بیر معین ( روستای - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۱۹
روستایی عربی است واقع درشرق جنوب شرقی شهر رمله و به فاصله تقریبی 3 کیلومتراز غرب جادهی رام الله - رمله قرار دارد . این روستا توسط راهی فرعی به روستای بیت سرا واقع در کنار همین جاده متصل است . راههای دیگری نیز روستا معین را به روستاهای مجاور مانند البرج ، صفا ، برفیلیة ، و شنة پیوند میدهد .
روستای بیرمعین برفراز زمین ناهموار به ارتفاع تقریبی 275 متر از سطح دریا در دورترین نقطهی شرقی دشت ساحلی میانی ، در میان منطقهای که به دامنههای غربی ارتفاعات رام الله میپیوندد واقع است . خانههای روستا از سنگ و خشت ساخته شده و نقشهی آن در بخش شمالی شکل مستطیل و در بخش جنوبی شکل دایره به خود گرفته است . یک راه هموار این دو بخش را از یکدیگر جدا میکند . بیرمعین در اواخر دورهی قیمومتی ، در رهگذر رشد و آبادی به سوی شمال غربی گسترش یافت و مساحت آن به 9 جریب رسید . این روستا دارای چاه آب آشامیدنی قدیم است که روستا نام خود را از آن برگرفته است . یک مدرسهی ابتدایی در آن وجود داشته که در سال 1934 تأسیس شد و به مسجد مجاور خود اتصال داشت . اقامت گاه برخی از صالحان و پرهیزکاران نیز در آنجا واقع است .
مساحت زمینهای بیرمعین 9319 جریب بود و تمام آن به اهالی عرب آنجا تعلق داشت . این زمنیها دارای بهترین نوع خاک زراعتی است و آبهای زیرزمینی بسیار دارد که تولیدات کشاورزی آن را بالا میبرد . در زمینهای کشاورزی که اطراف روستا را فرا گرفته انواع حبوبات و سبزیهای زمستانی و تابستانی کشت میشود . زمینهای جنوب شرقی بخشهای محدودی در شمال غربی بیرمعی ، دارای باغهای میوه ، به ویژه زیتون ( 146جریب ) و انگور و انجیر و بادام و هلو است .
جمعیت بیر معین در سال 1923 حدود 289 تن بود . در سال 1931 به 355 تن افزایش یافت که در 85 خانه سکونت داشتند . در سال 1945 جمعیت روستا به 510تن رسید ، و در سال 1948 دشمن صهیونیستی به روستا یورش برد و پس از آواره کردن ساکنانان آن ، خود روستا را نیز منهدم کرد .
مآخذ :
- دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 2 بخش 2 ، بیروت 1972م .
- نقشهی فلسطین : مقیاس : ، نقشهی رام الله