مریم پاکدامن ( ع ) ( حضرت - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


حضرت مریم ( ع ) علی رغم آنکه عقاید مسیحیت ولادت او را در بیت المقدس و مشخصا " در محلی که فعلا " کلیسای صلاحیه واقع شده قرار داده دختر جوانی از اهالی ناصره بوده است .

مریم مادر حضرت عیسی مسیح ( ع ) بوده و او را در دوره امپراتور رومی اگوسطس در بیت لحم به دنیا آورد . آنگاه با نوزاد خود و به همراه یوسف ( نجار ) از ترس ظلم و ستم و فشار هیرودس بر نوزاد به سوی مصر گریخته . سپس همه با هم به ناصره بازگشتند و در آنجا سکنی گزیدند .

زمانی که یسوع به عنوان معلم و واعظ در اطراف و اکناف فلسطین گردش می کردند لحظه به لحظه مریم دیده می شد که در جست وجوی یسوع بوده و یا آنکه در کنار او ایستاده بود .

انجیل می گوید که آخرین تصویر مریم در زمان زندگی مسیح تصویر او در حالتی است که به هنگام اجرای حکم یهود به مرگ حضرت عیسی در کنار صلیب او ایستاده است . " و آنجا پیش صلیب یسوع مادرش ایستاد... پس یسوع مادرش و در کنار او شاگرد محبوبش را دید . یسوع به مادرش گفت : ای زن این پسر توست و سپس به شاگرد فرمود : این مادر توست و شاگرد در آن ساعت مریم را به خانه خود برد " . ( یوحنا 19/25 - 27 ) .

در سفر اعمال پیامبران ( 1/14 ) وارد شده که مریم پس از آن با فرستادگان بود . " فرستادگان به همراه برخی زنان و مریم مادر یسوع و برادر او با دلی یگانه مواظب نماز خود بودند " زمانی که یوحنا بیت المقدس را به طرف افسس ( درترکیه فعلی ) ترک گفت مریم به همراه او رفت و بخش آخر زندگیش را در آنجا گذراند . عقاید مسیحیت قبر مریم را در بیت المقدس در کلیسای رم ارتدکس در کنار کلیسای جسمانی مورد احترام قرار می دهد .

در دین مسیحیت این زن پاکدامن جایگاهی والا داشته و موضوع مطالعات عده زیادی و مورد احترام عظیم مردم می باشد . مریم مقدس در جهان هنر و سرود و نقاشی و مجسمه سازی و شعر و موسیقی نیز مقامی والا را در تاریخ بشریت اشغال می کند . هر شخص مسیحی در این زن صفات پاکیزگی و مادری و زیبایی پاک را می یابد . در مورد مریم گفته شده است که " اگر مسیحیت غیر از این زن نمونه دیگری هم داشت باز همین یک نمونه برای دلالت بر برتری و والایی مسیحیت برای ما کفایت می کرد . "

دانته شاعر ایتالیایی این احترام و این جایگاه والا را در قسمت سوم حماسه الهیش " فردوس " تفسیر و بیان کرده و در مورد این زن می گوید : " حالا به چهره ای که شبیه ترین چهره به صورت مسیح می باشد نظاره کن " .

مآخذ :

  1. الاب جورج سابا ، الرسالة المخلصیه ، صیدا 1947 - 1952 .
  2. Adinolfi, M : Maria Nazaret, Gerusalemme 1966
  3. Feuillet, A : Jesus et sa Mere, Paris - 1974
  4. Laurentin, R : Court traite sur la sainte Viege, Paris 1967.
  5. Maloney, G, A, : Mary the Womb of God, New Jersy 1976.
  6. Guitton J : La Vicrge Marie, Paris 1947.
  7. agrange, G : La Mere du Saureur, Paris 1948.