صامد ( مؤسسه - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۹
مؤسسه ای اجتماعی ، تولیدی و فلسطینی و تابع جنبش آزادی بخش ملی فلسطین ( فتح ) است .
در سال 1969 بنا به تصمیم یاسر عرفات به هدفایجاد شغل برای فرزندان شهدا و توان بخشی معلولین جنگ تشکیل شد . مؤسسه صامد به مؤسسه امور اجتماعی و نگهداری خانواده های شهدا پیوست و سپس در سال 1970 از آن جدا گردید . صامد از ابتدا دارای تعدادی چرخ خیاطی بود . سپس کارگاه نجاری و دو مرکز برای صنایع صدف ایجاد نمود . در صامد به سرعت بیست و شش کارگاه ایجاد گردید که هر کدام نام شهیدی فلسطینی را بر خود داشت .
صامد در هر یک از اردوگاههای فلسطینی کشورهای لبنان و سوریه دارای 15 شعبه تولیدی می باشد که در آن بیش از هزار کارگر زن و مرد کار می کنند .
صامد علاوه بر تولید کشاورزی ، لباسهای آماده ( دوخته ) و اثاثیه و مواد تبلیغاتی و سینمایی نیز تولید می کند .
در هر کارگاهی کمیته ای انقلابی وجود دارد که اعضای آن با رأی مخفی انتخاب می شوند . این کمیته نخستین و آخرین مرجع در کارگاه در زمینه امور اداری و تولیدی و امور کارگران محسوب می شود . همین کمیته جدولهای تولید را تعیین می کند و نظام داخلی ویژه ای بر آن حاکم است .
کمیته های کارگاهها در یک گردهمایی که در آن کمیته عالی انقلابی انتخاب می شود با یکدیگر ملاقات می کنند .
صامد دارای شعبه های فروش و فروشگاههای تعاونی در لبنان و سوریه و لیبی و یمن شمالی است و در بعضی از نواحی عربی دیگر نیز توزیع کنندگانی دارد .
در زمینه احیای تمدن فلسطینی صامد لباسهای فلسطینی را گردآوری کرده و نمایشگاههای بین المللی برای شناساندن این تمدن برپا ساخته است .
اضافه سود در صامد در درجه اول به فعالیت اجتماعی و انسانی برای انقلاب فلسطین اختصاص می یابد .
در سال 1977 این مؤسسه به انتشار کتابی بزرگ با عنوان " فلسطین : تاریخ و تمدن " تهیه و تنظیم اسماعیل شموط - - اقدام نمود . این کتاب شامل مجموعه ای کمیاب از تصاویر و تابلوهای هنرمندان جهانگرد بیگانه ای است که ازصد و اندی سال قبل بسیاری از شهرها و روستاهای فلسطین را دیده اند . این کتاب ارزشی تاریخی و تمدنی دارد علاوه بر آن هدیه ای هنری است .
از ابتدای ماه فوریه 1979 ، مؤسسه صامد مجله ای ماهانه با نام " صامد " انتشار داده که به نشر مقالات اقتصادی و اجتماعی درباره فلسطین و رژیم صهیونیستی توجه داشته است . نام این مجله از اواخر همان سال به " صامد اقتصادی " [تغییر] یافته است .
مأخذ :
- الموسوعة الفلسطینیة : صامد ( مؤسسه - ) ، جلد 3 ، 1984 .