همبستگی بین المللی ( جنبش - )
( International Solidarity Movment) " ISM "
جنبش همبستگی بین المللی :
یک جنبش فلسطینی مرکب از فعالان فلسطینی و بین المللی است که در آگوست سال 2001 تشکیل شد . این جنبش فاقد دفتر مرکزی بوده و فعالیتهای آن توسط دفاتر نمایندگی متعدد در آمریکا و فلسطین اداره می شود . جنبش همبستگی بین المللی دفاتر نمایندگی متعددی در شهرهای " آن آربور ، بوستون ، کلورادو ، نیوجرسی ، نیویورک ، سان فرانسیسکو و واشنگتن دارد که در جهت آگاهی بخشیدن به افکار عمومی مردم آمریکا در وهله نخست و سپس افکار عمومی مردم جهان فعالیت می کنند .
برخی از این نمایندگی ها دارای پایگاههای اینترنتی هستند که به طور دائم اطلاعات راجع به مناطق اشغالی را در اختیار علاقمندان قرار می دهند . برخی دیگر نیز به طور مستقل عمل نمی کنند بلکه تحت پوشش سازمان یا جنبش دیگری فعال هستند . به عنوان مثال شعبه بوستون تحت پوشش سازمانی به نام " کمیته حمایت از حقوق فلسطینیان در بوستون " ( Boston Committee for Palestinian Rights ) فعال می باشد .
الف - اهداف :
هدف اولیه جنبش همبستگی بین المللی آگاهی بخشیدن به افکار عمومی جهان پیرامون منازعه میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی ؛ آزادی فلسطین ؛ فجایع این رژیم در مناطق اشغالی و نیز کمک به بهبود وضعیت زندگی و بهداشتی آوارگان فلسطینی ساکن در اردوگاههای کشورهای همسایه است .
جنبش همبستگی بین المللی با بهره گیری از روش های مسالمت آمیز ، اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین
توسط رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است . این جنبش با تکیه بر قوانین حقوق بین الملل و مصوبات سازمان ملل متحد ، مقاومت و مبارزه در برابر خشونت رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم را حق مسلم ملت فلسطین می داند .
جنبش همبستگی بین المللی اهداف خود را چنین تعریف می کند :
- نشان دادن شرایط دشواری که فلسطینیان به دلیل اشغال سرزمینشان در آن بسر می برند و حمایت از آنها در برابر خشونت فزیکی سربازان ارتش رژیم صهیونیستی و شهرک نیشین های یهودی ؛
- اعمال فشار بر رسانه های خبری بین المللی برای تمرکز بر جنبه های غیرقانونی و خشن اشغالگری رژیم صهیونیستی ، به منظور ایجاد تغییر و تحول در افکار عمومی مردم جهان ؛
- آموزش و تربیت داوطلبان از ملیت های مختلف به منظور شرکت در فعالیتهای غیر خشونت آمیز مقاومت ، در مقابل اشغالگری رژیم صهیونیستی ؛
- راه اندازی مبارزاتی از قبیل " سرمایه گذاری منفی " یا " عدم جایگزینی سرمایه ها " ( divestment ) در ایالات متحده و اروپا به منظور اعمال فشار اقتصادی بر اسرائیل به همان روشی که جامعه بین الملل در مقابل رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی عمل نمود .
جنبش همبستگی بین المللی معتقد است از آنجایی که ارتش رژیم اسرائیل به مطالبات انسانی مردم فلسطین ، که قبل از آغاز انتفاضه اول به صورت برگزاری راهپیمایی های آرام انجام می شد همواره با گاز اشک آور ، گلوله های پلاستیکی و پاسخ داده است ، حضور نیروهای طالب صلح در مناطق اشغالی الزامی است تا با اعمال فشار بر رسانه های خبری بین المللی شرایط دشوار ملت فلسطین را به گوش جهانیان برسانند .
چرا که حضور نهادها و بازیگران بین المللی در داخل مناطق اشغالی رفته رفته مانعی برای اعمال خشونت از سوی ارتش اسرائیل می گردد . احداث ایستگاههای بی شمار
ایست بازرسی و موانع جاده ای نمادی از اشغال هستند . از این رو تلاش برای جلب توجه افکار عمومی جهان به این نماد اشغال و مشکلات عدیده ای که برای زندگی مردم فلسطین به وجود می آورند در اولویت نخست اهداف این جنبش قرار گیرد .
جنبش همبستگی بین المللی بر خود فرض می داند که در جهت حمایت همه جانبه ، پویا و پایا از اجرای عدالت و رعایت حقوق بین الملل به ویژه حقوق بشر ، افراد داوطلب همکاری در این زمینه را بسیج و آموزش می دهد تا هر چه زودتر اشغال سرزمین های فلسطین خاتمه یافته و شرایط زندگی در سایه صلح و آرامش و همچنین بهبودی اوضاع اقتصادی ملت فلسطین مهیا گردد .
این جنبش در ادامه تبیین اهداف جنبش ، امیدوارانه معتقد است اگر ایالات متحده آمریکا به حمایت همه جانبه خود از اسرائیل خاتمه دهد ، ادامه اشغال مناطق بیشتری از خاک فلسطین خاتمه خواهد یافت و با اجرای عدالت در فلسطین ، آشتی و صلح میان ملت و دولت هر دو کشور همسایه یعنی فلسطین و اسرائیل برقرار خواهد شد .
جنبش همبستگی بین المللی به شدت مخالف کاربرد اسلحه برای اهدافش است . تلاش این جنبش برای جلب نظر افکار عمومی تا حدود زیادی موفق بوده است ؛ بطوریکه چند تن از سیاستمداران اروپایی و آمریکایی ضمن تقدیر از این تلاش با ملت فلسطین ابراز همدردی کرده اند .
از جمله می توان از " برایان بیرد " ( Brian Barid ) سناتور کنگره آمریکا از حزب دموکرات نام برد که در خصوص پرونده " راشل کوری " خواهان ادامه تحقیقات توسط دولت ایالات متحده است . همچنین " لوسیا مورگانتینی " ( Lousian Margantini ) نماینده پارلمان ایتالیا و نیز عضو پارلمان اروپا که به گفته جنبش همبستگی بین المللی در موقعیت های متعدد کمک و همدلی فراوان با اهداف این جنبش داشته است .
در داخل اسرائیل نیز مبتنی بر گزارش این جنبش ، حزب چپگرای کارگر با بهره گیری از حادثه منجر به فوت
" توماس هورندال " صحت و اعتبار تحقیقات جنبش همبستگی بین المللی را به چالش کشیده است . " یولی تامیر " ، وزیر پیشین وزارت جذب و مهاجرت رژیم صهیونیستی نیز خواستار انجام تحقیقات مجدد پیرامون حادثه یازدهم آوریل 2003 شد .
ب - فعالیتها :
جنبش همبستگی بین المللی علاوه بر حضور مستقیم در مناطق اشغالی ، نشست هایی را به منظور تبیین اهداف غیرخشونت آمیز جنبش برگزار می نماید که هر بار تعدادی از شهروندان کشورهای مختلف برای حضور در این نشستها دعوت شده اند . نخستین نشست از هشتم تا نوزدهم آگوست 2001 برگزار گردید که در آن پنجاه نفر از شهروندان شهرهای مختلف انگلیس و ایالات متحده دعوت گردیدند .
در این نشست بر حمایت از حقوق ملت فلسطین تأکید شد . نشست دوم از شانزدهم تا سی و یکم دسامبر 2001 برگزار گردید . در این نشست هفتاد تن از فعالان بین المللی در زمینه صلح حضور داشتند و موضوع جلسه پیرامون شهرها و دهکده های مهم در مناطق فلسطین اشغالی بود که فعالان صلح طلب و مخالف با اعمال خشونت در آنها فعالیت می کردند ، همچنین گزارش جنبش همبستگی بین المللی از دهکده ها و شهرکهای فلسطینی که تا زمان برگزاری این نشست توسط نیروهای ارتش اسرائیل به وسیله تانک ، هلیکوپتر و هواپیماهای اف - 16 به شدت آسیب دیده بودند قرائت شد .
سومین نشست جنبش همبستگی بین المللی قرار بود در تاریخ بیست و نهم مارس 2002 برگزار شود که این روز مصادف با اشغال کامل شهر رام الله در کرانه باختری گردید .
جنبش همبستگی بین المللی برنامه های متعددی را برای جذب و آموزش افراد داوطلب به منظور حضور در مناطق اشغالی ترتیب می دهد . افراد داوطلب با شرکت در این کلاس های آموزشی کوتاه مدت ضمن آشنایی با
اهداف اولیه جنبش همبستگی بین المللی آمادگی حضور در مناطق اشغالی فلسطین را کسب خواهند کرد .
مآخذ :
- http : //www.palsolidarity.org/about/about ISM.php.
- http : //www.blogofdeath.com/archives/000674.html
- http : //www.palsolidarity.org/about/mission. hp