توسعه اقتصادی ( کمیته - بروکسل 1992 )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۲ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


در دومین مرحله مذاکرات چندجانبه صلح خاورمیانه و در چارچوب قطعنامه های اجلاس مسکو طی روزهای دوشنبه بیست و یکم تا سه شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه 1371 برابر با 11 تا 19 ماه می 1992 پنج کمیته فرعی مربوط به آوارگان - کنترل تسلیحات و امنیت منطقه - توسعه اقتصادی - آب و محیط زیست ، به ترتیب در پایتخت های کانادا ، آمریکا ، بلژیک ، اطریش و ژاپن تشکیل گردید و اجلاس توسعه اقتصادی به نام کمیته توسعه اقتصادی " بروکسل " معروف گردید که در زیر به تحولات مربوط به آن اشاره می شود .

کمیته توسعه اقتصادی خاورمیانه در چارچوب مذاکرات چندجانبه صلح خاورمیانه به سرپرستی جامعه اروپا با حضور بیش از 30 هیأت از کشورهای عربی و غربی روز دوشنبه 21/2/71 کار خود را در بروکسل آغاز نمود . در پی عدم حضور سوریه و لبنان که از ابتدا مذاکرات چندجانبه را تحریم نموده بودند ، رژیم اسرائیل به دلیل دعوت جامعه اروپا از فلسطینیهای خارج از نوار غزه و کرانه باختری ، از حضور در اجتماع بروکسل خودداری نمود .

جامعه اروپا تأسف خود را از عدم حضور اسرائیل اعلام نمود و سخنگوی هیأت پرتغالی که ریاست این جامعه را برعهده داشت ، گفت : سعی می کنیم تا فضایی ایجاد شود که اسرائیل در اجلاسهای بعدی شرکت نماید . در این راستا سخنگوی هیأت فلسطینی در گفت وگویی با روزنامه " الحیات " گفت : غیبت اسرائیل در اجلاسیه های بروکسل و اتاوا ، عزلت دولت شامیر را در صحنه بین المللی و حتی در میان صفوف لابی صهیونیستی اروپا افزایش می دهد .

عدم حضور اسرائیل در اجلاس ، مشکلات بین این رژیم و جامعه اروپا را افزایش داد تا جایی که اختلافات بین جامعه اروپا و اسرائیل بالا گرفت به طوری که 12 کشور اروپایی همکاری خود با این رژیم را به پیشرفت مذاکرات صلح مربوط دانستند .

دیویدلیوی که پیش از برگزاری اجلاس چند جانبه و به منظور حل مشکلاتش با جامعه اروپا به بروکسل سفر کرده بود ، گفت : تل آویو از مواضعش در مقابل هرگونه منافع اقتصادی چشم پوشی نمی کند .

لیوی در تأئید موضع اسرائیل در مخالفت با اینکه اروپا نقشی برابر با سرپرستان کنفرانس صلح در کمیته های کنترل تسلیحات و توسعه اقتصادی داشته باشد ، گفت : آنها باید مواضع ما را درک کنند و ما از موضعمان در مقابل هرگونه منافع اقتصادی نخواهیم گذشت .

لیوی از جامعه اروپا خواست تا مشکلات اقتصادی اسرائیل را درک کنند .

در این راستا وزیر خارجه پرتغال گفت که جامعه اروپا هیچ گونه پیشنهادی در زمینه حمایت از اسرائیل درچارچوب اقتصاد اروپا نکرده است . وی افزود : امکان ندارد بین اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه استثنا قائل شد . وی تعمیق روابط دوازده کشور اروپایی با دولت یهود را منوط به احراز پیشرفت در گفت وگوهای دو جانبه دانست .

مأخذ :

  1. روزنامه الحیاة ، مورخ 27/4/1922 .