اقرت ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)


روستایی عربی از روستاهای شهرستان عکا در همسایگی مرزهای لبنان می باشد . ارتفاع این روستا از سطح دریا 600 متر است . این روستا در دوره ی اشغال صلیبیها به نام " اکرف " شناخته شده و در دروه ی عثمانی از توابع صور بود .

مجموع زمینهای آن به 24722 جریب می رسد که صهیونیستها در طول دوره ی قیمومیت انگلیس هیچ بخشی از آن را نتوانستند به مالکیت خود در آورند . در این زمینها زیتون ، انجیر ، انگور ، توتون ، گندم و جو کشت شده و قسمت زیادی از زمینهای این روستا پوشیده از دسته های کاج و صنوبر می باشد .

تعداد ساکنان این روستا که تمامی آنها مسیحی کاتولیک بودند در آخر دوره قیمومیت انگلیس از 500 تن تجاوز نمی کرد . در آن دوره در این روستا مدرسه دولتی وجود نداشت و تنها یک مدرسه ی ابتدایی که تابع اسقف کاتولیک رم بود در آنجا وجود داشت .

از جمله آثار باستانی این روستا زمینه هایی است که با نوعی سنگ ، سنگ فرش شده و همچنین بقایای مکان شراب سازی و گورهایی که در سنگها و صخره ها کنده شده و منابع آب و ابزار نگهداری و حفظ غذا و مایحتاج نیز از آثار این روستا به ش مار می‌رود .

اسرائیل در تاریخ 31/10/1948 و پس از گذشت 6 ماه از اشغال شهر عکا توانست این روستا را به اشغال خود در آورد . پس از 6 روز نیز به ساکنان آن دستور داد تا فقط به مدت دو هفته روستایشان را ترک کنند . بهانه ی اسرائیل برای این اقدام ، پایان دادن به علمیات نظامی در این منطقه بود . لذا اهالی روستا به زور آنجا را به طرف روستای الرامة ترک کردند . اما بازگشت آنان به روستایشان پس از مدت دو هفته مقرر سرابی بیش نبود . گفت و گوهای اهالی با نیروهای اشغالگر یک سال و نیم بدون فایده ادامه یافت تا اینکه اهالی در حالی که خواستار بازگشت به روستای خود بودند به دادگاه عالی عدالت شکایت کردند و این دادگاه در تاریخ 31/7/1952 اعلام کرد که هیچ دستاویز قانونی وجود ندارد که جلوی بازگشت روستاییان به روستایشان را بگیرد . اما این تصمیم عملی نشد و بر عکس ارتش اسرائیل در شب عید میلاد مسیح در همان سال تمام خانه های روستا را به نشانه مبارزه با احساسات دینی اهالی آنجا ویران ساخت .

هنوز در این روستای نابوده شده تعدادی از سالخوردگان که تعدادشان به 10 الی 15 تن می رسد در کلیسای روستا اقامتی دائم داشته و تا به امروز نیز در اعتصابی مداوم به سر می برند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 7 ، ق 2 ، بیروت 1974 .
  2. - Hadawi, S. : Village Statistics 1945, Beirut 1970.