سازمان آزادی بخش فلسطین ( نظامنامه - )

از دانشنامه فلسطین


اگر منشور ملی فلسطین ، هدفها و اصولی را به عنوان ضوابطی تعیین کرده است که سازمان باید به منظور رتق و فتق فعالیت فلسطینیان - - در تأثیر متقابل با محیط فلسطینی ، عربی و بین المللیشان - - به کار گیرد ، نظامنامه ، چهارچوب تأسیسی و قانونی است که ناظر بر عمل نهادهای فلسطینی و روابط میان آنها از یک سو و روابطشان با پایگاههای توده های فلسطین ، از سوی دیگر است .

نظامنامه ، پیش از هر چیز ، تصریح دارد به اینکه همه فلسطینیان ، عضو طبیعی سازمان آزادی بخش فلسطین هستند زیرا ملت فلسطین ، پایگاه عظیم سازمان به شمار می رود و بر افراد ملت فلسطین است که به میزان امکانات و تخصصهایشان ، وظیفه خود را در زمینه رهایی میهن انجام دهند . از میان کل آحاد ملت فلسطین در مناطق گوناگون سکونتشان ، یک مجلس عالی به نام " شورای ملی فلسطین " از طریق انتخاب مستقیم ، برگزیده می شود و این هنگامی است که شرایط برای اجرای انتخابات مجلس مناسب باشد .

همچنین ، نظامنامه بر ایجاد یک کمیته اجرایی برگزیده از سوی مجلس ، صندوق ملی فلسطین و ارتش آزادی بخش فلسطین به عنوان یک نیروی مسلح وابسته به سازمان ، تصریح دارد . وظیفه کمیته اجرایی ، اجرای مصوبه ها و برنامه های مجلس است .

نظامنامه ، یادآور شده است که روابط درونی سازمان و نهادهای آن باید براساس پایبندی به نبرد و فعالیت میهنی و در ارتباط استوار میان سطوح مختلف - از پایگاه عظیم سازمان ( ملت فلسطین ) گرفته تا رهبری گروهی - قرار گیرد . همچنین این روابط باید براساس ، احترام اقلیت به اداره اکثریت ، دستیابی به اعتماد ملت از راه اقناع و ادامه جنبش پیکارگرانه و فعالیت برای ادامه انگیزش شور و شوق رهایی در نزد توده ها ، قرار گیرد .

بر این مبنا ، کمیته اجرایی باید نظام ویژه تشکیلات سازمان را تدوین کند و در این راه شرایط فلسطینیان ، تحقق هدفهای منشور ملی و نظامنامه را در نظر داشته باشد .

مآخذ :

  1. نشریه خبری وفا - ویژه نامه - تاریخ 11/10/1363 .
  2. مؤسسة الدراسات الفلسطینیة : الکتاب السنوی ، 1964 .