مجادله ، غالب

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


غالب مجادله از چهره های سیاسی عرب در اراضی اشغالی 1948 می باشد که توانست از سوی یک حزب غیر عربی به پارلمان رژیم صهیونیستی راه یافته و به مسئولیت مهمی در پارلمان این رژیم دست یابد .

این در حالیست که درصد اعراب شاغل در پست های مهم سیاسی ( رژیم صهیونیستی ) بسیار اندک است .

به عبارت دیگر حضور پنج درصدی اعراب در بخشهای دولتی رژیم صهیونیستی نسبت به کل جمعیت آنها ( که در مجموع 19 درصد ساکنین اراضی اشغالی 48 ، یعنی بیشتر از 2/1 میلیون نفر را تشکیل می دهند ) تناسبی ندارد . ضمن اینکه حضور آنها ، عمدتا در عرصه های اقتصادی این رژیم مشهود است و حضور و یا به تعبیر بهتر ، مشارکت کم رنگ اعراب 48 در عرصه سیاست اندک می باشد .

غالب مجادله ، از جمله این شخصیتهای انگشت شمار عرب فلسطینی است که پس از ورود به عرصه فعالیتهای حزبی - سیاسی و تلاش در این راستا ، توانست به موقعیت سیاسی بالایی در نظام سیاسی اسرائیل دست یابد .

الف - پیشینه شخصی و علمی :

غالب مجادله در آوریل سال 1953 یعنی سه سال پس از شکل گیری رژیم صهیونیستی ، در باقه غربی واقع در منطقه مثلث ( از مناطق اشغالی 48 ) متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در این شهر سپری کرد . او پس از پایان دوران دبیرستان در شهر باقه غربی ، در سال 1971 وارد دانشگاه شد و در سال 1975 با اخذ مدرک کارشناسی در رشته اقتصاد از دانشگاه حیفا فارغ التحصیل گردید .

مجادله در دوران جوانی ، همزمان با تحصیل در دانشگاه در شورای محلی ( عربی ) در باقه غربی و عکا ( از شهرهای عرب نشین اراضی اشغالی 48 ) فعالیت می کرد . وی پس از پایان تحصیل به عضویت جنبش جوانان " نوآرهافود " Noar Haoved Morementیکی از بزرگترین جنبشهای جوانان ( عربی - یهودی ) در اسرائیل - - درآمد و پس از مدتی نیز به ریاست این جنبش منصوب گردید . مجادله همچنین دبیر شورای منطقه ای کارگران و رئیس هیأت نمایندگی حزب کارگر در هیستادروت بوده است .

وی با همسر و چهار فرزند در زادگاهش ( باقه غربی ) سکونت داشته و به زبانهای عبری ، عربی و انگلیسی تسلط کامل دارد .

ب - سوابق سیاسی :

بخشی از اعراب ساکن اراضی اشغالی 1948 که ناکامیهای نظامی اعراب در مقابله با اسرائیل ، آنها را از دستیابی به اهدافشان از طریق توسل به رویه های مبارزه جویانه نومید ساخت ، کم کم وارد فرایند مبارزات سیاسی شده و کوشیدند تا در چارچوب تشکل های سیاسی و حزبی ، حقوق حقه خویش را پیگیری نموده و دست کم بخشی از آنها را تحصیل نمایند .

غالب مجادله را نیز باید از جمله این اعراب دانست که فعالیتهای سیاسی خود را با ورود به یک حزب غیرعربی و کسب موقعیت از این طریق ، گرایشهای عربی خود را به نفع همزیستی در جامعه ای عربی - یهودی کنار نگذاشته و همواره بر این خاستگاه ( عربی ) و تلاش برای حفظ آن با اظهارنظرهای خود ( در زمینه های مختلف ) تأکید می گذارد .

زمانی که وی به عنوان نماینده عرب حزب کارگر وارد پارلمان رژیم صهیونیستی شد ، اعلام کرد که قصد دارد از درون این حزب ( چپگرای کارگر ) به دفاع و حمایت از حقوق اقلیت عرب ( در اراضی اشغالی 48 ) بپردازد . پیش از این مجادله در تاریخ 28 ژولای سال 2004 پس از استعفای آبراهام بورگ Avraham Burg از نمایندگی کنست ، جایگزین وی در کنست گردیده بود .

مجادله تنها نماینده عربی است که از سوی حزب کارگر در کنست شانزدهم حضور یافت . وی همچنین در این دوره از کنست در کمیسیون ورزش ، فرهنگ و آموزش ، کمیسیون بهداشت ، کار و امور اجتماعی ، کمیسیون نظارت عمومی و کمیسیون امور داخلی و محیط زیست عضویت دارد ، که در تاریخ 17 ژانویه ( 2005 ) طی رأی گیری مخفی که در کمیسیون امور داخلی صورت گرفت ، توانست با کسب 10 رأی در مقابل 7 رأی از رقیب خود آمرام میتزنا - - که وی نیز از نمایندگان حزب کارگر در این کمیسیون می باشد - - پیشی گرفته و ریاست کمیسیون امور داخلی و محیط زیست را به دست آورد . لازم به ذکر است که پیش از وی مجادله یوری اشترن ( از حزب راستگرای اتحاد ملی ) ریاست کمیسیون مذکور را بر عهده داشت .

ج - آراء و اندیشه های مجادله :

اندیشه های غالب مجادله در میان شخصیتهای سیاسی

عرب 48 در نوع خود منحصر به فرد هستند . وی این اندیشه ها را با بیانی کاملا روشن و به دور از پوشش در هرگونه لفافه ای ابراز می دارد .

بررسی آراء و اندیشه های غلب مجادله که توانست به پستهای مهم سیاسی در نظام حکومتی اسرائیل دست یابد ، نکات متعددی را در خصوص عوامل مؤثر در پیشرفت این عضو جامعه عرب 48 ( در نظام سیاسی رژیم صهیونیستی ) آشکار می سازد که به طور مختصر به قرار ذیل می باشد .

  1. اعتقاد به مثمر ثمر بودن مذاکرات صلح میان دو طرف ( اسرائیلی - فلسطینی )
  2. دیدگاه خوش بینانه و مثبت وی نسبت به سیاستهای رژیم صهیونیستی از جمله ساخت دیوار حائل و مسأله امنیت ملی و همچنین طرح عقب نشینی یک جانبه از نوار غزه .
  3. دیدگاه انتقادآمیز نسبت به عملیات استشهادی .
  4. ارتباط بسیار نزدیک با مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی .

مآخذ :

  1. www.Silkkuy.org.il/eng/armedina.htm
  2. www.Altawasul.net/Israel_gov_news.htm
  3. www. Altawasul.net/mfm/Arabweb/main/document.asp
  4. www.Knesset.gov.il/mk/eng/mk_eng.asp.
  5. www.Jpost.com ( 6/6/2004 )
  6. www.knesset.gov.il/mkindex_current_eng.asp
  7. www.A7fr.org ( 2004/1/17 )