جمعیت دفاع از فلسطین :

از دانشنامه فلسطین


این جمعیت به‌عنوان یک سازمان غیر‌دولتی به همت جمع زیادی از فرهیختگان و دلسوزان و اندیشمندان فرهنگی ، سیاسی ، حقوقی ، اقتصادی ، اجتماعی و... . . ایران تشکیل شد و به طور رسمی در سال 1379 کار خود را آغاز کرد . رئیس جمعیت خانم دکتر زهرا مستوفی دختر امام خمینی " ره " و دبیر کل جمعیت آقای دکتر مجتبی رحماندوست استاد دانشگاه و مشاور رئیس جمهور ( سید محمد خاتمی ) در امور جانبازان است .

خط مشی و ابعاد فعالیت :

خط مشی و فعالیت جمعیت دفاع از ملت فلسطین دارای ابعاد مکتبی ، فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و حقوقی در دو قلمرو درون‌مرزی و برون‌مرزی است .

اهداف :

اهداف و آرمان‌های جمعیت ، برگرفته از توصیه‌ها و دستورات و تکالیف آسمانی دین مبین اسلام است ، توصیه‌ها و دستوراتی که در قالب مفاهیم بلند قرآنی و سنت رسول ( ص ) و فت - اوی علمای دینی به صورتی گویا و شفاف در اختیار است .

این اهداف به صورت خلاصه عبارت است از :

الف - اهداف کلی :

  1. انجام فریضهٔ الهی و کسب رضایت خداوند متعال .
  2. اصرار بر حفظ ارزشها و میراث دینی و فرهنگی مشترک ادیان .
  3. دفاع از امنیت ملی کشور با محدود کردن جغرافیای فعالیت .
  4. تبیین و افشاگری ابعاد نژاد‌پرستی در هر لباس و شکلی .
  5. حمایت از حقوق بشر و مخالفت جدی با متجاوزان نسبت به حقوق انسانها با تکیه خاص در عرصهٔ فلسطین .
  6. تلاش به منظور ایجاد دمکراسی و برگزاری انتخابات

آزاد و عادلانه در فلسطین مبتنی بر خواست فلسطینیان .

  1. تبیین و افشای ابعاد تجاوز و متجاوز و حمایت از مظلوم در صحنهٔ فلسطین .

ب - اهداف ویژه :

  1. تلاش در جهت ایجاد و احیای باورهای صحیح ، اعتماد به نفس ، حریت و آزاد‌اندیشی ، برای دستیابی به وحدت عملی در بین امت اسلامی با توجه خاص بر به کارگیری این وحدت در جهت حمایت از ملت مظلوم فلسطین .
  2. تلاش جهت همگرایی اقتصادی جوامع اسلامی و تحریم اقتصادی متجاوز به حقوق ملت فلسطین .
  3. تلاش برای شناخت تحولات بین‌المللی اعم از سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی ، اجتماعی و اتخاذ مواضع صحیح در این قلمرو به منظور تامین هر چه بیشتر منافع ملی امت اسلام و با تاکید خاص بر حقوق و منافع ملت فلسطین .

راهکار :

  1. آشناسازی و تبیین و تشریح حقوق ملل مسلمان به ویژه ملت مظلوم فلسطین نزد توده‌های مردم و همچنین تذکر و یادآوری حقوق فراموش شده یا زیر پا نهاده شده این ملت بزرگوار به سازمانهای زیربط از جمله سازمان ملل متحد و کنفرانس سران کشورهای اسلامی .
  2. آشناسازی و تبیین و تشریح و یادآوری تکالیف ملل مسلمان برای رسیدن به امنیت و آرامش ، از جمله در سطح منطقه خاورمیانه و به ویژه در فلسطین با تکیه بر تکالیفی که به بوته فراموشی سپرده شده یا تکالیفی که متضاد آن نهادینه شده است .

فرصتها :

  • گسترش وجاهت مبارزه حق‌طلبانه فلسطینیان در میان جهانیان .
  • شکنندگی درونی اسرائیل و فقدان ظرفیت‌ ملت‌سازی واحد .
  • ترس ذاتی صهیونیست‌ها ، دنیاپرستی و عدم احساس موفقیت .
  • قطعنامه‌های سازمان ملل و وجاهت حقوقی مساله .
  • روند گسترش امکانات اطلاع‌رسانی در جهان .
  • روحیه ضد نژاد‌پرستی و ضد صهیونیستی مسلمانان با توجه به بیشینهٔ تاریخی و مذهبی .

تهدیدها :

  • حمایت مستمر آمریکا و دولت‌های اروپایی از اسرائیل
  • ماهیت نظامی و شیوه‌های سبعانه و تحریک‌آمیز اسرائیل .
  • فقدان یکپارچگی در جهان اسلام .
  • هجوم و بمباران خبری خبرگزاریهای صهیونیستی بر فضای جامعه جهانی .

رویکرد اساسی جمعیت :

  • همزمانی فعالیت‌های راهبردی و کاربردی .
  • مشارکت همگانی و مردمی در انجام فعالیت‌ها .
  • اطلاع‌رسانی فراگیر و اجتماعی کردن نتایج فعالیت‌ها .

تشکیلات :

تشکیلات جمعیت دفاع از ملت فلسطین در چهار سطح : راهبردی ، پشتیبانی ، برنامه‌ریزی و اجرایی در نظر گرفته شده است .

سطوح راهبردی :

قسمت‌هایی همچون هیات امنا ، هیات اجرایی ، رئیس جمعیت ، دبیرکل و... را شامل می‌شود .

نقش سطح راهبردی در جمعیت عبارت است از تصویب برنامه‌های راهبردی شامل جهت‌گیری‌ها ، اهداف ، راهبردها ، منابع ، بررسی و اعلام نظر راجع به پیشنهادها و نظارت بر اجرای مصوبات و در یک جمله نظارت و هدایت کلیهٔ فعالیت‌های جمعیت .

سطوح پشتیبانی :

قسمت‌های همچون : دفتر پشتیبانی ، کمیتهٔ پذیرش ، کمیتهٔ مالی و... را در بر می‌گیرد .

نقش سطح پشتیبانی در جمعیت عبارت است از تهیه و پیشنهاد طرحهای متنوع مالی ، خزانه‌داری ، جذب نیرو ، پذیرش ، تدارکات ، تاسیسات ، سیستم‌های اداری و اجرای کلیهٔ طرحهای فوق پس از تصویب .

سطوح برنامه‌ریزی :

این سطوح شامل قسمت‌هایی همچون کمیسیون سیاسی و حقوقی ، کمیسیون فرهنگی ، کمیسیون اقتصادی و... است .

کمیسیون سیاسی و حقوقی :

  نقش :

بسیج ، ساماندهی و هدایت اشخاص حقیقی و حقوقی آزادی‌خواه ایران و جهان در راستای موضوع فعالیت جمعیت .

  وظیفه اصلی :

تهیهٔ تحلیل از روند مبارزات و تهدیدها و فرصت‌های جهانی و طرح‌ریزی راهبردهای بین‌المللی برای احقاق حقوق ملت فلسطین ، همچنین پی‌گیری حقوقی آنها در مجامع بین‌المللی و پیشنهاد اعلان به مراجع مربوطه .

  • در راستای بند اول ، مطالعه ، بررسی و تهیه و تنظیم و پیشنهاد سیاست‌ها ، خط مشی‌های سیاسی و بین‌المللی و نیز تهیه و تنظیم پیشنهاد برنامه‌های عملیاتی و اجرایی مربوط به طرحهای تنظیمی و اجرای آنها بعد از تصویب .

کمیسیون فرهنگی :

  نقش :

ساماندهی و سمت‌دهی کانون‌های فرهنگی ، فرهیختگان و هنرمندان اقصی نقاط جهان ویژه ملل اسلامی و بالاخص کشور اسلامی ایران به دفاع از ملت فلسطین .

  وظیفه اصلی :

فرهنگ‌سازی داخلی و بین‌المللی با استفاده از کلیهٔ ابزارهای فرهنگی و هنری ، به منظور عمومی کردن فرهنگ حساسیت فراگیر نسبت به سرنوشت ملت فلسطین از طریق مطالعه ، بررسی ، تهیه و تنظیم و پیشنهاد سیاستها ، خط مشی‌ها و برنامه‌های راهبردی و عملیاتی امور فرهنگی و هنری جمعیت و اجرای تمامی موارد فوق‌الذکر پس از تصویب .

کمیسیون اقتصادی :

  نقش :

فراهم کردن زمینهٔ جلب حمایت‌های مستقیم و غیر مستقیم اقتصادی ، تجاری و بازرگانی ملتها ، دولتها و بنگاه‌های اقتصادی در جهان و به ویژه جهان اسلام در جهت دفاع از ملت فلسطین و همچنین ساماندهی و نظام‌مند کردن بهره‌مندی و بهره‌گیری از توان فکری و تخصصی صاحب‌نظران حقیقی و حقوق اقتصادی و مالی داخل و خارج در جهت تدوین طرحهای مفید و " موثر و کارا برای تقویت اقتصاد دنیای اسلام به ویژه ملت مظلوم فلسطین و تضعیف پایه‌های اقتصادی اشغالگران قدس و حامیانش از طریق همگرایی در صف خودی و واگرایی در صف غیرخودی با تبیین سیاست‌های اصولی تولید ، توزیع و مصرف .

  وظیفه :

مطالعه ، بررسی و پیشنهاد سیاست‌ها ، خط‌مشی‌ها و برنامه‌های اقتصادی در راستای اهداف انسان‌دوستانه جمعیت و عملیاتی کردن این طرحها پس از تصویب با همیاری ستوه اجرایی جمعیت شامل شاخه بانوان ، دانشجویان و جوانان ، طلاب علوم دینی ، دانش‌آموزی ، کارگری و... .

کمیته‌ها :

کمیته حقوقی :

  1. پی‌گیری محاکمهٔ سران جنایتکار رژیم صهیونیستی و جنایتکاران جنگی اسرائیل در مراجع بین‌المللی .
  2. پی‌گیری محاکمهٔ سران و شخصیت‌های سایر کشورها که در جنایات صهیونیست‌ها به هر نوعی - اعم از کمک مالی ، نظامی ، سیاسی ، تبلیغی و . . سهم داشته‌اند .
  3. مطالعه ، بررسی و شناسایی حقوق فلسطینیان و ارائه‌ٔ راهکار برای احیای حقوق فراموش شده و حقوق پایمال شده فلسطینیان .
  4. طراحی و تدوین و پیاده‌سازی قوانین و مقررات بین‌المللی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین .
  5. مطالعه و بررسی و ارائه‌ٔ راهکار نسبت به چگونگی رفع موانع احقاق حقوق فلسطینیان .

کمیتهٔ امور بین‌الملل :

  1. بررسی ، مطالعه ، شناسایی ، احصاء و تشکیل بانک اطلاعاتی از کلیه اعضا هواداران ، جمعیتها ، NGO . s ، تشکلهای سیاسی و احزاب به همراه مرامنامه‌ها و اساسنامه‌های مربوط به منظور برقراری ارتباطات نظام‌مند و هدفمند با آنها در جهت تحقق اهداف جمعیت با رعایت اصول و ارزشهای انقلابی و اسلامی حاکم بر جمعیت و طبقه‌بندی آنها جهت دسترسی صحیح مقامات مجاز و حفاظت این اطلاعات .
  2. تلاش و کوشش در راستای شناساندن جمعیت ، اهداف و ماموریت‌های آن با همکاری روابط عمومی به مردم جهان به منظور جلب و جذب نیروی انسانی معتقد ، مؤمن به انقلاب اسلامی و نهضت فلسطین از طریق تشکیل سمینار ، نمایش ، میتینگهای سیاسی ، کنفرانسهای مطبوعاتی و فعالیتهای دیپلماتیک داخلی و بین‌المللی ، دو یا چند جانبه و غیره در چهارچوب سیاست‌های بین‌المللی قابل قبول جمهوری اسلامی ایران ( عزت ، حکمت ، مصلحت ) .

سطوح اجرایی :

این کمیسیون عملاً سطوح مسئولیت نهادینه کردن افکار نظری و عملی جمعیت در راستای خدمت مستقیم یا غیر مستقیم به ملت فلسطین در محدودهٔ جغرافیایی فعالیت خود را بر عهده دارد .

شاخه دانش‌آموزی :

  نقش :

عضوگیری از میان دانش‌اموزان داخلی و خارجی

علاقه‌مند به مسایل مبتلا به جهان اسلام به ویژه ملت مظلوم فلسطین و قبله اول مسلمین و جهت‌دهی نیروها از طریق برگزاری اردو ، دیدار گروهی ، ملاقاتهای چهره به چهره ، مباحث نظری ، کنفرانس‌های اینترنتی و ارتباطات مکاتبه‌ای به منظور تقویت بینش دانش‌آموزان عضو نسبت به وضعیت موجود و فرصتها و تهدید‌های بالقوه و بالفعل و وظایف این قشر از جامعه در قبال حوادث مربوطه .

  وظیفه :

تعریف ، تثبیت ، نهادینه ساختن ابعاد مظلومیت ملت فلسطین و دفاع از حقوق انسانی آنها مطابق مبانی نظری ترسیم شدهٔ مصوب توسط کمیسیونهای جمعیت .

شاخه جوانان و دانشجویان :

  نقش :

عضوگیری از میان جوانان داخلی و خارجی با نشاط و علاقه‌مند به مسایل جهان اسلام به ویژه مساله قدس و ملت فلسطین در قالب ارتباطات مکاتبه‌ای ، چهره به چهره ، گروهی ، اردویی ، الکترونیکی و همچنین برگزاری کنفرانس‌های اینترنتی در مورد موضوعات مبتلا به ویژه تشریح و تبیین ابعاد مظلومیت ملت فلسطین از شئون مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و... .

  وظیفه :

تعریف ، تثبیت و نهادینه ساختن ابعاد مظلومیت ملت فلسطین و به نوعی جهان اسلام مطابق با مباحث فکری ترسیم شدهٔ مصوب توسط کمیسیونهای مختلف جمعیت .

شاخهٔ نهاد‌های دینی :

  نقش :

عضوگیری از میان طلاب علوم دینی و دانشمندان علوم اسلامی به منظور گسیل همتها و توانایی‌های این قشر در جهت شفاف کردن مشکلات ، با تکیه بر فرصتها و تهدید‌های بالفعل و بالقوه موجود در عرصهٔ جهان اسلام به ویژه خاورمیانه و فلسطین و تشریح ابعاد مختلف فراموش شده یا زیر پا نهاده شدهٔ حقوق ملت فلسطین در ابعاد مختلف .

  وظیفه :

تعریف ، تثبیت و نهادینه ساختن ابعاد مظلومیت ملت فلسطین و اماکن مقدسه در عرصهٔ فلسطین اشغالی مناسب با سرفصلهای پیشنهادی و مصوب جمعیت .

شاخهٔ بانوان :

  نقش :

عضو‌پذیری از میان بانوان داخلی و خارجی علاقه‌مند به مسایل جهان اسلام با تکیه بر مسالهٔ قبلهٔ اول مسلمین و ساماندهی و جهت‌دهی نیروهای عضو در قالب ارتباطات مکالمه‌ای ، چهره به چهره ، گروهی ، اردویی ، پست الکترونیک و همچنین برگزاری کنفرانس‌های اینترنتی در بارهٔ موضوع خاورمیانه و فلسطین .

  وظیفه :

تعریف ، تثبیت و نهادینه ساختن ابعاد مظلومیت ملت فلسطین و به نوعی جهان اسلام مطابق با مباحث نظری ترسیم شدهٔ مصوب توسط کمیسیونهای فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و حقوقی .

خبرگذاری قدس :

  نقش :

تحریک و تهییج احساسات مخاطبان نسبت به مسایل موجود در عرصهٔ فلسطین از طریق انتشار اخبار درست و بیان حقایق به صورتی صحیح و گویا وشفاف و مستند ، در جهت جلوگیری از تحمیق خبری آحاد مردم توسط برخی بنگاه‌های خبری مزدور و وابسته به دستگاه‌های صهیونیستی از سویی و از سوی دیگر مکملی برای خبرگزاریهای کوشا و صدیق در پوشش خبری وسیع‌تر و گسترده‌تر .

  وظیفه :

زیر نظر داشتن کلیهٔ فعل و انفعالات سیاسی ، حقوقی ، اقتصادی ، اجتماعی و... . . موجود در سطح منطقه و به نوعی دنیا و یافتن سوژه‌های خبری در ابعاد گوناگون و نیز ثبت و ضبط لحظات حساس به منظور ساماندهی و سوق دادن افکار عمومی در جهت ابزار واکنش نسبت به آنچه در عرصهٔ فلسطین بر مردم مظلوم آن می‌گذرد . ( ن . ر . ک : خبرگذاری قدس )

پژوهشکده راهبردی :

  نقش :

تبیین حقوق از دست رفته یا فراموش شده یا به زمین م - انده در جهان اسلام در قبال مساله فلسطین و یافتن راهکارهای مناسب به منظور احیای این حقوق و نیز کنکاش راجع به تکالیف فراموش شده یا به زمین مانده در عرصهٔ جهان اسلام در قبال مساله فلسطین با تکیه بر علل و عوامل ایستایی یا پویایی تکلیف مربوطه .

  وظیفه :

مطالعه و تحقیق و تفحص راجع به گذشته و اسناد موجود و پیش‌بینی آینده و تحلیل وضع موجود و ارایه راهکارهای عملی و بدیع و کارگشا در ارتباط با موضوع همچون تشریح بهترین و مناسب‌ترین فرهنگ تولید یا توزیع مصرف در سطح جوامع اسلامی و انحراف از معیار اقتصاد فعلی مسلمین با وضع مطلوب و ارایه راهکار با کمک گرفتن و بهره بردن از نیروهای انسانی مجرب و محقق و امکانات روزآمد ، با توجه به نقش خاص توانمندی اقتصادی در اقتدار ملی مسلمین .

جمعیت چند عضوپذیری دارد :

  1. عضو افتخاری

این نوع عضویت به لحاظ ورود به جرگهٔ اعضا و خروج از آن آسانترین شیوه است ، تنها لازم است داوطلب این نوع عضویت ضمن اعلام مشخصات عمومی خود به یک یا چند مورد از توانایی‌های فکری ، فرهنگی ، علمی و مادی خود که مایل است صرف مباحث مورد جمعیت نماید ، اعلام آمادگی کند .

  1. عضو عادی
  2. عضو ویژه
  3. عضو فعال

عضو عادی ، ویژه و فعال از میان اعضای افتخاری که یک سال تمام عضویت افتخاری جمعیت را دارا باشند ، پذیرفته می‌شود .