چوب ( صنایع - در فلسطین ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۳
صنایع چوب در فلسطین شاخههای متعددی دارد از جمله ساختن در و پنجره مربوط به ساختمان ، اثاثیهی منزل و صندوق میوه و مجسمههای چوبی میباشد .
از مهمترین و مشخصترین درختانی که برای صنایع چوب استفاده میشود ، درخت الکینا ( اوکالیبتوس ) ، زیتون ، بلوط ، سرو ، صنوبر ، حور ( درخت تبریزی ) و سدر میباشد که این درختان به صورت جنگل در ارتفاعات کوهستانی و دشتهای ساحلی و اطراف جویبارها میرویند و مساحت جنگلها در فلسطین اشغالی در اواخر زمان قیمومیت انگلیس 5/1 میلیون جریب بود .
در سال 1918 تعداد کارگاههای صنایع چوب در فلسطین اشغالی 90 کارگاه بود که بیشتر آنها کوچک بودند و صنای بزرگ در شهرهای یافا ، حیفا ، ناصره ، صفد ، عکا ، غزه و خضیره متمرکز بود .
در زمان جنگ جهانی اول حکومت ترکیه تعداد زیادی از درختان را جهت سوخت قطارها قطع کرد و در زمان قیمومیت ، هیچ درختی جایگزین آن نشد و درختان بعضی جنگلها نیز قطع گردید و یا در معرض آتش سوزی قرار گرفت و نیز عملیات احداث ساختمان که نیاز به چوب داشت باعث کاهش جنگل گردید .
از صنایع چوبی که در فلسطین اهمیت دارد ساختن هدایای یادبود مانند تسبیح ، صلیب ، و جعبهی قرآن است که با صدف تزیین میشود و توسط جهانگردان خریداری میگردد و این امر درآمد خوبی برای شهروندان بیت المقدس ، بیت اللحم و ناصره در بر دارد . ولی چون حکومت اشغالگر قدس برای این گونه موارد مالیات زیادی طلب میکند باعث از بین رفتن این صنعت سنتی گردیده است .
مآخذ :
- علی ، محمد و حمصانی ، ابراهیم : فلسطین فی ماضیها العربی و حاضرها الصهیونی ، قاهره 1963 .
- مجلی ، یوسف : فلسطین و المظهر الجغرافی لمشکلتها ، قاهره 1947 .