نعلین ( شهرک - )

از دانشنامه فلسطین


شهرک عربی واقع در شمال شرقی شهر رمله است . جاده آسفالته ای این شهر را به جاده رام الله - غزه ارتباط می دهد که این ارتباط همچنین ارتباط با روستاهای مجاور مانند دیر قدیس ، خربتا ، دیرعمار و بیت سیرا را نیز به دنبال داشته است . این شهر با راههای شوسه با روستاهای قبیه ، شقبا و المدیه مرتبط شده است . این روستا ، از روستاهای کرانه غربی نزدیک خط آتش بس قبل از سال 1967 می باشد .

این روستا در بالای قطعه زمینی ناهموار در دامنه غربی ارتفاعات رام الله در ارتفاع 250 متری از سطح دریا

ایجاد شده است . زمین آن به طور عمومی به سوی جنوب غرب شیب دارد به طوری که دره شاهی از نزدیکی قسمت شمال آن می گذرد . خانه های آن از خشت و سنگ ساخته شده و شکلی تنظیم یافته آن طولی است که ساختمانها در آن به موازات شمال راه دیرقدیس - - قبیه امتداد یافته اند . مساحت آن در اواخر دوره قیمومیت 29 جریب بود . پس از سال 1948 این شهرک گسترش یافت و رشد عمرانی آن به سوی شمال غربی بود ، که مساحت آن به بیش از 200 جریب رسید .

در این روستا بعضی از خدمات و امکانات وجود دارد مانند محلات تجاری که در وسط شهر است و مسجد جامع بزرگ آن و مدرسه ابتدایی و آمادگی برای پسران و دختران . این روستا از آبهای چاه روستای شبتین استفاده می نماید این آبها به وسیله لوله از مسافتی حدود چهار کیلومتر کشیده شده اند . علاوه بر آن اهالی این روستا آبهای باران را در داخل حفره های سیمانی برای آب دادن دامهای خود جمع می نمایند . در قسمت شمال روستا چشمه نعلین وجود دارد که از آبهای آن برای آشامیدن و آبیاری استفاده می شود .

مساحت زمینهای نعلین به 875/15 جریب می رسد که هفت جریب آن را راهها و دره ها تشکیل می دهند . در زمینهای آن حبوبات و گیاهان مختلف و سبزیجات و درختان میوه مانند زیتون ، انجیر ، انار ، عناب و زردآلو کشت می شود . درختان زیتون بیشترین مساحت زمینهای زراعی را به خود اختصاص داده . به طوری که در بیش از 1000 جریب زیتون کاشته شده نعلین را از تمامی اطراف در بر گرفته است .

کشاورزی متکی بر آبهای باران است که به مقدار کافی هرساله می بارد و برای رشد محصولات کشاورزی و گیاهان طبیعی به کار می رود . ساکنان این شهرک امور زندگی خود را از طریق کشاورزی و پرورش طیور و حیوانات می گذرانند . نعلین در دوره عثمانی مرکز بخش نعلین بود که 13 روستا را در خود جای می داد . در سال 1922 ساکنان آن 160/1 نفر بودند و در سال 1931 به 249/1 نفر رسید که در 299 خانه ساکن بودند .

جمعیت این روستا در سال 1945 حدود 1420 نفر برآورد شد و در سال 1961 به 055/2 نفر رسید و در سال 1980 به بیش از 5000 نفر تخمین زده شد .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 4 ، ق 2 ، بیروت 1972 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000,501 ، تابلو رام الله .