کمیته قدس ( متن اعلامیه - 27/3/1997 )

از دانشنامه فلسطین


کمیته قدس در شانزدهمین نشست وزارتی خود در رباط ، پایتخت مغرب در تاریخ 27 مارس 1977 ، موضوع شهرک سازی رژیم صهیونیستی در بیت المقدس شرقی را بررسی و این قطعنامه را صادر کرد .

  1. کمیته قدس بر حمایت خود از روند صلح خاورمیانه و اجرای همه توافقنامه های منعقده در این زمینه میان طرفهای ذینفع و همچنین همه تعهدات اعلام شده طبق اصول اجلاس مادرید و طبق قطعنامه های شورای امنیت به ویژه قطعنامه 242 و 338 و 425 و اصل زمین در برابر صلح تأکید می کند .

این قطعنامه ها متضمن عقب نشینی اسرائیل از همه اراضی اشغالی فلسطینی و عربی در پنجم ژوئن 1967 از جمله قدس شریف و بلندیهای جولان ، متعلق به سوریه و جنوب لبنان و بقاع غربی است .

  1. کمیته قدس تأکید می کند که قدس شریف بخش جدایی ناپذیر از اراضی فلسطینی اشغال شده در سال 1967 است که براساس قطعنامه های بین المللی همه مقررات منطبق بر اراضی اشغالی فلسطین بر این شهر نیز

منطبق است .

کمیته قدس در این چارچوب خواهان اجرای قطعنامه ای شورای امنیت در مورد قدس ، به ویژهقطعنامه های شماره های 252 ( 1968 ) و 267 ( 1969 ) و 465 ( 1980 ) و 476 ( 1980 ) و 478 ( 1980 ) و 1073 ( 1996 ) شورای امنیت و قطعنامه 51 - 223 ( 1997 ) مجمع عمومی سازمان ملل متحد است .

  1. کمیته قدس بر ادامه همبستگی خود با مردم فلسطین و حمایت از مواضع سازمان آزادی بخش فلسطین و حکومت خودگردان فلسطینی برای عملی شدن عقب نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از همه اراضی اشغالی فلسطین در سال 1967 تأکید می کند .
  2. کمیته قدس ادامه سیاستهای توسعه طلبانه اسرائیل را در شهرکسازی در شهر قدس شریف و دیگر اراضی فلسطینی و عربی اشغالی محکوم می کند و این سیاستها و تدابیر را در تعارض با همه موافقتنامه ها و معاهدات و قطعنامه های مربوطه بین المللی و به ویژه قطعنامه شورای امنیت و کنوانسیون چهارم ژنو سال 1949 ، که تهدیدی خطرناک برای فرایند صلح است ، تلقی می کند .
  3. کمیته قدس از اسرائیل می خواهد که عملیات شهرک سازی در بیت المقدس ، به ویژه شهرک جدید در منطقه جبل ابوغنیم ، را فورا متوقف کند و از هرگونه اقدامات دیگر با هدف تغییر وضعیت سیاسی و جغرافیایی و قانونی و تاریخی قدس شریف احتراز کند و به اجرای تمامی توافقات به عمل آمده با حکومت خودگردان فلسطین از جمله آزادی زندانیان فلسطینی و پایان دادن به محاصره اقتصادی تحمیل شده بر اراضی فلسطینی پایبند باشد .
  4. کمیته قدس از تلاشهای همیشگی ملک حسن دوم پادشاه مغرب و رئیس کمیته قدس و رئیس هفتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی در مورد تقویت پایداری فرزندان بیت المقدس شرقی ، بیت المقدس در قبال چالشهای موجود و نیز تلاشهای وی برای بازگرداندن این شهر به صاحبان قانونی اش و ابتکار وی در مورد تأسیس صندوق کمک به قدس شریف قدردانی می کند .
  5. کمیته قدس کشورهای اسلامی را که در جهت برقراری روابط با اسرائیل در چارچوب روند صلح گام برداشته اند ترغیب می کند که در این زمینه تجدیدنظر کرده و دفاتر نمایندگی اسرائیل را تعطیل کنند تا این کشور به پذیرش تصمیمات سازمان ملل متحد و اجرای کلیه تعهدات و توافقاتی که طرفهای ذینفع در فرایند صلح ، براساس اصول اجلاس مادرید و توافقنامه اسلو و دیگر توافقنامه های به عمل آمده با حکومت خودگردان فلسطینی به آن دست یافته اند ، وادار شود .
  6. کمیته قدس با توجه به وضعیت شهر بیت المقدس و یورش شهرک سازی در آن و توطئه یهودی کردن این شهر مقدس ، توصیه می کند که همه دارایی های صندوق قدس فورا در اختیار سازمان آزادی بخش فلسطین و حکومت خودگردان قرار گیرد .
  7. کمیته قدس واتیکان و همه کلیساهای شرقی و دیگر کلیساهای مسیحی را به مشارکت در امر مقاومت در برابر یهودی کردن شهر بیت المقدس شرقی و حمایت از ساکنان عرب آن برای مقاومت در برابر عملیات یهودی سازی این شهر و اخراج ( اعراب ) از شهرشان دعوت می کند .
  8. کمیته قدس خواهان حمایت از درخواست گروه کشورهای عربی عضو سازمان ملل متحد برای انعقاد نشست مجمع عمومی این سازمان بر پایه " اتحاد برای صلح " است .

مأخذ :

  1. فصلنامه مطالعات خاورمیانه ، مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، سال چهارم ، شماره یک ، بهار 1376 .