صرفند العمار ( روستای - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۹
روستایی است عربی که سابقا آن را با نام صرفند بزرگ در مقابل صرفند خراب می شناختند . این روستا در مسیر جاده اصلی رمله - - یافا در شمال غرب شهر رمله واقع شده است . از شهر اللد نزدیک به چهارکیلومتر و از یافا 16 کیلومتر و از قدس 33 کیلومتر ، به سمت غرب فاصله دارد .
در حدود دو کیلومتری غرب این روستا بزرگترین پادگان نیروهای انگلیسی در خاورمیانه ، واقع شده بود که اکنون پایگاه نیروی دریایی و نیروهای زمینی اسرائیل است .
روستای صرفند العمار بر بالای بخش وسیعی از سرزمین دشت ساحلی میانه واقع و ارتفاع آن از سطح دریا 50 متر است و مساحت آن در دوران قیمومیت انگلیس بیش 36 جریب بود . این روستا از نظر طرح شکلی مستطیل داشت . بیشتر خانه های آن از آجر درست شده بودند و شامل یک مسجد و نیز محلی بنام مقام لقمان حکیم بود که مردم به قصد زیارت به آنجا می رفتند .
در این روستا یک دبستان دخترانه و یک دبستان پسرانه وجود داشت . از آثار باستانی آبگیرها و قبور موجود در این روستا چنین برمی آید که در گذشته روستایی آباد بوده است . در کنار این روستا مؤسسات رفاهی عام المنفعه از قبیل دارالایتام برای سرپرستی از فرزندان شهدای جنگ و ایستگاه زراعی و درمانگاه دولتی وجود داشت و پس آننیروهای سلطه گر انگلیسی شروع به بازداشت و دستگیری به اصطلاح قانونی مبارزین فلسطینی نمودند .
این روستا از آب برخی چاهها تغذیه می کند . مساحت سرزمینهای تابع روستای صرفندالعمار به 13267 جریب می رسد که 565 جریب آن را راهها و صحراها تشکیل می دهد .
زمینهای آن به مرغوبیت خاک مشهور است تا جایی که به خاک سرخ و نرم دریای میانه می رسد . کشت صیفی جات حدود 3770 جریب مساحت را به خود اختصاص داده و این محصول در این منطقه خوب عمل می آید . در حدود 120 جریب زمینهای زراعی را نیز درختان زیتون دربرگرفته است و در اطراف روستا نیز انواع سبزی و حبوبات کاشته می شود و به لحاظ آبیاری کشاورزی به باران و نیز به آب چاهها که فقط باغها را سیراب می کند متکی است .
در سال 1922 ساکنان روستا حدود 862 نفر بودند که در سال 1931 به 1138 نفر و به سال 1945 به 1950 نفر افزایش یافت . در سال 1948 مورد تجاوز اشغالگران اسرائیلی قرار گرفت که به دنبال آن صهیونیستها ساکنان این روستا را اخراج و آن را با خاک یکسان کردند و در سال 1945 بر روی ویرانه های این روستا ، مستعمره " تسرفین " را بنا نمودند .
به سال 1954 در بخش جنوب شرقی روستا در راهی که به رمله متصل می شود مستعمره " نیرتسفی " و در سال 1955 نیز بر زمینهای این روستا مستعمره " تالمی منشه " را بنا کردند .
مآخذ :
- دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 4 ، ق 2 ، بیروت 1972 .
- نقشه فلسطین : در مقیاس000,5001 ، تابلو شهر لد .