وادی حنین ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۷ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


روستای عربی است که در فاصله هفت کیلومتری غرب رملة و 18 کیلومتری جنوب شرقی یافا قرار دارد . در طرف شرق راه شوسه ساحلی غزه - یافا که از طرف بدیران ( رحوبوت ) و وادی جنین و عیون قاره ( ریشون لتسیون ) می گذرد و در مستعمره نس تسیونا در طرف مغرب همین راه امتداد می یابد . روستای وادی جنین با هر یک از شهرهای رمله ، بیر سالم ، صرفندالخراب و عمار با راههای فرعی آسفالته ارتباط دارد و راه آهن رفح - لد - یافا در فاصله یک کیلومتری مشرق آن می گذرد .

روستای وادی حنین بر روی زمین دشت ساحلی در ارتفاع 50 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد . گروهی از قبیله قضاعة عربی به این محل آمده و نام موطن اصلی خود ( حضرموت ) را بر آن گذاشتند . خانه های روستا از خشت و سیمان و سنگ ساخته شده و به صورت پراکنده وجود دارند .

در وسط روستا یک چاه آب ، چندین مغازه و یک مسجد جامع در موازات راه عمومی ساحلی قرار دارد . در این روستا مدرسه ای وجود ندارد و دانش آموزان آن در روستای صرفندالخراب که نزدیکی روستاست ، درس می خوانند .

مساحت زمینهای وادی حنین به 401/5 جریب رسید که 187 جریب آن شامل راهها و رودخانه هاست و 211/3 جریب آن را صهیونیستها در اختیار دارند . زمینهای کشاورزی آن از نظر گستردگی و حاصلخیزی خاک آنکه به خاکهای رس قرمز دریای مدیترانه شبیه است ، مخصوص می باشد . چاههای آب در اطراف روستا فراوان است و در آبیاری باغهای میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار می گیرد . در حدود 937/3 جریب از این زمینها به زیر کشت گیاهان رفته است و مهمترین محصول

کشاورزی در وادی حنین است .

تعداد ساکنان روستای وادی حنین در سال 1922 به حدود 195 نفر رسید که تعداد آنها تا سال 1931 به 280 نفر افزایش یافت که در 55 خانه مسکن داشتند . تعداد ساکنان در سال 1945 در حدود 630 نفر برآورد شده که در کشت گیاهان و نظارت بر بازاریابی برای گیاهان و سبزیجات در بازارهای شهرهای مجاور کار می کردند .

صهیونیستها ساکنان این روستا را در جنگ سال 1948 از سرزمینشان آواره کردند و روستایشان را ویران نموده و مسجد آن را به موزه تبدیل کردند و مستعمره " کفار اهارون " را بر روی زمین آن به وجود آوردند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 4 ، ق 2 ، بیروت 1972 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000,501 ، تابلو اللد .