کنفرانس ملی فلسطین ( بیانیه پایانی - 1998 )

از دانشنامه فلسطین


در آستانه برگزاری نشست غزه که هدف آن تصویب لغو منشور سازمان آزادی بخش فلسطین و در جهت اجابت درخواست های مطروحه در یادداشت تفاهم " و ای ریور " بود ، گروههای مخالف فلسطین ( متشکل از هشت عضو سازمان آزادی بخش فلسطین ، حماس و جهاد اسلامی ) برای نمایش مراتب اعتراض خود نسبت به لغو منشور و نیز تبیین راه کارهای ویژه در جهت باز آفرینی

وحدت ملی ، کنفرانس دو روزه در دمشق ترتیب دادند . متن بیانیه پایانی این کنفرانس در شماره ژانویه سال 1999 ، ماهنامه فلسطین دموکراتیک چاپ دمشق انعکاس یافت .

جلسات کنفرانس ملی فلسطین طی روزهای دوازدهم و سیزدهم دسامبر سال 1998 با شرکت 350 تن از شخصیتها و نمایندگان نیروهای ملی در دمشق برگزار شد و شرکت کنندگان در کنفرانس مخالفت ملت فلسطین را در داخل و خارج فلسطین با مفاد توافقنامه های اسلو ، وای پلانتیشن اعلام کردند . آنان همچنین با رد هرگونه تعدیل ، اصلاح یا فسخ منشور ملی فلسطین تأکید کردند مقاومت تنها ابزار آنان برای آزادسازی کل فلسطین به شمار می رود . در کنفرانس ملی فلسطین مطالب و نکات ذیل مورد تأکید قرار گرفت .

  1. ملت فلسطین ، هدف از برگزاری نشست غزه را که یک جلسه ان روز دهم دسامبر برگزار شد و تاریخ جلسه آتی روز چهاردهم دسامبر سال 1998 اعلام شده است ، لغو منشور ملی خود و نیز در راستای اجرای مفاد توافقنامه های اسلو و وای پلانتیشن ارزیابی می کند ، مفاد این موافقتنامه ها که تنها دربر گیرنده دستورات اجرایی صهیونیستهای آمریکایی است ، بیانگر اراده ملی ملت فلسطین نخواهد بود .

ملت ما قاطعانه با لغو منشور ملی فلسطین که به منزله نابودی سازمان آزادی بخش فلسطین و نهادهای وابسته به آن و اضمحلال وحدت ملی ملت فلسطین خواهد بود به شدت مخالفت می ورزد .

  1. کسانی که در جهت لغو منشور ملی فلسطین گام برداشتند ، در واقع تنها احقاق منافع خود را مدنظر داشته اند و حقانیت و مشروعیت ملی خویش را از کف داده اند .

ملت ما از حقوق ملی لازم الاجرای خود از جمله حق بازگشت به نواحی اشغال شده در سال 1948 و 1967 چشم پوشی نخواهد کرد ، افزون بر آن ملت فلسطین به تمامی توافقنامه هایی که در آنها حق بازگشت به سرزمینهایشان منظور نشده است ، گردن نخواهند نهاد .

  1. وظیفه خطیر همگان در برهه کنونی ، تبیین راهکارهای روشن با هدف ترمیم ساختار وحدت ملی محسوب می شود که افزون بر مقاومت در برابر اشغالگران ، دربر گیرند اصل مخالفت با هرگونه توافقنامه ذلت بار خواهد بود . مسئولیت تحقق این وظیفه خطیر به عهده نیروهای ملی و شخصیتهای شرکت کننده در کنفرانس قرار دارد و قاطبه ملت فلسطین ، با حفظ هویت ملی خویش ، با تمامی توطئه ها برای براندازی ، تفرقه افکنی یا منسوخ کردن این وحدت ملی به مبارزه خواهد برخاست .

به علاوه تبیین چنین راهکار روشنی ، ظرفیت های بالقوه ملت فلسطین را برای مقابله با اشغالگران بارور و فعال خواهد ساخت .

  1. مسیر ملت فلسطین در این مرحله از مسیر ملت عرب قابل تفکیک نیست زیرا به عقیده ما صهیونیسم و هم پیمانان آن می کوشند استیلای کامل خود را نه تنها بر ملت فلسطین بلکه بر کل جهان عرب تحمیل کنند . بنابراین ملت فلسطین با همه توطئه هایی که با هدف منزوی ساختن آرمان فلسطین از ابعاد ملی پان عربی ، طراحی و اجرا می شود به مقابله می پردازد .
  2. ما بدین وسیله توجه اتحادیه عرب و سازمان کشورهای اسلامی را بدین نکته معطوف می داریم که مفاد توافقنامه های اسلو و وای ریور ، نمایانگر اراده ملی فلسطینیان نیست و اجرای آنکه مورد تأکید اتحادیه عرب و سازمان کشورهای اسلامی قرار گرفته است با منافع ملت ما و آرمان بر حق آنان مغایرت کامل دارد .
  3. ما مصرانه از جامعه بین المللی تقاضا داریم از توافقنامه های اسلو که ناقض قوانین بین المللی بوده و حقوق مشروع فلسطینیان را در تعیین سرنوشت خودشان به رسمیت نمی شناسد ، حمایت به عمل نیاورند . افزون بر آن از ملل سراسر جهان درخواست می کنیم حمایت خود را از مبارزات ملت فلسطین به منظور استیفای حقوق ملی آنان بر مبنای اصول آزادی و عدالتجویی دریغ نورزند و تروریسم سازمان یافته صهیونیسم را محکوم کنند . ملت ما هنگامی که سرزمین خود را آزاد و حق بازگشت به این سرزمینها را محقق سازد ، در استقرار صلح و برابری موفق عمل خواهد کرد .
  4. حقانیت مبارزه ملت فلسطین ، مطابق با اصول و معیارهای بین المللی به رسمیت شناخته شده است و به این دلیل ، ما همه تلاشهایی را که با هدف چسباندن انگ تروریسم به مبارزه ملت فلسطین صورت می گیرد به شدت رد می کنیم . در واقع این اعمال و اقدامات صهیونیستها در طول 50 سال گذشته بر ضد ملت لبنان و کل جهان عرب بوده است که مطابق به اهداف و برنامه های تروریسم سازمان یافته صورت می گیرد . اشغالگران صهیونیست با توسل به اعمال تروریستی خصمانه و تهاجمی ، تمام عرف

و قوانین بین المللی را زیر پا می گذارند و با این همه از حمایت نامحدود ایالات متحده آمریکا برخوردارند . از این رو به زعم ما آمریکا نیز خود را در زمره مخالفان منافع ملل عرب قرار می دهد .

  1. ما مخالفت خود را با تمامی طرحهای براندازی که با هدف نابودی هویت ملی فلسطینیان اجرای می شود اعلام می داریم . ما همچنین خواستار شناسایی حقوق مدنی واجتماعی خود از جمله حق اشتغال مردم فلسطین در لبنان هستیم .
  2. همچنین اقدامات دولت اردن را در ممنوعیت خروج اعضای کنفرانس ملی فلسطین از این کشور محکوم می کنیم و این نوع عملکرد را در راستای التزام به اجرای مفاد توافقنامه های اسلو ، وای ریور و وادی اربع قلمداد می کنیم .
  3. در اینجا اعلام می داریم به منظور پیگیری روند اجرای تصمیمات متحذه از سوی کنفرانس ملی فلسطین ، کمیته ملی عالی تری تشکیل می شود . این کمیته وظیفه دارد از دستاوردهای ملی ملت ما در مسیر تحقق اهداف خود که همانا آزادسازی و بازگشت به سرزمینها و استقلال ملی است دفاع کند .

مأخذ :

  1. فصلنامه مطالعات خاورمیانه ، مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، سال ششم ، شماره دو ، تابستان 1378 .