دوایمه ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


روستایی است عربی واقع در غرب شهر الخلیل که از طریق راههای دیگری به شهرستان " اذنا " و روستای " قبیه " ارتباط - دارد و بعد از آن به جاده بیت جبرین الفالوجه منتهی می شود . دوایمه در یک منطقه ناهموار از اراضی غزه که جزیی از دامنه کوههای الخلیل است و در روی یک تپه که 350 متر از سطح دریا ارتفاع دارد ایجاد شده در کناره جنوبی دشت اذنا فوقانی واقع شده است .

اروپاییان در قرون وسطی از آن بنام " بیتاواحیم " یاد در Bethawahim می کردند دوایمه یک منطقه باستانی است که آن بقایای معماریهای قدیم و برکه ها و گورهای کنده شده در صخره ها وجود دارد و در نزدیک آن چندین خرابه تاریخی از

[[ پرونده : | ج 2 ، ص 418 ]]

[[ پرونده : | راست ]]

جمله : القصر ، القوسطین ، رسم الحمام ، ام حاربین ، بشر ، طیبه الاسم ، العدرا ( تپه اقرع ) ، حبرا و ام سویلم و خرابه های دیگری واقع شده است .

ساختمانهای الدوایمه از سنگ و گل ساخته شده و دامنه عمرانی آن به سمت شمال شرقی و جنوب غربی به موازات - جاده القبیه - الدوایمه اذنا امتداد پیدا کرد و در وسط آن یک مسجد و یک مدرسه ابتدایی و یک چاه آب وجود داشت .

مساحت زمینها دوایمه 60585 جریب بود که در آن حبوبات ، انگور و زیتون کاشته می شد و کشاورزی آن مبتنی بر کشت دیم بود . در سال 1922 تعداد ساکنین آن 1441 نفر بود . جمعیت آن افزایش یافت و در سال 1945 به 3710 نفر رسید که بیشتر آنها به کار کشاورزی و دامداری مشغول بودند . در سال 1948 صهیونیستها دوایمه را اشغال کردند و جنایات واعمال وحشتناکی را در آن مرتکب شدند به طوری که به هنگام حمله خود به اطراف اهالی آن که در مسجد روستا جمع شده بود تیراندازی و همگی را قتل عام کردند ، سپس افراد باقیمانده را اخراج و روستا را به طور کلی ویران نمودند و در سال 1955 بر روی گوشه ای از آن ، آبادی یهودی نشین " أما تزیاه " را بنا کردند .

مآخذ :

  1. بوست ، جورج : قاموس الکتاب المقدس ، بیروت 1948 .
  2. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 8 ، ق 2 ، بیروت 1974 .
  3. صایغ ، انیس : بلدانیة فلسطین المحتلة ( 1948 - 1967 ) بیروت 1968 .
  4. الوقایع ، الفلسطینیة ، شماره 1357 ، ملحق 2 ، 1944 .
  5. نقشه فلسطین : مقیاس 000,101 ، تابلو الخلیل .