شورای منطقه ای به رسمیت شناخته نشده نقب

از دانشنامه فلسطین


پس از تشکیل اسرائیل ( در سال 1948 ) این رژیم قوانین خاص و اقدامات دولتی و مصادره زمینها و تخریب خانه های بدویان و تحمیل مقررات نظامی و اقامت اجباری همه و همه دست به دست هم داده و محدوده جابجایی و انتقال بدویان را در زمینهای خود محدود کرد به طوری که به ناچار از زندگی بادیه نشینی به زندگی روستایی و یکجانشینی سوق داده شدند و اگر هم زمانی با این اقدامات مخالفت کرده و یا از قوانین دولتی سرباز زده اند ، بلافاصله حق استفاده آنها از زمینهایشان گرفته شده یا اینکه از وطن خود ( اراضی اشغالی 1948 ) اخراج شده اند .

این در حالیست که این گروه اقلیت به دلیل عدم توجه دولت به رشد و توسعه مناطق بدوی نشین نقب و همچنین سیاستهای تبعیض آمیز رژیم صهیونیستی علیه آنها ( بدویان ) به ویژه در روستاهای غیررسمی ، در شرایط بسیار نامناسبی زندگی می کنند . به همین دلیل شورای منطقه ای نقب تشکیل شد تا بدویان نقب بتواند از حقوق و روستای خود حمایت نمایند .

الف - تاریخچه :

شورای منطقه ای روستاهای به رسمیت شناخته نشده بدوی نقب در سال 1997 به عنوان یک جنبش اجتماعی به وسیله دکتر عامر الهزیل و تنی چند از رؤسای شوراهای محلی عرب تأسیس گردید . بازوی اجرایی این شورا تحت عنوان " صندوق العونا " در همان سال ( 1997 ) به عنوان یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی در اسرائیل به ثبت رسید .

" کمیته عالی پیگیری امور شهروندان عرب " در اراضی اشغالی 1948 ( که متشکل از رؤسای شهرداری ها و شوراهای محلی عرب می باشد ) نیز در سال 1997 این شورا را به عنوان نماینده مجموعه روستاهای غیررسمی نقب ، به رسمیت شناخت .

شورای منطقه ای نقب به عنوان نماینده رسمی ساکنان روستاهای به رسمیت شناخته نشده نقب ( که جمعیت آنها بالغ بر 76 هزار نفر می باشد ) در جهت حل مشکلات بدویان نقب و جلب حمایتهای ملی و بین المللی در این زمینه و به رسمیت شناخته شدن این روستاها از سوی رژیم صهیونیستی تلاش می کند .

ب - اهداف و برنامه ها :

از اهداف عمده شورای منطقه ای نقب می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • به رسمیت شناخته شدن روستاهای بدوی نقب توسط رژیم صهیونیستی .
  • تلاش در جهت بهبود وضعیت معیشتی ساکنان این روستاها .
  • تأسیس کمیته های محلی در این روستاها و حمایت از آنان در راستای اداره این روستاها .
  • مبارزه علیه اشغال و تخریب منازل اعراب در منطقه نقب .

این شورا از طریق اجرای برنامه هایی چون بسیج سیاسی ، پیشرفت دموکراسی و تقویت جامعه مدنی درصدد دستیابی به اهداف فوق الذکر بوده است .

ج - حوزه های فعالیت :

فعالیت شورای منطقه ای نقب در سه حوزه ذیل انجام می گیرد :

1 - حوزه اداری :

در این حوزه ، شورا در ارتباط و تماس مستمر با بسیاری از ادارات و سازمانهای دولتی اسرائیل ، مشکلات بدویان منطقه نقب - - به ویژه ساکنین روستاهای به رسمیت شناخته نشده - - را مطرح نموده و در موارد متعدد توانسته است از طریق لابی های پارلمانی و همکاری با اعضای عرب کنست ، این مشکلات را در کنست مطرح و مورد توجه اعضای کنست قرار دهد .

2 - حوزه حقوقی :

در این حوزه شورا با همکاری دیگر سازمانهای حقوقی عربی ( در اراضی اشغالی 1948 ) به دفاع از حقوق ساکنان روستاهای بدوی نقب در خصوص دستورات صادره از سوی رژیم صهیونیستی مبنی بر تخریب و تخلیه منازل این روستاییان می پردازد .

3 - حوزه علمی و اجرایی :

با توجه به مشکلات فراوان ساکنین روستاهای به رسمیت شناخته نشده منطقه نقب در زمینه امور زیربنایی ، شورا از زمان تأسیس تاکنون توجه فراوانی به این امر مبذول داشته است که علی رغم تلاش پیگیر شورا در این ارتباط به دلیل کمبود برخی امکانات به ویژه در زمینه مالی نتوانسته به بسیاری از خواسته های خود جامه عمل بپوشاند .

د - دستاوردهای شورا :

شورای منطقه ای نقب پس از گذشت هفت سال از فعالیت آن توانست به موفقیتهایی در زمینه های زیر دست یابد :

  1. در نتیجه تلاش بسیار این شورا ، 12 روستا از روستاهای به رسمیت شناخته نشده منطقه نقب از سوی رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته شد . ضمن اینکه شورا اقدام مذکور را به عنوان یک پیروزی مهم و دستاوردی در روند فعالیتهای مبارزاتی خود تلقی نمود .
  2. اجرای پروژه های گوناگون عمرانی از قبیل مرمت و آسفالت جاده ها ، اتصال روستاها به شبکه آب ، برق و تلفن ، تأسیس مهدکودک و کلینیک های مراقبت از مادران و کودکان در مناطق بدوی نشین نقب .
  3. طرح مسائل و مشکلات اعراب بدوی در کنست و کمیسیونهای مختلف آن از طریق نمایندگان عرب کنست .
  4. فعالیتهای تبلیغاتی در جهت آگاهی مقامات دولتی و مسئولان مربوطه نسبت به اوضاع نابسامان اقتصادی و اجتماعی بدویان .

مآخذ :

  1. WWW. rcuv.org.
  2. WWW. arabhra.org/rcuv/regional.htm