دیر عمرو ( روستای - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


[[ پرونده : | ج 2 ، ص 428 ]]

[[ پرونده : | چپ ]]

روستای عربی واقع در فاصله 18 کیلومتری غرب شهر قدس می باشد . که به وسیله راه فرعی آسفالته به راه اصلی قدس - یافا می پیوندد ، و به وسیله راههای شوسه با روستاهای : بیت ام المیس ، خربه عمور ، عقور و کسله مرتبط می شود .

روستای دیرعمرو بر ویرانه های یک صومعه قدیمی بر سر کوهی به بلندی 740 متر از سطح دریا قرار گرفته است . این کوه را کوه کردها می نامند و یکی از کوههای قدس به شمار می رود که شیب آن به سمت جنوب و بر آبراهه های بالای دره صرار مشرف است . روستا از تعداد اندکی خانه های سنگی تشکیل می شود که به صورتی بی نظم و درهم است . هیچ گونه خدمات و اماکن عمومی در این روستا نبود تا اینکه احمدسامح خالدی یک مدرسه کشاورزی برای فرزندان مقیم شهدای فلسطین برپا کرد . بارگاه ساعی ( گیرنده زکات ) عمرو در این روستا است . آب آشامیدنی مردم از چشمه جدید واقع در جنوب آن تأمین می شود . ( نک ، چشمه های آب ) ویرانه های دیرعمرو برگیرنده ویران شده ، آب انبارها و غارها است . ( نک : آثار باستانی و خرابه های تاریخی فلسطین )

مساحت زمینهای دیرعمرو در حدود3072 جریب است که صهیونیستها چیزی از آنها را در اختیار نداشتند . حبوبات در بستر دره ها و در زمینهای پست ، درختان زیتون و انگور روی شیب کوهستانها به ویژه در سمت شمال روستا به طوری که تاکستانهای انگور در آنجا تمرکز دارند ، به عمل می آید . درختان و علفهای طبیعی بر قله و دامنه کوههای واقع در اطراف روستا رشد می کنند . فرآورده های کشاورزی و گیاهان طبیعی بر بارندگی متکی هستند و تعدادی دام نیز توسط ساکنان پرورش می شود .

شمار جمعیت دیرعمرو در سال 1945 کمتر از 50 تن بود ، در سال 1948 صهیونیستها به آنان هجوم آورده و آنها را از دیارشان بیرون راندند . سپس روستا و مدرسه کشاورزی آن را ویران کردند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج8 ، ق2 ، بیروت 1974 .
  2. نقشه فلسطین : اندازه 000,501 ، تابلو قدس .