تمیمی ، امین عادل ( 1892 - 1944 )
یکی از مبارزان خط مقدم و پیشگام در فلسطین می باشد . در شهر نابلس به دنیا آمد ، آموزشهای ابتدایی را در همان جا فرا گرفت و سپس جهت تکمیل تحصیلات عالی خود به استانبول ( آستانه ) رفت و آنجا با تعداد زیادی از آزادگان عرب به ویژه اعضای شورای ادبی و جمعیت زنان جوان عربی آشنا شد . به همین دلیل ارتش عربی به فرماندهی امیرفیصل تا هنگامی که امین تمیمی به سوریه رفت تا با دوستانش اعضاء جمعیت عربی زنان جوان این پیمان را پشتیبانی کند وارد دمشق نشد .
امین تمیمی در تاریخ 20/12/1918 در هیأت اداری جدید جمعیت زنان جوان عربی انتخاب شد و سپس دبیرکل این جمعیت گردید . او در تاریخ 13/5/1920 به عنوان عضو مؤس در جمعیت برگزیده شد و شماره 169 و رمز 10100 را برخود گرفت .
پس از پایان پذیرفتن حکومت عربی در سوریه ، امین تمیمی به همراه اعضای حزب استقلال ، چهره علنی جمعیت زنان عربی ، به فلسطین بازگشت ، در جنبش ملی فلسطین وارد شد و از شاخصترین فرماندهان و شخصیتهای آن گردید . او همچنین مناصب رسمی دیگری را نیز در این جنبش به عهده گرفت و در سال 1921 یکی از اعضای هیأت اعزامی عربی فلسطینی بود که به لندن مسافرت کرد ( نک - : هیأتهای عربی فلسطینی در لندن ) و در سال 1923 نیز یکی از اعضای هیأت فلسطینی بود که برای حضور در کنفرانس متفقین و ترکیه در مونترال به سوئیس رفت . در سال 1925 در شورای عالی اسلامی به ریاست حاج محمدامین حسینی عضو گردید و سپس جهت مقام نائب ریاست برگزیده شد و به قدس منتقل گردید و در آنجا اقامت گزید .
در اواخر سال 1937 امین تمیمی قدس را به مقصد لبنان ترک کرد تا به حاج محمدامین حسینی بپیوندد . او تا پس از شروع جنگ جهانی دوم در لبنان باقی ماند اما در اواخر سال 1939 پس از کوشش فرانسویان برای دستگیری رهبران جنبش فلسطین ناچار شد مخفیانه لبنان را به سوی بغداد ترک کند .
در عراق به سال 1941 در جنبش رشیدعالی گیلانی شرکت جست و پس از فروپاشی آن ، به همراه حاج محمدامین حسینی و تعدادی از مبارزان نقاط دیگر مناطق عربی به ایران رفت ولی انگلیس ، پس از سرکوب نهایی جنبش توانست او را دستگیر کرده و به همراه تعدادی از رفقایش ابتدا در زنداناهواز بازداشت کند و سپس او را به بازداشتگاه انگلیس در سالیسبوری ( رودزیا ) در آفریقا تبعید کرد . او در اثر بدرفتاری انگلیسیها سلامت خود را از دست داد و انگلیسیها انتقال او را به لبنان یا مصر جهت معالجه نپذیرفتند و او در بازداشتگاهش درگذشت .
مأخذ :
#الموسوعة الفلسطینیة : امین عادل تمیمی ، جلد اول ، 1984 .