هلال احمر فلسطین ( جمعیت - )

از دانشنامه فلسطین


یک مؤسسه شخصی و مستقل بوده که هدف آن ارائه خدمات پزشکی و اجتماعی به ملت فلسطین می باشد . همچنین خدمات انسانی مورد نیاز نیازمندان را چه در موقع جنگ و چه در هنگام صلح تقدیم می دارد .

از آنجایی که برخی از دستگاهها مثل آژانس سازمان ملل برای کمک و اشتغال پناهندگان فلسطینی در شرق دور از ارائه خدمات لازم و کافی برای ملت فلسطین ناتوان ماند ،

مجلس ملی فلسطین در تاریخ 1/1/1969 اقدام به تأسیس جمعیت هلال احمر فلسطین کرد تا در همان چهارچوب سازمان آزادی بخش فلسطین عمل نماید . که اولاً توسط اعراب در داخل به رسمیت شناخته شد و ثانیا در مجامع بین المللی نیز شناسایی گردید و به عضویت کمیته بین المللی جمعیت هلال احمر ، بعد از چندین بار مشارکت در کنفرانسهای پزشکی آن ، پذیرفته شد .

مقر دائمی این جمعیت در شهر قدس بوده ولیکن طبق پیشنهاد " دفتر اجرایی " این جمعیت می تواند مقر موقتی دیگری برای خود تعیین نماید . بدین ترتیب مقر موقت آن بیروت انتخاب شد .

نظام این جمعیت براساس پیمان و منشور ژنو و مبانی است که کنفرانسهای صلیب سرخ و هلال احمر بین المللی مقرر کرده ، برپا شده است و از کلیه مزایا و امکانات منشور ژنو برخوردار می باشد و بر یک یک نظام خاصی تکیه دارد که بر اساس آن عمل کرده و از موارد زیر ترکیب و تشکیل می گردد .

1 - کنفرانس عمومی :

بالاترین مقام را در جمعیت دارد و هر دو سال تنها یک بار منعقد می گردد مگر در موارد اضطراری . تصمیمات و مصوبات آن با اکثریت مطلق اعضای حاضر جلسه اتخاذ می گردد .

2 - مجلس اداری :

بالاترین قدرت را بعد از کنفرانس عمومی دارد .

3 - مکتب اجرایی :

در درجه دوم بعد از شورای اداری قرار دارد .

4 - مجمع عمومی شعبه های فرعی :

عضویت در این جمعیت برای تمام فلسطینیان و کسانی که در خدمت اهداف ملت فلسطین که بر آنها پیمان ملی فلسطین صحه گذاشته شده است باز خواهد بود .

بودجه اصلی آن به وسیله جنبش آزادی بخش ملی فلسطین تأمین می گردد ، به علاوه مبلغی را از طریق حق عضویت و کمکهای مالی و تبرعات و وصیت ها و اوقاف به دست می آورد .

این جمعیت دارای کمیته های متعددی است که در چهارچوب آن عمل می کند . در آنجا کمیته های مرکزی مثل کمیته پزشکی و کمیته امور اجتماعی و کمیته امور أسری و مجروحین و کمیته ارتباطات و تبلیغ و غیره می باشند .

همچنین این جمعیت دارای شعبه ای رسمی در کشورهای سوریه ، عراق ، کویت ، مصر ، لیبی ، امارات عربی متحده ، قطر ، مغرب و سودان می باشد . در آنجا همچنین جمعیتهای یاران هلال احمر فلسطینی در فرانسه ، سوئد ، سوئیس ، انگلیس ، ایالات متحده آمریکا وجود دارد .

جمعیت در راههای تحقق اهداف و رسالت خود به شکل زیر عمل می کند :

1 - خدمات پزشکی :

  1. آمادگی در زمان صلح و کار کردن در زمان جنگ در ارائه کمک به کلیه قربانیان مدنی غیرنظامی و نظامیان جنگی و به ویژه انتقال مجروحین و بیماران و تأسیس بیمارستانها و درمانگاهها و پرستاری کردن از بیماران و مجروحین و فعالیت به منظور تحکیم روابط بین این جمعیت و بین کمیته بین المللی جمعیت صلیب و هلال احمر .
  2. علاج همه فلسطینیانی که طالب آن باشند . لذا به خاطر این موضوع بود که به پیشرفت و توسعه مؤسسات خود اقدام نمود تا متناسب با نیازها بوده و احتیاجات و نیازهای مردم فلسطین را بر آورده نماید .

همچنین اقدام به تأسیس حدود سی درمانگاه و مرکز معالجات پزشکی نمود که مهمترین آنها در لبنان است ( درمانگاههای قدس ، تل زعتر ، غزه ، عکا و حیفا ) و درمانگاه و اورژانس در صیدا ( درمانگاه الجلیل اعلی ) و در صور ( درمانگاه رام الله و درمانگاه ناصره برای اطفال و

درمانگاه کرامه ) است و به اضافه آنها مراکز معالجات طبیعی بانک مرکزی برای خون تأسیس نموده است .

2 - خدمات اجتماعی :

این جمعیت در ارائه کمک به خانوادههای فلسطینی نیازمند در اردوگاهها و به وجود آوردن کار مناسب برای کسانی که قادر به کار کردن هستند و ارائه کمکهای مالی و جنسی و ارائه خدمات به خانواه های زندانی ها ، اسرا و غیره نقش مهمی را ایفا نموده است . لذا در کنار این جمعیت اداره خاصی به نام اداره خانواه های اسرا و زندانیان در مورد مسائل مربوط به این گروهها از خدمات پزشکی و اجتماعی و همکاری با کمیته های حقوق بشر ، تأسیس شده است .

این جمعیت همچنین اقدام به چاپ کتب و نشریات دوره ای درباره رژیم صهیونیستی و آزار و اذیت آنها نسبت به زندانیان و اسرای فلسطینی و پیروی از روشهای تبعیض نژادی آنها می نماید . همچنین اقدام به آموزش حرفه هایی مانند خیاطی و گلدوزی و زبان برای دختران فلسطینی در اردوگاهها می نماید . این جمعیت ارتباط محکمی با مؤسسه امور اجتماعی و رعایت خانواده های شهدا و اسرا دارد .

مآخذ :

  1. دفتر مرکزی جمعیت هلال احمر فلسطینی : راهنمای خدمات پزشکی .
  2. مجله فلسطین الثورة ، شماره 1/1/1976 .
  3. مجله شوون فلسطینیة ، شماره 1/1/1975 .