهای مقاومت از گردانهای میدانی و مجهز این گروهها هنوز در جنگ علیه غزه شرکت نکرده اند و حضور این نیروها خسارتهای زیادی را به نیروهای دشمن وارد خواهد کرد .

جنبش حماس نیز پیشتر اعلام کرده بود : جنگ زمینی هنوز آغاز نشده است و ما برای مقابله با دشمن در آمادگی کامل به سر می بریم .

سخنگوی جنبش حماس تأکید کرد که اکثر اهداف دشمن در طول چند روز گذشته ، غیرنظامی بوده و خسارتهای وارده به مؤلفه ها و زیرساختهای مقاومت اندک بوده است .

مشیرالمصری افزود : اشغالگران قدس در حملات خود به نوار غزه بیش از 1000 نقطه را هدف قرار داده اند

که همگی غیرنظامی بوده است . به هر حال ، اقدام دشمن صهیونیستی در هدفگیری مناطق مسکونی نشان از شکست اشغالگران دارد .

وی با اشاره به این مطلب که جنگ و درگیری زمینی تا این لحظه آغاز نشده است و نیروهای دشمن همچنان در نقاط مرزی به سر می برند ، خاطرنشان ساخت :

جنگ اصلی ما جنگ زمینی است که هنوز آغاز نشده است . دشمنان همچنان در نقاط مرزی به سر می برند . مقاومت امروز ، آمادگی کامل دارد و به هلاکت رسیدن دهها صهیونیست گواهی روشن بر این است که گروههای مبارز گزینه های بسیاری در اختیار دارند . ما بر سر عهد خود هستیم و هرگز به دشمن اجازه اشغال نوار غزه را نمی دهیم .

" اسامه حمدان " نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در لبنان نیز اظهار داشت ، دشمن گمان می کرد که حمله به غزه سه روز بیشتر به طول نمی انجامد و در روز اول همه مراکز وابسته به مقاومت را نابود و سران مقاومت را از پای درمی آورد در حالی که حوادث غزه نشان داد که دروازه آزادی باز خواهد شد و ما از موضع خود هیچ گاه عقب نشینی نخواهیم کرد .

" ابوعمادالرفاعی " نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اظهار داشت ، به رغم حملات دشمن صهیونیستی ، کنترل نوار غزه در دستان مقاومت است .

وی افزود ، به رغم حملات جنگنده ها ، توپخانه های زمینی و دریایی رژیم صهیونیستی ، مقاومت کنترل جبهه جنگ را به دست گرفته است .

10 - اعتراف صهیونیستها به پیروزی حماس :

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که راهبرد حماس مقاومت و ادامه بقاست و تا زمانی که حماس مقاوم و زنده است پیروز است .

به گزارش خبرگزاری فارس " تزیپی لیونی " در مصاحبه با روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام یک جدول زمانی برای عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه را رد و اذعان کرد که کوتاه کردن زمان درگیری برای اسرائیل بهتر است .

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در جواب این پرسش که آیا تصور می کند دولت " باراک اوباما " رئیس جمهور جدید آمریکا مانند " جرج بوش " رئیس جمهور کنونی آمریکا از اسرائیل حمایت خواهد کرد ، پاسخ مثبت داد و

گفت : من معتقدم آمریکا و اسرائیل نه تنها در ارزشها و منافع یکسان شرکیند بلکه درک یکسانی نیز دارند .

در همین حال ، روزنامه صهیونیستی هاآرتس نیز نوشت ، حسنی مبارک رئیس جمهور مصر خطاب به نخست وزیر و وزیر خارجه اسرائیل گفته است که حماس نباید پیروز این جنگ باشد .

به نوشته این روزنامه ، مبارک این سخنان را در جلسه ای پشت درهای بسته به هیأت اروپایی گفته است .

این در حالی است که " مهدی عاکف " رهبر جنبش اخوان المسلمین مصر اعلام کرد که مردم مصر تا اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از قاهره توسط دولت مبارک از پا نخواهند نشست .

11 - مرحله سوم عملیات :

کابینه سیاسی و امنیتی اسرائیل روز جمعه 20/10/1387 به ریاست ایهود اولمرت نخست وزیر مستعفی اسرائیل شروع مرحله سوم عملیات در غزه را تصویب کرد .

به گزارش پرس تی . وی ، در این نشست بیشتر اعضای کابینه سیاسی و امنیتی اسرائیل موافق ادامه عملیات نظامی در غزه بودند و بر این باورند که توقف عملیات موجب تجهیز حماس خواهد شد .

اولمرت پس از این جلسه اعلام کرد که اسرائیل به رغم صدور قطعنامه 1860 شورای امنیت به عملیات خود علیه غزه ادامه خواهد داد .

رادیو اسرائیل نیز به نقل از منابع سیاسی اعلام کرد که هزاران نظامی ذخیره پس از فراخوانی و دیدن آموزش نظامی اکنون آماده ورود به شهر غزه هستند .

این منابع افزودند : " این نیروها آماده اند تا به نیروهای اسرائیلی در غزه برای مشارکت در مرحله حساس ورود به مناطق مسکونی بپیوندند " .

رادیو اسرائیل افزود : " نیروهای نظامی ارتش اسرائیل در انتظار چراغ سبز از سوی ایهود باراک وزیر دفاع و کابینه سیاسی - - امنیتی برای آغاز مرحله سرنوشت سازی هستند و انتظار می رود که کابینه سیاسی و امنیتی امروز چراغ سبز این عملیات را صادر کند .

12 - شلیک 50 موشک :

نیروهای مقاومت فلسطین در واکنش به تجاوزات

رژیم صهیونیستی به نوار غزه روز گذشته سرزمینهای اشغالی را با 30 فروند موشک هدف قرار داد .

گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد که برای اولین بار پایگاه هوایی اسرائیلی " تل نوف " در 45 کیلومتری نوار غزه را هدف حملات موشکی خود قرار داده است .

گردانهای قسام همچنین شهر عسقلان را با سه فروند موشک مورد هدف قرار دادند که طی آن دو صهیونیست زخمی شدند .

گردانهای قدس نیز با صدور بیانیه ای تأکید کردند که شهرکهای صهیونیست نشین " العین الثالثه " ، " المجد " و " بئرالسبع " را با موشک گراد مورد هدف قرار دادند .

این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه نیز به اصابت دست کم 20 فروند موشک به جنوب سرزمینهای اشغالی اعتراف کرد .

13 - هلاکت 12 نظامی اسرائیلی :

گردانهای الاقصی اعلام کردند که در عملیات شهادت طلبانه در منطقه بیت لاهیا 12 نظامی صهیونیست را به هلاکت رساندند .

این گردانها افزود که ، یک عامل شهادت طلب خود را در تجمع نظامیان اسرائیلی در بیت لاهیا منفجر کرد که این موضوع باعث کشته شدن 12 نظامی صهیونیست شد .

14 - یورش به خبرنگاران و امدادگران :

روز 14 ژانویه اسرائیل دیگر بار مواضع و مدارس آنروا را بمباران کرد . فردای این روز نیز برج الشروق در مرکز شهر غزه را که در آن اکثر شبکه های تلویزیونی داخلی و خارجی حضور داشتند ، هدف موشکهای خود قرار داد .

این اتفاق نشانه روشن از خشم صهیونیستها از آگاهی جهانی نسبت به جنایاتش بود . طوری که در گفت وشنودی زنده در شبکه ماهواره ای بی بی سی سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی به شدت با خبرنگاران این شبکه درگیر شد .

15 - صدور قطعنامه 1860 :

یک روز پس از جلسه روز چهارشنبه کابینه امنیتی کاندولیزا رایس ( وزیر امور خارجه آمریکا ) که تاکنون با

صدور قطعنامه سوئد و بیانیه دبیرکل سازمان ملل در مورد کشتار مردم غزه به شدت مخالفت کرده بود ، اعلام کرد : " زمان آتش بس فرا رسیده و جنگ باید بی درنگ متوقف شود . " شامگاه همین روز شورای امنیت سازمان ملل جلسه خود را با غزه تشکیل داد و پیشنهاد انگلیس را با دو بار اصلاح به تصویب رسند .

قطعنامه 1860 شورای امنیت سازمان ملل در حالی صادر شد که صدای شکست قطعی و همه جانبه اسرائیل به همه رسیده بود و از چند روز قبل در مطبوعات غربیها نیز مکررا درج شده بود .

در این میان احمد ابوالغیط وزیر خارجه مصر که این روزها عنوان " صهیونیست مسلمان " را پیدا کرده است و در طول دوره جنگ در کنار اسرائیل و رو در روی مردم عرب غزه بوده است در روز پنجشنبه 19/10/87 قبل از صدور قطعنامه اعلام کرده بود : " ادامه عملیات نظامی اسرائیل هدف اعلام شده یعنی نابودی گروههای مقاومت را محقق نمی کند بلکه فقط کشتار بیشتری به وجود می آورد . "

روزنامه " فیگارو " چاپ فرانسه هم نوشته بود : " نهضت مقاومت فلسطینی که مبنای خود را شرکت در عملیات شهادت طلبانه قرار داده است بسیار قدرتمندتر از نظامیان فتح است که اسرائیل در سال 2002 در جریان انتفاضه دوم در کرانه باختری آنان را شکست داد . "

پایگاه اینترنتی آتلانتیک هم روز پنجشنبه نوشته بود : " هیچ گروه فلسطینی نیست که بتواند جای حماس را بگیرد . گروه فتح و محمود عباس در نزد فلسطینیان به عنوان کارچاق کن اسرائیل شناخته شده اند و کمترین مشروعیت را دارند . "

مجله انگلیسی معتبر " تایم " هم در هفته منتهی به قطعنامه نوشته بود : " مطمئنا حملات اسرائیل به جایی نخواهد رسید و مانع ادامه پرتاب موشکهای حماس نخواهد شد حتی اعرابی نظیر مصر و عربستان که از درگیری اسرائیل با حماس و حمله به مقاومت فلسطینی شادمان هستند به لحاظ دیپلماتیک مجبور خواهند بود تا از موضع فعلی خویش عقب نشینی کنند . "

واشنگتن پست پرتیراژترین روزنامه آمریکا هم نوشت : حماس به دنیا نشان داد که می تواند ماهها به مبارزه سنگین با اسرائیل ادامه دهد . مجله انگلیسی تایم به نکته جالبی اشاره کرد ؛ " قرار بود اقدام اسرائیل راه را برای

سیاستهای اوباما در خاورمیانه بگشاید اما در عمل تمامی برنامه های استراتژیک او با این حمله به هم خورده است چرا که مشاوران کارکشته اوباما گمان می کردند اسرائیل از عهده رفع مشکلات امنیتی که ایران ایجاد کرده است برمی آید ولی شکست اسرائیل در جنگ غزه با وجود اینکه مرتکب بزرگترین جنایت خود از سال 1967 تاکنون شد ، نشان داد که اسرائیل قادر به حل مشکلات ناشی از حماس نیز نیست .

" لس آنجلس تایمز " که چهارمین روزنامه پرتیراژ آمریکاست در مقاله ای به قلم " یولوی کلین هالدی " در روز پنجشنبه که قطعنامه صادر شد نوشته بود : " اگر حماس بتواند افکار عمومی را فریب دهد و با فشار افکار عمومی اعضای شورای امنیت را وادار به صدور قطعنامه نماید و در عین حال توأم با آن به ذخیره کردن موشکهای خود ادامه دهد به پیروزی بزرگی نایل شده است که البته این پیروزی بزرگی برای ایران نیز به حساب خواهد . "

روزنامه اسپانیایی " ال پائیس " در مصاحبه با یکی از هواداران رژیم صهیونیستی - - آبراهام یهوشوا - - نوشت : اینکه اسرائیل 600 نفر از مردم غزه را کشته ولی نتوانسته راهبرد دفاعی حماس را تغییر دهد یک پیروزی را برای حماس به ثبت رسانده است . او این پیروزی را به پایمردی حماس در مواضع خود مرتبط دانسته است .

به اعتقاد تحلیل گران سیاسی منطقه ، صدور قطعنامه 1860 در شورای امنیت سازمان ملل و ادامه موشک پرانی مبارزان حماس به شهرکهای صهیونیست نشین از جمله نشانه های شکست این رژیم در غزه است .

این تحلیل گران می گویند از آنجا که رژیم اسرائیل در جنگ غزه دستاوردی نداشته به همین خاطر قطعنامه 1860 به منظور نجات این رژیم خونخوار صادر شده است .

دولتهای غربی در حقیقت خواسته اند با صدور این قطعنامه اسرائیل را از این شکست نجات دهند و همانند جنگ 33 روزه متحمل شکست سنگین دیگری نشود .

به اعتقاد این تحلیل گران ، با وجود گذشت 15 روز از آغاز جنگ غزه ، رژیم صهیونیستی موفق نشده به اهداف اولیه دست یابد و هنوز نتوانسته جلو موشکهای حماس را بگیرد .

ادامه موشک پرانی مبارزان حماس به مواضع نظامی

رژیم صهیونیستی نشانه دیگری از شکست این رژیم در غزه بوده است .

16 - مخالفت با آتش بس :

روزنامه لبنانی الاخبار نوشت ، نتیجه مرحله اول گفت وگوهای فلسطینی در قاهره ، مخالفت حماس با استقرار نیروهای بین المللی در نوار غزه و آتش بس با اسرائیل است .

" اسماعیل رضوان " از رهبران حماس اعلام کرد که حماس تحت بمباران و کشتار از هیچ یک از حقوق خود چشم پوشی نخواهد کرد و تسلیم نخواهد شد .

وی تأکید کرد که حماس هرگز آتش بس دائمی را که حقوق مقاومت را زیر پا بگذارد نمی پذیرد ، جنبش حماس خواستار تحویل رهبران صهیونیستی به دادگاههای بین المللی جنایی است .

" مصطفی البرغوثی " دبیرکل حزب اقدام ملی فلسطین نیز در گفت وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت ، اسرائیل در دستیابی به اهداف خود در جنگ غزه شکست خورده است .

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز گفت ، صهیونیستها به هیچ هدف آشکار و پنهان خود دست نیافته اند .

" رمضان عبدالله شلح " افزود ؛ قطعنامه 1860 شورای امنیت سازمان ملل برای ارضای وزیران خارجه عرب به عنوان تلاشی آمریکایی برای مهار خشم ملتهای عربی صادر شده است .

همچنین " مشیر المصری " عضو فراکسیون تغییر و اصلاح وابسته به حماس در پارلمان اظهار داشت ، به رغم تداوم جنایات دشمن صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه ثبات بر این منطقه حکمفرماست و اوضاع تحت کنترل قرار دارد .

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین ، وی افزود : " در گستره سیاسی ، حماس نه امتیازی به دشمن داد و نه از اصول و مواضعش عقب نشینی کرد و ما همچنان در جهت شکل دهی به اهداف ملی مان حرکت می کنیم و در سطح مردمی نیز نه تنها آن گونه که دشمن انتظار داشت ، کودتایی علیه حماس صورت گرفت بلکه وجهه مردمی و محبوبیت این جنبش افزایش یافت از حمایت مردمی بیشتری برخوردار گردید " .

17 - از حرکت ایستادن ماشین نظامی صهیونیستها :

بیست و دومین روز جنگ خبرهای جبهه نبرد برای تل آویو بسیار ناامیدکننده بود . با وجود بمباران بیش از 100 نقطه غزه ، کماندوهای این رژیم در کمین مبارزان حماس قرار گرفته و نتوانستند به داخل شهر نفوذ کنند ، جنگ وارد هفته چهارم شده بود لذا چاره ای نبود که در نشست کابینه ایهود اولمرت آتش بس یک جانبه را اعلام کند .

تصمیمی که یک بار دیگر خاطرات تلخ جنگ 33 روزه مقابل حزب الله لبنان را در ذهن زنده کرد . جلسه وزرای رژیم صهیونیستی زمانی رأی به توقف جنگ داد که موجب اعتراضها و مخالفتها با تصمیم باراک و اولمرت از کشورهای جهان به خیابانهای تل آویو کشیده شد ، درست همانند جنگ 33 روزه با هجوم شهروندان این رژیم به خیابانها ، رسانه ها و ارگانهای خبری این رژیم رسما زنگ دومین ناکامی ارتش صهیونیستی در مقابله با جبهه مقاومت را به صدا درآوردند .

د - اوج گیری اعتراضهای جهانی به کشتار غزه :

مردم 80 شهر فرانسه در اعتراض به جنایات کور رژیم صهیونیستی در نوار غزه و سکوت رسانه های اروپایی در برابر این جنایت ، تظاهرات کردند .

به گزارش خبرگزاری فارس ، در حالی که ابعاد جنایات صهیونیستها در نوار غزه ابعاد تازه ای می گیرد و این حملات شدیدتر می شود ، دیروز مردم 80 شهر فرانسه در اعتراض به این جنایات تظاهرات کردند . این تظاهرات به دعوت نهادهای مختلف و تشکلهای هوادار فلسطین صورت گرفت . فرانسوی ها به همکاری دولت پاریس با تل آویو اعتراض کردند و علیه " نیکلا سارکوزی " رئیس جمهور شعار دادند .

" اونیت مولود " ، رئیس جنبش هوادار صلح و دوستی بین الملل ، به خبرنگاران گفت : در شرایطی که کشتار مردم فلسطین ادامه دارد ، ما نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم . ما نمی توانیم نسبت به این قتل عام روزانه ساکت باشیم . گفتنی است که فرانسه روزانه شاهد تظاهرات ضداسرائیلی است ، اما تظاهرات دیروز به قدری گسترده بود که وزارت کشور فرانسه 3600 نیروی پلیس ، یعنی شش برابر موارد قبلی ، را برای کنترل تظاهرکنندگان به کار

گرفت . علاوه بر فرانسه ، مردم کشورهای انگلیس ، روسیه ، ایتالیا ، آلمان ، نروژ ، دانمارک ، مناطق دیگر اروپا نیز تظاهرات ضداسرائیلی برگزار کردند .

در منطقه خاورمیانه هم تظاهرات در مصر ، اردن ، لبنان ، الجزایر ، سوریه ، ترکیه ، قطر ، کویت ، امارات ، عراق و افغانستان و بسیاری از کشورهای منطقه ای و جهانی ادامه دارد .

اردنی ها خواستار فراخوانی سفیر کشورشان از تل آویو شدند و دولت امان هم مجبور به این کار شد و موقتا سفیرش را فراخواند ! در کابل ، 1000 جوان افغانی برای حضور در نوار غزه و جنگیدن در کنار نیروهای مقاومت ، اعلام آمادگی کردند . راهپیمایان اماراتی با بستن دهان و دستهای خود ، از سکوت اعراب به شدت انتقاد کردند .

تظاهرات در مصر به گونه ای است که وحشت مقامات این کشور را دامن می زند .

مصریها که جمعه گذشته 90 تظاهرات جداگانه در مناطق مختلف این کشور راه انداخته بودند ، دولت قاهره را همدست تل آویو و شریک در جنایات غزه می دانند و خواستار بازگشایی هر چه سریع تر مرز رفح هستند . دیروز نیز تظاهرات ادامه داشت . دانشجویان ترک خواستار اخراج سفیر اسرائیل از ترکیه شدند .

در داخل سرزمینهای اشغالی فلسطین ، به ویژه کرانه غربی و بیت المقدس و دیگر مناطق اشغالی 1948 هم تظاهرات هر روز گسترده تر می شود ، به طوری که تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات جمعه گذشته اعراب فلسطینی در مناطق 1948 ، 100هزار نفر اعلام شد .

آمریکایی ها هم به اعتراضات خود ادامه می دهند . دیروز در واشنگتن تعدادی از شهروندان آمریکایی مقابل هتل محل اقامت " باراک اوباما " رئیس جمهور جدید این کشور ، که مقابل جنایات اسرائیل سکوت کرده است ، تظاهرات کردند .

روزنامه آمریکایی " وال استریت ژورنال " نوشت : اسرائیل در حال ارتکاب جنایات جنگی است .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، " ناوی پیلای " کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز اعلام کرد آنچه در غزه رخ می دهد ، جنایات جنگی است " بان کی مون " دبیرکل سازمان ملل ، نیز خواستار توقف حملات اسرائیل به غزه شد .

ه - واکنشهای داخلی اسرائیل :

روزنامه صهیونیستی هاآرتس با اعتراف به دومین شکست بزرگ رژیم صهیونیستی پس از جنگ 33 روزه با لبنان نوشت ، تلاشهای 60 ساله اسرائیل برباد رفت .

روزنامه هاآرتس با متهم کردن آیهود اولمرت نخست وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی به هدایت این رژیم به سمت آغاز جنگهای پرهزینه نوشت جنگ غزه هزینه بسیار هنگفتی داشت و خسارتهایی را به حکومت وارد آورد که قابل جبران نیست .

روزنامه هاآرتس افزود : " اسرائیل در دو سال گذشته وارد دو جنگ شد که هر کدام با یک خشم شروع و با حیرت و شگفتی پایان یافت . "

این روزنامه خاطرنشان کرد " اگر دوران اولمرت تمام نشود ، جنگ سومی نیز رخ خواهد داد و معلوم نیست این بار هواپیماهای اسرائیل واشنگتن را بمباران کند یا اسلامبول را ؟ "

این روزنامه با اشاره به شکستهای سیاسی رژیم صهیونیستی تصریح کرد " مشکل تنها اولمرت نیست بلکه مشکل این است که ما نمی دانیم چگونه جنگهای خود را پایان دهیم و آن را به دستاوردهای سیاسی تعبیر کنیم ، ناتوانی اسرائیل در استفاده از زبان دیپلماتیک به شکست آن می انجامد " .

" پس از گذشت 60 سال از حکومت هنوز هم رهبران اسرائیلی به گونه ای رفتار می کنند که گویی مسئول یک جامعه هستند نه مسئولان یک دولت " .

این روزنامه اسرائیلی در ادامه نوشت : " اسرائیل سالها تلاش کرده است تا همدردی بین المللی برای به رسمیت شناخته شدن را جذب کند اما با ورود به هر جنگی باز هم به نقطه نخست سقوط می کند و همین باعث شده است که بیشتر به یک تجمع جمعیتی شبیه باشد تا به یک دولت " .

این روزنامه خاطرنشان کرد که جنگ اخیر غزه خسارتهای سنگینی به اسرائیل وارد آورد به گونه ای که دیگر بازسازی چهره اسرائیل در میان ملتها ممکن نیست .

روزنامه " هاآرتس " همچنین در گزارشی دیگر با اشاره به اینکه نیروهای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین هنوز کنترل نوار غزه را در دست دارند اذعان کرد که دستاوردها و پیروزی حماس را نمی توان نادیده گرفت .

این روزنامه افزود ، جنگ غزه تلاش برای احیای

موقعیت اولمرت بود ولی اسرائیل به اهداف خود در حمله به غزه دست نیافت .

روزنامه " هاآرتس " افزود ، اولمرت پس از پایان جنگ 2006 لبنان هم به دروغ می گفت ما پیروز شدیم اما بلافاصله بعد از این حرفها مجبور به مقابله با افکار عمومی شد که خواستار رسیدگی به ضعف عملکرد دولت در آن جنگ بودند .

هاآرتس نوشت ، حماس در نبرد غزه توانست مشروعیت بین المللی به دست آورد و افکار عمومی دنیا را با خود همراه کند .

گفتنی است در پی نشست کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی که شنبه برگزار شد این رژیم ناتوان و عاجز از ادامه جنگ با نیروهای مقاومت فلسطینی سرانجام پس از 22 روز حمله به نوار غزه به آتش بس تن داد .

این آتش بس یک جانبه واکنشهای زیادی را در پی داشت که همه آنها یک صدا و هماهنگ مدعی شکست اسرائیل و پیروزی حماس در این جنگ بودند .

از درون اسرائیل گرفته تا منطقه و جهان بین المللی همگی متفق القول اعتراف کردند که رژیم صهیونیستی بعد از شکست در جنگ 33 روزه دومین شکست نظامی را برای خود رقم زد .

در همین رابطه مقام های ارشد حزب لیکود با انتقاد شدید از تصمیم کابینه در مورد اعلام آتش بس یک جانبه اعلام کردند که اهداف ارتش اسرائیل در این جنگ محقق نشده و احتمال درگیری جدید وجود دارد .

آویگدور لیبرمن رئیس حزب " ییزراییل بیت نو " نیز اظهار داشت : تجربیات گذشته نشان می دهد که آتش بس ها همیشه به یک تله مرگ تبدیل شده اند .

وی افزود ، ارتش اسرائیل هیچ وقت نمی تواند مأموریت خود را تکمیل کند . اسرائیل کاتس عضو مجلس رژیم صهیونیستی نیز گفت ، تصمیم اسرائیل به برقراری آتش بس یک جانبه پایداری مردم غزه و شکست اسرائیل را نشان داد .

" رعنان گیسین " مشاور ارشد شارون نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی نیز گفت ، ارتش این رژیم برای نابودی حماس شکست خورده و ناکام مانده است .

" محمد نزال " عضو دفتر سیاسی حماس هم در گفت وگو با رادیو قدس اظهار داشت مردم فلسطین در این جنگ پیروز شدند و مقاومت فلسطین توانست نیروهای

اشغالگر را شکست بدهد .

فوزی برهوم سخنگوی حماس در ارزیابی اعلام آتش بس یک جانبه از سوی رژیم صهیونیستی گفت : دشمن باید عملیاتش را متوقف کند و از نوار غزه به طور کامل عقب نشینی کند و به تحریم نوار غزه پایان دهد و گذرگاهها را باز کند ، ما هرگز نمی پذیریم که حتی یک سرباز اسرائیلی در خاک نوار غزه باقی بماند ، حال می خواهد به هر قیمتی تمام شود . حماس همچنان باقی است . مقاومت پابرجاست و ما در برابر اسرائیل خواهیم ایستاد .

" ابومجاهد " سخنگوی کمیته های مقاومت مردمی فلسطین نیز اظهار داشت : این کمیته ها و شاخه نظامی آن همچنان به حملات و واکنش به جنایات اشغالگران ادامه خواهند داد و این تا زمانی است که نیروهای اشغالگر در خاک غزه حضور داشته باشند .

" خضر حبیب " یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اظهار داشت : مقاومت همچنان به دفاع از مردم فلسطین و رویارویی با نیروهای اشغالگر تا پایان دادن به محاصره غزه بازگشایی گذرگاهها و توقف کامل حملات ادامه می دهد .

1 - تشدید اختلاف نظر میان سران اسرائیل بر سر ادامه جنگ غزه :

روزنامه صهیونیستی " هاآرتس " از وجود اختلافات شدید میان مقامات ارشد رژیم صهیونیستی درباره ادامه جنگ در غزه خبر داد .

به گزراش خبرگزاری مهر ، مقامات نزدیک به " ایهود اولمرت " نخست وزیر مستعفی اسرائیل تأیید کردند که اختلاف نظرهای شدیدی میان " تزیپی لیونی " وزیر خارجه و " ایهود باراک " وزیر جنگ با نخست وزیر این رژیم درباره ادامه جنگ در غزه به وجود آمده است .

به نوشته " هاآرتس " این سه مقام صهیونیستی جلسه ای را برای بررسی آخرین تحولات غزه برگزار کردند که در این جلسه لیونی و باراک چندین بار خواستار پایان حملات به غزه در اولین زمان ممکن شدند اما اولمرت با این قضیه مخالف بود و از همین رو اصرار داشت که کابینه امنیتی درباره این مسأله تصمیم گیری کند .

لیونی در این جلسه اظهار داشته که ادامه حمله به غزه موجب کاهش قدرت بازدارندگی اسرائیل می شود و باراک نیز با ورود نظامیان صهیونیستی به مناطق پرجمعیت غزه

مخالف بود اما اولمرت مدعی بود که ترک کردن جنگ در شرایط فعلی موقعیتهای زیادی را از تل آویو می گیرد .

تحلیل گران اسرائیلی نیز معتقدند رژیم صهیونیستی در نوار غزه به بن بست رسیده و خواستار توقف آن قبل از تکرار شکست جنگ لبنان در سال 2006 شدند .

یک پایگاه خبری عربی نیز اعلام کرد که مشاور حقوقی رژیم صهیونیستی اظهار داشت اسرائیل به خاطر حمله به غزه با موج دادخواستهای بین المللی مواجه می شود .

روزنامه صهیونیستی " معاریو " نیز نوشت حمله به غزه برای به تأخیر انداختن انتخابات اسرائیل است .

این روزنامه طی یادداشتی از نقش اولمرت در تداوم کشتار فلسطینیان پرده برداشته و آن را در راستای به تأخیر انداختن زمان برگزاری انتخابات دانست .

سایر مطبوعات رژیم صهیونیستی نیز از ادامه مخالفتها در داخل اسرائیل برای تداوم جنگ در غزه پرده برداشتند و نوشتند که تا زمانی که مردم غزه از مبارزان فلسطینی حمایت می کنند شکست مقاومت امکانپذیر نیست و در واقع ادامه عملیات نظامی بی فایده است .

روزنامه روسی " وزگلاد " نیز نوشت ، مقامات رژیم صهیونیستی به خوبی دریافته اند که نیروهای مبارز فلسطینی در عملیات نظامی به ویژه عملیات زمینی تخصص زیادی دارند و به همین دلیل است که بر شدت بمبارانهای هوایی و کشتار مردم غیرنظامی افزوده اند .

2 - نافرمانی در ارتش اسرائیل :

نافرمانی و تمرد نظامیان صهیونیست از رفتن به جبهه جنگ غزه ، موجب نگرانی سران اسرائیل شده است .

به نقل از منابع خبری ؛ 12 نظامی صهیونیست که بیشتر آنان را افسران تشکیل می دهند از دستور فرماندهان خود برای اعزام به غزه خودداری کردند و گفتند که دیگر حاضر نیستند به کشتار فلسطینان ادامه دهند . آنها همچنین اعلام کردند دیگر حاضر نیستیم کودکان غزه را بکشیم

" لغام لیونا " ستوان یکم ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل سرپیچی از ادامه خدمت نظامی در نوار غزه به 14 روز زندان محکوم شد . وی درباره امتناع از خود از ادامه کشتار مردم بی گناه غزه اظهار داشت ؛ ما 900 فلسطینی را در 17 روز کشتیم که اکثر آنان زن و کودک بودند و کشتار شهروندان بی گناه قابل توجیه نیست .

لیونا افزود ، این تنفر و خشمی که ما در غزه ایجاد

کرده ایم سرانجام به خود ما برخواهد گشت .

پیش از این نیز منابع خبری از امتناع نظامیان رژیم صهیونیستی برای اعزام به نوار غزه خبر داده بودند .

مجله آلمانی اشپیگل نیز در گزارشی از اعتراض های گسترده نظامیان صهیونیستی در داخل این رژیم خبر داد و نوشت : برخی نظامیان اسرائیلی اعلام کرده اند که حاضرند به هر مکانی بجز غزه بروند .

به نوشته این مجله آلمانی پنجشنبه گذشته نیز صدها نظامی صهیونیستی مقابل وزارت جنگ در تل آویو تجمع کرده و با حمل پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود " ما به جنگ غزه نمی رویم " و " نابود کردن غزه خطرناک است " به جنگ غزه اعتراض کردند .

به گزارش خبرگزاری فارس ، تظاهرات نظامیان ذخیره رژیم صهیونیستی در حالی اتفاق افتاد که یک روز قبل از آن نیز سازمان نظامیان ذخیره رژیم صهیونیستی از انتشار یک آگهی در صفحه یک روزنامه صهیونیستی " هاآرتس " درباره مخالفت نظامیان برای اعزام به غزه ممانعت به عمل آورده بود .

براساس این گزارش ، شمار افرادی که از اعزام به غزه هراس داشته و از رفتن به آنجا امتناع می کنند ، به صدها نفر می رسد . در جنگ 33 روزه هم تعداد زیادی از سربازان اسرائیلی حاضر نشدند به جنوب لبنان بروند .

این گزارشها در شرایطی منتشر می شود که رژیم صهیونیستی اعلام کرده قصد دارد آتش بس و عقب نشینی را مورد بررسی قرار دهد که ناظران از این تحول با عنوان پذیرش شکست نام برده اند .

همزمان با مخالفت نظامیان صهیونیستی از ادامه جنگ در غزه هزاران نفر از شهرک نشینان یهودی به دلیل ترس از شلیک موشکهای مقاومت در حال ترک سرزمینهای اشغالی هستند و درخواست دریافت روادید برای اقامت در کشورهای خارجی کرده اند .

همچنین همزمان با اوج گیری نگرانیهای داخلی در رژیم صهیونیستی از پایان بی نتیجه جنگ در غزه و نرسیدن تل آویو به اهداف از پیش تعیین شده خود ، شبکه دو تلویزیون این رژیم اعلام کرد که جنگ غزه تا شنبه آینده به پایان می رسد .

این شبکه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات تل آویو طرح پیشنهادی مصر برای آتش بس را پذیرفته اند و احتمال به پایان رسیدن جنگ زیاد است . این طرح از سوی رژیم

صهیونیستی ، اتحادیه اروپا و آمریکا مورد تأیید قرار گرفته است لیکن این طرح از سوی مقاومت فلسطین و بیشتر کشورهایی اسلامی رد شده است .

3 - سردرگمی سران اسرائیلی :

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز در این باره نوشت ، هم اینک سران اسرائیلی به شدت دچار تفرقه و سردرگمی هستند و به این می اندیشند که چگونه خود را مخمصه جنگ غزه خارج کنند .

روزنامه اسرائیلی " هاآرتس " نیز نوشت ، ایهود و اولمرت نخست وزیر اسرائیل با ارسال پیام هایی برای رهبران جهان اعلام کرده است اسرائیل پیش از گسترش عملیات نظامی در غزه به تلاشهای دیپلماتیک چشم دوخته است .

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نیز نوشت ، ما اسرائیلی ها می توانیم صدای تمام دوستان سابق خود را در اروپا و رسانه ها بشنویم که اقدامات ما را در غزه زیر سئوال می برند .

این روزنامه افزود ، مجامع بین المللی هم می گویند که اقدامات اسرائیلی در غزه اخلاقا نامشروع و ضدحقوق بشر است .

در روزنامه هاآرتس به اشتباه استراتژیک ارتش رژیم صهیونیستی نیز اشاره شده است .

هاآرتس تصریح کرد ، اشتباه ارتش در این بود که تصور می کرد .

با اوج حملات هوایی و هدف قرار دادن صدها نقطه از غزه و کشتن صدها تن ، حماس تسلیم می شود و پرچم سفید بلند می کند در حالی که چنین نشد .

این روزنامه صهیونیستی همچنین نوشت : اشتباه دیگر ارتش این بود که فکر می کرد با شمارش اجساد بیشتر پیروز خواهد شد و دولت حماس را به زانو درخواهد آورد در حالی که این هدف هم محقق نشد .

در هجدهمین روز حملات رژیم صهیونیستی به غزه به رغم آنکه نیروهای زمینی اسرائیل از حمایت گسترده تانکها ، جنگنده ها ، واحدهای توپخانه و ناوها برخوردارند اما نتوانستند پس از چند روز درگیری به مناطق استراتژیک نوار غزه پیشروی کنند و بار دیگر صدها متر به عقب رانده شدند . با به شهادت رسیدن دست کم ده تن در حملات روز دوشنبه 24 دی ماه شمار شهدای وحشیانه صهیونیستها به

1000 نفر و زخمیها به 4500 نفر رسیده است .

و - واکنش کشورهای اسلامی :

1 - درخواست مدیر حوزه علمیه قم :

مدیر حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه ای از تمام مدرسان و فضلای حوزه های علمیه خواست روز ( چهارشنبه 25 دی ماه 1387 ) در کلاسهای درس خود به افشای جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بپردازند .

در این بیانیه آمده است رژیم صهیونیستی بار دیگر دست شیطانی و پنجه خون آلود خود را از آستین تبهکاری و پلیدی نمایان ساخته و قلب مسلمانان جهان را جریحه دار و پس از 60 سال اشغال سرزمین فلسطین و آواره کردن مردم بی گناه ، نسل کشی مردم مسلمان ، مظلوم و ستمدیده غزه را آغاز کرده است .

در بخش دیگر این بیانیه با تأکید بر همنوایی با مسلمانان جهان در محکوم ساختن جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از تمام مدرسان حوزه های علمیه سراسر کشور به ویژه حوزه علمیه قم درخواست شده است تا امروز در کلاسهای درس خود جنایات اسرائیل علیه ساکنان غزه را افشا کنند . در پایان این بیانیه تصریح شده است از تمام روحانیان و مبلغان درخواست می شود در مجالس و منابر خود جنایات اسرائیل در نوار غزه را افشا کنند .

2 - مواضع نخست وزیر قطر :

نخست وزیر قطر در مورد جنگ 22 روزه صهیونیستها در غزه اظهار داشت ما برای شکستن استخوان فلسطینیان بیشترین همراهی را با اسرائیل داشته ایم .

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ، شیخ حمدبن جاسم بن جبرآل ثانی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره افزود : موضع گیری توده های مردم عرب در واکنش به رویدادها در نوار غزه بسیار جلوتر از ما به عنوان دولتهاست .

وی تصریح کرد ، سران عرب با روشی که در برخورد با جنگ غزه در پیش گرفته اند در شعله ور کردن توده های عربی علیه خود شریک هستند و همچنین در جنگ و محاصره غزه هم مشارکت دارند .

شیخ حمدبن جاسم گفت : اگر توافق دسته جمعی درباره قطع رابطه با اسرائیل وجود داشته باشد ما نیز با آن

همراهی خواهیم کرد .

وی افزود : برخی سران عرب می خواهند که تنها قطر فداکاری کند و خود با دیگران وارد معامله شوند که این قابل قبول نیست . مهم این است که ما مزدور دیگران نباشیم .

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر تصریح کرد ، مشکل ما این است که بین کشورهای عربی اعتماد وجود ندارد و هر کس دیگری را به خاطر به دست آوردن منافع مادی می فروشد .

وی با انتقاد از بی تحرکی دولتهای عرب در قبال بحران غزه و حتی همراهی آنان با رژیم صهیونیستی گفت : براساس طرح اسرائیل جنگ در غزه زمانی تمام می شود که استخوان فلسطینیان درهم شکسته شود و ما نیز تاکنون حداکثر اطاعت را در جهت کمک به شکستن استخوان آنها نشان داده ایم .

شیخ حمد گفت : آیا ما عربها می توانیم ادامه این وضعیت و این کشتارها را بپذیریم با توجه به اینکه ممکن است همین حوادث در آینده برای ما هم تکرار شود .

وی اظهار داشت ؛ اسرائیل شروط خود را تحمیل می کند در مقابل آن حماس هم باید شروطش را تحمیل کند . به اعتقاد ما حماس آتش بس را نقض نکرده بلکه اسرائیل آتش بس را نقض کرده چرا که ملت فلسطین دو سال تمام در تحریم و گرسنگی باقی مانده و در طول آتش بس هم بسیاری از فلسطینیان کشته شدند .

وزیر خارجه قطر تأکید کرد : برخی کشورهای عربی متأسفانه به طور انفرادی در تحریم نوار غزه مشارکت کرده اند و به دنبال اهداف سیاسی خود هستند و به جای اینکه به برقراری صلح میان فلسطینیان بپردازند برخی گروهها را علیه دیگر گروههای فلسطینی تحریک می کنند .

نخست وزیر قطر راه حل میانه ای را در حل اختلافات داخلی فلسطینیان خواستار شد و گفت : بهتر است که دست از تحریک برخی گروهها علیه دیگر گروههای فلسطینی برداشت و به آموزش نیروهای امنیتی فلسطینی به طور کلی پرداخت .

شیخ حمد افزود : باید به حماس بعد از پیروزی اش در انتخابات فلسطین فرصتی داده می شد تا به عرضه آنچه که در اختیار دارد بپردازد . نباید همان طور که اسرائیل با آن مخالفت کرد با آن مخالفت می شد . این مسأله دخالت در امور داخلی فلسطین بود .

نخست وزیر قطر گفت : بهتر است مصر به نقش مهم

خود عمل کند چرا که مرزهای این کشور با مرزهای فلسطین همجوار است و ما از هرگونه تلاش مصر که موجب دستیابی به توافق شود حمایت می کنیم ؛ نقش مصر باید متوازن باشد .

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر همچنین با انتقاد شدید از عملکرد سران کشورهای عرب در قبال بحران غزه خواستار قطع رابطه این کشور با اسرائیل شد

گفتنی است که قطر روابط تجاری با رژیم صهیونیستی دارد و حتی شخص شیخ حمد ارتباط نزدیکی با سران اسرائیل دارد و این امر نشان دهنده آن است که شکست اسرائیل در غزه نزدیک است و شیخ حمد می خواهد افکار عمومی را برای این شکست آماده کند .

او اخیرا با هواپیمای اختصاصی ایرباس خود برای دیدار با مسئولان بلندپایه رژیم صهیونیستی به نیویورک رفت .

ز - روایت زنان و کودکان فلسطینی از جنایات اسرائیل :

بازماندگان غزه از وحشیگری سربازان اسرائیلی در کشتار مردم بی دفاع در بیست و دو روز مقاومت سخن گفتند .

" زهوه السمونی " یک زن ساکن منطقه " حی الزیتون " در حالی که هنوز در حالت بهت و اندوه از جنایات صهیونیستها به سر می برند و باور ندارد که چگونه آنها خانواده اش را قبل از اینکه بولدوزرها خانه شان را خراب کند به رگبار بستند و هواپیماهای اسرائیلی آنجا را بمباران کردند ، به فرانس پرس گفت : شوهرم عطیه السمونی ( 52 ساله ) در ساعات اولیه شروع عملیات زمینی اسرائیل در غزه در مقابل چشمانم به شهادت رسید .

وی گفت : با شوهر و خانواده ام در منزل خودمان در منطقه حی الزیتون نشسته بودیم که صدای انفجار و تیراندازی را در نزدیکی خود شنیدیم ، دست بچه ها را گرفتیم و آماده رفتن به خانه خواهر در مرکز حی الزیتون شدیم که به ناگاه سربازان اسرائیلی را که در حال تیراندازی بودند مشاهده کردیم که در منزل را می کوبند .

این زن فلسطینی اضافه کرد : شوهرم وقتی در را بر روی آنها باز کرد ، از او خواستند که لباسهایش را دربیاورد و دستان خود را بالا بگیرد . سپس همگی ما را که 14 نفر بودیم در یک اتاق جمع کردند و بعد ما را خارج کردند و

آنجا را منفجر و شوهرم را در مقابل چشمان وحشت زده ما به رگبار بستند و او را کشتند ، ما شروع به جیغ کشیدن کردیم و آنها تیراندازی خود را ادامه دادند و ما فقط گریه می کردیم .

زهوه این زن مقاوم فلسطینی در حالی که نمی توانست بغض خود را پنهان کند ، با ریختن قطرات اشکی به سخنان خود چنین ادامه داد :

ناگهان متوجه شدم که کودک چهارساله ام به سینه اش گلوله ای اصابت کرده و در حال خونریزی شدید است ، به او نگاه کردم دیدم دو گلوله سینه اش را شکافته است . او را بغل کردم ، سربازان از ما خواستند که از خانه خارج شویم ، همگی شروع به دویدن کردیم .

در حالی که احمد پسر چهارساله ام را در بغل داشتم و از ناحیه کمر دچار مجروحیت شده بودم ، از خانه خارج شدم در حالی که پسر مجروحم از درد فریاد می زد و به خود می پیچید ، بدون هدف در خیابان می دویدیم .

در این هنگام فرزند بزرگم فهد ( 19 ساله ) به کمکم رسید و او را بغل کرد ، در حالی که خودش نیز از چند ناحیه در بدن دچار جراحتهای شدید شده بود .

فهد پسر این خانواده در ادامه می گوید : فکر می کردیم ، آنها با غیرنظامی ها کاری ندارند ، چرا که قبلاً از طریق تبلیغات این ادعا را داشتند و ما هم در منزل خود مانده بودیم ، اما اسرائیلی ها همه چیز را نابود کردند . ما وقتی به خیابان پا گذاشتیم جز یهودیان خشمگین اسرائیلی که بی هدف به هر طرف تیراندازی می کردند ، کسی را مشاهده نکردیم .

وی ادامه داد : برادر چهارساله ام احمد را که در بغل مادرم مجروح شده بود در آغوش گرفتم ، چرا که مادرم خسته شده بود ، در حالی که به نزدیکی منزل یکی از خویشاوندان خود در خیابان صلاح الدین رسیدیم ، شب را در آنجا ماندیم ، اما احمد شهید شده بود و خبر را از مادرم پنهان کردیم و به او گفتیم که در بیهوشی قرار دارد .

فهد در حالی که دست به ریش سیاه خود می کشید و با هفت تن از خویشاوندانش که از کشتار جان سالم به در برده بودند در کنار آتش در چادری که به مناسبت مجلس ختم در بین ویرانه ها برپا شده بود ، یاد و خاطره 29 نفر از خویشاوندان نزدیک خود را که شهید شده بودند گرامی داشت .

او یادآور شد : شب وحشتناکی را گذراندیم ، همه

جیغ می زدند و در بین ما ، افراد زخمی و جنازه های شهدا قرار داشت و اسرائیلی ها ، هر زمان که صدای ما را می شنیدند به سوی ما تیراندازی می کردند .

در حالی که بیشتر از 90 نفر در خانه جمع شده بودیم ، به ناچار تعدادی از مردان زیرپوش سفید خود را در دست گرفته و از خانه خارج شدند ، اما هنوز ده متر فاصله نگرفته بودیم که خانه ای که در آن بودیم با یک موشک به ویرانه ای تبدیل و خیلی ها شهید و زخمی شدند .

پس از این حادثه ، با آمبولانس و صلیب سرخ تماس گرفتیم که آنها گفتند به دلیل آتش شدید و احتمال کشته شدن ، قادر به انجام کاری در حی الزیتون نیستند .

فهد جوان 19 ساله غزه ای ادامه داد : عمویم " طلال " و همسرش و پسرعمویم و همسر و فرزندانش و فرزندان پسر ، پسرعمویم ابراهیم و همچنین عمویم " رشاد " و همسرش و فرزندانش توفیق و ولید به شهادت رسیدند و از منزل عمویم جز تلی از خاک چیزی باقی نماند و تنها توانستیم جسد ولید پسرعموی 17 ساله ام را از خاک بیرون بیاوریم ، اما اجساد چندپاره شده شهیدان و مجروحان همچنان در زیر آوار باقی مانده و با حمله بولدوزرها به منطقه حی الزیتون ، آنها 21 خانه از فامیل ما ( السمونی ) را با خاک یکسان کردند .

وی با یادآوری جنایات اسرائیلی ها متذکر شد : اسرائیلی ها پس از آن با بولدوزرهای خود ، زمینهای کشاورزی مسجد محل ، کارگاه تولیدی و هر چه در آنجا بود را با خاک یکسان کردند .

مادر فهد که در کنار او ساکت ایستاده بود ، رشته سخن را دوباره به دست گرفت و گفت : پس از اینکه در خیابان شروع به دویدن کردیم ، دختر بیست روزه ام " انسام " و چهارتن از پسرانم مورد اصابت قرار گرفتند ، تا به منزل سعدی السمونی برسیم ، چند بار در حالی که به سوی ما تیراندازی می شد ، ایستادیم . بالأخره هر طوری شد به منزل رسیدیم ، دیدیم که از مقابل به سوی ما تیراندازی می کنند . به ناچار فریاد زدم که فرزندانم مجروح شده اند و در حال موت هستند ، اما تیراندازی ادامه یافت تا اینکه وارد خانه شدیم .

زهوه اضافه کرد : ما بیش از 70 نفر بودیم و اسرائیلی ها فقط می خواستند بکشند تا مقاومتی وجود نداشته باشد و هیچ فردی مسلحی در منطقه نباشد .

از این خانواده ( السمونی ) " ایاد " که 28 سال سن دارد

و پدر و مادر و همسر خود را از دست داده و سه فرزندش نیز مجروح شده اند خاطرنشان کرد : آنها ساختمان محل سکونت ما را هدف قرار دادند و طبقه سوم آن کاملاً از بین رفت ، ما به ناچار به طبقه همکف پناه بردیم ، در این بمباران عمویم " ابراهیم " و " عدنان " که قبلاً اسرائیلی ها ، منازلشان را منفجر کرده بودند ، به شهادت رسیدند .

در طبقه همکف ساختمان بودیم که نزدیک به 25 سرباز اسرائیلی ، با شکستن در وارد شدند و به ما گفتند که دستان خود را دربیاورید و کارت شناسایی خود را نشان دهید .

آنها سپس گفتند که هر کس در خانه است ( اعم از زن و مرد ) باید لباسهای خود را دربیاورد تا بتواند از خانه خارج شود ، این کار را کردیم و هنگامی که در خیابان پا گذاشتیم ، با تانکهای زیادی روبه رو شدیم و گلوله از زمین و هوا بر سرما هفتاد نفر شروع به باریدن کرد .

این پدر مصیبت دیده افزود : دخترم بسمه ( لبخند ) که پنج سال بیشتر نداشت و پسرم عبدالله ( سه ساله ) مورد اصابت قرار گرفتند و آنها را در حالی که فریاد می زدند ، بغل کردم و به سوی منزل خاله ام " رزقه " راه افتادم و همه روز را در آنجا سپری کردم .

هنگامی که صدای تیراندازی کمتر شد ، یواشکی به سمت شیر آب کشاورزی رفتم تا برای بچه ها آب بیاورم که در بازگشت به سویم تیراندازی شد و پس از پنج دقیقه خانه خاله ام مورد اصابت قرار گرفت و خاله ام و پسرعموهایم و فرزندان آنها و مادرم ( رحمه ) و همسرم " صفا " و دخترخاله ام و اسماعیل و اسحاق و نصار و صلاح و محمد به شهادت رسیدند و این عملیات شبیه یک فیلم ترسناک بود .

وی توضیح داد : آنها حتی به سوی کودک دو سال و نیمه من تیراندازی کردند و در حالی که او را بغل کرده بودم ، به سمت خیابان صلاح الدین رفتم و آمبولانسها ما را سوار کردند که به آنها گفتیم در آنجا ( منزل خاله ام ) کشتار شده است .

این فلسطینی ساکن غزه متذکر شد : همه خانواده شهید یا مجروح شده بودند ولی ما بایستی سه روز صبر می کردیم تا بتوانیم ، پیکر مجروح مادربزرگم " شفا " ( 65 ساله ) ، برادرم محمود ( 17 ساله ) و پسرعمویم احمد ( 14 ساله ) و پسرعموهای دیگرم " نافذ " و " آمل " را از زیر خاک خارج کنیم و با گاری به بیمارستان انتقال دهیم .

وی ادامه داد : سربازان به کشتار بسنده نکردند و حتی زیورآلات ما را سرقت می کردند ، کمااینکه طلاهای همسر شهیدم را که سه هزار دینار ارزش داشت به سرقت بردند و پنج هزار دلار که در خانه قرار داشت را پیش از منفجر کردن خانه به همراه خود بردند .

فواد ( 17 ساله ) دیگر عضو خانواده السمونی نیز گفت : هنگامی که به خیابان رفتیم ، دیدم که یک سرباز اسرائیلی چمدان پدرم را که در آن هزار دینار قرار دارد ، به دست گرفته و از خانه خارج می کند .

روایت خانواده السمونی با این جملات به پایان می رسد که همه شهدای این خانواده به همراه سایر شهدا در مقبره الشهدا در حی الزیتون به خاک سپرده سدند و آنهایی نیز که جان سالم به در برده بودند در مدرسه های " آنروا " سازمان ملل ساکن شدند در حالی که محل سکونت آنها با خاک یکسان شده است .

صلاح السمونی یکی از شهروندان غزه که 31 نفر از خانواده اش به شهادت رسیده و 47 نفر دیگر نیز زخمی شده اند در گفت وگو با خبرگزاری فارس لحظه های دردناک جنایات وحشیانه صهیونیستها در غزه را به تصور می کشد .

صلاح که دختر سه ساله و پدر و مادر و برادرش را در این حملات از دست داده و همسر و دو فرزندش نیز زخمی شده اند گفت : اسرائیلی ها ، با خونسردی خانواده ام را از بین بردند و به زنان و کودکان نیز اهمیتی ندادند .

صلاح که منزلش در منطقه حی الزیتون قرار دارد افزود : پیش از آغاز تجاوز مورد بازجویی قرار گرفته و اعلام کرده است که هیچ رابطه ای با نیروهای مقاومت فلسطینی ندارد و یک کشاورز است . وی در تشریح نحوه شهادت اعضای خانواده اش متذکر شد : به همراه خانواده عمویم که نزدیک به 25 نفر بودیم ، پس از آغاز حمله برای تهیه آب و نان تصمیم گرفتیم بیرون برویم اما یک تانک دشمن به سوی ما شلیک کرده و پدر و برادر و پسرعمویم همانجا به شهادت رسیدند و من هم پس از زخمی شدن از هوش رفتم .

صلاح در حالی که شدت اندوه از چهره اش نمایان بود ادامه داد : هنگامی که در بیمارستان به هوش آمدم ، از کشتاری که در میان افراد خانواده ام روی داده بود آگاه شدم که این هزینه زندگی با کرامت است و ما با مسئولیت پذیری آن را پرداخت کردیم .

" ام عائد " نیز یکی دیگر از شهروندان غزه است که در خانه ای در نزدیکی مدرسه امریکایی در " بیت لاهیا " زندگی می کند . او تنها ، شهروندی است که در میان افرادی که از بمباران اسرائیلی ها فرار کرده اند ، زنده مانده است .

این زن مسلمان در تشریح جنایت صهیونیستها یادآور شد : بعد از اینکه همسر و فرزندانم روز قبل منزل را ترک کرده بودند ، من هم آماده خروج از خانه شدم که در راه دو مرد و یک زن را دیدم و برای دور ماندن از بمباران و گلوله باران به طرف آنها رفتم ، اما ناگهان بمبها و گلوله ها به اطراف ما شلیک شد .

ام عائد متذکر شد : مسیر خود را به سوی جنوب ادامه دادیم تا از حملات اسرائیلی ها در امان باشیم ، اما بعد از مدتی حرکت ، سه نفری که با من بودند روی زمین افتادند . ابتدا فکر کردم که آنها برای مخفی شدن خود را روی زمین انداخته اند ، اما بعد متوجه شدم که به شهادت رسیده اند .

ام عائد از اینکه توانسته است زنده بماند ، خدا را شاکر است ، اما وقتی به خانه بازگشت ، متوجه شد که خواهر کوچک و همسرش در بمباران دشمن به شهادت رسیده اند .

1 - کودکان غزه : حوادث و مصیبتهای پشت سر :

شبکه خبری الجزیره در گفت وگو با یک دختر نوجوان از خانواده السمونی ، دردها و رنجهای او را بیان کرد .

این دختر نوجوان که اسرائیلی ها ، منزل او را ویران کرده اند به خبرنگار الجزیره گفت : مجبور شدیم برای در امان ماندن از بمباران به منزل عمویم که چند متر بیشتر با منزل ما فاصله نداشت در حالی که گلوله های توپ بر سر و روی ما می بارید برویم .

او گفت : به همراه خانواده و تعدادی دیگر از فامیل به مدت سه روز از تشنگی و گرسنگی ، ترس و وحشت از بمباران ، کوچک و بزرگ در رنج بودند .

این دختر نوجوان با حزن و اندوه آنچه را که بر وی و خانواده مصیبت دیده اش در این مدت رخ داده است را چنین توضیح می دهد : برادر و پسرعمویم برای آماده کردن غذا مجبور شدند برای جمع آوری هیزم از منزل خارج شوند ، اما یک گلوله توپ ، برادرم را شهید و پسرعمویم را مجروح کرد .

مصیبت این خانواده به اینجا منتهی نمی شود که بگویم ، برخی از افراد خانواده تصمیم گرفتند که فرد

مجروح را به داخل خانه بیاورند که اسرائیلی ها به آنها امان نداده و چند نفر دیگر را درو کردند . این دختر نوجوان عضو خانواده السمونی هنگامی که مشاهده کرد مادرش و چهارتن از برادرانش و پسر برادرش و همسران و فرزندانشان به این طریق به شهادت رسیدند ، در حالی که بر سر و روی خود می زد نزدیک به دو کیلومتر در خیابان دیوانه وار و بدون هدف شروع به دویدن کرد .

امدادگران فلسطینی گرچه توانستند ، این دختر نوجوان مصیبت دیده را نجات دهند ، اما نخواهند توانست خانواده او را که آتش اشغالگران نابود کرده است ، به او بازگردانند .

اما با این وجود ، دختر نوجوان همچنان استوار در برابر اشغالگران ایستاده است تا به مردمش بگوید که ملتش همچنان استوار و پابرجا خواهد ماند و از خاک خود که آن را سرزمین محشر می نامد ، دفاع خواهد کرد .

" دلال ( نازنین ) ابوعیشه " که 13 سال بیشتر ندارد یک دختر نوجوان غزه ای است که فقط با عکسها و لباسهای پاره بجا مانده از خانواده اش زندگی می کند ، چرا که پس از آغاز حمله اسرائیل ، خانه شان به ویرانه ای تبدیل شد .

تقدیر این بود که این دختر نوجوان از جنایات اسرائیل در امان بماند ، چرا که در آن لحظه در خانه مادربزرگش بود در این بمباران ، پدر ، مادر و سه برادرش ( محمد ، اسراء و سید ) که سن آنها از هفت سال تجاوز نمی کرد به شهادت رسیدند .

دلال در حالی که عکسهای خانواده خود را در دست دارد به خبرنگار الجزیره گفت : این عکس محمد است ، این سید و این غیداء خواهرم است... اما گریه امانش نمی دهد و می گوید : " من یتیم شدم " .

دلال برای نخستین بار پس از ویرانی خانه اش و پس از دو هفته به اتفاق تیم خبری الجزیره به محل ویرانه ای که زمانی در آن زندگی می کرد رفت و بر روی ویرانه ها ایستاد و رنج و مصیبتهای آن روز را به یاد آورد و گفت : " اینجا اتاق من بود ، آنجا اتاق مادرم ، اینجا پذیرایی ما و... در اینجا برادرانم قرار داشتند . "

او از بین ویرانه ها ، پیراهنی را بیرون کشید و گفت : " این پیراهن برادرم محمد بود ، سپس لباس مدرسه ( مریولا ) را از زیر خاک بیرون کشید و با گریه گفت : " این لباس مدرسه غیداء خواهرم بود . "

تنها چیزی که باعث شد او از دنیای خاطراتش بیرون بیاید ، شیطنتهای گربه اش بود که در میان ویرانه ها به جست وخیز می پرداخت او گربه اش را چنان به آغوش می کشد ، که انگار ، خانواده اش را به آغوش کشیده است .

این دختر نوجوان در حالی که قطرات اشک بر روی گونه هایش سرازیر شده بود با خواهر خود غیداء نجوا می کرد که ما مگر با یهودیان چه کردیم که خانواده ام را کشتند .

یک پسربچه فلسطینی نیز پس از دیدار بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از یکی از تأسیسات این سازمان در غزه در گفت وگو با الجزیره خطاب به دبیرکل سازمان ملل گفت : " چرا او نیامد ببیند که چگونه در کلاسهای درس بدون آب و برق و زیرانداز و زیر گلوله باران زندگی می کنیم . "

او با لحن کودکانه اش در حالی که سئوال می کرد گفت : " آیا این زندگی است " و قبل از اینکه پاسخ سئوال خود را بدهد افزود : " این محاصره است ، این بزرگترین محاصره ای است که اسرائیل برقرار کرده است . "

این طفل غزه ای اضافه کرد : " ما در گلوله باران زندگی می کنیم ، از بازی محروم هستیم از خندیدن ، از آموزش از دنبال کردن برنامه های مخصوص کودکان ( محروم هستیم ) و هر آنچه را که در تلویزیون می بینیم ، مراسم تشییع جنازه ، شلیک ، آتش و صحنه های مرگ و جنگ تانکها و اشغالگری است . "

وی پشت سر هم می گوید ، " چرا با وجود اینکه برنامه هایی برای کودکان وجود دارد ، ما را آسوده خاطر نمی کنند . ما از خوردن و آشامیدن محروم هستیم ، ما زیر گلوله باران قرار داریم ما در محاصره قرار داریم و از دو سال قبل تاکنون از هر چیزی محروم هستیم " .

" امیر قرم " دختر نوجوانی که 15 سال بیشتر ندارد و در حالی که پای راستش در گچ قرار دارد و به وسیله یک محفظه فولادی ثابت شده است ، پوستش به شدت سوخته است و اکنون در بیمارستان غزه بستری است و قادر به سخن گفتن تا چند روز پس از عمل جراحی نبود و اکنون نیز به سختی و ضعف تمام کلمات را ادا می کند .

این دختر فلسطینی در تشریح ماجرای مصیبت بار مرگ خانواده خود به خبرنگار روزنامه گاردین چاپ انگلیس که در روزنامه القدس به چاپ رسیده است گفت : در حال مراقبت از پدرم در خیابان بودم که به شهادت

رسید ، پس از آن صدای انفجار گلوله ای شنیدم و برادرم علاء ( 14 ساله ) و خواهرم عصمت ( 16 ساله ) به شهادت رسیدند و خود نیز مجروح شدم .

من با وجود اینکه مجروح شده بودم ، خودم را به درون خرابه ای در کنار منزل ویران شده ام در " تل الهوی " رساندم و همانجا بیهوش شدم و پس از سه روز نیروهای امدادی مرا نجات دادند .

این دختر ساکن غزه ، راه دور و درازی برای بهبودی در مقابل خود دارد و ابتدا برای دستیابی به معالجه بهتر باید به فرانسه انتقال داده شود و پس از گذشت چندین ماه نیز از لحاظ روانشناسی مورد طبابت قرار گیرد .

کودکانی از این دست در غزه فراوان هستند و هنوز آمار دقیقی از زخمیها و شهدای سنین پایین ارائه نشده است ، اما با توجه به اینکه نصف جمعیت 5/1 میلیون نفری غزه را کودکان تشکیل می دهد ، بیشتر از یک چهارم زخمی ها نیز از اطفال به حساب می آیند .

" امیر قرم " دختر نوجوان زخمی فلسطینی به گاردین گفت : می خواهم در آینده وکیل شوم و در دادگاه ، اسرائیلی ها را برای جنایتهایی که مرتکب شده اند محاکمه کنم .

2 - پدر فلسطینی : دخترم را سربازی اسرائیلی کشت :

" دونالد ماکنتایر " خبرنگار روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیسی نیز در گفت وگو با یک شهروند فلسطینی ساکن غزه به بیان گوشه ای از وحشی گری های اسرائیل پرداخته است و می نویسد : یک پدر 32 ساله فلسطینی به نام خالد عبدربه در مورد دردها و رنجهای خود می گوید :

یک سرباز اسرائیلی را دیدم که از تانک خارج شد و به سوی دخترانم آتش گشود و دو تن از آنها را شهید و دیگری را مجروح کرد و این در حالی بود که ما به دستور ارتش اسرائیل ، منزلمان را ترک کرده بودیم . عبدربه می افزاید : دخترم امل ( دو ساله ) و سعاد ( 4 ساله ) پس از شلیک این سرباز اسرائیلی که دارای سلاح اتوماتیک ام16 ( اسلحه ارتش آمریکا ) بود در دم کشته شدند و من قادر به کمک به آنها نبودم .

دختر سومم که " سمر " ( سبزه ) نام دارد از ناحیه ستون فقرات مورد اصابت گلوله این سرباز اسرائیلی قرار گرفت و در وضعیت بسیار بدی در بیمارستان قرار دارد .

این پدر داغدیده و ماتمزده در مقابل ویرانه های

منزلش در سمت شرقی شهرک جبالیا در شمال غزه به خبرنگار ایندیپندنت توضیح داد که چگونه تانکها در مقابل خانه او قرار گرفته بودند و دستور تخلیه افراد خانواده اش را از طریق بلندگو و به زبان عبری اعلام کردند .

عبدربه یادآور شد : مادرم که 60سال سن دارد نیز مورد اصابت گلوله قرار گرفت . او به دستور سربازان اسرائیلی در حالی که یک سربند سفید در دست داشت به اتفاق دخترها ، سه نوه اش و عروسش از منزل خارج شد ، اما در این هنگام ، دو سربازی که بر روی تانک مشغول خوردن سیب زمینی بودند ، یکی از آنها با سلاح خود به سوی دخترها تیراندازی کرد و اولین کسانی که شهید شدند امل دختر دو ساله ام و سعاد دختر چهار ساله ام بودند که سرباز اسرائیلی 12 گلوله به سوی " سعاد " شلیک کرد و بعد از آن سمر دختر چهار ساله ام مورد اصابت قرار گرفت .

خالد عبدربه متذکر شد : این سرباز طوری رفتار می کرد که انگار خود به تنهایی این اعمال مجرمانه را انجام می دهد .

این پدر فلسطینی ادامه داد : در نهایت سربازان به خانواده ام اجازه دادند که پیاده محل را ترک کنیم و من دختر چهار ساله ام سعاد و همسرم نیز امل را که هر دو به شهادت رسیده بودند بغل کردیم و پس از طی دو کیلومتر توانستیم وسیله ای گیر بیاوریم و دخترم سمر را که در بغل برادرم بود به بیمارستان برسانیم .

در شهر غزه نمی توان هیچ زن و مردی را پیدا کرد که از بمباران ، گلوله باران و آتش کینه اسرائیل در امان باشد ، اما در " تل الهوی " ساکنان آن ، بارها مرگ و زندگی را به چشم خود دیدند و هرگز خاطرات تلخ این ایام از ذهن آنها پاک نخواهد شد .

تل الهوی که از لحاظ سکونت یکی از مناطق پرجمعیت غزه به شمار می رود و دارای ساختمانهای بلندمرتبه زیادی است ، به عنوان هدف تانکهای اسرائیلی از روزهای ابتدای حمله رژیم صهیونیستی مورد اصابت گلوله های توپ ، موشک و بمباران هواپیماهای دشمن قرار گرفت .

در یکی از ساختمانهای مسکونی آن ، " جهاد کشکو " شهروند 45 ساله فلسطینی چگونگی محاصره خانواده اش را به دست اسرائیلی ها روایت می کند و می گوید : در روزهای اولیه حمله زمینی اسرائیلی ها ، ساختمان محل سکونت ما را گرفتند و آن را به محلی برای شکنجه مان

تبدیل کردند .

او گفت : با شروع حمله زمینی اسرائیل ، اقدام به تخلیه ساختمان کردیم ، اما در خیابان مشاهده کردیم که از هر طرف به سوی ما گلوله شلیک می شود و به ناچار دوباره به داخل ساختمان برگشتیم و در یک اتاق به اتفاق برادران و خانواده ام منتظر شدیم ، اما این انتظار طولی نکشید ، چرا که ساختمان بارها و بارها مورد اصابت شدید گلوله قرار گرفت و تکانهای شدیدی می خورد که در نتیجه شلیک گلوله های تانکهای اسرائیل بود .

سربازان اسرائیلی بالأخره وارد ساختمان ما شدند و ما را که همگی در کنار هم در یک اتاق بودیم ، پیدا کردند و به من و برادرانم دستور دادند که در اتاق مجاور لخت مادرزاد شویم و در این هنگام من صدای همسر و فرزندانم را می شنیدم که از شدت تیراندازی فریاد و ضجه می زدند .

این مرد ستمدیده و مصیبت کشیده می گوید : انگار خداوند برای من حیات دوباره ای را رقم زده است ، چرا که من چون زبان عبری بلد بودم ، بارها از زبان سربازان اسرائیلی شنیدم که می گفتند ، بگذارید قبل از آمدن فرماندهمان آنها را اعدام کنیم و در این کار از یکدیگر سبقت می گرفتند .

" ام محمد الصوفی " که 50 سال سن دارد و در ساختمان مجاور کشکو زندگی می کند نیز در مورد روزهای رعب و وحشت به خبرنگار الجزیره گفت : سربازان اسرائیلی پس از اینکه وارد ساختمان شدند ، شوهرم " دکتر حمدان الصوفی " استاد دانشگاه اسلامی غزه را دستگیر و به مکان نامعلومی بردند .

این زن فلسطینی گفت : من و فرزندانم ، روزهای سختی را گذراندیم که از خاطره مان پاک نخواهد شد و بارها مورد تعرض ، تهدید ، قتل و ضرب و شتم توسط اسرائیلی ها در مدتی که در یک اتاق زندانی بودیم قرار گرفتیم .

یوسف جوده که 33 سال سن دارد نیز با ذکر خاطرات دردناک خود از خوی وحشی اسرائیلی ها گفت : از همه دردناکتر این بود که مردان خانواده در مقابل عذاب و تهدیدات مسلحانه دشمن کاری نمی توانستند انجام دهند ، چرا که ضربه های قنداق تفنگ ، آنها را از نفس انداخته بود .

3 - نابینایی پسرک 11 ساله :

لوی پسربچه معصوم فلسطینی در حالی که چشمهای

سوخته اش بخیه زده شده بود ؛ صحبتش را با این سئوال آغاز کرد که من چه گناهی کردم که اشغالگران صهیونیستی بینایی مرا گرفتند ؟ به گزارش ایرنا از امان ؛ تراژدی بسیار غم انگیز " لوی صبح " 11 ساله از این لحظه آغاز شد که وی صبح آن روز پس از صرف صبحانه بسیار ساده با پدر و مادر و برادرانش با پسرعموهایش در حیاط خانه مشغول بازی فوتبال شده بود بدون اینکه بداند تا چند لحظه دیگر بمبی فسفری به میان آنها خواهد آمد و برای همیشه او را نابینا خواهد کرد .

وی ناگهان صدای غرش هواپیماهای جنگی اسرائیل را شنید و پس از لحظاتی خود را در میان آتش و دود و درد دید ، بعد از چند دقیق این ابر سیاه از بین رفت و علائم جنایتی که آن هواپیمای اشغالگران علیه میدان بازی چهار پسربچه با بمب فسفری مرتکب شده بود معلوم گشت که بر اثر آن یک بچه شهید و سه تن دیگر با قطع دست و پاها و از دست دادن چشمهای خود روبه رو شدند .

صبح را به بیمارستان غزه و سپس برای مداوای بیشتر به عربستان بردند ؛ اما به علت سوختن دو چشم ؛ پزشکان او را جواب کرده و بدون چشم به غزه بازگرداندند . پزشکان اول به او گفتند که چشمانت را برای درمان بسته ایم اما پس از چند روز به علت داشتن روحیه بالا مسأله نابینایی را با او درمیان گذاشتند .

" لوی صبح " که هم اکنون در غزه است درباره این جنایت گفت : با پرتاب آن بمب احساس کردم که به آسمان پرواز می کنم و حس کردم که یک ترکش بسیار داغ به صورتم خورد . سپس بیهوش شدم و بعد از آن نفهمیدم چه شد .

لوی این سئوال را مطرح کرد :

ما هنوز بچه بودیم و سلاحی نداشتیم پس چرا هواپیماهای اشغالگران ما را بمباران کردند و آقاشعبان پسرعمویم را به شهادت رسانده و من بینایی خود را از دست دادم ، چرا این همه کودکان و پسر و دختر و بچه های بی گناه باید کشته شوند ؟

مادر لوی می گوید : من در خانه بودم که ناگهان احساس کردم که زمین زیر پاهایم به لرزه درآمد و آتش همه جا را فراگرفت ، منزل ما و همسایگان فرو ریختند و من با سرعت به بیرون رفتم و دیدم که بچه ها روی زمین افتاده اند که یکی از آنان به طور کامل سوخته و شهید شده و بقیه به شدت زخمی و سوخته اند .

وی افزود : پسر من لوی بر اثر ترکش بمب فسفری صورت و به ویژه دو چشمانش به گونه وحشتناکی سوخته شده بود .

مادر این کودک فلسطینی گفت : کجایند سازمانهای حقوق بشر دنیا و رؤسای جهان تا جنایتکاران را به محاکمه بکشند ؟ آنها جواب کودک مرا چه خواهند داد ؟

ح - عقب نشینی اسرائیل از غزه :

در پی شکست رژیم صهیونیستی بعد از 22 روز حمله به غزه ، ارتش این رژیم روز دوشنبه 30/10/1387 عقب نشینی خود را از این منطقه آغاز کرد .

به گزارش خبرگزاری ها به نقل از شبکه خبری الجزیره ، نیروهای اشغالگر صهیونیست عقب نشینی خود را از نوار غزه آغاز کردند و در نوار مرزی بین سرزمینهای اشغالی و غزه مستقر شدند .

این اقدام در پی اعتراض های مردمی در جهان و ضرب الاجل یک هفته ای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین " حماس " و جهاد اسلامی فلسطین برای خروج نظامی اسرائیل از نوار غزه صورت گرفته است .

در همین رابطه روزنامه صهیونیستی جروزالم پست به نقل از مقامات صهیونیستی نوشت ، اسرائیل تا پیش از مراسم تحلیف ریاست جمهوری جدید آمریکا تمام نیروهای خود را از غزه خارج خواهد کرد .

این در حالی است که اعلام آتش بس یک جانبه از سوی رژیم صهیونیستی به منزله شکست برای سران این رژیم و پیروزی برای حماس و مردم مظلوم فلسطین محسوب می شود .

رژیم صهیونیستی بر اثر این شکست خفت بار و در شرایطی که تمامی شخصیتها ، احزاب و مطبوعات رژیم صهیونیستی اعتراف کردند که هیچ نتیجه ای از این جنگ 22 روزه به دست نیامد بلکه برعکس به قدرت و محبوبیت حماس افزوده شد .

شبکه خبری العالم نیز درباره آمار نهایی تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه اعلام کرد که در این تجاوز 22 روزه 256 صهیونیست به هلاکت رسیده و بیش از 1327 نفر دیگر زخمی شده اند .

این در حالی است که رژیم صهیونیستی به شدت اخبار رسانه ها و منابع خبری را سانسور می کند و تلویزیون

رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هیچ روزنامه نگار اسرائیلی یا خارجی نباید با مجروحان مصاحبه کند .

منابع خبری فلسطین تعداد کشته ها و زخمی های صهیونیستها را بسیار بیشتر از این آمار داده شده ارزیابی می کند .

رئیس سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اذعان کرد که اسرائیل در رسیدن به اهداف تعیین شده در تهاجم به غزه کاملاً شکست خورده است .

تحلیلگران و سیاستمداران رژیم صهیونیستی نیز تأکید کردند که جنگ غزه نتوانست حملات موشکی فلسطینیان به اسرائیل را متوقف کند .

این تحلیل گران همچنین اذعان داشتند که آرزوهای عباس رئیس تشکیلات خودگردان و حسنی مبارک رئیس جمهور مصر از نابودی حماس تحقق نیافت .

همچنین مقامات بلندپایه نظامی رژیم صهیونیستی اظهار داشتند که قدرت مقاومت بار دیگر فزونی می یابد زیرا این حمله ، ضربه ای غیرقابل جبران برای حماس نبوده است .

شهرک نشینان صهیونیست نیز معتقدند که اعلام آتش بس یک جانبه نشان از شکست اسرائیل است .

روزنامه " یدیعوت آحارونوت " نوشت ، اعلام آتش بس یک جانبه موجب قدرت گرفتن بیشتر جنبش حماس شد .

روزنامه هاآرتس نیز نوشت ، جنگ غزه موجب رسمیت یافتن حماس توسط جامعه جهانی شد .

شبکه خبری " مفکره الاسلام "... به نقل از کارگران فلسطینی که در سرزمینهای اشغالی مشغول به کار هستند اظهار داشت ، شهرکهای جنوبی از جمله اشدود ، عسقلان ، سدروت و مناطق اطراف به شهر ارواح تبدیل شده اند .

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز نوشت ، تفاهم نامه آمریکا واشنگتن و تل آویو ریسمان نجات اسرائیل از باتلاق جنگ است .

به نوشته این روزنامه تزیپی لیونی وزیرخارجه رژیم صهیونیستی از کاندولیزا رایس همتای آمریکایی خود به خاطر امضای سریع و به موقع تفاهم نامه امنیتی تشکر کرد .

همچنین روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت ، به نظر می رسد که تئوری اسرائیل به نتیجه نرسیده و این مثل عبری در میان نظامیان اسرائیل شنیده می شود که رئیس باز هم شکست خورد . روزنامه گاردین هم نوشت ، این

جنگ بر وجهه حماس افزود و رهبران آن می توانند با افتخار سر خود را در خیابانهای غزه بالا بگیرند .

این روزنامه افزود : پس از گذشته 22 روز از این جنگ خونین در غزه و کرانه باختری خشم عمومی از محمود عباس در حال افزایش است زیرا فلسطینیان معتقدند که وی در برابر حمله توپخانه اسرائیل به غزه فقط تماشاچی بوده است .

شبکه تلویزیونی دویچه وله گزارش داد ، توان نظامی حماس در نوار غزه دست نخورده باقی مانده است .

پیروزی الهی :

نخست وزیر دولت منتخب فلسطین پیروزی مردم و مبارزان فلسطینی در نوار غزه را پیروزی الهی و ربانی توصیف و بر ضرورت عقب نشینی کامل و بی قید و شرط اشغالگران از نوار غزه ، بازگشایی گذرگاهها و رفع محاصره تأکید کرد .

" اسماعیل هنیه " یکشنبه شب 29/10/1387 در پیام خود که به طور مستقیم از شبکه تلویزیونی " الجزیره " ، قطر پخش شد ، درباره پیروزی مردم و مبارزان فلسطینی در نوار غزه بر رژیم صهیونیستی گفت : این پیروزی ، پیروزی یک گروه یا حزب یا منطقه نیست بلکه پیروزی مردمی است و پیروزی امت اسلامی و پیروزی بشریت و آزادگان جهان به شمار می رود .

نخست وزیر دولت منتخب فلسطین گفت : مقاومت آگاه و مسئول است و براساس منافع مردم فلسطین حرکت می کند و برای توقف تجاوزگری ، عقب نشینی نهایی و کامل اشغالگران از سراسر نوار غزه ، بازگشایی گذرگاهها و رفع محاصره گام برمی دارد .

وی با ستایش از مجاهدت مبارزان فلسطینی و گرامیداشت یاد و خاطره همه شهیدان فلسطینی از جمله " نزار ریان " و " سعید صیام " از مسئولان مقاومت فلسطین تأکید کرد : ما راه آنها را ادامه خواهیم داد و هرگز عقب نشینی نخواهیم کرد و از خون شهدای فلسطینی پاسداری خواهیم کرد .

ط - گفت وگو با فرماندهان گردانهای نظامی مقاومت اسلامی :

جنگ غزه دومین تجربه از نبرد نامتقارن مقاومت اسلامی در برابر یک ارتش مدرن متحد غرب بود . باراک

جنگی را شروع کرد که به زعم خویش مبتنی بر آخرین تعلیمات و تمرینهای نظامی بود و در کاروان یورش به غزه واحدهایی از ارتش صهیونیستی شرکت جستند که نزدیک دو سال تحت آموزشهای فشرده برای اشغال قرار داشتند .

ارتش تحت فرمان باراک همه استعدادهای رزمی خویش را روز 27 دسامبر به صحنه آورده بود ، به همین دلیل خود او بر این تهاجم عنوان سرب گداخته را گذاشت و در بدو پرواز جنگنده های این رژیم بر فراز غزه سرمستانه اعلام کرد حمله ای غافلگیرانه و برق آسا را برای نابودی حماس آغاز کردیم . اما شواهد 22 روزه مقاومت نشان داد که حماس در این بازی خونین غافلگیر نشده است و فرماندهان مقاومت اسلامی از قبل تدارک دفاع در چنین صحنه سختی را چشیده بودند .

چنان که فرماندهان مقاومت اسلامی در این گزارش توصیف خواهند کرد هفته اول جنگ به بمباران و تخریب اماکن و منازل گذشته اما از هفته دوم و با شروع نبرد زمینی ، آنها ابتکارها و تاکتیکهای رزمی خویش را به نمایش گذاشتند .

در چند روز گذشته ناظران غربی اشاره دقیقی به استراتژی رزمی مقاومت اسلامی کرده اند . اما برای پی بردن به زوایای این جنگ و آشنایی با تاکتیکها و تکنیکهای مقاومت اسلامی در این نبرد خبرنگار روزنامه ایرانی عرب زبان الوفاق در غزه به سراغ فرماندهان گردانهای قسام و نیز چهره های مؤثر حماس و مقاومت اسلامی رفته تا از زبان آنان حکایت 22 روز نبرد تاریخی را تبیین کند . متن این مصاحبه در ذیل می آید :

ابتدا به سراغ ابومعاض از فرماندهان ارشد گردانهای قسام رفتیم . او در توصیف جنگ غزه بر این نکته تأکید می کند که باراک از زشت ترین روشها در نبرد اخیر بهره جست . او در یک هفته بمباران غزه کوشید با قتل عام زنان و کودکان مقاومت را وادار به تسلیم سازد .

ابومعاض تأکید می کند که ارتش صهیونیستی با تعریف یک حمله غافلگیرانه به سمت ما آمد اما فرماندهان مقاوت از مدتها قبل آمادگی و آموزشهای لازم برای چنین نبردی را انجام داده بودند . در برابر تاکتیکهای جنگی آنها که اغلب بر ویران ساختن اماکن ، پل ها و تونلها استوار بود ، ما روشها و تاکتیکهای تازه ای را به کار بردیم که از دید سران ارتش صهیونیستی پنهان بود .

قرار بود پس از یک دوره ریختن آتش مهیب ،

زره پوشهای آنان وارد شهرها شوند اما فرماندهان مقاومت تمام مسیرهای منتهی به غزه را با چند روش در کنترل داشتند که از جمله این راهبردها مین گذاری ، استفاده از بمبهای جاده ای ، کمین تیم های استشهادی و تک تیراندازها بودند .

این عضو فرماندهی قسام می افزاید : مهمترین میدان مواجهه ما در حملات موشکی بود ، برای ما محرز بود که یگانهای ارتش صهیونیستی از هر سو برای یافتن پایگاه و سکوهای موشکی حماس تقلا خواهند کرد ، به همین دلیل مهمترین کار نظامی در دستور کار برادران پنهان سازی و استقرار پیچیده یگانها و واحدهای موشکی بود . گمان می کنم ناظران خارجی نیز که شاهد 22 روز تلاش بی نتیجه باراک برای انهدام این پایگاههای موشکی مقاومت بودند به عمق این توانایی نیروهای ما پی بردند . وی خاطرنشان می کند : در طراحی فرماندهی مقاومت بنا را بر این گذاشته بودیم که هر اندازه حملات هوایی و قتل عام غیرنظامیان افزایش یابد ، ما نیز شمار جدیدی از مناطق و عمق امنیتی رژیم صهیونیستی در دایره عملیات خویش بگنجانیم و قطعا اگر این حمله وحشیانه آنها تداوم داشت ما آمادگی این را داشتیم که به سراغ پایگاهها و اماکن مهم صهیونیستی برویم و سمت و سوی موشکهایمان را به صورت کمی و کیفی تغییر دهیم .

ابوخطاب از دیگر فرماندهان گردانهای قسام معتقد است که رمز موفقیت نیروهای مقاومت ، در تشکیلات آنها است . ما در گردانهای قسام و دیگر گردانهای رزمی دارای سازماندهی دقیق هستیم که صهیونیستها با وجود تلاش و سرمایه گذاری اطلاعاتی زیاد نتوانسته اند به این چارت نظامی دست یابند با یاری همین سازمان توانستیم تله ها و کمین های بزرگی سر راه کماندوهای آنها به وجود آوریم که انتظار آن را نداشتند . در اینجا به چند نمونه اشاره می کنیم : موشک بارانهای ما در این جنگ اعجازگونه بود که حتی ستونهای نظامی آنها را هدف قرار دادیم و در مرحله بعدی چشمه هایی از عملیات استشهادی را نشان دادیم . نیروهای مخلص ما در برخی گرانیگاهها با عملیات استشهادی نقشه پیشروی آنها را بر هم زدند .

اهالی مناطقی که ما در آنها می جنگیدیم صدای گریه بچگانه سربازان اسرائیلی را می شنیدند که از ترس می گریستند . خبری که بعدا در رسانه های اروپا و نشریات گاردین و اشپیگل منتشر شد یعنی خودداری سربازان از

عزیمت به خط مقدم نبرد غزه ، تنها نمونه ای از این وقایع بود . اغلب نظامیان اسرائیل پشت تانکها و زره پوشها پنهان می شدند و ترس به اندازه ای بر جبهه آنها غالب بود که حاضر به نبرد تن به تن نشدند .

ابوعبیده سخنگوی گردانهای قسام ابعاد دیگری از تاکتیکهای جنگ غزه را توصیف کرده و می گوید : ما از ابتدا می دانستیم که دولت اولمرت بیش از هر چیز در پی نظامی اسیرشان ، گلعاد شالیت خواهد بود ، آنها هسته های عملیاتی زیادی را برای رخنه در پایگاههای مقاومت تعلیم داده بودند .

ابوعبیده با تأکید بر اینکه ما در عین جنگ نظامی وارد پیچیده ترین نبرد اطلاعاتی شدیم ، می گوید : یک هدف عمده یگانهای ویژه صهیونیستی اسیر گرفتن از نیروهای مقاومت بود و اینکه حتی الامکان در ازای اسارت نظامیشان ، شماری از مجاهدان ما را به گروگان بگیرند اما شما دیدید که هیچ توفیقی در این راه به دست نیاوردند . در پایان جنگ ما برتری اطلاعاتی خویش را ثابت کردیم تا حدی که حتی فرماندهان جبهه دشمن در گزارشهای خود به صراحت از احتمال اسارت شماری از کماندوها و افسران خویش ابراز نگرانی کرده بودند .

ابواحمد ، فرمانده گردانهای قدس می گوید : ما بر سر این مسأله که تا پای جان بر سر حفظ غزه می جنگیم هم پیمان شده بودیم و رمز پیروزی ما نیز همین بود که همه نیروهای جهادی فکر عقب نشینی و تسلیم را از ذهن خود دور کرده بودند .

وی به بخشی از مقدمات و تمهیدات نیروهای جهادی برای جنگ با صهیونیستها اشاره کرده و می گوید : به تناسب احتمالات و فرضیه هایی که برای حملات دشمن متصور می شدیم مانورهایی را برگزار کردیم . ما می دانستیم ترور رهبران جهادی با یورش به پایگاههای دولت انقلابی هنیه از اهداف صهیونیستها خواهد بود به همین دلیل یک زنجیره و کمربند امنیتی برای حفاظت از این نقاط چیده بودیم که تا روز آخر جنگ این استراتژی دفاعی ما خلل ناپذیر ماند .

یک هم رزم دیگر ابواحمد نیز در ادامه می گوید : امکانات ما امکانات یک ارتش منظم نیست ما یک مقاومت چریکی هستیم که شاید امکانات نظامی دشمن را نداشته باشیم اما دو سلاح نیرومند داریم که دشمن فاقد آنها است اول ، پویایی قدرت رزم در فلسطین که انتفاضه به ما بخشیده

است . دوم ، سلاح ایمان که قوی ترین سلاحی است که بر رژیم صهیونیستی تأثیر می گذارد .

وی اضافه می کند : در سایه همین دو عامل امروز موشکهای حماس توانایی آن را دارند که یک میلیون صهیونیست را هدف قرار دهند و اینکه مراکز استراتژیک این رژیم نیز و برخی از اماکن نظامی آنها در تیررس موشکهای ما قرار گرفته اند . مقاومت ، دهها هزار موشک در دست خود دارد که می تواند برای مدت طولانی روزانه دهها موشک را پرتاب کند . همچنین بالگردها و برخی هواپیماهای اسرائیل در تیررس مقاومت هستند . حماس خود به تنهایی بیش از 20هزار مبارز آماده رزم و استشهاد دارد ، اما در این جنگ استعداد رزمی جهاد اسلامی و دیگر گروههای مقاومت نیز بر آن افزوده شد .

او در ادامه یادآوری می کند : فرماندهان صهیونیستی با طولانی کردن جنگ به امید این بودند که ذخیره موشکی مقاومت اسلامی پایان پذیرد و حماس آماده یک خلع سلاح خودخواسته شود اما نمی دانستند که اساسا قدرت موشکی و تسلیحاتی مقاومت در غزه امروز خودکفا است . حتی بستن رفح از سوی مصری ها نیز تأثیری در این قضیه ندارد زیرا ما همه ابزارهای مبارزه را به کمک مهندسان و تکنسین های قسام فراهم می کنیم . مشیرالمصری ، سخنگوی حماس راز پیروزی در این جنگ را معنویت مقاومت اسلامی می بیند . او می گوید : اگر ما توانستیم این معادله نظامی را به نفع خود برگردانیم به این دلیل است که این جنگ بر قدرت ایمان پیش رفت .

او اضافه می کند ؛ محاسبه ارتش صهیونیستی این بود که با ترور هدفمند سران مقاومت ، نیروهای جهادی را منفعل سازد . آنها این اشتباه را پس از پس از شهادت دو عضو ارشد حماس مرتکب شدند و حتی دستور نفوذ کماندوهایشان را دادند اما این اتفاقات هیچ تأثیر منفی بر عزم مقاومت نداشت بلکه خون شهدایی مثل نزارریان و شهید صیام باعث قدرتمندتر شدن مقاومت شد . در پایان گفت وگو با فرماندهان مقاومت ، نظر آنها را درباره شرایط پس از جنگ جویا می شوم و از احتمالات آینده و موضوع آتش بس می پرسیم .

صلاح البردویل عضو تیم مذاکرات حماس می گوید : بین ما و اسرائیل دیگر آتش بسی نخواهد بود . زیرا به هیچ کدام از شروط ما احترام نگذاشتند . اگر اسرائیل به طور کامل تجاوزاتش را به غزه پایان بخشد و محاصره را بشکند

آماده آتش بس هستیم . زیرا 5/1 میلیون انسان بیش از 2 سال است گرسنگی می کشیدند و عاقبت نیز آن جنگ ویرانگر بر ما تحمیل شد .

مشیرالمصری نیز می گوید : اعلام آتش بس یک طرفه از سوی اسرائیل پیروزی ما است و هیچ گواهی بالاتر از این نیست که نشان دهد تل آویو نتوانست اهدافش را محقق کند . اولمرت کودکان و زنان ما را کشت اما نتوانست به مقاومت صدمه بزند حال با این شکست ، این جبهه مقاومت است که بعد از این قواعد بازی را مشخص خواهد کرد .

ی - آرایش رسانه ای در جنگ غزه :

رژیم صهیونیستی از بدو پیدایش بر دو محور نظامی گری و رسانه ای استوار بوده است . صهیونیستها حتی از توانمندی رسانه ای برای غلو در حوزه نظامی استفاده کرده اند .

راهبرد اسرائیل در حوزه نظامی ، توسعه جبهه به سرزمین دیگران بوده است . یورش به کشورهای عربی ، تهدید سایر ملتها و اجرای سیاست اشغالگری در زمره کارکردهای این رژیم در شش دهه گذشته بوده است .

اشغال سرزمین فلسطین در سال 1948 - - جنگ پیش دستانه شش روزه سال 1967 - - که منجر به اشغال بخشی از سرزمینهای مصر ، سوریه و اردن شد و جنگ دهه 80 که منجر به اشغال لبنان شد . نمونه ای از این تفکر توسعه طلبی است .

ایجاد شبکه گسترده رسانه های فراگیر و نفوذ در حوزه تبلیغات بین المللی ، این امکان را برای رژیم صهیونیستی فراهم کرده است تا تصویر مورد دلخواهش را به افکار عمومی القا کند .

روند تاریخی نبرد رسانه ای نشان می دهد که اهمیت این ابزار و سلاح تبلیغاتی برای صهیونیسم در کنترل افکار و شست وشوی مغزی مردم جهان چنان مهم و حیاتی بوده که در کنگره صهیونیسم در سال 1897 میلادی که در سوئیس برگزار شد ، تصمیماتی درباره چگونگی سیطره بر رسانه های فراگیر گرفته شد که به پروتکل رهبران صهیونیسم معروف شد .

در این پروتکل آمده است : " ما هنگامی در تشکیل دولت اسرائیل موفق خواهیم شد که بر ابزارهای تبلیغاتی و مطبوعاتی جهان ، تسلط داشته باشیم . "

به سخن دیگر ، بهره برداری توأمان از قدرت سخت

و نرم که در نظامی گری و تبلیغات متبلور شده است در زمره سیاستهای راهبردی اسرائیل است .

مقاومت اسلامی که از سه دهه پیش با تأسی از پیام انقلاب اسلامی پا به عرصه حیات گذاشته است با شناخت مناسب از توانمندی دشمن اقدام به مقابله با صهیونیستها در هر دو حوزه کرده است .

تقویت بنیه دفاعی و کشاندن صحنه نبرد به درون پناهگاه امن رژیم صهیونیستی و بهره برداری هوشمندانه از قدرت رسانه ای برای تأثیرگذاری روی ذهن ساکنان درون سرزمینهای اشغالی و افکار عمومی بین المللی در این چارچوب قابل بررسی است .

به ثمر نشستن اولیه این راهبرد مقاومت اسلامی در دهه پایانی قرن بیستم و تکمیل آن در جنگ 33 روزه تابستان سال 2006 بیانگر این واقعیت است .

تأثیر راه اندازی رادیو النور و تلویزیون المنار در قالب سیاست " الحرب الاعلامی " نه فقط کمتر از سلاح حزب الله نبود بلکه در برخی مواقع کارایی قابل ستایشی داشت .

مقاومت اسلامی فلسطین نیز با الگو گرفتن از مقاومت اسلامی لبنان از سه سال پیش اقدام به راه اندازی شبکه های تلویزیونی " الاقصی و القدس " کرد که دستاوردهای آن در جنگ 22 روزه غزه نمایان شد .

رژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه بر ضد مردم غزه با تمام توان که حمایت همه جانبه نظام سلطه را نیز دربرداشت در حوزه قدرت سخت و نرم به میدان آمد .

تحویل پیشرفته ترین سلاحهای کشتار جمعی از سوی امریکا ، حمایت سیاسی و دیپلماسی تمام عیار غرب و همسویی کامل مافیای رسانه های فراملیتی با اسرائیل را می توان نوعی صف آرایی کامل غرب در برابر مقاومت دانست .

آرایش رسانه ای در جنگ غزه به دو اردوگاه مقاومت شامل الاقصی ، المنار ، القدس و جبهه رسانه ای جمهوری اسلامی ایران ( پرس تی وی ، العالم و... ) از یک سو و رسانه های وابسته به نظام سلطه از دیگر سو تقسیم بندی کرد .

نقش رسانه های همسو مانند الجزیره قطر هم که از هفته دوم جنگ به اردوگاه مقاومت نزدیک شد در بسیج افکار عمومی در این راستا قابل ارزیابی است .

در این هماورد رسانه ای ، اردوگاه غرب کوشید مانع

از آگاهی افکار عمومی از فجایع غزه شود . از این رو شگرد بایکوت خبری در هفته نخستین جنگ به مرحله اجرا گذاشته شد .

رسانه های وابسته به هژمونی نظام سلطه در جریان یورش اسرائیل به مردم غزه آشکارا در جبهه صهیونیستها در مقابل مقاومت اسلامی صف آرایی کردند .

رهبران رژیم صهیونیستی نه فقط به توصیه های وینوگراد در حوزه نظامی گردن نهادند بلکه با کنترل شدید رسانه ها کوشش کردند در عرصه اطلاع رسانی نیز بر ضعفهای جنگ 33 روزه فایق آیند .

برکناری عمیر پرتز وزیر جنگی که با دوربین چشمی بسته ، میدان جنگ را نظاره می کرد با ایهود باراک که در طراحی نظامی به شارون تنه می زند و خلع ید از دان هالوتس ، رئیس ستاد ارتش صهیونیستی با اشکنازی که از دید صهیونیستها سرآمد ژنرال ها بود ، عمل به توصیه وینوگراد قلمداد شد .

ممانعت از ورود خبرنگاران به غزه ، کنترل شدید تصاویر در مناطق اشغالی و سری نگه داشتن تلفات نظامیان اسرائیلی هم نمونه ای از پایبندی سران صهیونیست به توصیه وینوگراد در حوزه رسانه ای بود .

رسانه های غربی در جنگ 22 روزه هیچ گزارش میدانی از غزه نداشتند . آنها تصاویر مربوط به کشتار زنان و کودکان را به ویژه در هفته نخستین سانسور کردند و از واکنش افکار عمومی در گوشه و کنار دنیا فقط به نوار صوتی منتسب به اسامه بن لادن بسنده کردند ! پخش تصاویر مبهم دود بر فراز غزه ، خوردن و آشامیدن و خواندن روزنامه سربازان اسرائیلی در کنار لشکر تانکها و حرکت آرام خودروهای نظامی در محیطی سرسبز و آسمانی آبی ، همه آن چیزی بود که از میدان عملیاتی پخش شد .

این یعنی همان " وداع با عینی گرایی " که البته یک دهه پیش در رسانه های عملگرای آمریکایی ، نخستین پتک بر سر آن فرود آمد .

در برهوت اطلاع رسانی 10 روزه نخستین جنگ بر ضد مردم غزه که بر رسانه های غربی حاکم بود سی ان ان ، گزارشی را روی آنتن برد که در آن تصاویر ویرانیها ، جنازه کودکان شهید در کنار هم ، تظاهرات مردمی و دیدگاه برخی از یهودیان بر ضد جنایت صهیونیستها گنجانده شده بود .

عینی گرایی در این گزارش با خط مشی خبرنگاران

وابسته به بنگاههای رسانه ای غربی همخوانی نداشت که البته طبق زیرنویس روشن شد ، این فرآورده خبری را هم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در اختیار سی ان ان گذاشته است .

عینی گرایی در رسانه های وابسته یا نزدیک به مقاومت در غزه نشان داد که هنوز هم تأثیر واقعیتها بر افکار عمومی به مراتب بیشتر از شگردهای عملیات روانی است . شکستن طلسم انحصار رسانه ای غرب و خیزش افکار عمومی بر ضدصهیونیستها بیانگر پیروزی " اندیشه حقیقت گرایانه " است .

مخاطب همواره به دنبال کسب اطلاعات اقناعی است ، زیرا دیر یا زود ( هشت سال در جنگ تحمیلی ، 33 روز در لبنان یا 22 روز در غزه ) گرد و غبار در میدان جنگ فرو می نشیند و با محو شدن کف روی آب ، مهمترین سرمایه رسانه که همان اعتبار است دچار خدشه می شود .

رسانه های وابسته یا نزدیک به مقاومت از دیگر سو کوشیدند با شکستن طلسم انحصار اطلاع رسانی به بسیج افکار عمومی بر ضد رژیم صهیونیستی دست بزنند که نه فقط به این هدف رسیدند بلکه منشأ ایجاد " رنسانس اطلاع رسانی " شدند .

ایزوله سازی مقاومت در برابر جامعه جهانی ، تخریب چهره مقاومت ، ساده سازی موضوع یورش به غزه ، تحریف علت شروع جنگ ( موشک پرانی ) ، نپرداختن به ریشه های بحران فلسطین ، برابر دانستن جلاد ( اسرائیل ) و مظلوم ( مردم غزه ) ، تردیدافکنی نسبت به آینده جنگ ، توازن دروغین ، ابهام زایی در مورد انگیزه های مقاومت ، برچسب زنی و... از شگردهای رسانه های غربی در قبال جنگ 22 روزه غزه بود .

ترور شخصیت رهبران فلسطینی ، ایجاد تفرقه در اردوگاه مقاومت ، ادعا به جای واقعیت ، ایجاد هراس در مردم و بزرگنمایی توان اطلاعاتی و قدرت عملیاتی از دیگر شگردهای ماشین تبلیغاتی اسرائیل در قبال جنگ غزه بود . مقاومت هم با بهره گیری از توان رسانه ای کوشید با ارسال تصاویر واقعی از زنان و کودکانی که مورد یورش ضدبشری قرار داشتند به نبرد با تانکهای اسرائیلی برخیزد .

افشاگری در مورد رفتار ضدبشری اسرائیل در قبال کودکان ، زنان ، نهادهای بین المللی ، خبرنگاران ، بمباران مدارس و استفاده اسرائیل از سلاحهای کشتار جمعی

نامتعارف ماند بمب فسفری و... هم از مواردی بود که رسانه های مقاومت دنبال کردند .

خبرنگاران و تصویربردارانی که جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی بر ضد مردم غزه را روایت کردند همگی فلسطینی بودند . این نشان از آن دارد که نه فقط مقاومت اسلامی به تنهایی در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی و غرب ایستادگی کرد بلکه در حوزه رسانه نیز این خبرنگاران فلسطینی بودند که دستگاه تبلیغاتی غرب را به زانو درآوردند .

ک - گزارشی از نقش گردانهای استشهادی در جنگ 22 روزه :

در 22 روز جنگ بزرگ غزه نیروهایی مقابل ارتش مدرن اسرائیل ایفای نقش کردند که بیش از آن تصور روشنی درباره موقعیت آنها در دست نبود . این نیروها با نام گردانهای استشهادی خط مقدم نبرد با صهیونیستها را در دست گرفتند .

در نبرد نامتقارن آنها شیوه ها و ابتکارات تازه ای را در جنگ با یک ارتش منظم نشان دادند از کاشت بمبهایی که راه پیشروی تانکها را می بست تا کمین هایی که برای کماندوهای ارتش دشمن ایجاد می کردند و همین طور استفاده از موشکهای دست سازی که امنیت پشت جبهه حریف را به هم می ریخت .

شاید برای نخستین بار بود که پنج گردان استشهادی فلسطینی در جنگ غزه یک جبهه مشترک پایه گذاری کردند این گردانهای جهادی که اکنون هر کدام نامی اسطوره ای در کشورهای اسلامی یافته اند . عبارت بودند از گردانهای عزالدین قسام ( حماس ) القدس ( جهاد اسلامی ) ، الاقصی ( فتح ) ، گردانهای ناصر صلاح الدین ( گروه مقاومت ملی فلسطین ) و گردانهای احمد ابوالریش .

در طول جنگ ، چنان که اغلب ناظران توصیف کرده اند ، سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل برای کشف و شناخت سازمان آنها ، راه به جایی نبرد . این گردانها اکنون ستون فقرات انتفاضه هستند . ویژگی بارز آنها غیر از توان رزمی و کارآزمودگی در عملیاتهای نظامی ، روحیات جهادیشان هست و چنان که در مرامنامه شان آمده این نیروها به چیزی جز جهاد برای آزادی فلسطین نمی اندیشند .

همین عامل از گروههای مذکور در کارزار نظامی با ارتش مدرن اسرائیل یک نیروی تسلیم ناپذیر ساخته است .

به ویژه پس از پیروزی اخیرشان در نبرد غزه به معضل بزرگ سران صهیونیستی تبدیل شده اند .

نکته قابل توجه این است که این نیروها تا پیش از بحران غزه هر کدام در جبهه ای جداگانه علیه ارتش رژیم صهیونیستی ایفای نقش می کردند و یکی از عوامل پیوند و ائتلاف آنها تعرضات صهیونیستها به غزه بود . ائتلاف این هسته های جهادی پیش از شروع تهاجم 27 دسامبر اسرائیل شکل گرفت یعنی پس از آنکه مماشات تشکیلات خودگردان در برقراری تأمین خواسته غزه نشینان باعث شد که این منطقه از دو جهت شمال و جنوب تحت محاصره مصر و رژیم صهیونیستی قرار گیرد .

اولین بیانیه مشترک آنها زمانی بود که در پی حادثه ای مشکوک در درگیری مرزهای مشترک فلسطین و مصر چند نفر کشته شدند . آن روز گردانهای استشهادی در بیانیه ای مشترک اولین اخطار جدی را به تشکیلات محمود عباس دادند و پس از این نیز که آهنگ تلاش سران تشکیلات خودگردان برای مقابله با حماس و نزدیکی به تل آویو شتاب گرفت ، مناسبات این گردانهای با دولت اسماعیل هنیه به عنوان نماد حکومت انقلابی فلسطینیان عمیق تر شد .

در همین بیانیه آنها رسما اعلام کردند که با تشکیل یک نیروی مشترک از افزایش بحرانهای امنیتی در غزه جلوگیری می کنند . گردانهای استشهادی همچنین از دولت فلسطین خواستند تا ضمن پذیرش بیشتر مسئولیتهای امنیتی نقش خود را در حفظ امنیت فلسطین تحکیم بخشد .

گردانهای استشهادی ، ایدئولوژی ، روشها و استراتژی های واحدی دارند . آنها معتقدند : سران تل آویو اندیشه انهدام جامعه فلسطینیان را کنار نگذاشته است لذا از دید نیروهای مقاومت شرایط امروز فلسطین هیچ فرقی نیز با اراضی اشغالی 48 یا 67 ندارد و از این رو ، صهیونیستها را در هر کجا از فلسطین که باشند باید هدف قرار داد . ابزارهای مبارزاتی آنها نیز یکسان است . مهندسان و افراد فنی این گردانها با اندیشه های تیمی به تجهیزات نظامی دست یافته اند که دستیابی به موشک ضدتانک از آن جمله است تا حدی که حجم مواد منفجره آن کمتر از 35 کیلوگرم است همین طور موشکهایی که در جنگ اخیر غزه توانستند بسیاری از نقاط کلیدی ارتش اسرائیل و شهرکهای مجاور غزه را هدف قرار دهند .

ل - نتایج جنگ :

  • - اسرائیل شدیدترین حملات ممکن را با به کارگیری آخرین توان نظامی و تسلیحاتی در جنگ غزه به اجرا گذاشت .
  • - حملات اسرائیل حدود 1300 شهید و 5400 زخمی از مردم غزه گرفت . تمامی مراکز حکومتی و هزاران منزل مسکونی و اماکن تجاری و کسب و کار را ویران کرد .

تلفات مستقیم مقاومت ( تمامی گروهها ) حدود 80 شهید و تعدادی زخمی است که آسیب به ساختارهای مقاومت و امکانات آن بسیار اندک بودند .

  • - برآوردهای تقریبی ، تلفات اسرائیل را نیز حدود 80 کشته و 170 زخمی نشان می دهد که در خسارتهای دیگر ، موشکهای مقاومت از شعاع ده کیلومتری به شعاع 50 کیلومتری ، شهرها ، شهرکها ، پایگاههای نظامی - - هوایی و مراکز تجمع نیروی نظامی و نیروهای زرهی آن را دربرگرفت .
  • - اسرائیل نتوانست به یک پیشروی مؤثر در مناطق حضور مقاومت دست یابد .
  • - مقاومت از طریق اجرای جنگ چریک شهری ، از درگیری مستقیم در مناطق آزاد پرهیز کرد و با کشاندن نیروهای دشمن به حاشیه مناطق مسکونی ، تلفات جدی از آنها گرفت که در این بین ، تلفات اسرائیل در چالیا و غرب بیت لاهیا ، چشمگیر هستند .
  • - واکنشهای جهانی در سطوح رسمی و مردمی ( افکار عمومی ) علی رغم سانسور خبری و روشهای عملیات روانی برای تحریف ، تشکیک و تردید و وارونه نشان دادن حقایق ، بسیار گسترده علیه اسرائیل شکل گرفت و شعارها و مطالبات آنها ضمن استمرار ، ارتقا را نیز نشان داد . اعتراض عمومی در یک مرحله به حمله به مراکز اسرائیلی و کشورهای مصر و عربستان کشیده شد . حملات به افراد صهیونیست و مراکز آن در برخی کشورها آغاز گردید .
  • - تلاش هدفمند دیپلماسی غربی و اسرائیلی برای برداشتن صفت تهدید اسرائیلی در سالهای متمادی ، در جریان این جنگ به تهدید برجسته اسرائیلی برای منطقه و امنیت و صلح جهانی تبدیل شد .
  • - چهره اسرائیل به عنوان یک جنایتکار جنگی بروز کرد و نتوانست با به کارگیری گسترده قدرت ، آتش و سلاحهای متنوع جنگی و ممنوعه ، اقتدار و موازنه وحشت

را ثبت کند .

  • - هزینه های دیپلماسی جنگ برای اسرائیل ، غرب ( آمریکا و اروپا ) و کشورهای مرتجع به شدت افزایش یافت .
  • - آسیب پذیری کشورهای مرتجع و هم پیمان اسرائیل در جنگ به شدت افزایش یافت و موجب تغییر و یا نرمش در مواضع آنان گردید .
  • - طرحهای صلح و سازش عربی با تردید جهت ادامه حیات روبه رو شد .
  • - مشروعیت مقاومت که تا به حال در ادبیات سیاسی و تبلیغاتی صهیونیستها و غرب به عنوان تروریسم توصیف می شد ، به شدت به عنوان مقاومت و مشروعیت مقابله با رژیم صهیونیستی گسترش یافت .
  • - هیچ یک از اهداف نظامی جنگ که توسط مقامات اسرائیلی بیان شده بود محقق نشد و ژنرال عاموس گلعاد اعلام کرد از اینکه نتوانسته حتی شالیت را آزاد کند خجالت زده است .
  • - اگرچه شکاف عربی افزایش یافت ولی مجموعه کشورهای حامی مقاومت در شرایط بهتر و آفندی و ابتکاری و کشورهای مرتجع عربی در شرایط انفعالی قرار گرفتند که ناشی از تبانی و همکاری با صهیونیستها در جنگ بود .
  • - تصویر آمریکا در سطح منطقه و جهان به شدت آسیبهای جدیدی دید که برای اوباما در آغازین روزهای ریاستش ، حاصل مطلوبی نیست و هزینه های آن را افزایش می دهد و اجرای پروژه های خاورمیانه ای آن را با دشواری بیشتری روبه روی می کند .
  • - فضای فتنه انگیزی غربی - - عربی ( ارتجاع ) و صهیونیستها در موضوع شیعه - - سنی به شدت فروکش کرد و تمرکز تلاشهای تبلیغاتی و روانی در موضوعات قومی و ناسیونالیستی بر روی ایران قرار گرفت ، بدین مضمون که ایران به دنبال چشمداشتهای منفعتی در جنگ غزه است .
  • - سران رژیم صهیونیستی و به ویژه فرماندهان و مسئولین نظامی ، خود را برای محاکمه در دادگاههای بین المللی به عنوان جنایتکار جنگی آماده می کنند و در داخل اسرائیل نیز برای فروکش کردن اعتراضات جهانی ، دادگاه فرمایشی تشکیل شده است .
  • - سطح اعتماد و امیدواری در داخل رژیم صهیونیستی با افق روشنی روبه رو نیست و باید بازتابهای آن

را در آمار مهاجرت و مهاجرت معکوس از اسرائیل جست وجو کرد .

  • - جنگ غزه موازنه قوا و معادله امنیتی - - سیاسی منطقه ای و جایگاه و وزن بازیگران را متأثر کرده و ایران در بهترین شرایط از وضعیت امنیتی و منطقه ای به سر می برد .
  • - مقاومت غزه با ناکام کردن دشمن از کسب پیروزی ، بااقتدار باقیمانده و توان رزمی خود را حفظ کرده و با تکیه بر تجربه سنگین جنگ 22 روزه به افقهای بالنده تر فکر می کند .
  • - نتیجه جنگ در رویکردهای کلان نیز قابل احصا می باشد و ابراز تمایل غرب و آمریکا برای تماس با حماس و به رسمیت شناختن آن ، از بازتابهای ابتدایی نتایج جنگ می باشد .
  • - حکومت خودگردان و ابومازن در بدترین شرایط سیاسی و هویتی قرار گرفته اند که در صورت رها شدن از سوی غربی ها ، افول قطعی و شکست برای آن و جنبش فتح متصور است . لذا غرب ، اسرائیل و کشورهای مرتجع در پرسه سیاسی پس از جنگ ، به دنبال " نقش دهی " و احیای بازیگری و توان آن هستند .

جنگ در غزه مبدأ یک تحول بزرگ در صحنه فلسطین ، دگرگونی عمیق در داخل رژیم صهیونیستی ، مؤلفه های سیاسی و قدرت در بسیاری از کشورهای عربی منطقه ، معادله امنیتی و موازنه قوای منطقه ای و سطح کارکردی سیاستها و راهبردهای غرب در منطقه خواهد بود .

پیام تبریک رهبر معظم انقلاب به اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت مردمی فلسطین :

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به آقای اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت قانونی فلسطین ، با اشاره به شکست و خفت ارتش مجهز رژیم صهیونیستی در مقابل " صبر و شجاعت و فداکاری " مجاهدان دلیر و مردم مظلوم غزه تأکید کردند ؛ ایمان و ایستادگی شرافتمندانه شما و آحاد مردم غزه در برابر یکی از فجیع ترین جنایات جنگی تاریخ ، " امریکا ، حامیان رژیم صهیونیستی و خیانتکاران و منافقان امت اسلامی " را رسوا کرده است و ضمن به اهتزار درآوردن پرچم عزت امت اسلامی دشمن ضدبشر را هر روز دچار ذلت بیشتری خواهد کرد . متن پیام به این شرح است :

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر مجاهد جناب آقای اسماعیل هنیه

سلام علیکم بماصبرتم====

صبر بیست روزه شما و مجاهدان دلیر و از جان گذشته و آحاد مردم غزه در برابر یکی از فجیع ترین جنایات جنگی جهان و تاریخ ، پرچم عزت را بر سر امت اسلام به اهتزاز درآورده است . شما ثابت کردید که دل سرشار از ایمان به خدا و قیامت و روح منیع و عزیز مسلمانی که ذلت و تسلیم درباره ظلم و زور را برنمی تابد ، آنچنان قدرتی می آفریند که حکومتهای جبار و مستکبر و ارتشهای مجهز در برابر آن ناتوان و ذلیل اند .

ارتشی که قدرت فداکاری و شهادت طلبی شما آن را بیست روز است پای در گل در پشت دروازه های غزه به خفت افکنده همان است که ظرف شش روز بخشهای عظیمی از سه کشور عربی را زیر سیطره خود درآورد . به ایمان و توکل خود ، به حسن ظن خود به وعده الهی ، به صبر و شجاعت و فداکاری خود ببالید که امروز همه مسلمانان به آن می بالند . جهاد شما تا امروز آمریکا و رژیم صهیونیست و حامیان آنان و سازمان ملل و منافقان امت اسلامی را رسوا کرده است .

امروز نه فقط ملتهای مسلمان ، که بسیاری از ملتهای اروپا و آمریکا حقانیت شما را از بن دندان پذیرفته اند . شما همین امروز هم پیروزید و با ادامه این ایستادگی شرافتمندانه دشمن زبون و ضدبشر را باز هم بیشتر به ذلت و شکست خواهید کشاند . ان شاءالله

بدانید که " ما ودعک ربک و ما قلی " و بدانید که " و لسوف یعطیک ربک فترضی " ان شاءالله با این حال حوادث خونین و فاجعه بار غیرنظامیان فلسطینی به خصوص کودکان مظلوم و معصوم ، دلهای ما را غرق خون کرده است . حوادث ناشی از جنایتهای غاصبان فلسطین که هر روز چندین بار از همه کانالهای تلویزیونی ما پخش می شود ملت ما را ماتمزده و عزادار ساخته است .

اعظم الله لکم الجزاء و عجل لکم النصر ، بدانید که وعده خدا راست است که فرمود : " ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز " و فرمود " و من جاهد فانما یجاهد لنفسه... "

خیانتکاران عرب هم بدانند که سرنوشت آنان بهتر

از یهودیان جنگ احزاب نخواهد بود که خداوند فرمود : " و انزل الذین ظاهروهم من اهل الکتاب و من صیاصیهم... " ملتها با مردم و مجاهدان غزه اند ، هر دولتی که برخلاف این عمل کند فاصله خود و ملتش را عمیق تر می کند و سرنوشت چنین دولتهایی معلوم است .

آنها نیز اگر به فکر زندگی و آبروی خودند باید سخن امیرالمؤمنین علیه السلام را به یاد آورند که فرمود : " الموت فی حیاتکم مقهورین والحیاه فی موتکم قاهرین " به شما و مبارزان غزه و همه مردم مظلوم و مقاوم شما درود می فرستم و در کنار همه تلاشهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از شما وظیفه خود دانسته است ، شب و روز هم شما را دعا می کنم و صبر و نصرت را برای شما از خداوند عزیز قدیر مسئلت می کنم .

والسلام علیکم و علی عبادالله الصالحین

  1. و رحمه الله وبرکاته

سیدعلی حسینی خامنه ای

مآخذ :

  1. سعدالله زارعی ، " موقعیت امنیتی اسرائیل قبل از جنگ و بعد از جنگ غزه " ، روزنامه کیهان ، 24/10/1387 .
  2. روزنامه ایران ، ویژه نامه جنگ 22 روزه غزه ، 12/11/1387 .
  3. غلامی ، بنفشه : روزنامه ایران ، " حوادثی که مسیر جنگ را تغییر دادند " ، 12/11/1387 .
  4. عابدینی ، حسن : روزنامه ایران ، آرایش رسانه ای در جنگ غزه ، 12/11/1387 .
  5. دعویسرا ، سلیمان : روزنامه ایران ، " پنج بازوی دفاعی غزه " ، 12/11/1387 .
  6. مجیدی ، هادی : روزنامه ایران ، " ابعاد نظامی و امنیتی تهاجم سرب گداخته " ، 12/11/1387 .
  7. روزنامه کیهان ، 1/11/1387 ؛ 25/10/1387 ؛ 22/10/1387 ؛ 24/10/1387 ؛ 25/10/1387 ؛ 30/10/1387 ؛ 1/11/1387 ؛ 10/11/1387 .