لوی ، دیوید: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۵


دیوید لوی (David Levi) یک رهبر یهودی سفارادی مراکشی تبار است . پدر و مادر او کم درآمد بودند . در سال 1957 ( یعنی در بیست سالگی ) همراه با سفارادها به اسرائیل مهاجرت کرد و در کیبوتس های نزدیک به خانه شان به کارگری در زمینه کشاورزی اشتغال یافت و پس از آن به کار ساختمان سازی روی آورد . او متعلق به نسلی است که با سلطه اشکنازها بر امور جامعه مبارزه می کند . گفته می شود که چون وی از طبقه متوسط و سفارادی است لذا نمی تواند به رهبری حزب لیکود برسد . وی در سال 1967 به عضویت شورای شهر بیتشان و سپس به ریاست آن انتخاب شد .

در همان دوره رئیس جنبش حیروت در هیستادروت بود . در سال 1969 وارد کنست اسرائیل شد و در سال 1977 در دولت لیکود ، وزیر ( مهاجرت و سپس وزیر ساختمان سازی و مسکن ) شد . وی در نظر داشت که به ریاست حزب برسد . اما تلاشهای او در این زمینه ناکام ماند و سرانجام از حزب لیکود کناره گیری کرد و حزب گشر را تأسیس کرد .

با توجه به شرایط انتخابات سال 1996 ، حزب گشر با حزب لیکود ، لیست مشترک ارائه داد و ائتلاف لیکود - گشر و تسومت 32 کرسی به دست آورد که پنج کرسی از آن حزب گشر بود . پس از آن ، لوی به وزارت امور خارجه منسوب شد تا اینکه در ژانویه سال 1998 از این مقام کناره گیری کرد .

لوی در مورد خروج از دولت ، تردید داشت . این در حالی بود که وی آشکارا به حاشیه رانده شده بود ؛ زیرا او همانند دیگر اعضای ائتلاف دولتی به علت مسایل انتخاباتی ، از اجرای انتخابات پارلمانی بیم داشت و آمادگی اجرای این انتخابات را در آن وضعیت نداشت . در نتیجه نتانیاهو هرچه بیشتر او را تحقیر می کرد و خواسته های او را در مورد ایجاد موازنه به نفع جنبش شاس نادیده می گرفت . اما او در نهایت پس از آنکه اعلام کرد که دولت میلیون ها شکل را به مسؤولان مختلف حزبی می دهد و به طبقات فقیر بی توجهی می کند ، از مقام خو استعفا داد .

در مورد بودجه نیز رقابت شدیدی میان جنبش لوی و حزب شاس درگرفت . حزب شاس با تأکید بر هویت یهودی شرقی سنتی و ویژگی های دینی ارتدوکسی ، پایگاهانتخاباتی خود را در میان یهودیان شرقی تحکیم بخشید . اعضای این حزب در پارلمان به گونه ای عمل می کنند که گویا نماینده بخش خاصی از جمعیت اسرائیل هستند و برای ورود به هر ائتلافی بر شروط خود پافشاری می کند و تا هر زمان که به نفع جمعیتی باشد که از آن نمایندگی می کند ، به این شروط پایبند خواهد بود .

در مقابل آن ، جنبش گشر نتوانست چنین پایگاه مردمی برای خود فراهم سازد . در نتیجه نتانیاهو ، خواسته های لوی را به نفع حزب شاس ، نادیده گرفت و لوی دریافت که وجود او در دولت نتانیاهو به تقویت پایگاه مردمی وی ، هیچ کمکی نخواهد کرد ، بلکه به ضرر او هم خواهد بود .

یکی از رهبران لیکود بود . در سال 1937 در مغرب ( رباط ) متولد شد و در سال 1957 به فلسطین مهاجرت کرد . فقط دوره متوسطه را گذرانده است . از این جهت که در " بیت ژآن " زندگی می کرده است ، تنها به امور کشاورزی پرداخت . رئیس گروه " حیروت " در سازمان هیستادروت بود .

در سال 1966 به عنوان رئیس شورای محلی بیت ژآن انتخاب شد . در سال 1969 به نمایندگی مجلس انتخاب گردید که در تمامی انتخابات بعدی نیز مجددا تکرار شد . وزیر جذب و اسکان ، معاون نخست وزیر و مسئول نوسازی مناطق فقیرنشین ، رئیس کمیته وزارتی امور رفاه ، بالأخره وزیر امور خارجه شد . وی در بین یهودیان شرقی تبار شهرت مردمی وسیعی کسب کرد .

نفر دوم جناح لیکود محسوب می شد و با اسحاق شامیر بر سر رهبری آن رقابت کرد ولی به رهبری حزب نرسید ، زیرا لیکود در سال 1992 در به دستگیری قدرت دولت شکست خورد و لذا شامیر استعفاء داد .

وی سمتهای زیر را داشته است :

[وزیر جذب مهاجر 78 - 1977 ، وزیر مسکن و اسکان 1990 - 1978 ، وزیر امور خارجه 92 - 1990 ، وزیر امور خارجه و کابینه بنیامین نتانیاهو ژوئن 1996 - 4 ژانویه 1998 : استعفاء به خاطر اختلاف نظر با سیاستهای نتانیاهو - - نخست وزیر وقت - - در مورد روند صلح خاورمیانه ، مجددا وزیر امور خارجه در کابینه دولت کارگری ایهود باراک ژوئیه 1199 - . ]

مآخذ :

  1. المسیری ، عبدالوهاب : دایره المعارف یهود ، یهودیت و صهیونیسم ، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهشهای تاریخ خاورمیانه ، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین ، جلد هفتم ، چاپ اول ، 1383 .
  2. شریدة ، محمد : رهبران اسرائیل ، بیژن اسدی و مسعود رحیمی ، انتشارات کویر ، 1378 .