مبارزه با صهیونیسم ( جمعیت - نابلس )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


اندیشه ایجاد این جمعیت با پیشنهادی آغاز شد که نجیب نصار رئیس تحریریه مجله کرمل در 25/7/1913 به رهبران و صاحبنظران تقدیم کرده بود و طی آن به اتخاذ روش علمی سازمان یافته ای برای مبارزه با روشهایی که صهیونیستها از آن پیروی می کردند ، دعوت نمود . آن روش " ایجاد جمعیت ملی ( ضد صهیونیستی بود ) که سرزمین را برای صاحبانش حفظ کند .

با بالا بردن مسائل زراعی و اقتصادی و ایجاد روابط اجتماعی فیمابین . نصار پیشنهاد کرد که مرکز جمعیت ، شهر نابلس باشد زیرا که " مرکزی است که در میان فلسطین واقع شده و عربی صرف است زیرا اصول و بنیان ملی در آنجا قدرتمند و ارزشمندی گردد و این به خاطر ، نسبت فرزندان دانش پژوهش آن می باشد .

نظر این بود که بعد از موفقیت حکومت با جمعیت ، به تأسیس شعبی برای آن در همه شهرها و روستاهای سرزمین فلسطین ، مبادرت ورزیدند تا زمانی که قدرت یابد و شعبش تا همه نقاط عربی امتداد یابد . اندیشه مبارزه نجیب نصار فراگیر بود زیرا که وابسته به هیچ حزب و رهبری سیاسی فلسطین نبود .

روزنامه های عربی فلسطین از این طرح به خوبی استقبال کردند . تعدادی از نویسندگان ، توضیحات دیگری در مورد گرد آمدن جمعیت مقاومت صهیونی و بهبود بخشیدن اوضاع اقتصادی و زراعی و علمی سرزمینها و جلوگیری از صهیونیستها تملک اراضی و مستغلات و

استیلا بر مال التجاره ها ، با همه امکانات ارائه کردند .

اصرار نجیب نصار بر دعوت به کنفرانس ( ضد صهیونی ) در نابلس ، با نزدیک شدن برگزاری کنفرانس یازدهم صهیونی برای مقابله با صهیونیستها با روشهایی که خودشان از آن پیروی می کرد افزایش یافت . ( کرمل 29/8/1913 ) مجله در تعدادی از ( شماره هایش ) طرحی را که یک دانشجوی فلسطینی در قاهره ارائه کرده بود انتشار دادند . در آن طرح ارائه شده به کنفرانس ، ایجاد بانک ملی پیشنهاد شده بود تا به کشاورز قرض داده شود و او را از سقوط در دست استعمارگران نجات دهند .

دعوت نجیب نصار مختص منطقه ای خاص نبود . او در 26/9/1913 در مجله " المفید " در بیروت توضیح داد که هدفش از دعوت فلسطینیان به گرد آوری جامعه عربی فلسطین نیرومند همان است که " فلسطین دشتی نیست که مهاجمان از آن بگذرند و مجازاتش را نبینند . پس همه زمینها آنها را از پای می اندازند . " دعوت کرد به اینکه این اجتماع به خودی خود نیرومند گردد ، این که وسیله ای برای بیروت یا شام و حلب یا عراق و حکومت عثمانی باشد . پس قدرتش سپری برای آن است و دژی برای همسایه و حکومتش می باشد به خصوص این که خطر سیاسی و اجتماعی و اقتصادی مستقیما در تهدید آنها مؤثر است .

پیشنهاد کنفرانس نابلس ( ضد صهیونی ) به دنبال دعوت نجیب نصار از علما و رهبران به وقوع نپیوست ولی نسل جدید جوانان روشنفکر فلسطین و خارج از آن موج فراخوانی کرمل به سازماندهی کار و کوشش برای قیام در مورد مسائل سرزمینها از نظر اقتصادی و اجتماعی ، در رویارویی با خطر صهیونی پاسخ دادند .

سپس جمعیت مبارزه ضد صهیونی در نابلس ظهور یافت و شعب آن در بعضی شهرهای فلسطین تأسیس شد و به یاریی و کمک ضد فروش اراضی حکومتی با مبارزه علنی دعوت نمود . چنانچه تلگرامهایی اعتراض آمیز فرستاده شد و پیشنهاد گردید که حقوق کشاورزان در زمینهایی که حکومت غصب کرده است رعایت گردد . بدین گونه که کشاورزان قرض خود را به صورت اقساط سالانه بپردازند .

طرفهای صهیونی اعتراف کردند که جمعیت از 31/8/1913 پیروزی هایی به دست آورده و تا مرحله عمل پیش رفته است . به خاطر این دعوت سال 1914 گروههایی در استانبول و قاهره و بیروت برای مقاومت ضد

جریان صهیونی در بلاد عربی به طور کل و فلسطین به طور اخص ایجاد شد . تا این که فعالیت این جمعیت و گروههای مشابه آن متوقف شد و در اثر وقوع جنگ جهانی اول متلاشی گردید .

مآخذ :

  1. کیالی ، عبدالوهاب : تاریخ فلسطین الحدیث ، بیروت 1974 .
  2. روزنامه الکرمل 1913 .