کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین ( بیانیه پایانی - 2001 )

از دانشنامه فلسطین


دومین اجلاس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در روزهای 4 و 5 اردیبهشت ماه سال 1380 هجری شمسی ( 24 و 25 آوریل 2001 ) با شرکت رؤسا و هیأتهای مجالس ملی و مشورتی ، گروههای فلسطینی ، اندیشمندان و شخصیتهای علمی ، فرهنگی و سیاسی کشورهای مختلف جهان با هدف حمایت و پشتیبانی همه جانبه از مبارزه و قیام یکپارچه ملت فلسطین در تهران - جمهوری اسلامی ایران برگزار شد .

شرکت کنندگان در این اجلاس با بررسی شرایط حساس کنونی در صحنه فلسطین همبستگی خود را با ملت قهرمان و مبارز فلسطین در رویارویی با نسل کشی فراگیری که به دست دشمن غاصب صهیونیستی انجام می شود اعلام کرده و بر موارد ذیل تأکید می نمایند :

  1. اجلاس ، معتقد است که انتفاضه ملت فلسطین و مقاومت قهرمانانه آنان پاسخی صریح ، قاطع و مشروع مبتنی بر حقوق طبیعی و تاریخی بوده و مطابق با معیارهای بین المللی در مواجهه با سیاستهای تجاوزکارانه ، نژادپرستانه و نسل کشی رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین می باشد . اجلاس جامعه جهانی را به حمایت از این مبارزه مشروع فراخوانده و بر تداوم انتفاضه و مقاومت تا استیفای کلیه حقوق مشروع و آزادی سازی کامل سرزمینهای فلسطین تأکید می نماید .
  2. اجلاس ، اقدامات رژیم صهیونیستی در به کارگیری تمامی ابزارهای ترور ، خشونت و تشدید اقدامات تجاوزکارانه و توسعه طلبانه که با کشتار ملت فلسطین طی ماههای اخیر به اوج خود رسیده و نمونه آشکاری از تروریسم و جنایت علیه بشرین می باشد را قویا محکوم می نماید .
  3. جنایات سازمان یافته رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین به ویژه کودکان ، زنان و افراد غیرنظامی و نیز ترور رهبران ، شخصیتها و مبارزان فلسطینی و تخریب منازل و مصادره اراضی و احداث شهرکهای یهودی نشین از مصادیق بارز جنایات جنگی و تأییدی بر ماهیت نژاد پرستانه این رژیم بوده لذا مجامع بین المللی را ملزم می سازد نسبت به تشکیل دادگاه جنایات جنگی به منظور مجازات جنایتکاران رژیم صهیونیستی عمل نماید .
  4. از آنجا که اجلاس ، صهیونیسم را شکلی از اشکال نژادپرستی و تبعیض نژادی می داند ، لذا با به کارگیری ابزارهای موجود در جهت احیای مجدد قطعنامه 379 سال 1975 تلاش می نماید .
  5. اشغال سرزمین ، آوارگی میلیونها فلسطینی ، مصادره اراضی ، احداث و توسعه شهرکهای یهودی نشین ، تخریب مزارع و منازل و محاصره شهرها و اردوگاههای فلسطینی مبین سیاستهای ضد بشری رژیم صهیونیستی است ؛ اجلاس تأکید می کند که هیچ حقی و یا مشروعیتی برای اشغالگران قائل نبوده و از جامعه بین المللی می خواهد اقدامات لازم را برای رفع فوری و کامل محاصره بکار بندد .
  6. اجلاس ، سیاستها و اقدامات آمریکا را در حمایت و پشتیبانی از رژیم صهیونیستی در ابعاد سیاسی ، نظامی ، تسلیحاتی و اقتصادی و غیر آنکه موجب تشویق و تشدید خشونت و کشتار مردم بی دفاع فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی گردیده قویا محکوم نموده و انزجار شدید خود را از مواضع جانبدارانه و آشکار آمریکا و حمایت بی قید و شرط از رژیم اشغالگر فلسطین اعلام می دارد . لذا اجلاس از ملتهای عربی و اسلامی می خواهد نسبت به تحریم کالاهای آمریکایی که یک عکس العمل طبیعی و ضروری در قبال سیاستهای تجاوزکارانه و جانبدارانه آمریکا از اسرائیل است اقدام نمایند .
  7. اجلاس ، ضمن دعوت به قطع کامل روابط دولتها علی الخصوص دولتهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی و توقف روند عادی سازی روابط که گامی ضروری و مؤثر در جهت انزوای سیاسی این رژیم به شمار می رود . مصرانه از این کشورها قطع هر گونه رابطه با رژیم صهیونیستی را خواستار شده آن را نشانه همبستگی واقعی با

مبارزات و جهاد ملت مظلوم فلسطین تلقی می نماید .

  1. اجلاس کلیه اقدامات و برنامه های رژیم صهیونیستی در از بین بردن آثار و مقدسات اسلامی و مسیحی و تغییر بافت جمعیتی شهر بیت المقدس در راستای طرح همه جانبه یهودی سازی را محکوم نموده و تأکید می نماید ، قدس شریف در رأس قضیه فلسطین بوده و بر این اساس مسأله ای عربی اسلامی است که سرنوشت و آینده آن قابل معامله و مصالحه نیست و امت ضمن بذل تمامی تلاشها و به کارگیری امکانات خویش می بایست برای آزادسازی آن اقدام نماید .
  2. اجلاس بر حمایت خود از حق ملت فلسطین در برپایی دولت مستقل دارای حاکمیت خویش به پایتختی قدس ، بر همه سرزمین و مقدسات فلسطین تأکید نموده و ضمن تأکید مجدد بر یکپارچگی و تجزیه ناپذیر بودن بیت المقدس ، هر گونه اقدامی را که ناقض این واقعیت مسلم و شناخته شده بین المللی باشد محکوم می نماید و از دولتهای عربی و اسلامی می خواهد که روابط خود را با هر دولتی که سفارتش را به بیت المقدس انتقال دهد ، قطع نموده که در رأس آنها ایالات متحده آمریکا است که در صورت چنین اقدامی با تحریم همه جانبه مواجه خواهد شد .
  3. آزادی جنوب لبنان که حاصل دو دهه فداکاری ، پایداری و جهاد ملت لبنان و مقاومت اسلامی و ملی در برابر اشغال صهیونیستها بود این پیام روشن را به همگان آموخت که ایمان و اراده بر زور و سلاح و خواست اشغالگران پیروز است .

این حماسه به یاد ماندنی ، افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی را باطل و چشم انداز روشنی را برای مبارهز و پیروزی پیش روی مردم فلسطین گشوده است . اجلاس حمایت کامل خود را از ادامه مقاومت تا آزادسازی کامل سرزمینهای اشغالی لبنان به ویژه " مزارع شبعا " و آزادی کلیه اسرا و بازداشت شدگان در زندانهای اسرائیل رااعلام می نماید . اجلاس از طرفهایی که در پیروزی و آزادسازی نقش داشته اند می خواهد که تمامی توان ، امکانات و تجارب خویش را در راستای خدمت به مقاومت فلسطین به کار گیرد .

  1. اجلاس همبستگی و وحدت عملی میان گروهها و نیروهای ملت فلسطین و حمایت یکپارچه جهان اسلام از مبارزات مردم فلسطین را که به برکت انتفاضه مبارک اقصی پدید آمده ، ارج می گذارد و فلسطینیان را به وحدت فراگیر و همه جانبه حول آرمان مقدس فلسطین بر اساس اصل " جهاد " و " مقاومت " برای تحقق هدف مطلوب برای آزادسازی فرا می خواند .
  2. اجلاس تجاوز صهیونیستی به لبنان که مواضع نیروهای سوری در آن را مورد هدف قرار داده محکوم ساخته و این اقدام را تهدیدی برای امنیت منطقه قلمداد می نماید و بر حق سوریه برای بازپس گیری تمامی سرزمینهای اشغال شده خود تا خطوط چهارم ژوئن تأکید می نماید .
  3. انباشت تسلیحات و زرادخانه های هسته ای و سلاحهای کشتار جمعی رژیم صهیونیستی و عدم پایبندی این رژیم به کنوانسیونهای مربوطه و سیاستهای توسعه طلبانه آن به عنوان تهدیدی جدی علیه صلح و ثبات منطقه می باشد . اجلاس از جامعه جهانی و مجامع بین المللی می خواهد با این خطر که عامل اصلی بی ثباتی و عدم امنیت در منطقه می باشد مقابله نماید .
  4. با عنایت به حق طبیعی ، مشروع ، مسلم و شناخته شده آوارگان در بازگشت به سرزمین خویش ، اجلاس بر پایبندی نسبت به حق پناهندگان فلسطینی در بازگشت به فلسطین ، سرزمین آباء و اجدادی خود تأکید می نماید .
  5. اجلاس با استقبال از تأسیس صندوق هایسازمان کنفرانس اسلامیت و اتحادیه عرب برای حمایت از انتفاضه و تأکید بر ضرورت اجرایی نمودن این مصوبات ارزشمند و با توجه به ضرورت جذب کمکهای مالی مردمی از طریق غیر دولتی ، تأسیس صندوق های مردمی حمایت از مردم فلسطین در کلیه کشورهای عربی و اسلامی را توصیه می نماید .
  6. اجلاس اجراس قاطعانه مصوبات سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب در خصوص فعال ساختن کمیته های تحریم اسرائیل را توصیه نموده و آن را گامی مؤثر در جهت مقابله جمعی با رژشم اشغالگر قدس تلقی می کند .
  7. اجلاس تشگیل گروههای همیاری و دوستی با مردم فلسطین با هدف حمایت از مبارزات مشروع و به حق فلسطینیان در مبارزه علیه رژیم اشغالگر قدس را توصیه و از این اقدام حمایت می نماید .
  8. در راستای فعالیتهای اجلاس ، تجمع بین المللی نمایندگان مدافع مسأله فلسطین که یک نهاد خصوصی غیر دولتی بوده تشکیل و نمایندگان مجالس کنونی و سابق را

دربرمی گیرد . این تجمع در راستای اهداف و گرایشهای خود تمامی موارد صادره توسط اجلاس را مورد تأئید قرار داده و عضویت آزادانه در آن را اعلام و با انتخاب هیأت مؤسس ، این انجمن جناب آقای علی اکبر محتشمی پور را به عنوان دبیر کل موقت آن انتخاب می نماید .

  1. اجلاس تصمیم می گیرد که دبیرخانه ای به منظور پیگیری نتایج و توصیه های اجلاس تشکیل شود .
  2. اجلاس ضمن ادای احترام نسبت به روح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی ( قدس سره ) که استراتژی قاطعانه ای را علیه کیان صهیونیستی پی ریزی نمود ، خواهان احیای " روز جهانی قدس " است که حضرت امام خمینی ( ره ) برای احیای آن جمعه آخر ماه مبارک رمضان را اعلام نمود . اجلاس از تلاشها و مواضع جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری جضرت آیت الله امام خامنه ای قدردانی نموده و موضع تاریخی و راهبردی ایشان در خلال افتتاح اجلاس را که چیزی جز بیان پایبندی نهایی و کامل نسبت به موضوع فلسطین و رد قاطعانه رژیم صهیونیستی می باشد را مورد ستایش قرار می دهد .

همچنین اجلاس کوششهای جمهوری اسلامی ایران به ریاست حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقای خاتمی ریاست جمهوری ، در این زمینه ارج نهاده و تشکر خالصانه خود را از مجلس شورای اسلامی جهت تشکیل اجلاس بین المللی حمایت از انتفاضه مبارک اعلام می دارد .

( 5 اردیبهشت 1380 ، تهران - جمهوری اسلامی ایران )