ناوگان آزادی غزه ( حمله به - 2010 )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۷ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


الف - آمادگی فلسطینیان برای استقبال از ناوگان :

رئیس کمیته مبارزه با محاصره غزه از استقرار 100 قایق فلسطینی در آبهای غزه برای مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی در برابر ناوگان آزادی خبر داد .

الخضری گفت : 100 قایق فلسطینی در آبهای غزه آماده هستند تا امنیت ناوگان آزادی را تأمین کنند و این کشتی ها با اطمینان کامل به بندر غزه وارد شوند . وی افزود ؛ تهدیدات رژیم صهیونیستی باعث آبروریزی این رژیم در سطح بین المللی می شود چرا که گروههای بیشتری برای مبارزه با محاصره غزه بسیج خواهند شد .

رژیم صهیونیستی هشدار داده که اجازه ورود این کشتی ها را به بندر غزه نخواهد داد و تمامی فعالان بین المللی صلح که در این کشتی ها حضور دارند بازداشت خواهند شد . وزیران جنگ و خارجه رژیم صهیونیستی نیز در آخرین موضع گیری خود در قبال ناوگان آزادی غزه بار دیگر از تصمیم قطعی این رژیم در راستای ممانعت از ورود ناوگان آزادی به غزه خبر دادند .

روزنامه یدیعوت آحارونوت در این باره نوشت ارتش اسرائیل قصد دارد در چارچوب عملیات " بادهای آسمانی " مسافران کشتی ها را دستگیر و به کشورهایشان بازگرداند .

در همین رابطه منابع رژیم صهیونیستی از استقرار

کشتی های مجهز به موشک در آبهای غزه خبر دادند .

این منابع اعلام کردند که سواحل نوار غزه منطقه بسته نظامی است و کشتی های ناوگان آزادی در صورت ورود به آبهای غزه بازداشت خواهند شد .

این در حالی است که حماس و دیگر گروههای فلسطینی به رژیم صهیونیستی هشدار داده اند در صورت هرگونه وقوع خطری برای این کشتی ها مقابله به مثل خواهند کرد .

اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب حماس نیز با حضور در بندر غزه که آماده استقبال از ناوگان آزادی است اظهار داشت ، اگر کشتی ها به غزه برسند یک پیروزی بزرگ برای غزه و یک شکست تاریخی برای رژیم صهیونیستی است .

وی افزود : اگر این کشتی ها توسط دزدان دریایی اسرائیل بلوکه شوند باز هم پیروزی برای ملت فلسطین است چرا که اسرائیل با رسوایی سیاسی در سطح بین المللی مواجه خواهد شد .

هنیه از جامعه بین المللی خواست از این کاروان حمایت کنند و جلوی دزدی دریایی رژیم صهیونیستی را بگیرند .

احمد بحر رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین در غزه نیز ضمن ابراز قدردانی از نهادها و کشورهای حاضر در ناوگان آزادی گفت : تلاشهای رژیم صهیونیستی برای ممانعت از ورود ناوگان آزادی به سواحل غزه بی ثمر خواهد بود و همه چیز در غزه برای استقبال از این ناوگان آماده شده است .

گفتنی است کشتی های حامل کمکهای انساندوستانه به نوار غزه قرار بود روز گذشته به این منطقه برسد اما به خاطر مشکلات فنی در دو کشتی ، این ناوگان امروز وارد سواحل غزه خواهد شد .

ناوگاون آزادی شامل صدها شخصیت و فعال حقوق بشری است که کمکهایی را برای مردم غزه به همراه دارند .

نوار غزه هم اکنون بیش از سه سال است که در محاصره نیروهای رژیم صهیونیستی به سر می برد و مردم

مظلوم این منطقه از داشتن کمترین نیازهای زندگی محروم مانده اند .

ب - چگونگی حمله :

بعد از حمله تروریستی به ناوگان آزادی ، تظاهراتهای گسترده ای در سراسر جهان برپا شد که شاید پیش از آن در تاریخ این کشورها سابقه نداشته است . درخواست برای قطع رابطه با رژیم صهیونیستی و تعطیلی سفارتخانها و اخراج سفیران رژیم صهیونیستی از جمله درخواستهای تظاهرکنندگان بود .

درخواست برای اعزام بیشتر کشتی های آزادی به غزه از سوی سایر کشورهای جهان و لغو هر چه سریع تر محاصره غزه از دیگر پیامدهای این حمله است .

حملات رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه در سال 2009 هنوز فراموش نشده بود که نظامیان صهیونیست به فعالان حامی مردم فلسطین حمله کردند .

ناوگان بین المللی آزادی غزه متشکل از شش فروند کشتی بود که از سوی یک ائتلاف بین المللی شامل جنبش آزادی غزه و چند مؤسسه و نهاد از کشورهای مختلف مأمور رساندن کمکهای بشردوستانه جهانی به مردم این منطقه شده بود .

حدود یک هزار فعال بین المللی از بیش از 40 کشور جهان در این ناوگان حضور داشتند که 44 تن از آنان از شخصیتهای رسمی ، پارلمانی و سیاسی از کشورهای اروپایی و عربی بودند .

این ناوگان یکشنبه دوم خرداد از بندر آنتالیای ترکیه راهی غزه شد و قصد داشت بیش از 10 تن کمکهای پزشکی ، 500 دستگاه ویلچر برای معلولان ، مصالح ساختمانی برای کسانی که خانه های خود را در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی از دست داده اند ارسال کند که در تاریخ 10 خرداد یعنی یک روز قبل از رسیدن به بندر غزه مورد حمله تروریستی قرار گرفت .

هفت عضو کابینه امنیتی حمله را طراحی کردند :

رسانه ها و روزنامه های تل آویو به افشای ابعاد حمله ارتش این رژیم به ناوگان آزادی اعلام کردند : نیروهای نخبه کماندو در ارتش اسرائیل به عملیاتی اعزام شدند که محکوم به شکست شد . یدیعوت آحارنوت با ارائه لیستی طولانی از اشتباهات سیاسی و نظامی که ارتش در طول عملیات مرتکب شده عنوان داشت : باراک جایگاه خود برای فرماندهی ارتش اسرائیل را از دست داده است . باراک دیروز از عوامل جنایت 31 مه تقدیر کرد .

روزنامه هاآرتس به شکست در عملیات ارتش اشاره کرده و نوشت : هفت احمق در کابینه امنیتی تصمیم به چنین عملیاتی گرفتند .

ج - پیام رهبر انقلاب اسلامی :

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی 11/3/89 در پیامی ، حمله جنایتکارانه و قساوت آمیز رژیم صهیونیستی به کاروان دریایی امدادی و بشردوستانه را ، حمله به افکار عمومی و وجدانهای بشری از سراسر جهان خواندند و تأکید کردند : امروز فلسطین دیگر نه مسأله عربی و حتی نه فقط اسلامی ، بلکه مسأله حقوق بشری جهان معاصر است و حامیان این رژیم سفاک و گستاخ به ویژه آمریکا ، انگلیس و فرانسه جدا باید پاسخگو باشند .

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است :

بسم الله الرحمن الرحیم

حمله جنایتکارانه و قساوت آمیز رژیم صهیونیست به کاروان دریایی امدادی و بشردوستانه ، حلقه دیگری از زنجیره جنایتهای بزرگی است که آن حکومت شریر و خبیث ، هفتمین دهه حیات ننگین خود را با آن انباشته است . این نمونه ای است از رفتار گستاخانه و بی رحمانه ای که مسلمانان در این منطقه و به خصوص در سرزمین مظلوم فلسطین دهها سال است که با آن دست و پنجه نرم می کنند . این بار این کاروان ، اسلامی یا عربی نبود ، بلکه افکار

عمومی و وجدانهای بشری از سراسر جهان را نمایندگی می کرد . این حمله جنایتبار باید برای همه مدلل کرده باشد که صهیونیزم ، چهره جدید و خشن تری از فاشیزم است که این بار از سوی دولتهای مدعی آزادی و حقوق بشر و بیش از همه دولت ایالات متحده آمریکا ، حمایت و کمک می شود . آمریکا ، انگلیس ، فرانسه و دیگر دولتهای اروپایی که از این جانیان بالفطره ، حمایت سیاسی و رسانه ای و نظامی و اقتصادی کرده و همواره پشت سر فاجعه آفرینی های آنان ایستاده اند . جدا باید پاسخگو باشند . وجدانهای بیدار در سراسر جهان باید جدا بیندیشند که بشریت امروز با چه پدیده خطرناکی در منطقه حساس خاورمیانه روبه رو است ؟ چه رژیم سفاک و گستاخ و دیوانه ای امروز بر کشور غصب شده فلسطین و مردم مظلوم و داغدیده آن تحکم می کند ؛ سه سال محاصره غذایی و دارویی و حیاتی ، یک و نیم میلیون زن و مرد و کودک در غزه ، به چه معنی است ؛ کشتار و حبس و شکنجه روزانه جوانان در غزه و ساحل غربی چگونه قابل فهم است .

فلسطین ، دیگر نه مسأله ای عربی و حتی نه فقط مسأله ای اسلامی ، بلکه مهمترین مسأله حقوق بشری جهان معاصر است . کار نمادین و درخشان اعزام کاروان دریایی به غزه باید در دهها شکل و شیوه دیگر بارها و بارها تکرار شود . حکومت سفاک صهیونیست و حامیان آن به ویژه ، آمریکا و انگلیس باید قدرت شکست ناپذیر عزم و بیداری وجدان عمومی جهان را در برابر خود ببینند و حس کنند .

دولتهای عربی در معرض آزمونی دشوار قرار گرفته اند . ملتهای بیدار عرب از آنان اقدامی قاطع و جازم مطالبه می کنند . کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب نباید به کمتر از برداشتن کامل محاصره غزه و توقف کامل دست اندازی به خانه ها و سرزمینهای فلسطینی در کرانه غربی و محاکمه جنایتکارانی چون نتانیاهو و ایهود باراک ، قانع شوند .

ملت مجاهد فلسطین و مردم و دولت مردمی غزه نیز بدانند که دشمن خبیث آنان اکنون از همیشه ضعیف تر و آسیب پذیرتر است . جنایت دریایی روز دوشنبه نه نشانه

قدرت ، که نشان درماندگی و سراسیمگی رژیم غاصب است . سنت الهی بر این جاری شده که ستمگران در اواخر دوران ننگ آلود خود ، به دست خویش ، سرنوشت محتوم فنا و زوال خود رانزدیک تر کنند . حمله به لبنان و سپس حمله به غزه در سالهای پیش ، از جمله همین اقدام های دیوانه وار بود که تروریستهای اریکه نشین صهیونیست را به دره سقوط نهایی نزدیکتر کرد . حمله به کاروان امدادی بین المللی در آبهای مدیترانه نیز اقدام ابلهانه دیگری از همان قبیل است .

برادران و خواهران فلسطینی ! به خداوند حکیم و قدیر اعتماد کنید ، قدرت خود را باور کنید و بر آن بیفزایید و به پیروزی نهایی یقین داشته باشید و بدانید که : ولینصرن الله من ینصره اءن الله لقوی عزیزٌ .

سیدعلی خامنه ای

11/خرداد/89

د - واکنشها :

حمله وحشیانه ارتش صهیونیستی به ناوگان آزادی که باعث کشته و زخمی شدن بیش از 100 فعال صلح شد خشم و نفرت جهانی را برانگیخت .

" اسماعیل هنیه " نخست وزیر دولت منتخب فلسطین حمله بامداد روز دوشنبه 10/3/1389 نظامیان اشغالگر قدس به کشتی های ناوگان آزادی در غزه در محدوده آبهای بین المللی را محکوم و از آن به عنوان حمله وحشیانه یاد کرد .

وی از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت خواست به مسئولیتهای خود در زمینه تأمین امنیت جانی حامیان صلح که در ناوگان آزادی حضور داشتند عمل کنند .

نخست وزیر منتخب دولت فلسطین تأکید کرد ، حمله به کاروان آزادی یک جنایت بین المللی است و سران اسرائیل باید به عنوان جنایتکاران جنگی در دادگاههای بین المللی محاکمه شوند .

وی از تمامی اعراب و کشورهای جهان خواست در اعتراض به این اقدام وحشیانه بپا خیزند و نسبت به جنایات

رژیم صهیونیستی بی تفاوت نباشند .

هنیه همچنین خواستار ادامه اعتصاب سراسری در کرانه باختری و متوقف کردن مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین شد .

وی از شورای امنیت ، اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی خواست برای متوقف کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی نشست فوری برگزار کنند .

جنبش حماس با نامیدن روز دوشنبه به " روز خشم جهانی " هممه آزادگان جهان را به تظاهرات عمومی فراخواند .

" اسماعیل رضوان " سخنگوی حماس با محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی گفت ؛ ما به ارواح شهدای ناوگان آزادی که جان خود را در راه شکستن محاصره غزه از دست دادند و همچنین به زخمی های سرافزار این حادثه درود می فرستیم و با آنان عهد می بندیم که تا گرفتن انتقام خون آنان از پای نخواهیم نشست .

وی همه آزادگان جهان را به قیام جهانی علیه رژیم صهیونیستی فرا خواند و گفت : سکوت در برابر چنین جنایتی به منزله مشارکت در آن است .

رضوان تصریح کرد ، رژیم صهیونیستی نمی تواند از زیر تیغ محاکمه فرار کند و دیر یا زود نتیجه اقدامات تحریک آمیز خود را خواهد دید .

" مصطفی برغوثی " دبیرکل ابتکار ملی فلسطین نیز این تجاوز آشکار صهیونیستها را محکوم کرد و آن را جنایت و نسل کشی دانست که شرم آور است .

فراکسیون تغییر و اصلاح در شورای قانونگذاری فلسطین نیز این جنایت صهیونیستها را محکوم و اعلام کرد این اقدام خوی جنایتکارانه و تروریستی صهیونیستها را منعکس می کند .

در پی حمله صهیونیستها به ناوگان آزادی که صبح روز گذشته به دستور مستقیم ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی صورت گرفت بیش از 100 فعال صلح کشته و زخمی شدند .

در میان 20 شهید حمله جنایتکارانه رژیم

صهیونیستی تعداد فعالان اهل ترکیه بیشتر به چشم می خورند . هنوز آمار دقیق زخمی ها معلوم نیست چرا که وخامت حال برخی از آنان به گونه ای است که احتمال شهادت آنان وجود دارد .

از سوی دیگر ، شیخ " رائد صلاح " رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین نیز که در ناوگان آزادی حضور داشت به شدت زخمی شده و مورد عمل جراحی قرار گرفته است ، منابع صهیونیستی حال او را وخیم توصیف کرده اند .

کاپیتان کشتی ناوگان آزادی که در جریان حمله رژیم صهیونیستی به شدت زخمی شده است با معالجه خود در بیمارستان‌ها اسرائیل به شدت مخالفت کرد .

ارتش صهیونیستی در پی حمله به ناوگان آزادی از ترس حملات انتقامجویانه در سراسر سرزمینهای اشغالی به حالت آماده باش کامل درآمد .

از سوی دیگر ، دولت منتخب فلسطین جلسه اضطراری تشکیل داد تا برای اتخاذ مواضع مناسب در مقابل این حمله تصمیم گیری کند .

رئیس کمیته مردمی برای شکستن محاصره غزه حمله به ناوگان آزادی را دزدی دریایی نامید و تحرک مردمی و دولتی گسترده برای مواجهه با اقدامات صهیونیستها را خواستار شد .

جنبش اروپایی شکست محاصره غزه در بیانیه ای با انتقاد از سکوت برخی کشورها در برابر تهدیدهای رژیم صهیونیستی تأکید کرد که تعرض این رژیم به ناوگان آزادی ننگی برای جامعه بین المللی است .

جرج گالووی نماینده سابق مجلس انگلیس و فعال سیاسی نیز که در کاروانهای قبلی کمک به غزه حضور داشت در واکنش به این اقدام سبوعانه گفت ؛ رژیم صهیونیستی نبرد ناوگان آزادی را باخت در همین رابطه وزارت خارجه دولت ترکیه در بیانیه ای شدیداللحن درباره عواقب حمله ارتش رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی غزه به تل آویو هشدار داد و اعلام کرد که این اقدام نتایج وخیمی برای روابط دوجانبه خواهد داشت .

وزارت خارجه ترکیه ضمن احضار سفیر رژیم صهیونیستی برای ارائه توضیحات اعلام کرد که رژیم صهیونیستی باید منتظر عواقب این اقدام جنایتکارانه باشد .

وزارت خارجه ترکیه همچنین سفیر خود از اسرائیل را فراخواند .

در همین رابطه مردم خشمگین ترکیه کنسولگری رژیم صهیونیستی در اسلامبول را تسخیر کردند .

مردم ترکیه همچنین در شهرهای مختلف این کشور با برپایی تظاهرات ضداسرائیلی خشم خود را نسبت به این یاغی گری رژیم صهیونیستی نشان دادند . حزب الله لبنان نیز با انتشار بیانیه ای حمله به ناوگان آزادی را جنایتی ضد انسانی توصیف و آن را محکوم کرد .

مردم در شهرهای غزه ، بغداد ، آتن ، لندن ، اسلام آباد ، لبنان ، قاهره ، امان ، پاریس و برخی دیگر از شهرهای جهان در اعتراض به جنایت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند . کشورهای نروژ ، سوئد ، اسپانیا ، یونان ، دانمارک ، اردن نیز سفرای رژیم صهیونیستی را احضار کردند .

در قاهره پلیس مصر تظاهرات مردم را که در مخالفت با اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی صورت گرفت به خاک و خون کشید .

این در حالی است که اعراب سرزمینهای اشغالی امروز در سراسر منطقه اعتصاب عمومی به راه خواهند انداخت .

کمیته اروپایی لغو محاصره غزه نیز هشدار داد که حمله به ناوگان آزادی برای رژیم صهیونیستی گران تمام خواهد شد .

اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب نیز با برگزاری نشست اضطراری خواستار محاکمه رژیم صهیونیستی شدند .

گفتنی است در شرایطی که خبر حمله نظامیان صهیونیستی به کشتی های کاروان آزادی تبدیل به خبر نخست اغلب رسانه های بین المللی شده است لیکن شبکه های غربی همانند رسانه های صهیونیستی به سانسور خبری این حادثه می پردازند گویی کشته و زخمی شدن

دهها فعال صلح خارجی از اهمیت چندان برخوردار نیست .

شبکه های تلویزیونی یورونیوز ، سی . ان . ان . بی بی سی و فرانس 24 پس از چند ساعت تأخیر این حمله مرگبار را گزارش کردند و بلافاصله به پخش برنامه های عادی خود پرداختند .

شبکه العربیه نیز پس از چند ساعت تأخیر و آن هم به صورت محدود به پوشش این واقعه پرداخت .

شبکه های تلویزیونی صهیونیستی نیز این خبر را به صورت محدود پوشش داد و اغلب ساعات روز را به پخش فیلم های مستند پرداخت .

آخرین خبرهای رسیده نیز حاکی است که ترکیه مانور نظامی خود با رژیم صهیونیستی را لغو کرد .

رژیم صهیونیستی با اعلام وضعیت جنگی در دستوری فوری از شهرک نشینان صهیونیست خواست تا به پناهگاهها بروند .

این رژیم همچنین با اعلام وضعیت فوق العاده در سرزمینهای اشغال امتحانات دانش آموزان را لغو کرد .

روزنامه " هاآرتس " در مورد آغاز انتفاضه سوم فلسطینیان هشدار داد .

ترکیه و یونان مانور مشترک نظامی با رژیم صهیونیستی را لغو کردند .

جماعت اخوان المسلمین مصر از کشورهای عربی و اسلامی خواست سفیر رژیم صهیونیستی را از کشورشان اخراج کنند .

احزاب و گروههای فلسطینی در سراسر فلسطین سه روز عزای عمومی اعلام کردند .

رئیس جمهور فرانسه ، نخست وزیر انگلیسی ، اتحادیه جهانی مسلمانان ، دولت بحرین ، امیر قطر ، دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی را محکوم کردند .

رئیس جمهور ترکیه در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی گفت ؛ امکان تبرئه اسرائیل وجود ندارد .

بلژیک ، هلند ، اتریش و نروژ سفیر رژیم

صهیونیستی را احضار و مراتب انزجار خود را از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به فعالان صلح ابراز کردند .

در میان مجروحان تعدادی از شهروندان لبنانی نیز به چشم می خورند .

حماس انتفاضه مسلمانان و حمله به سفارتخانه های رژیم صهیونیستی را خواستار شد .

اعتراض به اسارت اعضای کاروان آزادی :

تازه ترین گزارشها از وضعیت اعضای کاروان آزادی غزه حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی دستور بازداشت چهره های مؤثر و سرشناس کاروان را صادر کرده است .

دادگاه رژیم صهیونیستی مدت بازداشت شیخ " رائد صلاح " رئیس جنبش اسلامی فلسطین در اراضی اشغالی 1948 و شیخ " حماد ابودعیبس " و همچنین " محمد زیدان " را یک هفته کامل تمدید کرد . از سوی دیگر ، شماری از کشورها از جمله یونان ، لبنان و فرانسه نسبت به اسارت اتباع خود توسط اسرائیل اعتراض کردند .

فرانسوافیون ، نخست وزیر فرانسه در سخنانی در برابر نمایندگان مجلس با اعلام اینکه 9 فرانسوی در جریان حمله رژیم صهیونیستی به کاروان کشتی کمک به مردم غزه توسط اسرائیل دستگیر و زندانی شده اند ، خواستار آزادی فوری آنان شد . وی عملیات نظامی اسرائیل در آبهای بین المللی را محکوم کرد .

یک روز پس از تصمیم دولت و پارلمان کویت برای خروج از مذاکرات سازش نیز شماری از دولتها و سازمانها بر قطع ارتباط با این رژیم تأکید کردند . دولت نیکاراگوئه در اعتراض به حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان کشتی های آزادی ، روابط دیپلماتیک خود را با این رژیم قطع کرد .

روایات شاهدان عینی :

فعالان صلح حاضر در ناوگان آزادی اظهار داشتند

که نه تنها سلاحی با خود حمل نمی کردند بلکه با نهایت سبوعیت و ددمنشی و شلیک گلوله از سوی سربازان رژیم صهیونیستی روبه رو شدند .

" حسن غنی " خبرنگار اسکاتلندی شاغل در " پرس تی وی " از جمله شاهدان عینی بر عرشه کشتی " ماوی مرمره " بود که با هدف کمک به ساکنان غزه به سمت این منطقه حرکت کرد اما با حمله جنایتکارانه کماندوهای اسرائیلی مواجه شد .

این خبرنگار درباره مشاهدات خود از درگیری سربازان اسرائیلی با فعالان صلح در ناوگان آزادی اظهار داشت ؛ کماندوهای اسرائیلی با گاز اشک آور و تجهیزاتی که سر و صدا و دود زیادی به راه می انداخت ما را هدف قرار دادند و فعالان صلح با دستان خالی یا هر آنچه که دم دست می یافتند مانند تکه ای چوب یا صندلیهای پلاستیکی از خود دفاع می کردند .

وی افزود ، سربازان اسرائیلی نخستین قربانی را با شلیک گلوله ای به پیشانی اش به قتل رساندند و دیگر قربانیان هم به همین صورت از نزدیک هدف اصابت گلوله قرار گرفتند . بنابراین ، ادعای رژیم صهیونیستی که قصد کشتار نداشتند دروغ محض است .

حسن غنی تصریح می کند ، در شرایطی که تنها سلاح فعالان صلح صندلی پلاستیکی و تکه های چوب بود رژیم صهیونیستی چرا آن همه تسلیحات را به کار برد و مسافران را مورد حمله قرار داد و اصولاً چرا از خود اسرائیلی ها کسی کشته نشد ؟

این خبرنگار اسکاتلندی می افزاید ؛ فعالان صلح برای عزیمت به غزه اهداف سیاسی نداشتند بلکه بیشترین تلاششان کمک به مردم مظلوم و رنج دیده غزه بود و می خواستند به انسانهایی کمک کند که حتی سقفی بالای سر خود برای زندگی نداشتند و رژیم صهیونیستی آنها را از داشتن ابتدایی ترین حقوق محروم کرده است .

وی در مورد ادعای اسرائیل مبنی بر رساندن تجهیزات نظامی به حماس اظهار داشت ؛ پیش از حرکت ناوگان آزادی به سمت غزه ، ناظران بین المللی تمامی

محموله این کشتی ها را مورد بازرسی قرار دادند و محموله این ناوگان چیزی جز ویلچر ، تجهیزات پزشکی و دارو و مصالح ساختمانی نبود ، اسرائیل برای ادعاهای خنده دار و دور از منطق خود حتی یک مدرک مستدل و قابل قبول هم در اختیار ندارد . در کشتی های این کاروان حتی یک مورد سلاح گرم گزارش نشده است .

حسن غنی تأکید کرد ، حتی اگر قبول کنیم که این فعالان سلاح در اختیار داشتند طبق قوانین بین المللی ، رژیم صهیونیستی حق حمله و ورود به این کشتی ها و آسیب رساندن به مسافران آن را نداشت .

از سوی دیگر ، سایر شاهدان عینی در ناوگان آزادی اظهار داشتند که سربازان صهیونیست سلاحهای خود را به سوی سرهای مسافران و کودک یک ساله حاضر در ناوگان نشانه رفته بودند و آنها را تهدید به خروج از کشتی می کردند .

یکی دیگر از شاهدان حاضر در ناوگان آزادی گفت ؛ سربازان اسرائیلی مسافران را پس از مجروح کردن در دریا می انداختند ، همچنین تمامی فعالان صلح بازداشت شده از سوی رژیم صهیونیستی به رفتارهای توهین آمیز ، تحقیر و تمسخر و گرسنه نگه داشتن آنان برای ساعتهای طولانی اشاره کردند .

در همین رابطه " جیمز پتراس " استاد دانشگاه و نویسنده آمریکایی نیز در مقاله ای به بررسی تاریخچه جنایت رژیم صهیونیستی پرداخته و اظهار می دارد ؛ جنایت حمله به ناوگان آزادی در آبهای آزاد بسیار شبیه به حمله رژیم صهیونیستی به ناو آمریکایی " لیبرتی " است که نشان می دهد این رژیم تحت حمایت آمریکا دست به هر جنایتی می زند .

پتراس خاطر نشان کرد ؛ 43 سال بعد ، کشتی ها و هلی کوپترهای جنگی و کماندوهای اسرائیلی به یک کشتی دیگر از کاروان بین المللی کمک به مردم غزه در آبهای بین المللی حمله کردند این در حالی بود که پیش از حرکت ناوگان آزادی مقامات ترکیه مسافران و محموله آن را مورد بررسی قرار دادند تا از نبود تسلیحات نظامی در آن اطمینان

حاصل کنند .

این نویسنده مشهور آمریکایی اضافه کرد ، سربازان اسرائیلی به طور برنامه ریزی شده ای شروع به نابودسازی همه دوربینها ، نوارهای ویدئویی و ضبط صوتهایی کردند که یورش وحشیانه آنها را ثبت می کرد این اقدام همچنین به آنها اجازه می داد تا بعدها ادعا کنند که مسافران کشتی مسلح بوده اند . در واقع صهیونیستها همان دروغ هایی را که در مورد کشتی لیبرتی مطرح کرده بودند باز هم در مورد ناوگان آزادی تکرار کردند و با جار و جنجالهای تبلیغاتی چنین وانمود کردند که از خود دفاع کرده اند در حالی که افکار عمومی جهان دقیقا ماهیت این رژیم صهیونیستی و سردمداران فریبکار آن را می شناسند و می داند که در تمامی پیکره صهیونیستی حتی یک فرد قابل اعتماد وجود ندارد و افکار غیرانسانی آنها دقیقا مشابه کسانی است که در کاخ سفید و کنگره به تصمیم گیری علیه ملتهای مظلوم می پردازند .

ه - صحنه های تکان دهنده یورش به کاروان غزه :

در سومین روز فاجعه قتل عام کاروان آزادی غزه به دست کماندوهای رژیم صهیونیستی ، دولت نتانیاهو تحت فشارهای سنگین بین المللی فقط حاضر شد 124 نفر از اعضای این کاروان را آزاد سازد .

اولین گروه از اعضای ناوگان آزادی غزه شامل 124 تن پس از آنکه به مرز فلسطین اشغالی وارد شدند ، صحنه های تکان دهنده ای از خشونت و قتل عام امدادگران غزه به دست صهیونیستها برای خبرنگاران را بازگو کردند . اغلب آنها اعلام کردند در سرزمینهای اشغالی با آنها بدرفتاری شده و مورد انواع توهینها و تمسخرها قرار گرفتند .

این فعالان صلح طلب از 12 کشور مسلمان ( که اکثر آنها روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارند ) از پل النبی با پنج اتوبوس به اردن منتقل شدند . اتوبوس نخست که از پل النبی عبور کرد شامل فعالانی از اندونزی ، الجزایر ، جمهوری آذربایجان ، بحرین ، کویت ، موریتانی ، مغرب و عمان بود .

1 - جزئیات حمله به ناوگان آزادی :

یکی از افراد حاضر در کشتی کمک رسانی یونان که در قالب ناوگان آزادی غزه به سوی این منطقه سفر می کرد به تشریح جزئیات حمله ارتش صهیونیستی به این ناوگان پرداخت .

وی اظهار داشت ، اسرائیلی ها با پشتیبانی هلی کوپترهای نظامی وارد کشتی ها شدند و مسافران را با گلوله مورد حمله قرار دادند .

این فرد یونانی تصریح کرد ، نظامیان صهیونیست که تعداد آنان بسیار زیاد بود از قایقهای جنگی که کشتی ها را محاصره کرده بودند وارد کشتی ها شدند و مسافران را مورد ضرب وشتم قرار دادند و کاری به پیر یا جوان بودن مسافران نداشتند .

وی همچنین اضافه کرد ، دستان تمام فعالان صلح را بسته و به قایقهای خود انتقال دادند و برخی دیگر از مسافران را که کشته یا زخمی شده بودند نیز به این قایقها انتقال داده شدند .

ولید الطبطبایی ، یک قانونگذار کویتی که در ناوگان آزادی حضور داشت ، گفت : اسرائیلی ها در نهایت خشونت با ما بدرفتاری می کردند و همه ما را از جمله زنان ، مردان و کودکان مورد توهین و بدرفتاری قرار می دادند . آنها با ما وحشیانه رفتار می کردند ، اما پیام ما به هر گوشه دنیا مبنی بر اینکه محاصره غزه ناعادلانه است و هر چه سریع تر باید برداشته شود ، رسید . عزالدین زهرور از کشور الجزایر نیز گفت که مقامات اسرائیلی زندانیان را از آب ، غذا و خواب محروم می کردند و آنها حتی اجازه نمی دادند که از سرویس بهداشتی استفاده کنیم .

یک فعال الجزایری نیز اظهار داشت که کماندوهای اسرائیلی یک کودک یک ساله را ربودند . وی گفت : آنها اسلحه ای را بر روی سر این کودک در جلوی چشم والدینش قرار دادند تا کاپیتان کشتی را مجبور به نگه داشتن کشتی کنند .

2 - ناخدای کاروان : آنها سرهایمان را نشانه گرفتند :

" حسین توکالاک " ناخدای کشتی ناوگان " کاروان آزادی " در کنفرانس مطبوعاتی که در استانبول برگزار شد روایت خود را از فاجعه 31 مه تشریح کرد و گفت : آنان سرهای ما را نشانه گرفتند . اسلحه آنها خیلی وحشتناک و همچون اسلحه مورد استفاده در فیلم های سینمایی بود .

در جریان مقاومت سرنشینان کشتی " ماوی مرمره " در برابر حمله کماندوها ، چند تن از فعالان حقوق بشر کشته شدند .

وی اظهار داشت : اسرائیلی ها در پاسخ به او و دیگر ناخداها تهدید به تیراندازی و غرق کردن کشتی ها کردند .

وی در پایان گفت : کشتی های جنگی اسرائیل با نزدیک شدن به کشتی های کاروان آزادی به آنها هشدار دادند که در صورت عدم توقف مورد تیراندازی قرار خواهند گرفت .

ما نیز برای جلوگیری از افزایش شمار کشته ها و زخمیها متوقف شدیم و آنان ما را زندانی کردند .

و - اوج گیری اعتراضها علیه صهیونیستهای جنایتکار در سراسر جهان :

مردم کشورهای مختلف جهان با برپای تظاهرات ، تجمع و تحصن ، خشم و انزجار خود را از جنایت جدید صهیونیستها ابراز داشتند .

در پاریس هزاران نفر از مردم فرانسه در اعتراض به حمله وحشیانه نیروهای رژیم صهیونیستی به کاروان امدادرسانی به مردم غزه به خیابانها ریختند و تظاهرات کردند .

تظاهرکنندگان انگلیسی در لندن خواستار اخراج سفیر اسرائیل از این کشور شدند و اعلام کردند دست از حمایت مردم مظلوم فلسطین برنمی دارند .

مردم مالزی با تجمع مقابل سفارت آمریکا حمله به کشتی های امدادرسان به مردم تحت محاصره غزه را محکوم کرده و خشم و انزجار خود را نسبت به این اقدام

اعلام کردند ، نخست وزیر مالزی نیز گفت : جهان باید تکلیف خود را با جنایات رژیم ظالم و ستمکار اسرائیل روشن کند .

روزنامه مالزیایی استار ، روز گذشته اعلام کرد که از سرنوشت 11 مالزیایی حاضر در کشتی های کمک رسان به غزه هنوز خبری در دست نیست .

چین خواستار واکنش فوری شورای امنیت سازمان ملل به اقدام مرگبار رژیم صهیونیستی در حمله به کاروان آزادی کمک رسانی به غزه شد .

نماینده چین در سازمان ملل گفت ؛ حمله اسرائیل به کاروان بین المللی کمک رسانی به مردم غزه که تلفات سنگینی برجای گذاشت ، چین را شوکه کرده است .

مردم ایتالیا در واکنش به جنایت رژیم صهیونیستی در 20 شهر بزرگ این کشور تظاهرات اعتراضی برپا کردند .

مردم اندونزی نیز با برپایی تجمع اعتراض آمیز در مقابل سفارت آمریکا در جاکارتا جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به کشتی های کمک رسان به غزه را محکوم کردند .

تظاهرکنندگان با حمل پارچه نوشته هایی با مضمون " راه ارسال کمک به مردم غزه را باز کنید " خواهان رویارویی جامعه بین المللی با اسرائیل و شکستن محاصره نظامی غزه شدند .

رئیس جمهور اندونزی از رژیم صهیونیستی خواست هر چه سریع تر اتباع این کشور را از زندان آزاد کند و به جنایات ضدبشری خود پایان دهد .

جمعی از مردم باکو نیز با برگزاری تظاهرات در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی و سر دادن شعارهای ضدصهیونیستی خواستار محاکمه جنایتکاران اسرائیلی در دادگاههای بین المللی شدند .

تظاهرکنندگان با صدور قطعنامه ای تأکید کردند اگر جامعه بین المللی در مقابل جنایات صهیونیستی سکوت کند شریک آنها قلمداد خواهد شد .

حزب الله لبنان نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که تنها محکومیت کافی نیست و باید تدابیر ویژه ای برای لغو

محاصره غزه اتخاذ شود .

در لبنان و سوریه نیز مردم با برگزاری تظاهرات گسترده این جنایت ضدبشری را محکوم و اعلام کردند که رژیم صهیونیستی باید تاوان این اقدام جنایتکارانه را بپردازد .

در برزیل ، آفریقای جنوبی ، پاکستان ، عراق ، نیوزیلند ، غزه ، کرانه باختری ، اتریش ، موریتانی ، سودان ، آلمان ، تاجیکستان ، استرالیا ، افغانستان و دیگر کشورهای جهان نیز تظاهرات گسترده انجام شد .

امیر کویت نیز در پیامی به رئیس جمهور ترکیه شهادت شهروندان این کشور از جمله یک نماینده مجلس ترکیه در حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی را تسلیت گفت ، خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس در دیدار با تعدادی از رهبران و مقامات کشورهای عربی خواستار لغو کامل محاصره نوار غزه شد .

" رمضان عبدالله شلح " دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اظهار داشت در زمان و مکان مناسب پاسخ رژیم صهیونیستی را می دهیم .

بشاراسد رئیس جمهور سوریه نیز در دیدار با سعدالدین حریری نخست وزیر لبنان در دمشق هشدار داد که رژیم صهیونیستی با جنایات خود خاورمیانه را به جنگی می کشاند که پیامدهای آن منحصر به کشورهای منطقه نخواهد بود .

ادامه اعتراضات جهانی :

پارلمان عربی در نشست فوق العاده خود در مقر اتحادیه عرب در قاهره با محکوم کردن حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی ، قطع هرگونه ارتباط و مذاکره آشکار و پنهان را با این رژیم خواستار شد و بر فعال کردن مقاومت تأکید کرد .

نمایندگان پارلمانهای کشورهای عربی در این نشست خواستار اقامه دعوی قضایی برای پیگرد سران اسرائیل به دلیل حمله به فعالان صلح و آزادی شدند .

پارلمان عربی همچنین با محکوم کردن موضع

آمریکا به دلیل " توجیه کردن جنایت اسرائیل " از کشورهای عربی درخواست کردند که مناسبات خود را با کشورهای جهان براساس مواضع آنان تنظیم کنند .

روزنامه ترکی زبان " زمان " اعلام کرد که انجمن وکلای ترکیه در اسلامبول تحقیق و بررسی جنایت رژیم صهیونیستی در مورد ناوگان آزادی که به کشته و زخمی شدن دهها شهروند ترک منجر شد را آغاز کرده است .

در همین رابطه در شهرهای پاریس ، لندن ، برن ، پایتخت سوئیس ، سیدنی ، برلین ، قاهره ، جاکارتا ، اسلام آباد ، اسلامبول ، خارطوم ، داکار ، کاراکاس و دیگر شهرهای جهان تظاهرات گسترده ای علیه اقدام اخیر رژیم صهیونیستی صورت گرفت .

تظاهرکنندگان در این شهرها با دادن شعارهای ضدصهیونیستی و به آتش کشیدن پرچمهای این رژیم متجاوز نفرت و انزجار خود را از جنایت جدید اسرائیل در حمله به ناوگان آزادی ابراز کردند .

رادیو رژیم صهیونیستی پس از اعتراضهای جهانی طی گزارشی اعلام کرد که 480 نفر از فعالان صلح پس از حمله روز دوشنبه بازداشت و 48 نفر به کشورهایشان بازگردانده شدند .

این رادیو افزود ، 45 نفر دیگر که بیشتر آنها اتباع ترکیه هستند در بیمارستان‌ها اسرائیل تحت درمان قرار دارند .

این در حالی است که برخی کشورها اعلام کرده اند که از سرنوشت اتباع خود که در این کاروان حضور داشتند اطلاعی ندارند .

از سوی دیگر ، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که سفر خود به کانادا را نیمه تمام گذاشته و از سفر به آمریکا نیز منصرف شد پس از بازگشت به اسرائیل ضمن تأیید اقدام جنایتکارانه این رژیم در حمله به ناوگان آزادی اعلام کرد که با کشتی های دیگر کمک رسان به غزه نیز همان رفتار انجام خواهد شد .

این در حالی است که روزنامه صهیونیستی هاآرتس با هشدار خطاب به سران رژیم صهیونیستی نوشت ، برای

اسرائیل تاوان جنگ دوم غزه در نهایت می تواند بسیار سنگین تر و پرهزینه تر از جنگ اول باشد .

در تحلیل هاآرتس آمده است ، اسرائیل جنگ دوم غزه را در دریا باخت .

علاوه بر اعتراضهای جهانی فوق الذکر اقدامات ذیل نیز از سوی محافل مختلف جهانی انجام گرفت :

  • سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) به درخواست ترکیه و برای بررسی حمله رژیم صهیونیستی به کاروان امدادرسان به غزه نشست فوق العاده برگزار کرد .
  • دهها نفر از شهروندان آمریکایی ضدصهیونیست با تجمع در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن خواستار تعطیلی سفارت این رژیم شدند .
  • منابع صهیونیستی از به اهتزاز درآمدن پرچم های جنبش حماس و حزب الله در لندن که تظاهرکنندگان انگلیسی آن را حمل می کردند به خشم آمدند .
  • علمای امت اسلام خواستار مقابله با رژیم صهیونیستی شدند .
  • شبکه خبری روسیه اعلام کرد ، تعداد زیادی از مجروحین حادثه حمله به ناوگان آزادی بدون دارو و مواد غذایی در اتاقکهای کشتی محبوس شده اند .
  • همایش " لعنت بر اسرائیل " در شهر اسلامبول ترکیه برگزار شد .
  • رهبر حزب اتحاد بزرگ ترکیه گفت ؛ تل آویو با حمله به کاروان غزه به بشریت اعلان جنگ داد .
  • احزاب و گروههای فلسطینی شکل گیری انتفاضه جدید را خواستار شدند .
  • ترکیه سه فروند هواپیما برای انتقال شهدا و مجروحان حمله صهیونیستها به ناوگان آزادی به سرزمینهای اشغال فرستاد .
  • سه تن از فعالان دفاع از حقوق بشر و مردم فلسطین که اتباع ترکیه بودند به کشورشان بازگردانده شدند .
  • رژیم صهیونیستی تحت فشار افکار عمومی مجبور به آزاد کردن دو نماینده پارلمان مصر شد .
  • در واکنش به حمله اسرائیل به کاروان آزادی

هکرهای ترکیه ای حملات خود علیه سایتهای رسمی این رژیم آغاز کردند .

آمریکا قطعنامه ضداسرائیلی را در شورای امنیت وتو کرد :

آمریکا در این نشست با مخالفت با این خواسته جهانی و حمایت بی قید و شرط از جنایات رژیم صهیونیستی تنها به این نکته بسنده کرد که اسرائیل حجم مواد غذایی که اجازه ورود آنها به نوار غزه را می دهد افزایش دهد . وی از طرح کمک رسانی به غزه در قالب ناوگان آزادی انتقاد کرد و گفت که باید از راههای دیگر برای رساندن کمکها به غزه استفاده کرد .

از سوی دیگر ، به رغم واکنشهای شدید بین المللی به حمله رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی کمکهای بشردوستانه به غزه ، رئیس جمهور آمریکا پس از یک سکوت طولانی مدت تنها به اظهار تأسفی بسنده کرد .

وی در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار ارائه جزئیات ماجرا شد و اظهار داشت ، از شنیدن خبر این حادثه بسیار متأسف است .

ز - اعلام آمادگی در جهان برای اعزام ناوگانهای جدید آزادی به غزه :

به رغم حمله دزدان دریایی صهیونیستی به کشتی های حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه ، هفته آینده کشتی های دیگری به این منطقه اعزام خواهند شد .

جنبش " فلسطین آزاد " و سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام کردند که هفته آینده یک کشتی به نام شهید " ناجی علی " کاریکاتوریست معروف فلسطینی از بیروت عازم نوار غزه خواهد شد .

کشتی ناجی علی ، حامل کمکهای بشردوستانه از جمله دارو ، تجهیزات آموزشی و لوازم التحریر برای کودکان فلسطینی و برخی تجهیزات برای روزنامه نگاران است تا بتوانند واقعیت موجود در نوار غزه را بهتر منتشر کنند .

قرار است در این کشتی 50 روزنامه نگار و 25 فعال اروپایی از جمله تعدادی از نمایندگان اروپایی حضور داشته

باشند .

همچنین منابع رسمی اردن از اعزام یک کاروان کمکهای بشردوستانه از اردن به سوی آبهای غزه طی روزهای آینده خبردادند .

اعزام ناوگانهای جدید کمک رسانی به غزه در شرایطی صورت می گیرد که سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی اخیر خود خواستار اعزام کشتی های بیشتر برای لغو محاصره غزه شده بود .

در همین رابطه " جرج گالووی " نماینده سابق پارلمان انگلیس از سازماندهی بزرگترین کاروان امدادرسانی بین المللی زمینی و دریایی حامل کمکهای انسان دوستانه به اهالی محاصره شده غزه خبر داد .

گالووی گفت ؛ این کاروان بزرگ که در آن هزاران فعال صلح از سراسر جهان برای لغو محاصره غزه مشارکت دارند ماه اوت آینده ( مردادماه ) عازم نوار غزه خواهند شد . از سوی دیگر ، " رجب طیب اردوغان " نخست وزیر ترکیه نیز اخیرا اعلام کرد که با ناوگان آزادی - 2 به سوی غزه حرکت خواهد کرد .

این در حالی است که یک نماینده کنست ( پارلمان ) رژیم صهیونیستی اردوغان را تهدید کرد که در صورت عزیمت به غزه به سرنوشت دیگر مسافران ناوگان آزادی دچار خواهد شد .

وی افزود ، اردوغان می تواند به غزه بیاید ولی اجازه بازگشت به ترکیه به او داده نخواهد شد .

همچنین یک مسئول در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که محاصره غزه ادامه پیدا می کند و لغو نخواهد شد .

در این حال شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که فرماندهان ارتش اسرائیل نگران شکست محاصره غزه از طریق هوایی هستند .

به گزارش این شبکه تلویزیونی فرماندهان ارتش اعلام کرده اند که در صورت شکست محاصره غزه به وسیله هلی کوپترهای کشورهای دیگر به خلبانان اسرائیلی دستور داده می شود که این هلی کوپترها را ساقط کنند .

ح - افزایش فشارهای بین المللی برای لغو محاصره غزه :

حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشتی های امدادرسانی به غزه افکار عمومی جهان را بیدار کرد و مردم جهان عزم خود را برای لغو محاصره عزم جزم کرده اند .

در همین رابطه " جمال خضری " رئیس کمیته مردمی مبارزه با محاصره نوار غزه از وجود بیش از 10 طرح عربی و اسلامی و بین المللی برای اعزام کاروانهایی به نوار غزه برای لغو محاصره این منطقه بحران زده خبر داد .

وی تأکید کرد دزدی دریایی علیه ناوگان آزادی موجب تشدید و نوبت همبستگی بین المللی با ساکنان غزه شد و تحرکات بین المللی برای شکستن سد محاصره غزه را افزایش داده است .

هیأت پارلمانی عربی که به غزه سفر کرده است خواستار تلاشهای بین المللی برای رفع محاصره غزه شد .

این هیأت که متشکل از اعضای پارلمانهای کشورهای عربی هستند تأکید کرد که سفر آنها به نوار غزه نشانگر حمایت ملتها و پارلمانهای عربی از آرمان فلسطین در مقابل رژیم اشغالگر قدس است . این هیأت همه طرفهای فلسطینی را به تلاش جدی در راستای تحقق هر چه زودتر وحدت ملی در فلسطین فرا خواند .

اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین سفر هیأت پارلمانی عربی به نوار غزه را یک گام مثبت برای لغو محاصره غزه برشمرد و اظهار داشت خون شهدای ناوگان آزادی سرآغاز شکسته شدن محاصره نوار غزه است .

وی از سازمان کنفرانس اسلامی خواست در راستای لغو محاصره غزه تلاش کرده و تصمیماتی متناسب با سطح جانفشانیهای شرکت کنندگان در ناوگان آزادی اتخاذ کند .

گفتنی است وزیران خارجه سازمان کنفرانس اسلامی در بیانیه پایانی نشست فوق العاده خود در جده با شدیدترین عبارتها تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ناوگان آزادی را محکوم کردند و خواستار لغور فوری تحریم غزه

شدند .

این در حالی است که عزم جهانی برای اعزام کشتی های کمک رسانی به غزه همچنان افزایش یافته و کشورها و نهادهای مختلف آمادگی خود را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه اعلام کرده اند .

سازمان صدای یهود برای صلح در خاورمیانه اعلام کرد که در ماه جاری با یک کشتی حمل کمکهای انسانی برای مردم محاصره شده غزه واردبندر این منطقه خواهد شد .

معاون اروپایی وزارت خارجه ونزوئلا نیز اعلام کرد که اتحادیه بولیواری ملتهای آمریکی لاتین موسوم به " آلبا " یک فروند کشتی حامل کمکهای بشردوستانه برای ارسال به غزه سازماندهی خواهد کرد .

" برنار کوشنر " وزیر خارجه فرانسه نیز خواستار نقش آفرینی بیشتر اتحادیه اروپا در زمینه لغو محاصره نوار غزه شد .

همچنین " رجب طیب اردوغان " نخست وزیر ترکیه متعهد شد که اسرائیل را به خاطر اقدامات تروریستی که در خاورمیانه مرتکب شده است تحت پیگرد و محاکمه قرار دهد .

از سوی دیگر سومین کنفرانس همکاری امنیتی کشورهای آسیایی که به ریاست ترکیه در اسلامبول آغاز به کار کرد محور عمده نشست خود را به بررسی راهکارهای لغو محاصره غزه اختصاص داد .

در این کنفرانس که یکی از مهمترین کنفرانسهای امنیتی قاره آسیا و حتی جهان به شمار می رود حدود 40 تن از رؤسای جمهور و سران کشورهای مختلف شرکت می کنند و به دلیل تنش بین ترکیه و رژیم اشغالگر و اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به ناوگان آزادی اهمیت زیادی پیدا کرده است .

به همین دلیل تحلیل گران سیاسی منطقه معتقدند محکوم کردن رژیم صهیونیستی در این کنفرانس و بررسی راهکارهای لغو محاصره غزه می تواند تلاش جدی برای احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطین به حساب آید .

ادامه اعتراضها :

با گذشت یک هفته از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی تظاهرات اعتراض آمیز کشورهای مختلف جهان نسبت به این اقدام صهیونیستها همچنان ادامه دارد .

در مغرب ، ترکیه ، هند ، استرالیا ، اردن ، لبنان ، سوریه ، قاهره ، غزه سرزمینهای اشغالی و دیگر کشورهای جهان تظاهرکنندگان با دادن شعارهایی در حمایت از ملت فلسطین ، پرچم اسرائیل را به آتش کشیدند .

در هند تظاهرکنندگان خشمگین پرچمهای سرخ رنگ " یا حسین " را به اهتزاز درآوردند . در لبنان تظاهرکنندگان در حالی که پرچمهای آغشته به خون با خود حمل می کردند به طرف سفارت آمریکا در این کشور راهپیمایی کردند و شعارهایی نیز در محکومیت مداخلات آمریکا در منطقه سردادند .

اسیران زندانهای صهیونیستی نیز همبستگی خود را با ناوگان آزادی اعلام کردند . همچنین شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله اظهار داشت ، ناوگان آزادی رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورد .

ط - حملات جدید صهیونیستها به نوار غزه :

به دنبال حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی دور تازه ای از حملات جنگنده های صهیونیستی و قایقهای توپدار این رژیم به نوار غزه آغاز شد .

جنگنده های رژیم صهیونیستی روز گذشته به شمال نوار غزه حمله کردند که باعث زخمی شدن چند شهروند فلسطینی و تخریب منازل مسکونی آنان شد .

همچنین منابع پزشکی و شاهدان عینی اعلام کردند که در ساعات اولیه روز گذشته چهار فلسطینی در پی حمله قایقهای رژیم صهیونیستی به سواحل نوار غزه به شهادت رسیدند . نیروهای اسرائیلی روز گذشته شش فلسطینی دیگر را در نوار غزه دستگیر کردند .

مآخذ :

  1. روزنامه کیهان ، 10/3/1389 ؛ 11/3/1389 ؛ 12/3/1389 ؛ 17/3/1389 ؛ 18/3/1389 .
  2. روزنامه ایران ، 12/3/1389 ؛ 13/3/1389 .