سعیر ( شهرک - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۷
شهرکی عربی است که در هشت کیلومتری شمال شرق شهر خلیل و در سه کیلومتری شرق حلحول واقع است و بر سر راه خلیل - - بیت المقدس قرار گرفته و به وسیله راه آسفالته ای به روستاهای شیوخ و بیت فجار
می پیوندد .
سعیر بر محل شهرک کنعانی " صعیر " یا " صیعور " ساخته شده و در دوران رومیان به نام " سیور " خوانده می شد و یک محل باستانی مشتمل بر گورهای کنده شده در سنگ است .
سعیر در منطقه کوهستانی به ارتفاع 900 تا 975 متر از سطح دریا قرار گرفته و رشته کوههای بلندی از تمام جهات به ویژه در جهت شمال و شمال غرب و جنوب غرب آن را فرا گرفته که قله کوه رأس طوره به بلندی 1012 متر از سطح دریا از جمله بلندترین کوههای این منطقه به شمار می رود .
خانه های سعیر از سنگ و برخی از سیمان و خشت ساخته شده و طرح آن مستطیل شکل است که ساختمانهایش از شمال به جنوب امتداد یافته است . گسترش عمرانی این شهرک در سالهای اخیر به سمت جنوب غرب و غرب به موازات راه منتهی به حلحول پیشروی کرده است .
چندین مغازه و یک مسجد در این شهرک است و برطبق روایات قبر " عیص " فرزند " اسحاق " در این مسجد قرار دارد و مردم آنجا را زیارت می کنند و مشتمل بر سه مدرسه ابتدایی و متوسطه پسرانه و دخترانه است . شهرک سعیر از آب چاه سرشاری واقع در کنار آن مشروب می شود . عمران و مساحت این شهرک از 76 جریب در سال 1945 به 350 جریب در سال 1980 افزایش یافت .
مساحت زمینهای سعیر در حدود 92422 جریب است . حبوبات و سبزیجات در مناطق پست و بستر دره ها و درختان باردار در دامنه کوهها کشت می شود . باغهای انگور ، زیتون و انجیر و غیره گرداگرد شهرک را فرا گرفته است . کشاورزی بر آب باران و آب فراوان چشمه سارها وابسته است ، سبزیجات به خاطر فراوانی آبهای زیرزمینی شهرک زیاد کشت می شود .
برخی از مردم به پرورش دام به ویژه گوسفند و بز مشغول هستند که محل چراگاه آنان در مراتع طبیعی کوهستانهای اطراف شهرک واقع است ، از این رو صنعت تولید لبنیات ، چرم ، فرش در این شهرک وجود دارد و مردم درآمد زیادی را از طریق فروش محصولات کشاورزی و دامی خود به دست می آورند .
تعداد جمعیت سعیر در سال 1922 در حدود 1477 تن بود و در سال 1931 به 1967 تن افزایش یافت که در 388 خانه به سر می بردند . تعداد آنان در سال 1945 به 2710 تن رسید و در سال 1980 به بیش از 5000 تن برآورد گردید .
مآخذ :
- دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 5 ، ق 2 ، بیروت 1972 .
- نقشه فلسطین : اندازه 000,501 ، تصویر خلیل .