بیت جالا ( مدرسه‌ی - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۰ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


مسئولیت آموزش فرزندان اقلیت ارتدکس و طوایف دیگر مسیحیت در فلسطین به عهده‌ی گروهی است که امور این طایفه را اداره می‌کردند . و از آنجا که ارتودکس‌های فلسطین و اردن امور خود را به جمعیت القبر المقدس الیونانیه ، واگذار کرده بودند و آنها به امورشان رسیدگی نمیکردند لذا ارتودکسها مدارس کافی و در سطح مطلوب نداشتند .

این امر نظرها را به امور ارتودکسهای روسی که برای اعتراض یا مسائل سیاسی به فلسطین آمده بودند جلب کرد . به همین دلیل به این امر توجه شد وکرسی انطاکی هم به گشودن مدارس روسی ارتودکس در فلسطین اهتمام ورزید و به سال ( 1882 ) م هنگامی که انجمن پادشاهی ارتودکس فلسطین تأسیس شد ، ایجاد این مدارس منظم تر شد .

مدرسه‌ی دخترانه‌ی " بیت جالا " یکی از این مدارس بود ، که در سال 1858 م توسط یک بانوی خیر روسی در قدس تأسیس شد و سپس قیصره ماریا ، سرپرستی آن را عهده دار شد . پاتریک ارتودکس با ایجاد این مدرسه را مخالفت کرد ، لذا مؤسسان آن مجبور شدند مدرسه را به ساختما استیجاری در بیت جالا منتقل کنند تا اینکه در سال 1869 ساختمانی بنا کردند .

زمانی که مسئولان انجمن پادشاهی ارتودکس به فلسطین آمدند ( 1882 ) و به اهمیت این مدرسه پی بردند ، مسئولت آنرا مستقیماً به عهده گرفتند ( 1886 ) و ساختمان آن را گسترش دادند و به صورت مدرسه‌ای در آمد که دارای مکانی برای اقامت معلمان و دانش آموزان و کلیسا و درمانگاه مجهز به تخت برای دانش آموزان و معلمان بیمار بود . ( 1890 ) اولین مدیر مدرسه کارش را با 5 دانش آموزان به سی و یک رسید ، در حالیکه در مدرسه‌ی نمونه 200 دانش آموز بود . مدرسه از آغاز تأسیس درصدد بر آمد برای مدارس دخترانه‌ای که انجمن درفلسطین افتتاح می‌کرد ، معلم زن استخدام کند .

در سال 1898 تعداد معلمان 17 تن بود و 82 معلم از فارغ التحصیلان مدرسه‌ی بیت جالا در مدارس انجمن مشغول کار بودند .

مدت تحصیل در مدرسه ، هشت سال بود و دانش آموزان بین سنین 10 تا 12 سال به مدرسه می‌آمدند . آنها زبان عربی ، روسی ، حساب ، زبان یونانی قدیم ، هندسه ، تاریخ و جغرافیا می‌آموختند و طرح زبان روسی به عنوان زبان آموزش با

موفقیت روبه رو نشد .

امر آموزش در مدرسه‌ی بیت جالا و شعبه‌ی دیگرش در ناصره ، با توجه به ضعف آن و عوامل دیگر یک انقلاب فکری در دانش آموزان ایجاد کرد که در فعالیت‌های فرهنگی فلسطین نقش مؤثری داشت .

مأخذ :

  1. الموسوعة الفلسطینیه ، جلد اول ، چاپ اول ، 1984 .