ائتلاف نیروهای فلسطینی ( سند - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۶
- ده گروه فلسطینی مخالف با قرارداد خودمختاری میان اسرائیل و ساف مورخه 17/10/72 در دمشق بیانیه ای به نام " ائتلاف نیروهای فلسطینی " منتشر کردند . متن این بیانیه چنین است :
محتویات
وظایف سیاسی ائتلاف نیروهای فلسطینی :
بر اساس ضرورت ادامه مبارزه برای سرنگون کردن توافق غزه - اریحا و تحقق آرمانهای مردم فلسطین و امت عربی و اسلامی ، این ائتلاف به اصول ذیل پایبند است :
سطح فلسطین :
الف ) ) پایبندی به منشور ملی فلسطین .
ب ) ) پایبندی به حقوق ثابت ملی مردم فلسطین و حق آنان در آزادی بازگشت و تعیین سرنوشت و استقلال کامل ملی .
ج ) ) قضیه فلسطین ، قضیه ای عربی و اسلامی است و مسئولیت آزادی فلسطین ، متوجه امت عرب و اسلامی ، و پیشاپیش آنان ، مردم فلسطین است .
د ) ) تأکید بر وحدت مردم و سرزمینمان و وحدت آرمان و اهداف و سرنوشت ملی آن و پایبندی کامل به حقوق ملی و تاریخی مردم که هیچ کسی حق لطمه زدن به آن را ندارد .
ه - ) ) پایبندی به مبارزه مسلحانه و جهاد به مثابه شیوه اصلی در مبارزه برای آزادی فلسطین .
و ) ) پایبندی به وحدت مردم فلسطین در داخل میهن اشغالی و خارج از آن و یکپارچگی اراضی فلسطین .
ز ) ) " ائتلاف " ، سازمان آزادی بخش فلسطین را موفقیتی ملی می داند که باید دستاوردهایش محفوظ بماند و نهادهایش بر پایه اصول دمکراتیک بازسازی شود .
ح ) ) " ائتلاف " ، سند شناسایی متقابل و توافق عرفات - رابین را خیانتی ملی می داند که باید توسل به شیوه های ممکن درسرنگونی آن کوشش کرد ، و آن توافق ، برای مردم فلسطین الزام آور نیست .
ط ) ) پایبندی به این امر که فلسطین وطن تاریخی مردم ماست و باید با همه طرحها برای ایجاد وطن جانشین یا اسکان فلسطینیان در کشورهای دیگر یا آوارگی یا پرداخت غرامت یا تلاش برای محو هویت ملی آن مبارزه کرد .
ی ) ) تحریم دستگاهها و نهادهای سیاسی و اداری مسئول اجرای خودگرانی و توافق غزه - اریحا و انتخابات شورایخودگردانی ، و اقدام به سازماندهی حرکت وسیع توده ای برای منزوی کردن و سرنگون ساختن آن .
ک ) ) قطع ارتباط با همه نهادهایی که عرفات و گروه او به اسم سازمان آزادی بخش فلسطین اداره می کنند یا در اداره اش مشارکت دارند .
ل ) ) اراده ثابت برای ادامه و اوجگیری مبارزه مسلحانه و همه شیوه های مبارزه سیاسی و توده ای ، به ویژه در اراضی اشغالی ، از راه ادامه انتفاضه مردمی که آوردگاه اصلی مبارزه با دشمن صهیونیستی است تا حقوق ملی و تاریخی مردم فلسطین تحقق یابد .
در سطح عربی و اسلامی :
- تأکید بر این امر که قضیه فلسطین اصل کشمکش عربی - صهیونیستی است .
- در نظر گرفتن این امر که خطرهای ناشی از توافق عرفات - رابین تنها به مردم و میهن فلسطین محدود نمی شود ، بلکه تهدیدی برای امت عربی و اسلامی است ؛ از این رو ، " ائتلاف " تأکید می کند که مقابله با این توطئه نابودکننده و ملحقات و نتایج آن مسئولیت مردم فلسطین و توده های عرب و اسلامی است .
- تلاش برای تقویت و حمایت از مبارزات مشترک فلسطینی و عربی و اسلامی برای مقاومت در برابر طرحهای سلطه جویانه و توسعه طلبانه صهیونیستی و عادی سازی روابط سیاسی و فرهنگی و اقتصادی .
- تأکید بر حق ملت آواره فلسطین در عمل مسئولیتهای مبارزاتی خود در کنار نیروهای ملی و اسلامی و قومی برای آزادی فلسطین و بازگشت و تعیین سرنوشت و استقلال کامل ملی .
در سطح جهانی :
- " ائتلاف " معتقد است که نقش ایالات متحده آمریکا در حمایت از کیان صهیونیستی و پذیرش طرحهای آن بر ضد مردم فلسطین و جنبش آزادی بخش عرب تجاوزی آشکار به مردم و آرمان ملی فلسطین است .
- بر اهمیت تقویت همکاری با دولتهای اسلامی و آسیایی و آفریقایی و دیگر دولتهای دوست و طرفدار مبارزه مردم ما و حقوق ملی و ثابت آن تأکید می کنیم .
- بر اهمیت همپیمانی با همه نیروهای آزادی بخش و پیشرو در جهان ، که سلطه امپریالیسم و تجاوز صهیونیسم را رد می کنند و از مبارزه و حقوق ملی ما حمایت می کنند ، تأکید می کنیم .
- تلاش برای توسعه دادن امور مربوط به قضیه فلسطین و مبارزه ملی برای کسب هر چه بیشتر افکار عمومی به منظور
حمایت از حقوقمان و بر ملا ساختن اینکه توافق عرفات - رابین نه راه حل است و نه صلح را محقق می کند .
تشکیلات " ائتلاف " :
" ائتلاف " رهبری مرکزی تشکیل می دهد که درباره رویکردها و سیاستها بر اساس وظایف یاد شده تصمیم می گیرد .
- تعداد اعضای رهبری : از هر گروه دو نماینده در رهبری مرکزی شرکت دارند .
- نشستها : رهبری مرکزی دست کم یک بار در هر ماه تشکیل جلسه می دهد . به درخواست دست کم 4 گروه نشستهای فوق العاده برگزار می شود . تصمیمات با توافق آرا تصویب می شود و نشستها به شکل دوره ای برگزار می گردد .
- دبیرخانه " ائتلاف " شامل یک نماینده از هر گروه است که دست کم هر هفته یک بار یا در صورت ضرورت تشکیل جلسه می دهد و وظیفه آن پیگیری و اجرای مصوبات رهبری مرکزی است و مقری دایمی دارد .
این بیانیه را در تاریخ 5/1/1994 گروههای ذیل امضا کردند :
- جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ( حماس )
- جبهه خلق آزادی بخش فلسطین - فرماندهی کل
- جنبش آزادی بخش ملی فلسطین ( فتح انتفاضه )
- جبهه خلق آزادی بخش فلسطین
- جبهه دمکراتیک آزادی بخش فلسطین
- پیشگامان جنگ آزادی بخش خلقی ( نیروهای صاعقه )
- جبهه مبارزه خلق فلسطین
- جنبش جهاد اسلامی فلسطین
- حزب کمونیست انقلابی فلسطین
- جبهه آزادی بخش فلسطین
مأخذ :
- گرفته شده از بولتن گزارش هفتگی دفتر مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، شماره 30 .