عجور ( روستای - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۱


روستایی عربی شمال غرب شهر الخلیل است که در انتهای دامنه غربی سلسله جبال الخلیل واقع شده است . میان دو روستای زکریا و دیرالدبان را فراگرفته و از هر کدام از آن دو پنج و سه کیلومتر فاصله دارد . روستا به راه بیت جبرین - - القدس - - و الرمله با جاده ای به طول دو کیلومتر متصل شد . دره دروسیا در شرق روستا به طرف شمال جریان دارد و با دره الصمت که از شمال منطقه الخلیل و المار در جنوب زکریا امتداد دارد برخورد می کند . المار به سمت شمال غربی به نام دره عجور و به سمت تپه الصافی به نام دره البرشین امتداد دارد .

خانه های روستا بر تپه ای به ارتفاع 250,275 متر از

سطح دریا واقع شده و به سمت غرب سرازیر می شود . مساحت زمینهایش که دور هم جمع شده 171 جریب می باشد . بعضی از خانه ها در غرب و جنوب پراکنده است .

مساحت زمینهای روستا در زمان تحت الحمایگی 074,58 جریب بود که به زمینها روستا بیت نتیف ، زکریا ، غلس ، تپه الصافی ، دیرالدبان و کدنا و دیر نخاس ، خرابه ام برج و نوبا از شهرستان الخلیل و بریج در ناحیه قدس و سجد و جلیا در ناحیه الرمله احاطه داشت .

در زمینهای اطراف روستا سبزیجات و میوه کاشته شده اما دور دست حبوبات می کارند . کشاورزی متکی بر آب باران است . مالکیت بر زمینها یاد شده به صورت شراکتی می باشد .

خانواده های روستا قسمتهای مختلف زمینها را هر سه سال با حضور کمیته روستا ردوبدل می کنند .

در سال 1922 تعداد ساکنان عجور 072,2 نفر بود که در سال 1945 به 730,2 نفر افزایش یافت که همگی عرب بودند .

عجور نسبت به روستاهای اطرافش مرکز مهمی به حساب می آمد زیرا در آن مدرسه ابتدایی بود و بازاری که در هر جمعه برپا می شد . منطقه عجور از زمانهای پیش آباد بود و کثرت خرابه های باستانی مثل الرسم ، عسقلون ، التویطف ، جنابا ، العباد ، الشویکه ، الخان ، ام البصل ، العجا ،

السعاد ، العنسب ، العدید ، الصفیه ، السوس ، المرشد و غیر آن ( بیانگر این مسأله است ) و در سال 1948 اسرائیل روستا را ویران کرد و ساکنانش را پراکنده کرد و سنگهایش را به غارت برد و مقابرش را از بین برد و در آنجا چند آبادی یهودی نشین مثل عجور ، جفعات یشعیاهو ، زافریریم و ماسو ، بنا نمود . همچنین در آنجا چند مزرعه جدید برای کاشت گل و درخت و تربیت چهارپایان ایجاد کرد .

مآخذ :

  1. صایغ ، انیس : بلدانیة الفلسطین المحتله ( 1948 و 1967 ) بیروت 1968 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000,1501 ، تابلو عجور .