بنی سهیلة ( شهرک - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۰ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


شهرک عربی ، است در جنوب منطقه غزه ، به فاصله دو کیلومتر از شرق خان یونس ، و یک کیلومتری شرق جاده رفع - غزه و راه آهن رفع - حیفا واقع شده است . راه شوسه ای ، این شهرک را به شاهراههای عمومی ، و شهر خان یونس در غرب ، و عبسان و خزاعه در شرق متصل می‌کند . این شهرک را قبیله‌ی عرب بنی سهیل که در این سرزمین سکونت گزیدند بنا کرده اند . شهرک بنی سهیله در زمین‌های دشت جنوبی ساحلی به ارتفاع 75 متر از سطح دریا واقع است . خانه‌های مسکونی این شهر ، از خشت و سیمان ساخته شده ، و

نقشه‌ی آن شکل مستطیل به خود گرفته است به نحوی که بزرگ ترین ساختمان‌های شهر در جاده خان یونس عبسان ، که از وسط بنی سهیله می‌گذرد ، پیرامون آن را احاطه کرده است . بعضی از مناطق تجاری ، نیز مدارس ابتدایی و آمادگی دختران و پسران در میان شهرک واقع است . اخیراً تعدادی مدرسه در بخش غربی شهرک ، واقع درکنار جاده‌ی بنی سهیله - خان یونس ساخته شده است . آب آشامیدنی شهرک از چاه آبی به عمق 68 متر تأمین می‌شود . بنی سهیله در طی رشد عمرانی خویش به دو سری شرق و جنوب شرقی ، به موازات دو جاده‌ی عبسان ، نیز کمی به سوی غرب ، رو به روی خان یونس امتداد یافته سا به همین دلیل مساحت آن از 97 جریب در اواخر دوره‌ی قیمومیت ، به حدود 500 جریب در سال 1979 رسید .

مساحت زمین‌های بنی سهیله به 11128 جریب می‌رسد که 299 جریب آن به جاده‌ها و دره‌ها اختصاص دارد . تمام زمین‌های کشاورزی آن نسبتاً خوب است و لایه‌ای از خاک صحرایی لوس آن را پوشانده است . مهم ترین محصولات کشاورزی شهرک ، حبوبات و سبزیجات و خربزه است . کشاورزی منطقه بر آبهای باران با حجم متوسطی که می‌بارد متکی است . زیرا در آنجا چاه‌هایی که آب آن برای آبیاری مزارع استفاده شود وجود ندارد . از دوره قیمومیت ، تعدادی از جوانان بنی سهیله و عبسان عادت کرده اند که برای کارگری موقت به شهرهای مرکزی و شمالی فلسطین بروند . بعضی از اهالی هم در زمینه تجارت و ارایه خدمات ، در شهر مجاور یعنی خان یونس ، که مرکز اداری و بازاریابی بنی سهیله به شمار می‌رود ، فعالیت می‌کنند . زنان شهرک نیز ، گلیم و جانماز و خورجین و کلاه و گونی‌های پشمی می‌بافند .

جمعیت بنی سهلیه در سال 1922 حدود 1043 تن بود . در سال 1931 به 2063 تن که در 406 باب خانه سکونت داشته اند افزایش یافت ، و در سال 1945 به 3220 تن رسید . در سال 1963 حدود 5418 تن و در سال 1975 بیش از 1000 تن جمعیت داشت . نسبت ساکنان بنی سهیله در اصل به عرب بنی جرم و بنی حمیده که در شرق اردن و مصر سکونت دارد باز می‌گردد .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 1 ، بخش 2 بیروت 1966 .
  2. نقشه‌ی فلسطین : مقیاس نقشه‌ی رفح