گیل ( حزب - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۵ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


حزب گیل با مستمری بگیران (Gil - pensioners party)قبل از انتخابات هفدهمین دوره کنست اسرائیل در 28 مارس 2006 توسط بعضی از فعالان گذشته و کهنسال اسرائیل تشکیل شد .

حزب گیل از واژه گیل گرفته شده است . واژه " گیل " در زبان عبری به معنای " سن و سال ( age ) " است ، لذا تمامی اعضای این حزب را افراد مسن و سالخورده تشکیل داده اند . حزب گیل همچنین عنوان " مستمری بگیران ( Pensioner ) " را برای آشنایی ملموس تر افراد با این حزب به کار می برند .

اعضای حزب گیل تا زمان کنست هفدهم هیچ گونه نمایندگی در کنست را نداشتند و برای اولین بار در هفدهمین دوره انتخابات کنست شرکت کردند .

به دنبال برگزاری انتخابات درون حزبی گیل ، اسامی 14 تن از اعضای این حزب برای پذیرش فعالیتهای پارلمانی آن اعلام شد که با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کنست هفدهم و دستیابی این حزب به هفت کرسی ، اسامی افراد زیر برای تصدی پست نمایندگی پارلمانی این حزب اعلام شد : #

  1. رافائل اینان ( Raphael Eitam ) . #
  2. یاکوف بن ایزری ( Yaakov Ben - Yizri ) . #
  3. موشه شارونی ( Moshe Sharoni ) . #
  4. اسحاق زیف ( Yitzhak Ziv ) . #
  5. اسحاق گالانتی ( Yitzhak Galanti ) . #
  6. الهانان گلازر ( Elhanan Glazer ) . #
  7. ساره ماروم ( Sarah Marom ) .

هیچ یک از افراد نامبرده سابقه عضویت در کنست نداشته و نخستین تجربه آنها به کنست هفدهم محدود است .

اهداف و برنامه ها :

یکی از اصلی ترین و مهمترین اهداف حزب مستمری بگیران از شرکت در انتخابات دوره هفدهم ، بهبود شرایط زندگی افراد مسن و مستمری بگیر است . موشه شارونی مرد شماره سه این حزب در مراسمی که به مناسبت پیروزی گیل برپا شده بود ، اعلام کرد : وظیفه ما اعاده عزت لگدکوب شده مستمری بگیران اسرائیل است . هفت نماینده جدید این حزب در کنست نیز با تشکیل یک جبهه واحد ، برنامه این حزب در مورد مراقبت از سالمندان کشور و دیگر بخشهای محروم جامعه را در رأس اهداف خود قرار داده اند .

به گفته اعضای گیل ، برنامه های این حزب تنها برای مستمری بگیران و افراد سالخورده در نظر گرفته نشده ، بلکه در حقیقت جوانان و میانسالان نیز به نوعی از این برنامه ها بهره می برند ، چراکه در صورت بهبود شرایط زندگی برای مستمری بگیران ، سایر افراد نیز در آینده از این شرایط استفاده خواهند کرد . رافائل ایتان رهبر مهمترین حزب مهمترین درخواستهای حزب گیل را به شرح زیر برشمرده است :

  • استرداد کاهش 5/1 درصدی پرداختیهای تأمین

اجتماعی .

  • افزایش مستمریهای مؤسسه بیمه ملی .
  • افزایش یارانه دارو .
  • افزایش پایه پرداخت مستمری از 5/14 درصد میانگین حقوق به بیش از 20 درصد .
  • تعهد در قبال قشرهای دیگر جامعه از جمله دانشجویان ، مادران مجرد و معلولان .
  • حزب مستمری بگیران بوسنی و هرزگوین .
  • حزب متحد مستمری بگیران اسکاتلند .
  • حزب دموکراتیک مستمری بگیران اسلوانیا .
  • حزب مستمری بگیران نروژ .
  • حزب مستمری بگیران ایتالیا .

علاوه براین احزاب ، جنبشهای بین المللی با عنوان " کمیته دفاع از دموکراسی و عدالت حقوق بازنشستگی " ( Action committee for Democracy and pensions Justice ) و " مستمری بگیران فعال " ( Active Pensionists ) در کشورهای مختلف دنیا به فعالیت مشغولند .

ایتان رئیس حزب گیل ، ضمن اعلام مجدد اهداف و برنامه های خود ، از برنامه این حزب برای بنای زیرساختهای لازم در راستای دستیابی به اهداف حزب خبر داده و گفته است که در حال حاضر ، این حزب هیچ عضو فعال و زیر ساخت حقیقی ندارد .

این حزب اعلام کرده که خواهان پست وزارت بهداشت است و همچنین انتظار دارد که یک وزارتخانه جدید برای مستمری بگیران با همین نام تأسیس شود . یاکوف بن ایزری مرد شماره دو حزب گیل نیز اعلام کرده است که در صورت اعطای پست وزارت مستمری بگیران به وی ، این حزب در ائتلاف دولتی شرکت خواهد کرد .

ایتان نیز مشخص شدن هویت شخص وزیر دارایی آینده را مهمترین دغدغه حزب خود عنوان کرده است چرا که عملی شدن اهداف و برنامه های گیل در گرو سیاستهای وزیر دارایی خواهد بود .

این حزب در مذاکرات خود همچنین اعلام کرده است که با اهداف و برنامه های حزب کادیما در زمینه سیاست خارجی ، مسائل امنیتی و... موافق بوده و به این ترتیب خواهان ائتلاف با کادیماست . موشه شارونی در این رابطه اظهار داشت : حزب ما موفق به کسب هفت کرسی در کنست شده است که این تعداد کمی برای ائتلاف با کادیما نیست .

فارغ از شکافهای سنی ( پیر - - جوان ) موجود در جامعه اسرائیل ، جامعه مذکور صرفا درگیر مسائل شکاف سنی نبوده و قشرهای آسیب پذیر و مستمری بگیر آن نسبتا زیاد است . اهداف و برنامه های این حزب تا حدود زیادی در راستای اهداف و مطالبات اجتماعی و رفاهی احزابی چون کارگر و میرتس قرار می گیرد . از این رو حزب گیل با ورود به عرصه سیاسی اسرائیل اهمیت ویژه ای کسب کرده و جایگاه بهتری خواهد یافت .

==مآخذ : ==#

  1. بولتن رویداد و گرایش اسرائیل ، 2/2/1385 ، شماره 29 . #
  2. www. Thenewstribune com/24hours/world/v-printer/story/3243452p-11999569c.html1#
  3. www. knesset.gov.il/elections17/eng/list/list- eng.asp?id=47#
  4. www. Jpost.com/servlet/satellite?cid=114398829608$$pagename=Jpost %2fJ...#
  5. www. haaretz.com/hasen/objects/pages.#
  6. www. en.wikipedia.org/wiki/category : ensioners %27-parties