حکومت صهیونیستی ( اندیشه و تفکر - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۵ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


اندیشه حکومت صهیونیستی - یا مترادف آن حکومت یهودی - مفهوم محوری را در عقیده صهیونیستی تشکیل می دهد . هنگامی که صهیونیست را مشکل یهودیت می یابی که براساس برتری یهود و جدایی قدرت یا میل در اختلاط ، استوار است ، در نتیجه سامی ستیزی و ظلم و ستم همراه و ملازم وجود آنان است و آن به علت فقدان تمدن است . و غربت روحی و جسمی به جدایی یهود از فلسطین نسبت داده می شود و به دنبال آن ، حل این مشکل در بازگشت به فلسطین و ایجاد حکومتیهودی در آن است . و این تعبیر در مورد بخش مشترکی بین مدارس صهیونیستی مختلف از صهیونیستهای روحی بیان می شود که می خواهند حکومت مانند مناره ای برای فرهنگ یهودی و ارزشهای دینی سنتی یهودیان باشد . و صهیونیستهای سیاسی معتقدند که حکومت امروزی باید با امپریالیستها به صورت محکم و قوی هم پیمان باشد و به جز آن در کشورهای اروپایی هم الگو باشد . و صهیونیستهای جهانی معتقدند که دولت باید از الگوهای عمومی و همگانی در تولید پیروی کند با توجه به اینکه هویت نژادی جامعه صهیونیستی و ( پاکیزکی اش ) را حفظ کند یعنی عدم وجود عرب در میانشان از طریق امکان یهودیها و حمله و نیروی مسلحانه .

واقعیت این است که صهیونیستها از هدفشان دور شده و کتاب هرتزل ( حکومت یهودیان ) در مشخص کردن هدف بسیار واضح است در حالی که بعضی از رهبران کم کم از پناهگاهها به وطن قومی خود آمدند مانند مونولوث و تقسیم فلسطین تا اینکه به مرزهای امن از سوئیس تا نهر اردن و تپه جولان رسیده و وجود ملت عرب فلسطین را انکار کردند .

بر خلاف توافق در مورد کم ترین مرز مشترک ، اختلافات بیشماری بین مکاتب صهیونیستها به وجود آمد شاید مهمترین آن اختلاف بعضی از آنها با تفکر بن گورین باشد که معتقد به جمع آوری همه یهودیان در فلسطین است و اینکه وجود یهودیان خارج از فلسطین مانند این است که خدایی برای او وجود ندارد و تفاوت موجود کنونی در داخل جامعه صهونیستی میان کسانی که به ادامه حکومت صهیونیستی و رابطه مرکزی آن با یهودیان جهان معتقد می باشند ، و میان کسانی که به ادامه حکومت اسرائیلی به عنوان یک تعبیر قانونی از وجود تجمع اسکان اسرائیل فعلی که احساس قومی اسرائیل آنان را در فلسطین جمع کرده ( مثل سازمان ماتزوپن و یوری اونیری و غیره ) معتقد است ، موجب شده تا گروه اول به سوی حل مسأله یهودی توجه کند ، گروه دوم به حل مسأله اسرائیلی روی آورد .

مأخذ :

  1. کیالی ، عبدالوهاب : موسوعة السیاسة ، " الدولة الصهیونیة " ، المؤسسة العربیة للدراسات و النشر ، جلد دوم ، 1991 .