مهنا ، احمد

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


احمد ، مهنا در روستای کوچکی به نام " القراره " واقع در نوار غزه در یک خانواده مسلمان و پایبند به آداب و رسوم دینی به دنیا آمد و در همان جا پرورش یافت ، پدرش صوفی بود به همین دلیل وی را به محفل صوفیان می برد . احمد ، مهنا در سن پانزده سالگی در سال 1965 وارد صحنه های مبارزاتی شد .

وی می گوید : " من معتقدم که هیچ سیاست و تفاهم و سازشی با اسرائیل بجز گلوله و هلاکت صهیونیستی کارسازنیست " . هنگامی که ارتش اسرائیل سرزمین فلسطین را اشغال کرد احمد ، مهنا با گروهی از دوستان خود گروهی سلح تشکیل داد و شروع به مقاومت کرد .

وی از جمله دانشجویانی بود که می بایست برای گذراندن یک دوره نظامی به الجزایر اعزام شوند ، که به دلیل نگرانی و دوری از وطن آن را نپذیرفت . به همین دلیل تصمیم گرفت با گروهی مسلح برگردد و به مبارزه علیه اشغالگران ادامه دهد . وی هنگام بازگشت به غزه با نیروهای اسرائیلی درگیر شد و زخمی و دستگیر گردید ، در این هنگام توسط نیروهای اسرائیلی به یک زندان جنگی به نام " زغبان " منتقل می شد .

در زندان مصائب و شکنجه های بسیاری را تحمل کرد و چندبار دست به اعتصاب غذا زد . احمد ، مهنا درباره خاطراتش در زندان می گوید : " یک روز من برای بازجوئی احضار کردند و در دست یکی از بازجویان عکس امام خمینی ( ره ) را دیدم ، او گفت : این عکس کیست ؟ گفتم عکس امام خمینی ( ره ) است ، او گفت : آب دهان به روی آن بینداز .

گفتم ، به خدا قسم اگر سرم را از بدن جدا کنید محال است چنین کنم چون مردی مؤمن و خدمتگذار متنی می باشد ، مورد احترام همگان در حالی که آرزوی دیدار امام خمینی را داشتم ، تنها پس از رحلت ایشان توانستم مقبره امام را زیارت کنم . " وی که در سال 1970 دستگیر بود و در سال 1985 پس از 15 سال از زندان آزاد گردید .

احمد ، مهنا برای بار دوم به سه سال زندان محکوم شد ، وی که در طول محکومیتش در زندان با گروههای مبارز فلسطین ارتباط مستمر داشت ، پس از دوره محکومیت توسط اسرائیل به لبنان تبعید گرید . در لبنان پس از چند سال

همکاری با جنبش جهاد اسلامی راه خود را از آنها جدا کرده و یک تشکل جهادی مستقلی را تحت عنوان " حزب اله فلسطین " به وجود آورد و به عنوان دبیرکل حزب اله فلسطین درصدد تشکیل سه دایره مهم برآمد که عبارتند از :

  1. دایره مبارزه و مقاومت مسلحانه در داخل سرزمینهای اشغالی
  2. دایره مبارزه علیه دشمن در کشورهای عربی پیرامون فلسطین
  3. دایه جهانی مبارزه علیه مؤسسات و شخصیتهای صهیونیستی در تمام نقاط دنیا احمد ، مهنا درباره وضعیت موجود در فلسطین و عملکرد گروههای مبارز فلسطینی : معتقد است مهمتین عواملی که می توانند در اهداف مشترک گروههای مبارز فلسطینی مأثر باشند عبارتند از :
  4. وحدت عمل در میان گرههای مبارز فلسطین
  5. دادن اطمینان به عامه مردم به طوری که گروههای مبارز پشتیبان مردم محسوب شوند
  6. ایجاد زمینه جهت جذب نیروهای جوان مبارز فلسطینی
  7. ایجاد زمینه جهت فعالیت مسلمانان خارج سرزمین فلسطینی احمد ، مهنا درباره تأثیر انقلاب اسلامی ایران به جنبشهای و نهضتهای فلسطینی می گوید : " باید به این مسأله اعتراف کرد که حرکت انقلاب اسلامی ایران بر انتفاضه در داخل فلسطین و حرکت حزب اله در پجنوب لبنان اثر گذاشت ، من معتقدم که اگر جمهوری اسلامی ایران نبود ، مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان هم نبود " .