هوج ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۸ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


روستای عربی است که در فاصله 18 کیلومتری شرق غزه واقع شده است و با راههای فرعی که این روستا را به اطرف خودش مثل بیرالسبع ، بریر ، دمره ، هربیا ، مجدل و غزه مرتبط می سازد ، برخورد می کند . روستای هوج حدود کیلومتر از شرق راه بریر - - غزه و حدود شش کیلومتر از غرب خط لوله های نفت بین ایلات و اسدود فاصله دارد .

روستای هوج بر روی یک محل روستایی به نام اوگا Oga ) ) در عهد روم واقع شده است . سپس به دنبال حمله بدوی ها در معرض ویرانی قرار گرفت و اهالی آن از این روستا مهاجرت کردند .

در نیمه اول قرن نوزدهم در دوره مصطفی بک یکی از حکام غزه ، تجدید بنا شد . زمینهای این روستا بین اهالی غزه که مایل بودند در آنجا زندگی کنند به طور رایگان توزیع شد . چیزی از آن نگذشت که روستا مجددا رشد کرد و گسترش و توسعه یافت .

روستای هوج حدود 75 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و ارتفاع زمین در پشت های جنوبی روستا به 100 متر هم می رسد . لذا زمینهایش به تدریج از شمال به جنوب شیب پیدا می کند . روستا به موازات کرانه غربی دره بلد یکی از سرچشمه های دره رمل ادامه می یابد .

لیکن رشد و نمو اسکانی و عمران و آبادانی آن در اواخر دوره تحت الحمایگی بریتانیا از شرق به غرب گسترش و توسعه یافت . شکل ونقشه روستا به صورت تقریبا مستطیلی بوده و خانه ها و منازل آن بر روی خرابه های تاریخی قرار دارد . آبهای زیرزمینی بسیاری در این روستا وجود دارد ، به خصوص ، چاههای زیادی که آب آنها از دره های اطراف روستا تأمین می شود . ساکنین روستا آب آشامیدنی خود را از عمق چاه روستا تأمین می نمایند .

مساحت زمینهای تابع این روستا ( هوج ) به 988/21 جریب می رسد که زمینهای کشاورزی در شمال و شمال شرقی روستا متمرکز بوده و درختان میوه مثل ، انگو ، انجیر ، زردآلو و بادام به اضافه حبوبات و سبزیجات در آنها کشت می گردد .

تعداد ساکنین روستااز 426 نفر در سال 1922 به 810 نفر در سال 1945 افزایش یافت . که در سال 1948 مجبور به مهاجرت از این روستا شدند . صهیونیستها به دنبال آن اقدام به ویرانی روستا کرده و بر روی زمینهای آن مستعمره های " دوروت و جیفیم " را بنا نهادند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 1 ، ق 2 ، بیروت 1966 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000,501 ، نقشه غزه و کوفحه .