کنفرانس بین المللی حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در تهران ( بیانیه پایانی - 1991 )

از دانشنامه فلسطین


ذلک بأنهم لا یصیبهم ظما و لا نصب و لا مخمصة فی سبیل الله و یا یطئون موطئا یغیظ الکفار و لا ینالون من عدو نیلا الا کتب لهم به عمل صالح ان الله لا یضیع اجر المحسنین .

" سوره توبه - آیه 120 "

در راستای تحقق آرمانهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی ( قدس سره شریف ) و بنا به دعوت مجلس شورای اسلامی و در اجرای قانون مورخ 24/2/69 مجلس شورای اسلامی کنفرانس بین المللی حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین از تاریخ 27 الس 30 مهر ماه 1370 ه . ش برابر با 10 الی 13 ربیع الثانی 1412 ه . ق و 19 الی 22 اکتبر 1991 میلادی با هدف ایجاد هماهنگی ، گسترش و تعمیق مبارزات ضد صهیونیستی در داخل فلسطین ( انتفاضه ) و خارج از آن و جلب حمایتهای مادی و معنوی جهانیان را از این مبارزات و نیز جلب توجه بیش از پیش مسلمانان نسبت به خطر دشمن صهیونیستی و برنامه های توسعه طلبانه آن و بالأخره عبحص و بررسی پیرامون مهمترین مسائل و مشکلات ملت فلسطین ، در تهران تشکیل شد .

رؤسا و هیأتهای پارلمانی کشورهای اسلامی ، احزاب و گروههای فلسطینی ، گروهها و شخصیتهای اسلامی و انقلابی از 49 کشور در این کنفرانس شرکت کردند .

کنفرانس صبح روز شنبه 27 مهر ماه 1370 در محل مجلس شورای اسلامی ایران با قرائت سوره مبارکه حمد و اهداء آن به روان پاک شهدای انقلاب اسلامی مردم فلسطین و تقدیر از 5 سال مقاومت بی وقفه انتفاضه در برابر دشمن صهیونیستی گشایش یافت . آنگاه شرکت کنندگان به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای رسیده ، بیانات ایشان مطلعی مبارک بر کار کنفرانس نهاد .

همچنین در جلسه افتتاحیه ، جناب آقای هاشمی رفسنجانی ریاست جمهوری اسلامی ایران نقطه نظرات و مواضع دولت جمهوری اسلامی ایران را به سمع حاضران رسانید و دبیر کل کنفرانس گزارشی از نحوه برگزاری کنفرانس و اهداف آن ارائه نمود .

کنفرانس در اولین اجلاس عمومی خود ، که دربعدازظهر روز افتتاح در محل هتل استقلال تهران برگزار شد ، جناب آقای کروبی ریاست مجلس شورای اسلامی را به ریاست کنفرانس برگزید و متعاقبا از سوی ایشان ، مطابق آئین نامه کنفرانس ، برای هر جلیه افرادی به عنوان هیأت رئیسه کنفرانس انتخاب و معرفی شدند .

در جلات بحث عمومی و کمیته های سه گانه کنفرانس موارد دستور به شرح زیر مورد بحث قرار گرفت :

  1. بررسی مسائل انقلاب اسلامی مردم فلسطین و راههای حمایت از انتفاضه .
  2. بررسی راههای عملی حمایت از ملت فلسطین در داخل و خارج از سرزمین فلسطین و جلوگیری از انتقال یهودیان به فلسطین .
  3. نقش پارلمانها در حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین .

کمیته های یاد شده در اولین اجلاس خود شخصیتهای

زیر را به عنوان اعضاء هیأت رئیسه خود برگزیدند :

کمیته شماره 1 : رئیس : علامه سید محمد حسین فضل الله از لبنان

نواب رئیس : امام عبدالله بخاری از هند - استاد عبدالرحمن خلیفه از اردن

کمیته شماره 2 : رئیس استاد مصطفی مشهور از مصر

نوای رئیس دکتر اسعد گیلانی از پاکستان - استاد عثمان علی طه از سودان

کمیته شماره 3 : رئیس جناب آقای کروبی از ایران

نواب رئیس : جناب آقای عبدالعزیز بلخاده از الجزایر - جناب آقای عبدالطیف عربیات از اردن

هر یک از کمیته ها همچنین یک گروه نگارش برای تدوین پیش نویس سند نهایی در رابطه با موضوع دستور خود تعیین نمودند .

در هر یک از کمیته های کنفرانس موارد دستور به تفصیل مورد بحث شرکت کنندگان در آن قرار گرفته و پیشنهادات واصله پیرامون سند نهایی و همچنین متن تهیه شده توسط کمیته پیش نویس بررسی و تصویب شد .

بیانیه نهایی کنفرانس ، تنظیم شده بر اساس پیش نویس مصوب کمیته های سه گانه به شرح زیر به تصویب شرکت کنندگان در کنفرانس رسید :

  1. کنفرانس مسأله فلسطین را مسأله اول جهان اسلام می داند و بر ضرورت تلاش مشترک همه ملتها ، پارلمانها و دولتهای اسلامی در راستای تحقق آرمان برحق مردم فلسطین تأکید می نماید .
  2. کنفرانس رژیم صهیونیستی را یک موجودیت مجعول و نامشروع می شناسد و تشکیل آن در قلب سرزمینهای اسلامی را توطئه ای سازمان یافته از سوی استکبار و صهیونیسم جهانی و دشمنان اسلام علیه ملتهای مسلمان و به عنوان سکویی برای پیشبرد اهداف و مطامع آنان تلقی می نماید .
  3. کنفرانس تاریخی و حاکمیت انکارناپذیر مردم فلسطین بر تمامی سرزمین فلسطین را قاطعانه مورد تأیید قرار داده و از مجاهدات ریشه دار مردم فلسطین برای آزادسازی کامل سرزمینهای غصب شده ، محوکیان صهیونیستی و حاکمیت مردم فلسطین بر سرزمین خویش عمیقا حمایت می نماید .
  4. کنفرانس اقدامات جنایتکارانه رژیم نژاد پرست صهیونیستی در قدس شریف پایتخت کشور و دولت فلسطین و نیز طرح تکریب مسجدالاقصی قبله اول مسلمین و دیگر اماکن مقدسه اسلامی را در جهت تغییر هویت اسلامی - فلسطینی و تغییر ترکیب جمعیتی آن دانسته و آن را شدیدا محکوم می نماید .
  5. کنفرانس ضمن دعوت همه نیروهای مجاهد فلسطینی به وحدت عملی هر چه بیشتر در صحنه مقاومت علیه دشمن صهیونیستی ، وحدت کمه را رمز پیروزی های به دست آمده دانستند .
  6. کنفرانس با محکوم کردن رفتار وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه سکنه مناطقی اشغالی ، حق مشروع مردم تحت ستم این مناطق را برای استمرار مقاومت مسلحانه علیه نیروهای اشغالگر مورد تأیید قرار می دهد .
  7. کنفرانس با تأکید بر ضرورت آزادی هر چه سریعتر زندانیان و گروگانهای در بند رژیم اشغالگر آدم ربایی و اخراج و تبعید سکنه فلسطین توسط رژیم صهیونیستی را محکوم می نماید .
  8. کنفرانس از کشورهای اسلامی می خواهد در تشکیلات نظامی خود واحدهای دائمی به منظور تشکیل ارتش آزادی بخش قدس و حفظ آمادگی و مشارکت فعال در روند مبارزاتی و دفاعی اسلامی علیه دشمن صهیونیستی به وجود آورند .
  9. کنفرانس تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به کشورهای اسلامی به ویژه لبنان و جنایات آن علیه مردم این کشور را محکوم کرده و با تجلیل از شهدای مقاومت اسلامی و ملی لبنان از استمرار مبارزات خستگی ناپذیر مردم ایثارگر آن کشور علیه رژیم متجاوز صهیونیستی مؤکدا حمایت می نماید .
  10. کنفرانس هم پیمانی استراتژیک سیاسی ، نظامی و اقتصادی آمریکا از رژیم صهیونیستی را به عنوان مهمترین عامل استمرار سیاستهای تجاوزکارانه ان علیه کشورهای اسلامی و مردم ستمدیده فلسطین محکوم می نماید و براین اساس ، هرگونه همسویی با سیاستهای آمریکا در منطقه را مغایر با آرمان اسلامی و تحقق اهداف مقدس ملت فلسطین و مسلمانان جهان می داند .
  11. شرکت کنندگان ، کوشش آمریکا در جهت تشکیل کنفرانس به اصطلاح صلح خاورمیانه را که ادامه معاهده ذلت بار کمپ دیوید می باشد ، توطئه ای شوم و خطری عظیم به منظور نابودی انقلاب فلسطین دانسته ، کشورهای اسلامی و عربی و نیروهای انقلابی و اسلامی رادر جهت مقابله با آن فرا می خواند و در این رابطه

اقدامات تسلیم طلبانه ای که شناسایی رژیم اشغالگر فلسطین را در پی دارد ، محکوم می نماید .

  1. کنفرانس بی تفاوتی آشکار شورای امنیت نسبت به جنایات و تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی و نقص دائمی قوانین و مقررات بین المللی در داخل و خارج فلسطین و نگرشی دو گانه از سوی سازمان ملل متحد در اجرای منشور ملل متحد و رعایت حقوق بشر به شمار می آورد .
  2. کنفرانس با محکوم کردن تلاش آمریکا در سازمان ملل متحد برای لغو قطعنامه شماره 3379/د - 30 سال 1975 مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر اعلام صهیونیسم به عنوان یکی از مصادیق نژادپرستی و تأیید مجدد قطعنامه یاد شده ، این اقدام را کوششی برای تثبیت موقعت رژیم صهیونیستی در جامعه بین المللی و خارج ساختن آن از انزوا می دانند .
  3. کنفرانس طرح آمریکایی خلع سلاح منطقه خاورمیانه را ، کوششی مزورانه در جهت تضعیف بنیه دفاعی کشوهای اسلامی و تقویت هر چه بیشتر قوای تجاوزگر دشمن صهیونیستی محکوم نموده ، از همه کشورهای اسلامی دعوت می نماید تا تلاشهای خود را در جهت وحدت هر چه بیشتر اسلامی و تقویت قوای دفاعی جهان اسلام در برابر تهدیدات فزاینده استکباری متمرکز گردانند .
  4. کنفرانس حضور گسترده آمریکا در منطقه حساس خلیج فارس و هر گونه همکاری در جهت استمرار این حضور اقویا محکوم کرده و آن را به عنوان یک عامل بازدارنده و مانعی در برابر شکوفایی توان بالقوه ملتهای مسلمان منطقه در جهت تغییر آرمانهای اسلامی و به ویژه آزادسازی فلسطین تلقی می نماید .
  5. کنفرانس انتقال یهودیان شوروی و دیگر کشورهای جهان به فلسطین و ایجا آبادی های یهودی نشین را تلاشی برای تحقق بافت جمعیتی و هویت اسلامی عربی آن دانسته و ضمن محکوم کردن آن ، از نقش آمریکا در این فرایند شوم ابراز انزجار می کند و از همه دولتهای مسلمان و آزادی خواه و نیروهای انقلابی و اسلامی دعوت می نماید تا کوششای بی دریغ خود را در جهت مقابله با این روند و مخافت با دولتهایی که با آن همکاری می کنند ، بکار گیرند .
  6. کنفرانس ضمن بررسی تحولات اخبر جهانی ، از تسلیم برخی از دولتها در برابر تمایلات آمریکا و برقراری روابط با دشمن صهیونیستی شدیدا ابراز تأسف می کند و نسبت به عواقب خطرناک مطامع صهیونیستهای نژادپرست بر علیه بشریت هشدار داده ، هرگونه تماس و نزدیکی با دشمن را اقدامی برخلاف مصالح و خواست ملل جهان و به ویژه ملتهای مسلمان اعلام می نماید .
  7. از آنجایی که یکی از روشهای مهم نفوذ رژیم توسعه طلب صهیونیستی سوء استفاده از ضعف بنیه اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان می باشد ، کنفرانس ضمن تقبیح این سیاست ، از همه کشورهای اسلامی می خواهد کلیه شرکتهای تجاری و مؤسسات مالی مرتبط با دمن صهیونیستی را مورد تحریم قرار دهد .
  8. کنفرانس مقرر نمود دبیرخانه ای دائمی تحت نظر کمیته اجرایی به مسئولیت دبیر کل و متشکل از نمایندگان پارلمانهای اسلامی ، گروهها و شخصیتهای فعال در امور اسلامی تأسیس و از جمهوری اسلامی ایران می خواهد دفتر دائمی آن را در تهران قرار دهد . وظیفه دبیرخانه دائمی تهیه آیین نامه داخلی و تشکیلات ضروری برای اجرای مصوبات این کنفرانس می باشد .
  9. کنفرانس ضرورت تشکیل کمیته های دائمی در پارلمانهای کشورهای اسلامی به منظور تمرکز تلاشهای مادی و معنوی ما در جهت حمایت از آرمان فلسطین و هماهنگی با دبیخانه دائمی این کنفرانس مورد تأکید قرار می دهد .
  10. کنفرانس از مجالس کشورهای اسلامی می خواهد جهت تأمین حوق حفظ و کرامت انسانی فلسطینیانی قیم کشورهای خویش قوانین ازم را تهیه و تصویب نمایند .
  11. کنفرانس با عنایت به ضرورت جهاد همه جانبه علیه رژیم صهیونیستی و با یادآوری مسئولین همه پارلمانهای اسلامی در جهت تحقق آرمان فلسطین ، ضرورت تخصیص یک اعتبار سالانه و مستمر از سویدولتهای کشورهای اسلامی را به منظور حمایت از انتفاضه مورد تأکید قرار می دهد .
  12. کنفرانس ضرورت تأسیس صندوق اسلامی فلسطین با سرمایه دول و ملل مسلمان را به منظور کمک به مردم مظلوم فلسطین و حمایت از انتفاضه مورد تأکید قرار می دهد .
  13. کنفرانس از همه علما ، ادبا ، شعرا ، نویسندگان ، روشنفکران و هنرمندان متعهد در سراسر جهان اسلامی می خواهد تا نهایت تلاش خود را در مسیر یک جهاد عظیم

فرهنگی برای اعتلای انتفاضه و پیشبرد آرمان فلسطین بذول نمایند .

  1. کنفرانس به منظور رسانیدن ندای مظلومیت ملت ستمدیده فلسطین به مردم جهان و نیز هماهنگ سازی برنامه های خبررسانی و تبلیغی این کشورها در رابطه با مسأله فلسطین ، ضرورت تشکیل سمینارهای منظم رسانه های خبری ، سیاسی و فرهنگی در این کشورها را با عنوان " کنفرانس رسانه های اسلامی در خدمت آرمان فلسطین " مورد تأیید قرار می دهد .
  2. کنفرانس با اهداء درود به روح پاک رهبر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی ( رضوان الله تعالی علیه ) و تجلیل از مواضع و اقدامات ایشان در جهت حمایت از آرمان فلسطین ، از ابتکار آن بزرگوار در اعلام جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان " روز جهانی قدس " پشیبانی کرده و به تمامی کشورهای اسلامی مؤکدا توصیه می کند که در راستای گرامی داشت این روز و برگزاری مراسم شایسته آن و همچنن فراهم ساختن زمینه بروز احساسات پاک ملتهای مسلمان نسبت به آرمان فلسطین اهتمام ورزند .

شرکت کنندگان همچنین مقرر نمودند بیانات و مواضع معظم در مورد فلسطین به عنوان یک سند رسمی در کنفرانس منظور گردد .

  1. کنفرانس از دبیرخانهدائمی می خواهد تا در جهت پیگیری اجرای مصوبات فوق اقدامات مقتضی معمول و نتیجه را در اجلاس بعدی به اطلاع شرکت کنندگان برسانند .
  2. شرکت کنندگان در کنفرانس مراتب تقدیر خود را از توجهات ارزشمند و رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای نسبت به قضیه فلسطین بیان داشتند و تصویب نمودند که سخنان و نیز پیام ورخ 25 مهر ماه 1370 ه . ش ایشان به عنوان دو سند رسمی در کنفرانس منظور گردد . همچنین از جمهوری اسلامی ایران و مجلس شورای اسامی به خاطر میهمان نوازی و برگزاری این کنفرانس در شرایط حساس و خطیر کنونی سپاسگزاری نمودند .

تهران 30/7/70 ه . ش مطابق با 13 ربیع الثانی 1412 ه . ق و 22 اکتبر 1991 میلادی