بنی براق ( شهر - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۰
شهری صهیونیستی که گروهی از صهیونیستهای لهستانی متشکل از 13 خانواده آن را در سال 1924 تأسیس کردند . این شهر در دشت ساحلی به فاصلهی 5 کیلومتری شمال شرقی تل آویو ، و 8 کیلومتری یافا ، در اطراف دژی که صلیبیان برای حفاظت از دروازههای شهر یافا ساخته بودند واقع است . هدف صهیونیستها از تأسیس این شهر ، از یک سو تسلط بر دروازههای شهر عربی یافا ، و از سوی دیگر ایجاد نقطهی استواری برای دفاع از شهر تل آویو بود . این شهر به زمینهای روستای عربی بن برق ( خیریه ) ساخته شد ، و در راستای عمرانی ، بخشی از زمینهای شهر عربی یافا را نیز اشغال کرد .
رودخانهی العوجا که در پایین ترین مسیرش به الجریشه معروف است ، در راه رسیدن به مصب خود در مدیترانه از اراضی واقع در شمال شهر میگذرد . شاهراه ساحلی نیز از شرق بنی براق عبور میکند . شهر رامات گان هم نزدیک همان شهر و در جنوب غربی آن واقع است . موقعیت جغرافیایی بنی براق که در تقاطع شاهراهها قرار دارد و در زمینی همواره و گسترده واقع است ، اهمیت ویژهای برای آن کسب کرده و در شرایطی قرار داده که مردم برای سکونت به آنجا جذب میشوند . این شهر در ( اسرائیل ) یکی از ده شهری است که در میان مجموعه شهرهای منطقهی تل آویو قرار دارد .
بنی براق ، به عنوان روستایی کشاورزی آغاز به رشد نمود و در پایان دههی بیست قرن حاضر ، 100 خانواده در آنجا سکونت داشتند که بیشتر افراد آن در زمینهی کشاورزی فعالیت میکردند . امور این شهر از میان سالهای 1936 و 1949 انجمنی محلی اداره میکرد . ، سپس از سال 1950 ، شهرداری یافا - تل آویو بر ادارهی آنجا نظارت دارد .
بنی براق از لحاظ آبادی و تعداد ساکنان رشد بسیاری نمود زیرا بر سطحی به مساحت 7200 جریب گسترده شد و تعداد ساکنان آن از 4500 تن در سال 1941 به 8800تن درسال 1948 ، و 250000تن در سال 1955رسید و بلاخره در سال 1968 تعداد 64700 تن در آن سکونت داشتند . بدین ترتیب بنی براق از لحاظ تعداد ساکنانش که در سال 1973 به 79300 تن رسید ، به هشتمین شهر میان شهرهای صهیونیستی تبدیل شد . علت رشد سریع این شهر ، نزدیکی آن به تل آویو ، و ارتباط با آن توسط وسایل نقلیهی سریع است . به همین دلیل بسیاری از کسانیکه در تل آویو به کار مشغولند دارند ، در بنی براق که یکی از شهرهای حومهی تل آویو محسوب میشود اقامت دارند .
منطقهی بنی براق از آغاز دههی شصت ، به یکی از مناطق مهم صنعتی تبدیل شد . این شهر امروزه دارای 250 واحد صنعتی تولید پارچه مصالح ساختمانی ، مواد غذایی و دارویی ، ابزار برقی والکترونیکی و غیره است ( نک - : صنعت )
علاوه بر نقش صنعتی ، شهر در زمینههای بازرگانی و فرهنگی و پزشکی و جهانگردی و غیره نیز فعال است . در این شهر بازارهای تجاری ، مهمانسراهای جهانگردی و بیمارستان بیماریهای روانی وجود دارد . نیز دارای یکی از بزرگترین منابع آب است .
مآخذ :
- صایغ ، انیس : بلدانیة فلسطین المحتلة ( 1948 - 1967 ) ، بیروت 1968 .
- دفتر مرکزی آمار اسرائیل ، نشریهی شمارهی 41 ، بیتالمقدس 1974 .
- نقشهی فلسطین ، مقیاس ، نقشهی یافا - تلآویو .