فلسطینیان متحد ( جمعیت دادخواهی - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۳
محتویات
مقدمه :
سالها اشغال فلسطین توسط صهیونیستها تمام ظرفیتهای فلسطینیان ، برای ایجاد جامعه ای پیشرفته و توسعه یافته را نابود کرده و تخریب هر روزه منازل ، ساختمانها و زیربناهای آنها توسط رژیم اسرائیل تلاشهای آنان را بی اثر ساخته است .
بنابراین برای جبران آثار زیانبار جنگ و اشغال ، سازمانها و نهادهای زیادی توجه خود را بر کمک رسانی - - از طریق مالی یا غیر آن - - به فلسطینیان ساکن در سرزمین اشغالی فلسطین ، متمرکز کرده اند .
از سازمانهایی که همواره تلاش بی وقفه خود را برای ایجاد جامعه ای سالم و توسعه یافته در سرزمین اشغالی به کار برده است ، جمعیت دادخواهی فلسطینیان متحد می باشد ، که از طریق کمکهای بهداشتی ، آموزشی ، مالی و توسعه عمومی و زیربنایی سهم بسزایی در بازسازی خرابه های ناشی از اشغالگری داشته است .
سازمان UPA از آن دسته سازمانهایی است که سعی دارد از طریق کمکهای مالی و توجه و تأمین نیازهای اساسی از طریق دو دسته از برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت گامی در جهت رهایی جامعه فلسطینی از فقر بردارد .
UPAدر خلال برنامه های خود از نزدیک با کمک گیرندگان روبه رو می شود تا نیازهای آنان را بهتر
درک کند این سازمان همچنین برای انعکاس مشکلات فلسطینیان به سایر جوامع اقدام می کند . سازمان مذکور اولویت های خود را بر آموزش و بهداشت که دو رکن اساسی و ضروری پیشرفت هر جامعه ای می باشند ، قرار می دهد . این سازمان کمکهای انسان دوستانه افراد مختلف در تمام نقاط دنیا را بدون هیچ واسطه و مستقیما در اختیار نیازمندان قرار می دهد .
الف - تاریخچه :
جمعیت دادخواهی فلسطینیان متحد (United " UPA " Palestinian Apeallncدر سال 1978 در ایالت نیویورک توسط گروهی از شاغلین و اجتماعات حرفه ای فلسطینی - آمریکایی تأسیس شد . هدف مشترک و اولیه آنها ارسال هدایا و حمایت از فلسطینیان نیازمند و مشارکت در امر توسعه اقتصادی - - اجتماعی و فرهنگی در فلسطین بود . این سازمان اولین مؤسسه خیریه فلسطینی - آمریکایی بود که در سال 1985 توسط (U . S Agency for International " USAID " Development به عنوان یک سازمان خصوصی داوطلب ثبت شد .
UPA در سال 1986 برنامه حمایت از کودکان را شروع کرد و در فاصله سالهای 87 - 1985 حدود 450 هزار دلار تجهیزات پزشکی برای آوارگان فلسطینی در جنوب لبنان فرستاد .
UPA با شروع انتفاضه اولی ، در سال 1987 ارائه خدمات پزشکی به مجروحان انتفاضه را در صدر اولویت های خود قرار داد .
سازمان مذکور در جریان توافقات اسلو ( 1994 ) ، درصدد اجرای برنامه های درازمدت جهت توسعه اقتصادی و سیاسی جامعه فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه برآمد و از سال 2000 به بعد توجه خود را به انتفاضه الاقصی و اولویت دادن به ارائه خدمات ضروری پزشکی ، منحصر کرد .
UPA به منظور حفظ استقلال خود ، به عنوان یک سازمان صرفا انسان دوستانه ، از پذیرش کمکهای مالی گروههای سیاسی و هر منبع دیگری که ممکن است به واسطه کمکهای اعطایی ، خواسته های خود را به این سازمان تحمیل کند ، خودداری کرده است .
ب - اهداف :
UPA در تبیین اهداف خویش ، تلاش برای دستیابی به موارد زیر را اعلام می دارد :
- برآوردن نیازهای اولیه فلسطینیان ، به خصوص کودکان در کرانه باختری ، نوار غزه و اردوگاههای آوارگان فلسطینی در لبنان .
- ارائه کمکهای انسان دوستانه و اجرای برنامه های بلندمدت جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی فلسطین .
- ارسال کمکها و خدمات خیرخواهانه با کمترین هزینه ممکن و بدون واسطه به بخشهای آموزشی ، بهداشتی فلسطینی و حمایت از کودکان و برنامه های توسعه اجتماعی و کشاورزی در اراضی اشغالی 1967 .
ج - بودجه :
UPA تمام انرژی خود را برای برآوردن نیازهای ضروری و حل مشکلات عمومی و بحرانی که مردم فلسطین با آن روبه رو هستند ، صرف می کند ، از قبیل : کمبود دارو ، بیکاری ، سیستم ضعیف آموزشی و سوءتغذیه .
در سال 2002 این سازمان مبلغ 7/2 میلیون دلار کمک از USAID برای ایجاد اشتغال و برنامه های توسعه زیربنایی در سراسر سرزمین اشغالی با همکاری انجمن رفاه شرق بیت المقدس دریافت کرده است هدف از برنامه مذکور ، مقابله با بحران بیکاری و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی در فلسطین است .
د - کارکنان :
کارکنان UPA شامل دو بخش هیأت مدیره و کمیته اجرایی می باشند .
هیأت مدیره UPA شامل پنج نفر به شرح ذیل است .
- دکتر حیدر عبدالشافی ( Haidar Abdel Shafi ) - - رئیس جامعه حلال احمر نوار غزه
- عفاف نصر ( Afaf Nasr ) - - ناشر در نیویورک
- ایسام صلاح ( Isam Salah ) - - وکیل حقوقی در نیویورک
- جورج سالم ( George Salem ) - - وکیل حقوقی در واشنگتن
- دکتر محمد تربوش ( Mohammad Tarbush ) - -
بانکدار در ژنو
کمیته اجرایی شامل سه نفر به شرح زیر است :
- مکبولا یاسین ( Makboula Yasin ) مدیر اجرایی
- دیمیانا فاراگ ( Dimiana Farag ) هماهنگ کننده برنامه ها
- ماری کیت چاس ( Mary Kate Chaath ) هماهنگ کننده برنامه ها
ه - برنامه ها و فعالیتها :
مهمترین برنامه های UPA را می توان در قالب موارد پنج گانه زیر ، معرفی کرد :
1 - حمایت از کودکان :
برنامه های UPA برای حمایت از کودکان بی بضاعت در سرزمین فلسطین و اردوگاههای آوارگان در لبنان در سال 1986 شروع شد . در این برنامه که به ادعای سازمان مذکور ، موفق ترین برنامه بوده است ، بالغ بر 1400 کودک فلسطینی ، تحت حمایت قرار گرفتند .
بنا به ادعای مقامات UPA ، سازمان مذکور ، کمکهای مالی فراوانی از سراسر جهان برای حمایت از کودکان فلسطینی ، جمع آوری کرده است .
این در حالی است که مقامات UPA اعلام کرده اند عواملی چون : تداوم سیاستهای اشغالگرانه اسرائیل ، فقر و تهیدستی و وضعیت فعلی منازعات ، مانع از ارائه مطلوب خدمات و حمایت از حقوق انسانی کودکان فلسطینی در حوزه های بهداشت و آموزش شده است .
شهریه سالانه مدارس فلسطینی به طور متوسط 150 دلار است که تأمین این مبلغ برای خانواده های بی بضاعت بسیار دشوار است . به همین جهت UPAسالیانه حداقل 300 دلار برای ادامه تحصیل هر یک از کودکان تحت پوشش ارائه می دهد .
همچنین این سازمان در خلال کمکها و برنامه های خود با تبادل نامه بین کمک دهندگان و کمک گیرندگان یک رابطه دوسویه بین آنها برقرار می کند و حتی امکان بازدید آنها از شرایط حاکم بر کودکان فلسطینی را ، فراهم می آورد .
2 - برنامه توسعه عمومی :
برنامه توسعه عمومی ، با هدف ازبین بردن فقر و
تدارک شرایط لازم برای توسعه پایدار ساختار و منابع انسانی و اقتصادی و ارائه خدمات اجتماعی به کلیه افراد و گروههای نیازمند ، تدوین شده است . پروژه توسعه عمومی به حوزه هایی مانند آموزش ، اشتغال ، بهداشت ، فرهنگ ، تربیت بدنی و تفریح توجه دارد .
به اعتقاد مقامات UPA ؛ از آنجایی که شرایط ناپایدار سیاسی در منطقه ، سرمایه گذاری های شغلی را در اقتصاد فلسطین از بین می برد . لذا خدمات برنامه توسعه عمومی ، توسط نهادهای غیردولتی محلی انجام می شود .
UPA با همکاری نهادهای محلی قادر به انجام کمکهای زیر شده است :
- تدوین برنامه هایی برای اوقات فراغت گروههای حاشیه ای جامعه مانند : زنان ، معلولان جسمی و ناتوانان ذهنی .
- اعطای کمکهای مالی به نیازمندان و ارسال غذا و خدمات دیگر برای افراد مسن
- توسعه تکنیکهای کشاورزی
- حمایت از مراکز عمومی جوانان و شناساندن فرهنگ فلسطینی به تمام جهانیان
3 - برنامه های آموزشی :
UPA به منظور کمک به تقویت سیستم آموزشی فلسطینی همکاری نزدیکی با مدارس محلی ، مراکز نگهداری از کودکان بی سرپرست ، مراکز اوقات فراغت و دانشگاهها ، دارد . به دلیل شرایط نامطلوب حاکم بر مدارس کرانه باختری و نوار غزه UPA از اجرای پروژه های آموزشی در نوار غزه ، کرانه باختری و اردوگاههای آوارگان فلسطینی واقع در لبنان در قالب احداث کتابخانه ها ، آزمایشگاههای علمی ، مراکز کامپیوتری ، توسعه امکانات کلاسی و استخدام معلمان آموزش دیده جوامع فلسطینی حمایت می کند .
در سطح آموزش عالی نیز کمکهای ارزنده ای از طریق پرداخت شهریه های دانشجویان مستعد انجام می شود . UPAدر قالب یک برنامه توسعه بلند مدت در فلسطین ، به تشویق دانش آموزان برای تحصیل در رشته های مهندسی ، اقتصاد و آموزش کاربردی می پردازد .
4 - برنامه کمک به خانواده ها :
در سال 2001 UPA ، صندوق کمک به خانواده ها
را به منظور کمک به خانواده های بی بضاعت که خانه های خود را از دست داده بودند و خانواده هایی که امکان امرار معاش نداشتند و نیز بیماران ، مجروحان و افراد ناتوان ، تأسیس کرد . این سازمان با همکاری سازمانهای رفاهی و قابل اعتماد محلی به شناسایی و کمک به افراد نیازمند پرداخته و در این راه به منظور کاهش هزینه های واسطه ای ، کمکها را مستقیما به دست خانواده ها می رساند .
این خانواده ها اغلب در نواحی الخلیل ، شرق بیت المقدس و غزه مستقر می باشند ، این مناطق بیشترین آمار بیکاری را به علت محاصره و حملات نظامی اسرائیل دارا هستند .
5 - کمکهای بهداشتی و ضروری :
UPA از زمان تأسیس توجه ویژه ای به مشکلات سیستم بهداشتی جامعه فلسطینی نموده است . چرا که عملکرد سیستم بهداشتی به علت فقر مزمن و جنگ دائمی به سطح پایینی تنزل کرده است .
جامعه پزشکی فلسطین به دلیل کمبود منابع مالی و تکنیکی قادر به جوابگویی به تمام نیازهای بیماران کرانه باختری و نوارغزه نیست . بنابه ادعای مقامات UPA در طول دوران اشغالگری ، سازمان مذکور ، کمکهای بسیاری به نهادهای بهداشتی محلی که با آمار بالایی از تلفات و زخمیها روبه رو هستند ، ارائه کرده است .
بنابه مدعای فوق ، کمکهای UPA ، این امکان را ایجاد کرده تا تجهیزات و لوازمی که برای نجات زندگی مجروحان لازم ایست خریداری شود . UPAبه طور همزمان تلاش می کند که کیفیت مراقبت بهداشتی را در قالب پروژه های توسعه طولانی مدت خود بهبود بخشد .
این پروژه ها بیشتر بر خرید تجهیزات پزشکی تخصصی ، افزایش بودجه بیمارستانها ، ارتقاء مراقبت های بهداشتی پیشگیری کننده و تأمین مستمر اقلام دارویی اساسی برای بیمارستانها صحرایی در سرتاسر سرزمین فلسطین تأکید دارند .
در تمام این موارد UPA با سازمانهای غیردولتی و غیرانتفاعی که خارج از دایره حکومتی فلسطین به خدمت رسانی پرداخته و خانواده هایی را تحت نظر دارند که زیر نظر حکومت فلسطین و برنامه های سازمان ملل مانند UNRWA ، قرار ندارند ، همکاری می کند .
مآخذ :
- www.helpupa.com
- www.al-jamiat.com/aljamiat aid.html
- www.wifp.org/feministactivism.html
- www.projectharmony.org/media/contact.html
- www.linksgiving.com/hoh.htm
- www.middleeastinfo.net/forum1493-3
- www.give.org/reports/care-dyn.asp?1104
- www.pvo.net/usaid/pvo.asp?I=215