بعلین ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۷ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


روستای عربی است که در دورترین ناحیه شمال شرقی ناحیه غزه واقع شده و در فاصله تقریبی 51 کیلومتری شمال شرقی غزه و در نزدیکی روستای برقوسیه از شهرستان الخلیل قرار دارد .

بعلین تحریف شده کلمه " بعلیم " جمع " بعل " یکی از خدایان کنعانی است .

بعلین بر جای روستای " بعلوت " کنعانی در ارتفاع 15 متری ازسطح دریا در منطقه ای پر فراز و نشیب که در حقیقت دامنه غربی کوه الخلیل است بنا شده است . و طبیعت زمینهای کوهستانی و کمی راههای ارتباطی این روستا ، آن را منزوی ساخته است . کمیت بارانش برای رشد چراگاههای طبیعی غنی است و امور کشاورزی آن نیز موفق بوده است زیرا که در مسیر بادهای باران آور قرار دارد .

[[ پرونده : | ج 1 ص 408 ]]

[[ پرونده : | تصویر سمت چپ ]]

بعلین از تعداد اندکی خانه ساخته شده از آجر و سنگ به وجود آمده است . از این رو مساحتش کم و متجاوز از 6 جریب نمی باشد . روستایی است که طرحی غیر منظم داشته و 50 باب خانه به شکلهای مختلف در آن جمع شده بود . کوچه های تنگ پرپیچ وخم بین آنها قرار داشت . درروستا دو چاه آب وجود داشت که عمق آنها به 40 تا 55 متر می رسید و اهالی آن برای آب آشامیدنی خود از آنها استفاده می کردند . بعلین دارای یک مدرسه ابتدایی بود که در سال 1937 تأسیس شد . چند مغازه نیز در آن وجود داشت .

مساحت زمینهای تابعه بعلین به 80036 جریب می رسید که 154 جریب آن ، راهها و دره هاست و صهیونیستها مالک 294 جریب آن بودند . از این زمینها در کشت حبوبات و درختان میوه مثل انجیر و خرما و بادام و غیره استفاده می شد . کشاورزی بعلین از آب باران بهره می برد . بخشی از زمینهای روستا برای چرای احشام به ویژه گوسفندان و بزها مورد استفاده قرار می گرفت و ساکنان آن به ساخت بعضی صنایع خانگی کوچک مثل فرآورده های لبنی و پشمی و مویی اشتغال داشتند .

رشد جمعیت بعلین از 101 تن در سال 1922 به 127 تن در سال 1931 تغییر یافت . ساکنانش درآن هنگام در32 خانه سکونت داشتند . تعداد ساکنان بعلین در سال 1945 ، به 180 تن افزایش یافت ولی در سال 1948 روستا مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفت و ساکنان آن از آنجا رانده شدند و روستا به طور کامل ویران شد .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 1 ، ق 2 ، بیروت 1966 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000/501 تابلوعجور .