دیر عمار ( شهرک - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


[[ پرونده : | ج 2 ، ص 428 ]]

[[ پرونده : | راست ]]

شهرک عربی واقع در شمال غرب شهر رام الله است ، راه آسفالته ای که از سمت شرق آن می گذرد ، شهرک را با رام الله ، نابلس ، بتیلو ، خربتا و دیرقدیس متصل می سازد ، و به وسیله چندین راه شوسه با روستاهای جمالا ، مزرعه القبلیه ، رأس کرکر و جانیه می پیوندد .

دیرعمار در شیبهای غربی ارتفاعات رام الله به بلندی 575 متر از سطح دریا قرار گرفته است . دره خضر یکی از آبریزهای دره شامی که به سمت غرب به طرف دریای مدیترانه کشیده شده است ، از طرف غربی آن آغاز می شود . شهرک از چندین خانه سنگی و گلی به هم چسبیده تشکیل می شود ، شکل آن به گونه مستطیل است و ساختمانها به سمت شرق در موازاتجاده سراسری امتداد می یابد .

یک بازارچه برگیرنده چند فروشگاه تجارتی و یک باب مسجد و دو مدرسه پسرانه و دخترانه ، در مرکز شهرک قرار گرفته است . مساحت دیرعمار به دلیل رشد عمرانی آن از 15 جریب در اواخر دوران قیمومیت به بیش از200 جریب در اواخر دهه هفتاد گسترش یافت . شهرک از آب چشمه عین فاطمه واقع در شمال غرب آن آبیاری می شود ( نک - چشمه های آب ) بارگاه شیخ یوسف ، و مقام نبی غیث در سمت شمال آن قرار گرفته اند ، و در اطراف دیرعمار ویرانه های باستانی زیادی دیده می شود . ( نک : آثار باستانی و خرابه های تاریخی فلسطین )

مساحت زمینهای شهرک دیرعمار 189,7 جریب است . کشت انواع مختلف حبوبات و سبزیجات در زمینهای هموار و ناهموار کشاورزی این منطقه متفاوت است ، کشت درختان میوه در زمینهای شیب دار انجام می شود ، جنگلها و منطقه متفاوت است ، کشت درختان میوه در زمینهای شیب دار انجام می شود ، جنگلها و علفهای طبیعی قابل استفاده برای گله داری در زمینهای ناهموار با شیب تند رشد می کنند . زیتون از مهمترین فرآورده های کشاورزی دیرعمار است چنان که بیشترین مساحت زمینهای کشاورزی را به خود اختصاص داده گویی که شهرک را از همه سو فرا گرفته است . کشاورزی به آب باران که به اندازه کافی می بارد ، متکی است . آب چشمه ها برای آبیاری برخی کشتزارها و برای آشامیدن به کار می رود .

شمار جمعیت دیرعمار در سال 1922 در حدود 265 تن بود که این میزان در سال 1931 به 316 تن رسید و در 81 باب خانه بسر می بردند . شمار جمعیت در سال 1945 در حدود 350 تن برآورد شده است و در آمارگیری سال 1961 به 243,2 تن افزایش یافته است . شمار جمعیت آنان در سال 1980 بیش از 000,5 تن پیش بینی می شود . با وجود آنکه حرفه اصلی ساکنان کشاورزی می باشد ولی گروه بیشماری از فرزندان نسل جدید به ویژه تحصیل کرده ها علاقه ایی به شغل کشاوزری ندارند . همچنین تنی چند از آوارگان در این شهرک بسر می برند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج8 ، ق2 ، بیروت 1974 .
  2. نقشه فلسطین : اندازه 000,501 ، تابلو رام الله .