کنفرانس حمایت از انقلاب اسلامی فلسطین در بیروت ( بیانیه پایانی - 1991 )

از دانشنامه فلسطین


وقضیا الی بنی اسرائیل فی الکتاب لتفسدن فی الارض مرتین ،... سوره بنی اسرائیل آیات 8 - 4

قدس قبله اول و سومین حرمین شریفین ، قلب امت و معیار سلامت آنکه امت بدون عزت قدس عزتی ندارد .

در چهارچوب تحقق اهداف رهبر کبیر حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و وفاداری به جهاد شهید عزالدین قسام رحمه ا... علیه و پاسخ گویی به ندای انتفاضه و یاد آن در فلسطین و بنا به دعوت کمیته پیگیری منبعث از کنفرانس جهانی حمایت از انتفاضه اسلامی در فلسطین ، سومین کنفرانس حمایت از انتفاضه در تاریخ 18 - 20 جمادی الثانی 1412 ه مطابق با 24 - 26 دسامبر سال 1991 م در هتل کارلتون بیروت با حضور بسیاری از نیروها و حرکتها و شخصیت های فلسطینی ، لبنانی ، عربی و عمدتا اسلامی بعلاوه نماینده رئیس دولت لبنان وزیر مردان حمارده و نماینده جمهوری اسلامی ایران سیدعطأالله مهاجرانی معاون رئیس جمهور و دو نماینده از تشکیلات و جمعیتهای بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی به منظور بحث درباره راههای حمایت از انتقاضه مبارک در فلسطین و توضیح خطرات که قضیه فلسطین را که قضیه مرکزی ملتهای عربی و اسلامی و همه ملتهای مستضعف در جهان است تهدید می کند تشکیل شد .

شرکت کنندگان در کنفرانس انتفاضه مبارکه را که با قدرت و عزم وارد پنجمین سال خود شده و با پیروزی و آزادی به آمال ملت ما نیرو بخشیده و آنچه را که در عقل رژیمهای عربی محال بوده ممکن نموده و بعد جدیدی به مبارزه با صهیونیستها بخشیده فضل جهادی و اساسی مبارزه دانسته و شایسته است به حمله حمله های مبارزه روزانه آن با دشمن به ویژه در این شرایط سرنوشت ساز که منطقه عموما و انتفاضه خصوصا با آن مواجه است توجه و عنایت شود .

کنفرانس تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود .

  1. رد همه طرحهای سازشکارانه ای که منجر به شناسایی رژیم صهیونیستی بر سرزمین فلسطین و هر قسمتی از آن شود و تلاش برای به شکست کشیده شدن آنها .
  2. رد ادعای تقلبی قانونی بودن نمایندگی شرکت کنندگان در توطئه صلح و شرکت کنندگان در طرحهای تسلیم طلبانه برای مردم فلسطین .
  3. کنفرانس قضیه فلسطین را اولین قضیه جهان اسلام دانسته و بر ضرورت تلاش مشترک ملتهای اسلامی به منظور تحقق اهداف مشروع ملت فلسطین مبنی بر آزادی شمالی فلسطین از لوث وجود دشمن صهیونیستی تأکید دارد .
  4. کنفرانس مسئولیت تحریم عقب نشینی از هر جزء از سرزمین فلسطین را به اعتبار جزئی از خانه اسلام و مسلمین و قبله اول و سومین حرم شریف در مقابل خداوند و مردم به عهده علمای امت واگذار می کند .
  5. کنفرانس همه طرفهای اسلامی و ملی که طرحهای صلح طلبانه در منطقه را رد می کنند خصوصا آنهایی که بیانیه تهران را امضاء کرده اند به حفظ طرح سیاسی و چهارچوب تشکیلاتی مؤثر در حمایت از انتفاضه

اسلامی و صیانت و حمایت از قضیه فلسطین فرامی خواند .

  1. کنفرانس رژیم صهیونیستی را به عنوان رژیمی پست و غیرقانونی دانسته و عقیده دارد که تشکیل چنین رژیمی در قلب خاک اسلامی توطئه ای از قبل طراحی شده ای از سوی استکبار و صهیونیسم جهانی و دشمنان اسلام بر ضد ملتهای مسلمان است که پایگاهی باشد جهت حرکت به سوی اهداف و مطامعی که آنهادر سر دارند .
  2. کنفرانس معتقد است که آنچه در رابطه با مذاکره و سازشکاری ذلت بار با دشمن صهیونیستی در جریان است نه در سطح مذاکره چون در رابطه با نتایج به ملتهای اسلامی و عربی مربوط نیست .
  3. کنفرانس همه ملتهای اسلامی و عربی را برای ایفای نقش در حمایت از انتفاضه اسلامی در فلسطین و ایستادن در مقابل طرحهای سلطه جویانه آمریکا و صهیونیسم بر جهان اسلام فرامی خواند .
  4. کنفرانس بر همه بندهای صادره در کنفرانس تهران برای حمایت از ملت فلسطین صحه گذاشته و بر تکامل دو کنفرانس تهران و بیروت در سطح تصمیمات و توصیه های اتخاذ شده تأکید می کند .
  5. کنفرانس لغو قطعنامه برای صهیونیسم و نژادپرستی در سازمان ملل متحد را به شدت محکوم کرده و با همین شدت کینه آمریکا را که در اعمال برای لغو این قطعنامه متجلی نمود را محکوم می کند بر این مطلب اصرار دارد که صهیونیسم خود نژادپرستی باقی خواهد ماند .
  6. کنفرانس تلاشهای آمریکا بر تسلط بر منطقه و اعمال آن و فشارهایی را که از سوی آمریکا برای رام کردن ملتهای منطقه و به بند کشیدن آنها اعمال می شود محکوم می کند . همچنین کنفرانس تهدیدات آمریکا و انگلیس در مورد ملت مسلمان لیبی را محکوم می کند .
  7. کنفرانس همه تلاشهایی که در جهت ضربه زدن به انتفاضه اسلامی در فلسطین از سوی آمریکا و صهیونیستها و بعضی از مرتجعین عرب انجام می شود محکوم می کند .
  8. کنفرانس خواستار همبستگی بیشتر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه برای مقابله با عملیات فشاری که از سوی آمریکا بر ملتهای منطقه اعمال می شود می باشد .
  9. کنفرانسی به مقاومت اسلامی در جنوب لبنان و بقاع غربی و همچنین مقاومت ملی درود فرستاده و معتقد است که با تکامل بین مقاومت در لبنان انتقاضه و فلسطین اقدامات مهمی در جهت آزاد کردن محقق می شود .
  10. کنفرانس روشهای ظالمانه ای را که صهیونیستها در مورد اسرا و بازداشت شدگان فلسطینی و لبنانی اعمال می دارد را محکوم کرده و درود و سلام خود را به شیخ انتفاضه احمد یاسین و شیخ مقاومت در لبنان عبدالکریم عبید فرستاده و از جهانیان می خواهد تا برای آزادی زندانیان و بازداشت شدگان در اسرع وقت بر صهیونیستها فشار وارد آورند .
  11. کنفرانس تجاوزات پی در پی صهیونیستها را به هموطنان در اراضی اشغالی و جنوب لبنان و بقاع غربی محکوم کرده و آمریکا را با ادامه حمایت و پوشش بر جنایتهای رژیم اشغالگر مسئول این تجاوزات می داند .
  12. کنفرانس از همه طرفها و نیروهای فعال شرکت کننده در چهارچوب کمیته پیگیری برخاسته از کنفرانس جهانی حمایت از انقلاب اسلامی در فلسطین می خواهد نقش خود را به علت پشتیبانی از انتفاضه و فرصت به قضیه مقدس مرکزی ایفا کنند .
  13. کنفرانس نقش کمیته پیگیری و تلاشهای آن را جهت حمایت از انتفاضه و اهتمام به قضایای آن در همه زمینه ها برشمرد .

در زمینه تبلیغاتی کنفرانس تصمیم گرفت .

  1. ایجاد مرکزی تبلیغاتی که به اعتماد در صحنه فلسطین اهتمام ورزیده و کتبی را در این رابطه صادر کنند .
  2. تأکید بر علمای امت و نیروهای مجاهد و مخلص قضیه فلسطین از کانال وسایل تبلیغاتی بر حقیقت نابودی رژیم اشغالگر ( اسرائیل ) به عنوان حقیقتی که عقیده اسلامی بر آن صحنه گذار است .
  3. تهیه کتاب سومین کنفرانس جهانی حمایت از انتفاضه اسلامی فلسطین .
  4. برپایی گردهمایی های سیاسی ، فکری و تبلیغاتی که در حمایت از قضیه فلسطین مؤثر است .
  5. دعوت از همه وسایل ارتباط جمعی عربی و اسلامی متعهد به قضیه فلسطین در توضیح مظلومیت ملت فلسطین و طبیعت دشمنی رژیم صهیونیستی برای افکار عمومی جهان واینکه این طبیعت خاصی امت عرب و اسلام نیست بلکه در حق همه مستضعفین عالم است .
  6. تماس و رابطه با وسایل تبلیغاتی دولتهای جهان عرب واسلام و غیره به منظور انتقال حقیقت انتفاضه ملت

فلسطین به همه ملتهای جهان .

  1. فعالیت در جهت رسوا نمودن همه طرحهای صلح و آشکار نمودن خطرات آن بر امت اسلام و عرب .

در زمینه اقتصادی کنفرانس مقرر داشت :

  1. تأسیس صندوق پولی که دولتها و ملتهای اسلامی برای کمک به ملت فلسطین و حمایت از انتفاضه آن را تأمین کند .
  2. تهیه صندوق هایی که در اماکن ویژه خصوصا مساجد ، دانشگاهها ، مدارس ، کارخانجات و مؤسسات خیریه گذاشته شود .
  3. تلاش جهت صدور اجازه شرعی که بتوان جزئیاز خمس و زکاة را برای حمایت از انتفاضه اسلامی در فلسطین استفاده کرد .
  4. باز کردن حسابهایی در بانکها و آگاهی دادن درباره آن به مردم از کانال وسایل تبلیغاتی روزنامه ها و رادیو برای کمک به انتفاضه .
  5. حمایت از مؤسات اجتماعی و بهداشی و خیریه ای که خدماتی را تقدیم ملت مجاهد فلسطین می کنند .
  6. چاپ قبوض کمک که صندوق آن تحت اشراف کمیته پیگیری بوده و بین نیروها ، جنبشها و جمعیتها برای حمایت از انتفاضه .

در پایان به انتفاضه اسلامی و فرزندان شهدا و زندانیانش درود می فرستیم . درود و افتخار بر مردان مقاومت اسلامی و ملی در جنوب و بقاع غربی . درود بر همه مسلمانان و عرب شریف .

وماالنصر الامن عندالله

بیروت 20 جمادی الثانی 1412 26/12/1991