کودکان فلسطینی ( اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی علیه - )
در این تحقیق و پژوهش سعی شده است تا تلاشها و اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی علیه کودکان بی گناه و بی دفاع فلسطینی مورد بررسی قرار گیرد .
این بررسی در مورد اقدامات سرکوبگرانه این رژیم در حق کودکان فلسطینی که توسط نیروهای امنیتی یا نظامی بازداشت شده و در زندانهای مخوف این رژیم در شرایطی طاقت فرسات به سر می برند ، خلاصه شده است .
روزنامه اماراتی " البیان " در تاریخ 22/10/2003 تحقیق و پژوهش مفصلی در مورد کودکان فلسطینی انجام داده است .
در این پژوهش روزنامه البیان با ارائه آمار و ارقامی از اقدامات سرکوبگرانه نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی اشغالگر علیه کودکان فلسطینی که با تمامی قوانین و عرفهای بین المللی و انسانی و اخلاقی مغایرت دارد ، پرده برداشته است .
نیروهای امنیتی این رژیم از هیچ اقدام سرکوبگرانه همچون بازداشت ، شکنجه و محروم کردن کودکان از ابتدایی ترین امکانات بهداشتی و مواد غذایی سالم و کافی کوتاهی نکرده اند .
برخورد نیروهای اشغالگران صهیونیستی در برابر کودکان فلسطینی چنان زننده و غیر انسانی است که گویا این نیروها با بمب هسته ای و سلاح کشتار جمعی مواجه شدند که مارک کودک فلسطینی بر روی آن چسبانده اند !
به نوشته روزنامه اماراتی البیان ، نیروهای اشغالگر صهیونیستی در سالهای انتفاضه الاقصی بیش از 350 کودک فلسطینی که حدود 3 الی 18 سال سن داشتند ، را بازداشت کرده و از آغاز و در خلال بازداشت نیز از هیچ اهانت ، شکنجه ، رفتار خشونت آمیز و غیر اخلاقی در زندانها و مراکز بازجویی کوتاهی نکرده است !
وحشیگری صهیونیستهای اشغالگر در حق شهروندان فلسطینی به حدی رسیده که آنان همچون حیوانات وحشی توجه ای به قشر کودکان ، زنان ، افراد بیمار و سالخورده نداشته و بدون هیچ واهمه ای اقدام به قتل ، سرکوب و بازداشت این اقشار بی دفاع و بی گناه می کنند !
مروان محمود حمد " و " اسلام سمور " از جمله صدها کودک فلسطینی هستند که از دوران کودکی بازداشت و از مواهب آزادی ، تحصیل و محبت پدر و مادر محروم مانده اند .
این رژیم با شکنجه ، بازداشت و سرکوب کودکان فلسطینی به جهانیان نشان می دهد که هرگز به قوانین بین المللی و دلایل منطقی پایبند نبوده و برای خواسته های جامعه بین المللی نیز در این خصوص اهمیتی قایل نمی باشد .
رژیم صهیونیستی در پنجاه سال گذشته به ویژه در سالهای اخیر و دوران انتفاضه فلسطینیان ، کودکان و قشر جوان سرزمین فلسطین که آینده سازان این سرزمین هستند را هدف حقد و کین خود قرار داده و از هیچ توطئه و نقشه ای در نابودی این قشر نوپا و بی گناه دریغ نکرده است .
محتویات
- ۱ الف - راههای بازداشت کودکان فلسطینی توسط صهیونیستهای اشغالگر :
- ۲ ب - اقدامات نیروهای اشغالگر صهیونیستی برای انتقال کودکان فلسطینی به مراکز بازجویی :
- ۳ ج - بازجویی و شکنجه :
- ۴ د - انواع شکنجه صهیونیستها علیه کودکان فلسطینی :
- ۵ ه - حقایق ، آمار و ارقام :
- ۶ و - کودکان فلسطینی و توافقنامه های بین المللی :
- ۷ ز - آثار و پیامدهای بازداشت و زندان در کودکان فلسطینی پس از آزادی :
- ۸ ح - از بین بردن روحیه و فکر مقاومت در کودکان فلسطینی :
- ۹ ط - وضعیت نامناسب بهداشتی و درمانی کودکان فلسطینی در بارداشتگاهها :
- ۱۰ ی - مراکز بازداشت و بازجویی کودکان فلسطینی :
- ۱۱ ک - کودکان فلسطینی بازداشت شده براساس محل سکونت آنان :
- ۱۲ مآخذ :
الف - راههای بازداشت کودکان فلسطینی توسط صهیونیستهای اشغالگر :
ارتش اشغالگر صهیونیستی و نیروهای امنیتی این رژیم برای بازداشت و زندانی کردن کودکان فلسطینی از راهها و روشهای گوناگون استفاده می کنند .
البته همه این گونه اقدامات وحشیانه و غیر انسانی توسط صهیونیستهای اشغالگر دارای جهت و هدفی مخرب بوده که این رژیم با برنامه ریزی دقیق و توطئه ای از پیش طراحی شده آن را دنبال کرده است .
برخی از راهها و روشهای وحشیانه و غیرقانونی بازداشت کودکان توسط نیروهای این رژیم عبارتند از :
- بازداشت و دستگیری ناگهانی و بی خبر کودکان و جوانان فلسطینی از خیابانها به محض پرتاب سنگ از سوی کودکان به سوی گشتی ها ، خوروهای نظامی یا امنیتی صهیونیستهای اشغالگر . در بیشتر موارد نیز این نوع بازداشت ها به شکل کورکورانه صورت می پذیرد و اغلب موارد نیز خانواده های این کودکان از وضعیت آنان بی خبر می شوند .
" ایهاب خمیس منصور " کودک فلسطینی از اهالی
" بلاطه " در سال 1985 از جمله آنهاست .
- بازداشت کودکان هنگام عبور از موانع و پستهای ایست های بازرسی توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی به بهانه بازجویی از این کودکان به سبب شباهت نام آنان با یکی از افراد تحت پیگرد این رژیم که نام آنها در لیست رزمندگان جهادگر فلسطینی وجود دارد .
- یورش مخفیانه و غافلگیرانه در شب یا نیمه های شب و ربودن کودکان و جوانان فلسطینی توسط نیروهای اطلاعاتی با هماهنگی با یگانهای ویژه ارتش صهیونیستی .
در این نوع عملیات وحشیانه نیروهای اطلاعاتی ویژه ارتش صهیونیستی که در بیشتر موارد از لباس مبدل عربی استفاده می کنند ، رعب و وحشتی وصف ناپذیر در میان خانوارهای فلسطینی آنهم در نیمه های شب ایجاد کرده و در برابر کمترین مقاومت در هنگام بازداشت کودکان از سوی خانواده شان از گازهای سمی و اشک آور و در بیشتر اوقات اقدام به ضرب و جرح و تیراندازی با گلوله های پلاستیکی می کنند . سپس کودک یا جوان بازداشت شده فلسطینی را به مکان نامعلومی منتقل می کنند به گونه ای که برخی موارد خانواده های آنان ماهها از فرزندانشان بی خبر می مانند !
بازداشت کودک فلسطینی " سعید محمد سعید سمار " از اهالی " الیامون " واقع در جنین در سال 2002 میلادی نمونه ای از این گونه عملیات وحشیانه و غیرانسانی توسط نیروهای یاد شده صهیونیستی برای بازداشت کودکان فلسطینی است .
نیروهای اطلاعاتی و یگانهای ویژه صهیونیستی در ساعت چهار بامداد ، در تاریخ 2/آگوست/2002 م برابر با 4/مرداد ماه/1381 شمسی با یورش به خانه کودک یاد شده و پس از ضرب و جرح خانواده اش این کودک و بهم ریختن خانه آنان با کمال وحشیگری ، سعید محمد سعید سمار را بازداشت و به مکان نامعلومی بردند .
" شاکر عزیز عزت عرار " کودک پانزده ساله فلسطینی از اهالی رام الله نمونه دیگر از کودکان بی گناه و مظلوم فلسطینی است که توسط نیروهای اطلاعاتی و یگانهای ویژه ارتش صهیونیستی در تاریخ 14/دسامبر 2002 م به همان شکلی که در مورد سعید محمد سعید سمار و خانواده وی گفته شد ، مورد یورش و ضرب جرح قرار گرفته و پس از آن نیز به مکان نامعلومی منتقل شده است !
- نوع دیگر بازداشت کودکان فلسطینی را می توان از بازداشت کودک فلسطینی " عبدالله سلیمان حشاش " به عنوان نمونه استفاده کرد .
نیروهای اطلاعاتی با حمایت یگانهای ویژه ارتش اشغالگر صهیونیستی در ساعت چهار بامداد و در تاریخ 10/آوریل/2003 میلادی برابر با 21/فروردین ماه/1382 شمسی با یورش به خانه کودک بی دفاع فلسطینی " عبدالله سلیمان حشاش " از اهالی اردوگاه " بلاطه " و ضرب جرح اهالی خانه ، وی را به همراه پدرش بازداشت و به مکان نامعلومی بردند .
نیروهای صهیونیستی در اغلب موارد برای یورش و بازرسی خانه های بازداشت شدگان فلسطینی از سگهای قوی و دهشت انگیز که از آموزشهای ویژه پلیسی برخوردارند ، استفاده کرده که این امر با تمامی قوانین و عرفهای بین المللی به ویژه قوانین دفاع از حقوق بشر که جامعه بین المللی - به خصوص اروپا و آمریکا مدعی آن هستند - مغایرت دارد !
همان گونه که گفته شد ، نیروهای صهیونیستی به هنگام بازداشت ها به ویژه بازداشت های غیرقانونی و وحشیانه شهروندان فلسطینی در نیمه های شب از این نوع سگهای عظیم الجثه و خطرناک استفاده می کنند . این اقدام به شکل مستقیم با قوانین سازمان ملل در تضاد است .
برخورد مستقیم فیزیکی و جسمی با کودکان و افراد خانواده آنان و به ویژه استفاده از سگهای درنده و خطرناک پلیسی از سوی مؤسسه دفاع از حقوق بشر به طور واضح و آشکار مردود شناخته شده است .
این در حالی است که نیروهای رژیم صهیونیستی بارها و به طور مکرر از این گونه روشهای غیر قانونی حتی برای بازداشت کودکان فلسطینی استفاده کرده اند .
نمونه هایی از اقدمات صهیونیستهای اشغالگر برای استفاده از سگها برای بازداشت کودکان عبارتند از :
در جریان بازداشت کودک فلسطینی " محمود فدو " از اهالی اردوگاه جنین نیروهای صهیونیستی از همین سگها استفاده کردند که منجر به مجروحیت شدید این کودک از ناحیه ران پا به دلیل گاز گرفتگی سگهای یادشده شد به طوری که وی چندین روز در بیمارستان بستری شده بود .
از سوی دیگر ، استفاده از سگها علاوه بر خطرهای جسمی برای افراد ، بی تردید موجب حالت ناهنجاری روانی و روحی شدید را برای افراد به ویژه کودکان آنهم در
نیمه های شب ، فراهم آورده که آثار بسیار وحشتناک آن در مدت طولانی و نامعین و سالهای متمادی در وجود و ذهن کودک باقی مانده و در برخی موارد منجر به بیماری شدید روحی و روانی شده است .
ب - اقدامات نیروهای اشغالگر صهیونیستی برای انتقال کودکان فلسطینی به مراکز بازجویی :
- صهیونیستهای اشغالگر ، کودکان فلسطینی را پس از بازداشت با دستها و چشمان بسته برای بازجویی و در واقع شکنجه به طور مستقیم به مراکز بازجویی و تحقیق منتقل می کنند .
در هنگام انتقال کودکان به این مراکز با خودروهای سنگین نظامی ، نیروهای صهیونیستی از انواع توهین ، هتک حرمت ، استفاده از عبارات و کلمات زشت و رکیک علیه کودک و خانواده وی ، ضربه وارد کردن به قسمتهای مختلف بدن کودک به ویژه اعضای حساس وی و نیز از انواع شکنجه روحی و جسمی دیگر رویگردان نیستند .
این نیروهای متجاوز با کمال درنده خویی از انواع اقدامات وحشیانه علیه کودکان فلسطینی بازداشت شده در هنگام انتقال آنان به مراکز بازجویی یا زندان استفاده می کنند !
در این خصوص نمونه های بسیاری وجود دارد که در اینجا به یک نمونه از آنها اشاره می شود .
کودک فلسطینی " بلال محمد سعید السعدی " از اهالی جنین در ساعت چهار بامداد توسط نیروهای صهیونیستی بازداشت شد .
نیروهای اشغالگر پس از ضرب و جرح و وارد آوردن ضربه های پیاپی به مهره پشت وی با قنداق اسلحه ، این کودک را بازداشت کردند .
نیروهای این رژیم محمد سعید السعدی را پس از بازداشت به پادگان سالم بردند . این در حالی بود که السعدی از ناراحتی شدید تنفسی رنج می برد ، وی را در داخل اتاقی تاریک ، نمور و کاملاً غیربهداشتی قرار دادند .
پس از مدتی اذیت ، آزار و شکنجه های روحی و جسمی این کودک مظلوم و بی دفاع فلسطینی را به زندان " صحرای نقب " منتقل کردند .
به گفته برخی از کودکان بازداشت شده در این زندان ، از زمان بازداشت تا انتقال السعدی به زندان یاد شده که چند روز متوالی به طول انجامید ، دست و پای السعدی با طناب پلاستیکی بسته بود . این وضعیت منجر به تورم و زخمی شدن دست ها و پاهای سعید السعدی شده بود ، به طوری که نگاه کردن به اعضای متورم و زخمی این کودک بی دفاع فلسطینی هر بیننده و انسان آزاد را از عمق وجود متأثر و ناراحت می کرد .
آزار و شکنجه روحی و جسمی نیروهای رژیم اشغالگر بر السعدی آنچنان زیاد بود که این کودک فلسطینی هفته ها کابوس می دید و قادر نبود آرام گرفته و بخوابد !
صهیونیستها در مدت یاد شده ، السعدی را حتی از خوردن غذا ، آب و قضای حاجت محروم کرده بودند . این امر بعدها علاوه بر ایجاد بیماری روحی ، موجب بیماریهای گوارشی و تنفسی وی شد .
ج - بازجویی و شکنجه :
رژیم صهیونیستی در چند دهه اشغال سرزمین فلسطین ، فرزندان این سرزمین را با انواع شکنجه مورد آزار و اذیت قرار داده است . اینگونه اقدامات وحشیانه در واقع سنتی دیرینه برای صهیونیستها شده است !
این آزارها و شکنجه ها در دوران انتفاضه نسبت به شهروندان فلسطینی به ویژه قشر کودک و جوان به اوج خود رسید .
صهیونیستها کودکان را پس از بازداشت برای بازجویی به مراکزی همچون پادگان " عوفر " ، " بیت ایل " ، " عتصیون " ، " سالم " ، " قدومیم " ، " حواره " و یا یکی مراکز که زیر نظر مستقیم دستگاه اطلاعات و امنیت این رژیم است ، منتقل می کنند .
همان گونه که پیشتر بدان اشاره ، کودکان فلسطینی به اشکال مختلف مورد شکنجه و آزار از سوی صهیونیستهای اشغالگر قرار می گیرند .
بسیاری از سازمان های حقوق بشری و برخی رسانه ها به جنایات رژیم صهیونیستی اشاره و آنها را محکوم کرده اند که یکی از پر سروصداترین این گزارشها ، افشاگری روزنامه سوئدی " آفتون بلاوت " درباره جنایات رژیم صهیونیستی بود .
" دونالد بوستروم " روزنامه نگار سوئدی در این گزارش اعلام کرد که نظامیان صهیونیستی پس از دستگیری کودکان فلسطینی بدن آنها را پاره کرده ، قلب و ریه و کبد و کلیه آنها را از بدن هایشان بیرون می آورند و به فروش
می رسانند . اما آنچه که به گزارش وی اهمیت مضاعف بخشیده و باعث توجه افکار عمومی شده است بازداشت شبکه ای از یهودیان در آمریکا بود که به قاچاق اعضای بدن انسان در آمریکا و خارج از آن می پرداختند و همین افشاگری خشم سران تل آویو را برانگیخت .
گزارش روزنامه سوئدی آغاز رفتار برنامه ریزی شده و جنایتکارانه نظامیان صهیونیستی را به دستور " ایهود اولمرت " وزیر بهداری در سال 1992 که بعدها به نخست وزیری رسید مرتبط دانسته است لیکن وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به این گزارش ادعا کرد که این روزنامه سوئدی و روزنامه نگار آن سابقه یهودی ستیزی دارند .
اما آنچه که بیشتر از افشاگری های سازمان های حقوق بشری جهانی یا روزنامه های غربی باعث رسوایی و بی آبرویی رژیم صهیونیستی در شکنجه و آزار مردم فلسطین به ویژه کودکان فلسطینی شده است افشاگری یک سازمان حقوق بشری در رژیم صهیونیستی موسوم به " بتسیلم " است .
این سازمان حقوق بشری از اقدام برخی عناصر پلیس و صهیونیستی به همراه برخی عناصر مسلح گارد مرزی این رژیم در بازداشت و شکنجه کودکان فلسطینی تا سرحد مرگ پرده برداشت .
در گزارش این سازمان آمده است که کودکانی که با صهیونیستهای شهرک نشین درگیر می شوند و با پرتاب سنگ از خود دفاع می کنند از سوی عناصر پلیس و نیروهای امنیتی دستگیر می شوند و تا سرحد مرگ تهدید و شکنجه می شوند .
" احمد صیام " ( 12 ساله ) یکی از این کودکان شکنجه شده است که درباره نحوه دستگیری خود اظهار داشت : هنگامی که مرا پس از بازداشت به یک اتاق انتقال دادند و از من خواستند که بر روی زانوهای خود بنشینم و صورتم را به طرف دیوار برگردانم ، هر وقت حرکتی می کردم مسئول بازجویی با کف دست سیلی محکمی پس گردن منمی زد و به طرف دیوار هل می داد به نحوی که بر اثر اصابت بینی و سرم به دیوار خون از آن جاری می شد . وقتی که من دستمال کاغذی خواستم مسئول صهیونیستی مخالفت کرد و از من خواست در مقابل او زانو بزنم ولی من با خواسته او مخالفت کردم .
وی افزود ، بازجویان دست من را سوزاندند و مجبورم کردند تا پیش از آزادی در مقابل مبلغی مالی برگه های نامعلومی را امضا کنم .
ضربه های شدید ، خاموش کردن سیگار بر روی بدن ، قرار دادن کیسه های آلوده بر روی سر ، تخریب منازل کودکان ، استفاده از شوک های برقی ، نگه داشتن روی یک پا به مدت طولانی ، محرومیت از خواب برای چند روز ، اجبار به خوردن تکه های بزرگ یخ ، پاشیدن آب سرد یا گرم بر روی بدن ، استفاده از صداهای بلند و آزاردهنده ، اعمال فشارهای روانی ، دشنام و ناسزا و اهانت های زشت و زننده ، هل دادن کودکان به طوری که گاهی به بیهوشی آنان منجر می شود از جمله شکنجه های وحشیانه ای است که رژیم صهیونیستی در مورد کودکان فلسطینی اعمال می کند .
رژیم صهیونیستی از آغاز سال 2008 تا 2010 حدود 190 کودک فلسطینی را بازداشت کرده است . این کودکان 10 تا 18 ساله در جریان یورش نظامی رژیم صهیونیستی به کرانه باختری بازداشت شده اند . این تعداد شامل کودکان غزه نمی شود .
رژیم صهیونیستی همچنین از آغاز انتفاضه الاقصی در سال 2000 تا 2010 حدود 6200 نفر را بازداشت کرده است که 350 نفر از آنها در زندانها و بازداشتگاههای اسرائیل به سر می برند .
رژیم صهیونیستی از ارتکاب هرگونه جنایتی علیه کودکان اسیر فلسطینی هراسی ندارد و این در حالی است که به موجب قوانین بین المللی به ویژه ماده 16 کنوانسیون حقوق کودک ، هرگونه اقدام ظالمانه و غیرقانونی علیه کودکان جایز نیست و این حق مسلم کودکان است که در صورت اعمال هرگونه ظلمی در حق آنها ، قانون از این کودکان حمایت کند .
مراکز بازجویی و زندانهای رژیم صهیونیستی به طور عمد اسیران کودک فلسطینی را در تنگنا قرار می دهند و برای اعتراف گرفتن از کودکان ، روش های مختلف شکنجه را به کار می گیرند .
تعامل نظامیان و مسئولان صهیونیستی با کودکان فلسطینی با مفاد قانون کودکان مغایرت دارد و به منزله شدید حقوق بشر کودکان به شمار می رود . از سوی دیگر ، مرکز حقوق بشر فلسطین اعلام کرد که بیش از 4000 کودک
فلسطینی به دلیل پیامدهای حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه دچار مشکلات و بیماریهای روحی و روانی شدند و تعدادی از آنها نیز به بیماری های مزمن از جمله کم خونی ، دیابت و پوکی استخوان دچار شده اند .
براساس پژوهشی که برنامه بهداشت و روان غزه انجام داده مشخص شده که 33/3 درصد از کودکان فلسطینی دچار صدمات شدید روحی شدند که این مسأله بر زندگی آنها تأثیر مستقیم داشته است . آیا مجامع جهانی می خواهند برای همیشه چشمان خود را روی جنایات هولناک صهیونیستها در قبال مردم فلسطین ببندند ؟
" شادی السعایده " یک دختر جوان فلسطینی که از سوی نیروهای اشغالگر صهیونیست در زندانهای این رژیم تحت شکنجه قرار گرفته بود بر اثر شدت شکنجه و نرسیدن امکانات به موقع پزشکی به شهادت رسید . وی بیش از هفت سال در زندانهای رژیم صهیونیستی گرفتار بود . مشکلات مربوط به آوارگی فلسطینیان ، فقر و بحرانهای اجتماعی از دیگر پیامدهای محاصره و یورش های وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق فلسطینیان است .
د - انواع شکنجه صهیونیستها علیه کودکان فلسطینی :
برای آشنایی بیشتر از اقدامات وحشیانه و شکنجه های وحشتناک صهیونیستها علیه کودکان فلسطینی ، برخی از نمونه های این شکنجه ها در زیر ارائه می شود :
- ضربه وارد کردن به نقاط مختلف بدن به ویژه سر کودک .
این نوع شکنجه بسیار دیده و شنیده شده است که " حسن مصطفی النجار " از اهالی ! " الدهشیه " از آن جمله کودکانی است که صهیونیستهای اشغالگر به ناحیه مختلف بدن به ویژه سر وی ضربات سنگین و غیرقابل تحملی وارد کردند .
این اقدام وحشیانه صهیونیستها منجر به بیماری مزمن و دردناک و طاقت فرسایی در ناحیه سر این کودک بیدفاع فلسطینی گردید .
- استفاده از دستگاه مخصوص شکنجه که کودک را به شدت تکان داده و لرزشی شدید در تمامی اعضای وی ایجاد می کند . به گونه ای که کودک پس از مدتی هوش و حواس خود را از دست داده و به حالت اغماء می افتد .
" مجدی عیسی " از اهالی " الخضر " در بیت لحم از جمله کودکان بازداشت شده فلسطینی است که بدین شکل توسط صهیونیستهای اشغالگر شکنجه شده است .
- بستن دستها و پاها و اجبار کردن کودک به ایستادن یا نشستن - با همان حالت بسته - به مدت طولانی که گاهی ساعتها ادامه دارد ، یکی دیگر از روشهای شکنجه کودکان فلسطینی توسط صهیونیستهای اشغالگر است .
- خوار کردن ، فحاشی و ناسزا گفتن به کودک فلسطینی بازداشت شده و تهدید آنها با تهدید کردن پدر و مادر و یا تهدید به تخریب خانه کودک یکی دیگر از شکنجه های روحی و روانی صهیونیستها است .
این مورد نیز در بازداشتگاههای صهیونیستها معمول بوده و از این دست شکنجه ها در مورد بسیاری از کودکان ، اعمال شده که " ایمان عطیه ابو طبو " و " عواد محمد حمدان " از اهالی اردوگاه " بلاطه " از جمله آنان هستند .
- محروم کردن کودکان از استراحت و خواب و خوردن آب و مواد غذایی به مدت طولانی یکی دیگر از شکنجه های روحی ، جسمی و روانی صهیونیستها بر کودکان بازداشت شده فلسطینی است .
- مجبور کردن کودکان بازداشت شده فلسطینی به پوشیدن پوشک مخصوص نوزادان .
این شکنجه در واقع به منظور تحقیر و خرد کردن روحیه کودکان فلسطینی توسط صهیونیستها صورت می گیرد .
- قرار دادن کودکان فلسطینی در سلولهای تنگ ، نمور و تاریک و انتقال صداهای گوش خراش بلندگوها به داخل سلولها به منظور آزاد و اذیت و شکنجه روحی و روانی آنها .
- انداختن کودکان بازداشت شده فلسطینی در سلولهای زندانیانی که به نام " گنجشک های مزدور " معروف هستند .
در این سلولها که افرادی مزدور ، مخرب ، فاسد و معتاد به مواد مخدر زندانی هستند ، به دستور و تشویق مسئولان صهیونیستی در زندان ، کودکان فلسطینی را تحت
فشارهای مادی ، روحی و اخلاقی و ضرب و جرح قرار می دهند تا بدین ترتیب از روحیه مقاومت این کودکان معصوم و بی گناه کاسته و به گمان باطل خود آنان را به فساد و تباهی بکشند !
البته کودکان فلسطینی همواره به ویژه در دوران انتفاضه ثابت کرده اند که هرگز و حتی به اندازه یک لحظه از آرمانهای مقدس و اسلامی خود عقب نشینی نکرده و این امر را بارها به صهیونیستهای اشغالگر ثابت کردند . اما رژیم اشغالگر به دلیل تباهی و جهالت خود هرگز نتوانست اهداف و صلابت آن پاکان و نیکان سرزمین فلسطین را درک و در موضع جنایتکارانه خود تجدید نظر کند .
- رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن و در هم شکستن روحیه و مقاومت کودکان بازداشت شده فلسطینی ، آنان را از دیدار با خانواده ، وکیل و حتی با انجمن های حقوقی ویژه در خصوص دفاع از زندانیان محروم کرده اند .
- به کارگیری سیستمی به نام صندلی دروغ سنجی در هنگام بازجویی کودکان بی دفاع فلسطینی و ایجاد اضطراب و فشار روحی و روانی در این کودکان .
- متمرکز بازجویان صهیونیستی بر پرسشهای خود با کودک بازداشت شده فلسطینی در مورد خانواده کودک و اجبار این کودکان به اعتراف نسبت به کارهایی که هرگز خانواده شان مرتکب آنها نشده اند !
- تهدید کودک به بی آبرو کردن وی و خانواده اش در محل های که در آن زندگی می کنند .
ه - حقایق ، آمار و ارقام :
- 85 درصد از کودکان بازداشت شده فلسطینی در زندانها و بازداشت گاههای صهیونیستی با انواع شکنجه مورد تعرض و آزار و اذیت قرار می گیرند .
مرکز آمار و اطلاع رسانی دشمن صهیونیستی در خصوص حقوق بشر به اسم " بیتسلیم " اعتراف کرد : " شاباک " دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی سالانه 1000 الی 1500 شهروند فلسطینی را بازداشت می کند که 85 درصد آنان مورد شکنجه و آزار قرار می گیرند . در این میان بخش قابل ملاحظه ای از بازداشت شدگان را کودکان تشکیل می دهند .
- از آغاز انتفاضه الاقصی در سال 2000 میلادی تا زمن تهیه گزارش ( 2003 ) ، شمار کودکان فلسطینی که توسط نیروهای رژیم صهیونیستی بازداشت و زندان شدند ، از مرز 2000 کودک گذشته است .
- از این 2000 کودک فلسطینی که از آغاز انتفاضه توسط صهیونیستهای اشغالگر بازداشت شده بودند ، تا اواخر سال 2003 تعداد 350 نفر در بازداشتگاههای این رژیم واقع در سرزمینهای اشغالی زندانی هستند که این امر به طور کامل با قوانین و عرفهای بین المللی مغایرت دارد .
در میان این تعداد 31 کودک فلسطینی در حالت بازداشت احتیاطی قرار داشته و بدون هیچ اتهام و محاکمه ای دربند صهیونیستهای اشغالگر بودند .
- در میان کودکان فلسطینی بازداشت شده که پیشتر به آنهااشاره شد ، 215 تن از آنان به طور موقت در بازداشت به سر برده و منتظر محاکمه از سوی دادگاه این رژیم هستند .
برخی از این کودکان از اوایل سال 2003 تا اواخر سال منتظر محاکمه بودند . این مسأله مخالف با احکام ماده 14 از تعهد بین المللی ویژه حقوق مدنی و سیاسی و نیز مغایر با ماده 40 از قطعنامه سازمان ملل در خصوص حقوق کودکان می باشد .
بقیه کودکان بازداشت شده فلسطینی که شمار آنان در سال 2003 به 96 تن می رسید ، با تشکیل دادگاههای نظامی صهیونیستها و به موجب اوامر و دستورهای نظامی محاکمه شدند . این مسأله نیز با قوانین بین المللی مغایرت دارد ، زیرا این نوع محاکمه ها باید براساس قوانین ویژه قضایی و حقوقی که سازمان ملل آنها را تثبیت و تشریح کرده است ، صورت پذیرد .
مطابق با قوانین بین المللی در این خصوص در این گونه محاکمه ها به ویژه محاکمه های نظامی صهیونیستهای اشغالگر علیه کودکان فلسطینی قوانین بین المللی یاد شده هرگز مراعات شده است .
در این موارد قوانین بین المللی صریح و واضح وجود دارد که به موجب آنها هیچ انسانی به ویژه کودکان بدون مراعات قوانین مربوط به محاکمه و محدودیت تعیین شده
آن نباید محاکمه شوند . اینگونه محاکمه ها به رعایت قوانین ویژه در این زمینه مشروط شده و نیازمند رعایت آنها است .
- آمارهای مراکز فلسطینی نشان می دهد که نیمی از جمعیت فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه را کودکان زیر 16 سال تشکیل می دهند .
لذا مشاهده می شود که در سرزمینهای فلسطینی بیشترین تعرض و بازداشت صهیونیستهای اشغالگر نسبت به کودکان فلسطینی متمرکز شده و این کودکان در خارج و داخل زندان مورد شدیدترین شکنجه ها و آزار و اذیت قرار گرفته اند .
- در واقع شمار کودکان فلسطینی که توسط نیروهای صهیونیستی بازداشت و مورد تعرض و شکنجه قرار گرفته اند ، بیشتر از رقمهای ارائه شده توسط برخی مؤسسات حقوقی و بین المللی است .
زیرا به علتهای مختلف به ویژه نفوذ دست های آلوده صهیونیستها در داخل و خارج از فلسطین و درمیان جوامع بین المللی ، مؤسسات حقوقی و بین المللی ، آمار دقیق و درستی در قبال اسرا ، زندانیان ، بازداشت شدگان و نیرهای فلسطینی که سرنوشت آنان معلوم نشده است ، ارائه نداده اند .
این مسأله در مورد نقض مکرر حقوق شهروندان فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی در سطوح بین المللی صادق است . بنابراین می توان تاکنون توسط هیچ یک از مؤسسات داخلی و بین المللی درباره مسایل یاد شده آمار دقیق و پژوهش منطقی و درستی ارائه نشده است !
- عملیات بازداشت کودکان فلسطینی و شکنجه آنان در داخل زندان به ویژه در دوران انتفاضه رویه افزایش بوده و رژیم صهیونیستی به بهانه های مختلف از جمله فعالیت کودکان فلسطینی در سازمانهای سیاسی - نظامی فلسطینی و شرکت در انتفاضه و پرتاب سنگ ، آنان را وحشیانه بازداشت ، شکنجه و حتی به شهادت رسانده اند . این گونه برخوردهای خشونت آمیز و غیر قانونی در حق کودکان در هیچ نقطه جهان و حتی در طول تاریخ بشریت سابقه نداشته است ! !
- شمار کودکان فلسطینی در سنین 13 - 14 سال که توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شدند ، از 9/9 درصد در سال 1999 م به 21/83 درصد در سال 2000 میلادی افزایش داشته است !
- با بررسی احکام صادره در حق کودکان فلسطینی این مسأله روشن می شود که این احکام در سال2000 م به بعد نسبت به سالهای قبل افزایش چشمگیری داشته است .
در سال 2000 م در 66 مرحله صدور احکام در حق کودکان فلسطینی در طی شش ماه در همین سال در واقع به 3/40 درصد می رسد .
این در حالی است که این درصد در مقایسه با احکام صادره دادگاههای نظامی رژیم صهیونیستی در مورد کودکان بازداشت شده فلسطینی در سال 1999 م که حدود 08/19 درصد و در سال 1998 نیز تنها 9 درصد بوده است ، افزایش چشمگیری را نشان می دهد .
این امر در سالهای 20001 تا 2003 میلادی افزایش داشت .
رژیم صهیونیستی با ادامه سیاست بازداشت ، قتل و شکنجه کودکان فلسطینی قصد ریشه کن کردن جامعه بی دفاع فلسطینی را دنبال کرده و با وجود خواسته های پیاپی ملت فلسطین از جامعه بین المللی در خصوص پایان دادن به جنایات آشکار این رژیم در حق شهروندان فلسطینی به ویژه کودکان بی گناه فلسطینی تا کنون هیچ اقدام تأثیرگذار و عملی از این جامعه ، مشاهده نشده است .
در تمامی مراحل انجام این گونه جنایات توسط رژیم صهیونیستی که برخی از آنها در حق کودکان فلسطینی ارائه
شده است ، ایالات متحد آمریکا از این رژیم حمایت کرده و در سطوح بین المللی نیز آشکارا اقدامات وحشیانه صهیونیستهای اشغالگر را قانونی و به دفاع از خود اعلام کرده است .
به منظور ارائه بهتر آمار یاد شده درباره محاکمه دادگاههای نظامی و غیرقانونی رژیم صهیونیستی در سالهای 1999 و 2000 میلادی در خصوص کودکان بازداشت شده فلسطینی ، موارد یاد شده در جدولی ارائه شده است که در پی می آید :
و - کودکان فلسطینی و توافقنامه های بین المللی :
سالهای متمادی سیاست مخرب و گسترده ای را علیه کودکان فلسطینی آغاز کرده و با بازداشت ، قتل و شکنجه کودکان فلسطینی به بهانه های پوچ و واهی آنان را در ورطه خطر جدی قرار داده است .
جامعه جهانی بر اغلب قراردادها و قوانین بین المللی در خصوص حقوق کودکان آگاهی و اشراف دارد . این موضوع در مورد تمامی کشورهای جهان حتی رژیم صهیونیستی نیز صادق است .
زیرا رژیم اشغالگر قدس در تاریخ 4/8/1991 میلادی قرارداد بین المللی منعقد شده در سال 1989 م را
سن به سال
تعدادمواردمحاکمه
نسبت درصد
تعداد موارد
نسبت درصد
12
12
94/5%
0
0
- 14
20
90/9%
55
83/21%
- 16
87
07/43%
118
83/46%
- 18
83
09/41%
79
- - - -
تعداد کل
202
252
- - - -
کمتر از یک ماه
57
51/43%
22
48/35%
- 6 ماه
40
52/30%
9
50/14%
6 ماه الی یک سال
25
08/19%
25
30/40%
بیشتر از یک سال
9
88/06%
6
7/9%
تعداد کل
131
- - - -
62
- - - -
که درخصوص حقوق کودکان صادر شده بود تایید و امضا کرده است و همه کشورها از جمله این رژیم متعهد شدند که این قوانین از تاریخ سوم سپتامبر 1990 م با دقت اجرا شود . اما به رغم امضای این قوانین ، رژیم صهیونیستی تمامی تعهدات خود در این زمینه را در مورد کودکان به ویژه کودکان فلسطینی آشکارا نقض کرده است . رژیم صهیونیستی بلافاصله از امضای قراردادهای یاد شده در خصوص کودکان ، اقدامات گسترده ای را علیه کودکان فلسطینی در سرزمین فلسطین آغاز کرد و دیوار حایل بلندی در برابر تمامی قطعنامه ها و قوانین بین المللی در خصوص کودکان بر پا کرده است !
اولین ماده در قرارداد بین المللی در مورد کودکان آمده است : " هر انسانی که سن وی از 18 سال تجاوز نکند ، به سن رشد و تکلیف مردان نرسیده و باید مطابق با قوانین در خصوص کودکان از حقوق او مراعات و دفاع شود . "
در ماده 37 قانون بین المللی ، دفاع از حقوق کودکان و در سه بند پیاپی این ماده به طور واضح و روشن آمده است :
بند اول : کودکان نباید مورد شکنجه و رفتارهای ناهنجار خشونت آمیز قرار گرفته و احکامی همچون اعدام و زندان برای کودکان ممنوع است ، اگر چه آنان مرتکب جرمی شده باشند .
شایان ذکر است این قانون تنها در مورد اشخاص زیر 18 سال صادق است .
بند دوم : مطابق با ماده 37 کودکان نباید از امتیازاتی همچون آزادی و احترام انسانی محروم باشند . بلکه باید همانند دیگر انسان های بالغ با آنان رفتار و معامله شود .
بند سوم : هرگونه شکنجه و تهدید علیه کودکان نقض آشکار تعهدنامه بین المللی در خصوص حقوق کودکان به ویژه حقوق مدنی و سیاسی محسوب شده نیز ناقض مواد 7 و 10 می باشد .
لذا ممنوعیت این امر در ماده های 2 و 16 نیز اشاره و تأکید شده است .
همچنین این موضوع در موارد 31 ، 32 و 37 قرارداد چهار جانبه ژنو در مورد حمایت از شهروندان در هنگام جنگ و درگیری آمده و در ماده 227 نیز بدان تأکید شده است .
از جمله مواردی که توسط رژیم صهیونیستی در خصوص کودکان نقض شده است ، محروم کردن خانواده ها از دیدار با کودکان شان در زندانها و بازداشتگاهها و نیز محروم کردن وکلای کودکان بازداشت شده از دفاع از آنان است .
ز - آثار و پیامدهای بازداشت و زندان در کودکان فلسطینی پس از آزادی :
بازداشت و زندان برای کودکان فلسطینی پس از آزادی از زندان ، پیامدهای طاقت فرسایی را به همراه داشته است . به برخی از این پیامدها عبارتند از :
زمینه آموزشی :
بیشتر کودکانی که از زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی آزاد می شوند ، به ویژه کودکانی که بازداشت آنان از 70 روز گذشته است ، مطابق با قوانین وزارت آموزش و پرورش تشکیلات خودگران فلسطین قادر به ادامه تحصیل با همکلاسی های خود نیستند .
زمینه بیکاری :
بیکار ماندن کودکان آزاد شده از زندان و بازداشتگاه از بارزترین محدودیتهای زندگی آنان است که به برخی از آنها اشاره می شود :
- تحمیل شدن پیچیدگی کارها بر کودکان که این امر سالهای متمادی نیز ادامه دارد .
- ترس کودکان از باداشت و بازگردان آنان به زندان .
- محدودیت کار در بازارهای فلسطینی برای این کودکان .
زمینه روانی و شخصیتی :
بیشتر کودکانی که از بازداشتگاهها و زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد می شوند ، از اضطراب های عصبی و ناراحتی های روحی رنج می برند . دو عامل این نگرانیها عبارتند از :
- ضعیف شدن این کودکان در برقراری رابطه با خانواده ، دوستان و جامعه خود .
- عدم توانایی خانواده و دوستان در کنار آمدن با کودکی که از زندان یا بازداشتگاه صهیونیستی آزاد شده است .
همه این مشکلات به رفتار غیرانسانی صهیونیستهایاشغالگر با کودکان فلسطینی در زندانها و بازداشتگاهها بر می گردد .
- از دیگر عوارض و تأثیرات منفی زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی بر کودکان فلسطینی ، عدم تمرکز فکری و روانی کودکان و تأثیر منفی جو زندانها بر رفتار آنان است .
و دیگر مورد نیز ایجاد ضعف ذهنی و فکری در ادامه تحصیلات علمی است .
ح - از بین بردن روحیه و فکر مقاومت در کودکان فلسطینی :
یکی از اهداف مهم رژیم صهیونیستی برای بازداشت و زندانی کردن کودکان فلسطینی و فشار بیش از حد روحی و روانی بر آنان در واقع خارج کردن افکار مقاومت و مبارزجوی علیه صهیونیستها است . این رژیم در صورت عدم موفقیت از طریق بازداشت به شکنجه های روانی و جسمی کودکان متوسل می شود تا آنجا که تا حد زیادی در بسیاری از موارد در تضعیف و حتی از بین بردن قدرت روحی و جسمی کودکان برای ادامه مقاومت پس از آزادی موفق می شود .
ط - وضعیت نامناسب بهداشتی و درمانی کودکان فلسطینی در بارداشتگاهها :
صهیونیستها ، فلسطینی به ویژه کودکان را از درمان اساسی برای بیماری محروم کرده و برای درمان آنان غیر از مسکن از داروها طبق مجوز و دستور پزشک استفاده نمی کنند و حتی آنان را از غذایی مناسب و بهداشتی در دوران بیماری محروم می کنند .
برخی بیماران فلسطینی در دوران بازداشت خود ، ماهها منتظر می مانند تا مورد معاینه تخصصی و یا تحت درمان اساسی قرار گیرند و انتظار برخی از بازداشت شدگان تا پایان مدت بازداشتشان به طول می انجامد و برخی زندانها مانند ، زندان " عسقلان " و " نفحه " هر سال یک بار پزشک برای معاینه و درمان زندانیان بیمار به این زندانها می روند .
معمولاً در این زندانها بین 500 الی 600 فلسطینی زندانی می باشند .
مؤسسات حقوقی که در راستای بهبودی اوضاع زندانیان فلسطینی تلاش می کنند ، بارها تأکید کردند که زندانبان در زندانهای صهیونیستی از بیماریهای متعدد و مزمن رنج می برند . این زندانها دارای امکانات بهداشتی و درمانی نیست ، اما پاسخ مثبتی از سوی مسؤلان صهیونیستی و حتی محافل بین المللی همچون صلیب سرخ جهانی و سازمانها و موسسات بین المللی دفاع از حقوق بشر و زندانیان دیده نشده است .
برخی بیماریها سخت و بعضا مزمن که زندانیان فلسطینی به ویژه زنان و کودکان در زندانهای صهیونیستی به آنها دچار بوده و رنج می برند ، در پی می آید :
- بیماری های معده و پوستی مزمن و دردناک .
- بیماریهای چشم و گوش که در برخی موارد منجر به عفونی شدن گوشها و چشمان آنان شده و در واقع بیشتر این نوع موارد به سبب ضربات و شکنجه از سوی نیروهای صهیونیستی در زندانها به وجود آمد .
- ناراحتی کلیه ها ، قلب و تنگی نفس و آلارژی های مزمن و طولانی که در برخی موارد منجر به شهادت اسرای فلسطینی شد .
- دیسک کمر ، گردن و مهره های پشت و نیز ریزش موهای سر و صورت .
- دردهای عضلانی ممتد و مزمن و نیز بیماری قند و ضعفهای شدید جسمی .
- سرطان از انواع مختلف و بیماریهای حاد روحی و روانی که در نهایت کشنده و طاقت فرسا است .
البته موارد متعدد دیگر بیماری نیز در این زندانها در میان اسرای فلسطینی دیده می شود .
ی - مراکز بازداشت و بازجویی کودکان فلسطینی :
مراکز بازداشت و محل های بازجویی کودکان بازداشت شده فلسطینی و نیز زندانهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و مناطق 1948 به شکل پراکنده قرار دارند .
این مراکز تحت نظارت ارتش ، پلیس و نیروهای امنیتی این رژیم قرار داشته است . به همین علت کودکان
بازداشتی و زندانی فلسطینی از محل های سکونت خود دور هستند و دیدار از آنان بسیار مشکل و سخت است .
مرکز آمار وزارت امور زندانیان فلسطین با ارائه جدولی ، آمار زندانیان کودک فلسطینی و چگونگی تقسیم آنان در مراکز مختلف بازداشت و زندانهای رژیم صهیونیستی را تا تاریخ اوت/2003 میلادی مشخص کرده است که در پی می آید :
ک - کودکان فلسطینی بازداشت شده براساس محل سکونت آنان :
50 درصد از کودکان فلسطینی ، ساکن مناطقی هستند که شمار زیادی از نظامیان و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در آن مناطق وجود دارد .
مناطقی همچون الخلیل ، نابلس ، رام الله ، قدس ، جنین و بیت لحم ، نیروهای اشغالگر صهیونیستی بیشتر وجود دارند .
18 درصد از کودکان بازداشت شده فلسطینی از مناطق رام الله و قدس و نیز 38 درصد از این کودکان که در زندانها یا بازداشتگاههای صهیونیستی به سر می برند ، از مناطق شمالی کرانه باختری سکونت داشته اند .
همچنین 18 درصد از کودکان بازداشت شده فلسطینی در مناطق میانی و مرکزی و 23 درصد از کودکان یاد شده نیز در جنوب کرانه باختری سکونت داشتند .
جدولی که در پی می آید ، تقسیم کودکان بازداشت شده فلسطینی بر مبنای مناطق مسکونی ، سالهای بازداشت و سن آنان ارائه شده است .
مآخذ :
- مجله نداءالقدس ، سال پنجم ، شماره 75 ، 1/11/1382 .
- روزنامه البیان ، 23/10/2003 .
- روزنامه کیهان ، 23/1/1389 .