یالو ( روستای - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۹


روستای غربی است . تبع شهرستان رمله سپس پس از سال 1948 تابع شهرستان رام الله شد . یکی از روستاهای خط مقدم کرانه غربی است و در جنوب شرق رمله و جنوب غرب رام الله واقع شده است . راههای فرعی به طول دو کیلومتر آن را به جاده رام الله - - رمله می رساند . فاصله آن از جاده قدس - - یافا سه کیلومتر است و راههای کوهستانی منتهی به روستای بیت نوباد عمواس و دیرایوب و در حد فاصل بین جاده روستای ویرایوب و بیت توبار در سه کیلومتری آنها واقع شده است یالو بر تپه " ایلون " کنعانی واقع شده است و در زمان رومی ها به " آلوس " مشهور و از اجزاء بخش عمواس بوده است .

ارتفاع آن 300 متر بالاتر از سطح دریاست و بر فراز نشیبهای غربی کوه های قدس که مشرف بر دشت ساحل مبانی هستند واقع شده است . مجرای بالایی رود بزرگ در مسافت دو کیلومتری شمال آن قرار دارد که زمین شیب دار شده از طرف جنوب شرقی به جنوب غربی است . بیشتر خانه های روستا از سنگ و نقشه آن مستطیلی است .

مساحت آن گسترش یافت و به 72 جریب رسیده است . رشد عمرانی آن به موازات راهی است که آن را به رام الله - رمله می رساند و در جهت شمال غربی است آب و هوای آن معتدل و چشمه های آب فراوان در آن به ویژه در دو جهت شمال شرقی و جنوب غربی قرار دارد . اهالی آن از آبهای چاه های ( چشمه های ) عین الجبار و دیگر چشمه ها برای آشامیدن استفاده می کنند .

یالو دارای چندین دکان و مسجد جامع و دو مدرسه ابتدایی و دو دبیرستان پسران و دختران است . دارای بعضی آثار از جمله بقایای ساختمانی که در پایین آن تپه ها و چاه

آب وجود دارد است و در ختان حرجیه روستا را احاطه کرده اند .

روستای یالو دارای زمینی است که مساحت آن 14992 جریب است و صهیونیسته چیزی از آن را در اختیار ندارند و در آن ارتفاع حبوبات درختان میوه به ویژه درختان زیتون که در مساحت 275 جریب و بیشتر آن در جهت جنوبی روستا امتداد دارد ، کاشته شده است و کشاورزی بر آب باران تکیه دارد .

در سال 1922 در حدود 811 نفردر یالو زندگی می کردند که تعداد آنها در سال 1931 به 963نفر رسید که در 245 خانه مسکن داشتند . تعداد آنها در سال 1945 به 1644 نفر رسید . اصل آنها از روستاهایی از جمله : محسیر و حلحول و بیت جالد و بطه است که در میان آنها تعدادی مصری قرار دارند .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : فلسطین ، جلد 47 ق 2 ، بیروت 1972 .
  2. نقشه فلسطین ، مقیاس 000,1001 ، لوحه الرمله .