جانوران اهلی: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۲
مساحت اراضی زراعی فلسطین از 25درصد کل مساحت آن تجاوز نمی کند و بقیه مناطق یا خشک می باشد یا مرتع است . کوههای جلیل ، نابلس ، قدس ، الخیل و مناطق دره رود اردن و صحرای نقب از زمانهای گذشته از لحاظ اهمیت آن در رابطه با پرورش و نگاه داری چهارپایان شهرت داشته است . در زمستان گله داران به سوی صحرای نقب و دره رود اردن یعنی جایی که آب و علوفه وجود دارد کوچ می کنند و در بهار و تابستان به مناطق کوهستانی باز می گردند . فلسطینیان پرورش چهارپایانی مانند : الاغ ، اسب ، شتر ، قاطر و گاو که در کشاورزی و حمل و نقل از آنها استفاده می شود و نیز پرورش حیواناتی که برای تأمین غذا ضروری هستند مانند : گوسفند ، بز و پرندگان را مورد توجه قرار داده اند .
اعراب بیشتر پرورش گوسفند و بز را مورد اهتمام قرار داده اند به طوری که از میان 218هزار رأس گوسفند و 116هزار رأس بز موجود در فلسطین اشغال شده سال 1976 بیش از نیمی از آنها متعلق به اعراب بود . گوسفند و بز جهت تهیه فرآورده های گوشتی و لبنیاتی مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر این فرآورده ها توسط اعراب و صهیونیستهای شرقی مصرف می شود . از پشم این حیوانات به علت زبر و خشن بودن ، بیشتر برای بافت قالیچه استفاده می گردد .
ساکنان باریکه غزه ، پرورش گوسفند و بز را موردقرار نداده اند لذا شمار این حیوانات در آنجا کم است ، اما در کرانه باختری ، پرورش بز و گوسفند قبل از سال 1967 به طور نسبی افزایش یافته و در سال 1966 تعداد گوسفندان در آنجا 340هزار رأس و تعداد بز به 360هزار رأس رسید ، لیکن پرورش این حیوانات بعد از اشغال منطقه توسط اسرائیل پس از سال 1967 به علت مشکلاتی که اشغالگران مسبب آن بودند دچار اخلال گردید . این تعداد بسیار کاهش یافت ، به طور کلی هزاران جریب از زمینهای مصادره شده و مناطق گسترده برای دامداری و چرا ممنوع اعلام گردید و قیمت علوفه افزایش یافت و از رفت و آمد چوپانان و گله هایشان میان دو کرانه باختری و خاوری رود اردن جلوگیری شد .
میزان تولید گوشت در کرانه باختری و باریکه غزه در سال 1974 - 1975 بالغ بر 23هزار تن گردید که بیشتر آن را گوشت گوسفند و بز تشکیل می داد . همچنین در این تاریخ 58 هزارتن شیر عرضه گردید .
پرورش گاو و پرندگان در مزارع صهیونیستی متمرکز می باشد . دلایل این امر تصرف بهترین اراضی توسط صهیونیستها بعد از سال 1948 ، فراهم بودن سرمایه و شکل تعاونی تولید ، می باشد که این خود به پرورش چنین حیواناتی که نیازمند مراقبتهای فراوان هستند کمک می کند . همچنین علت دیگر این امر وجود مصرف کننده ای است که تولید اروپایی در
[[ پرونده : | ج 2 ، ص 309 ]]
اختیارش نهاده شده و به شکل خاصی از غذا عادت کرده است که براساس فرآورده های گاوی و طیور قرار دارد ، بنابراین صهیونیستها در سال 1976 مالک 215هزار گاو شیرده و 100هزار رأس گاو پرواری شدند ، در حالی که اعراب مالک 20هزار رأس از دو نوع یاد شده بودند . تعداد غاز ، مرغابی و بوقلمون که در سال 1975 - 1976 در مزارع صهیونیستی وجود داشت حدود 3/5 میلیون برآورد می شد .
این مزارع 75درصد از گوشت مصرفی مرغ در فلسطین اشغال شده سال 1948 را تأمین می کنند . مرغ گوشتی در همان تاریخ ( 1975 - 1976 ) به 50 میلیون عدد و مرغ تخم گذار به هشت ملیون رسید . پرورش خوک به ناصره و بیت لحم اختصاص دارد زیرا اسلام و یهودیت خوردن گوشت خوک را حرام می دانند . زنبورعسل در سطح وسیعی در فلسطین پرورش می شود ، به طوری که تولید سالیانه عسل تقریبا حدود 5 هزارتن است . فلسطین از زمانهای گذشته در رابطه با داشتن اسکله های صید ماهی در عسقلان ، یافا ، عکا و غزه شهرت داشته است . ماهیگیری در دریای مدیترانه و خلیج عقبه و دریاچه طبریه صورت می پذیرفت ، افزون بر آن حوضچه های موجود در مناطق شمالی دره رود اردن به پرورش ماهی اختصاص داده شده است . تولید ماهی در فلسطین در سال 1975 - 1976 به حدود 28هزار تن رسید که چهار تن آن در نوار غزه تهیه گردید . ( نک - : ماهیها ) .
مآخذ :
[[ پرونده : | - النشرة الاحصائیة لاسرائیل ، 1977 . ]]
[[ پرونده : | - کتاب الانتاج السنوی للأمم المتحده ، 1977 . ]]