سازمان شرکای صلح

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۷ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


مقدمه :

مردم فلسطین همواره به میزان غیرقابل تصوری مورد بازداشت ، شکنجه و کشتار توسط اسرائیلی ها قرار گرفته اند . طبق آمارهای سازمان مفتاح ( که یک سازمان غیردولتی فلسطینی است و در زمینه حقوق بشر فعالیت می کند ) از سال 1967 ، اسرائیلی ها 600 هزار مورد از فلسطینیان را دستگیر و اسیر کرده اند و حدود 90 تا 94 درصد از این اسرا مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته اند .

به این ترتیب توجه به مسائل مذکور و آگاه کردن افکار عمومی آمریکا از این تعرضات و نقض حقوق بشر هدفی است که سازمان شرکای صلح در دستور کار خود قرار داده تا از این طریق وقایع و حقایق را به اطلاع مردم رسانده و نگرش مخالفان صلح اعراب و اسرائیل را نسبت به این امر تعدیل کند .

یکی از سازمانهای غیردولتی که به موضوع نقض حقوق بشر و خشونت در آمریکا می پردازند ، سازمان شرکای صلح است . یکی از اهداف مهم این سازمان ، آشکار کردن سیاستهای خشونت طلبانه آمریکا و اسرائیل علیه فلسطینیان در آمریکا و نیز در سرزمینهای اشغالی است . علاوه بر این ، وظیفه دیگر سازمان مذکور تنویر افکار عمومی آمریکائیان و سایر ملتها درباره مسائل مرتبط با نقض حقوق بشر و سیاستهای خشونت طلبانه ای که علیه فلسطین صورت می گیرد ، است .

از آنجا که افکار عمومی می تواند نقش تعیین کننده ای در برنامه ها و اهداف حکومتی داشته باشند و سیاستمداران نیز برای اجرای طرحها و برنامه های خود ناگزیرند به افکار عمومی توجه ویژه ای مبذول دارند ، اطلاع رسانی به عموم مردم درباره وقایع اجتماعی و سیاسی ضروری است . به این ترتیب سازمان شرکای صلح در طی سالها فعالیت خویش در این راستا گامهای مؤثری برداشته است .

الف - چگونگی شکل گیری :

سازمان شرکای صلح یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی بوده و بیش از 10 سال به آموزش مردم آمریکا درباره مسائل کلیدی که برای دستیابی به امنیت ، صلح و عدالت در خاورمیانه و تضمین یک صلح پایدار لازم است ، پرداخته است . فعالیت این سازمان ابتدا در قالب یک کمیته متشکل از 20 نفر افراد متخصص ، در واشنگتن آغاز شد .

این کمیته جلسه ای را در سال 1990 با هدف توجهبیشتر به خشونتهای گسترده و عمیق اسرائیلی ها در سرزمینهای فلسطینی تشکیل داد . در اواخر سال 1991 کمیته مزبور با اتحادیه آمریکایی حقوق بشر فلسطینی - American alliance for palestinian human right ( که این سازمان در فهرست نام سازمانهای غیردولتی سازمان ملل ثبت شده بود ) ادغام شد و به سازمان شرکای صلح تغییر نام داد . نام این سازمان در فهرست نام سازمانهای غیردولتی سازمان ملل به ثبت رسیده است .

در بدو امر ، سازمان شرکای صلح کنفرانسی را تحت عنوان " صدای زنان بیت المقدس : سه زن ، سه دین متفاوت ، یک دیدگاه مشترک " در ژانویه 1998 در واشنگتن برگزار کرد . در این کنفرانس از سه زن از بیت المقدس - - یک مسلمان ، یک یهودی و یک مسیحی - - برای سخنرانی دعوت به عمل آمد .

محور اصلی سخنرانی این زنان ، امیدها و ناکامی های زنان در کشاکش منازعات در سرزمینهای اشغالی بود .

این سازمان در طول چندین سال فعالیت مستمر ، مطالعات موردی گسترده ای درباره نقض حقوق بشر توسط اسرائیل در سرزمینهای اشغالی به انجام رسانده است .

عمده این تحقیقات درباره اسرای فلسطینی است که بدون هیچ اتهامی بازداشت شده ، مورد شکنجه قرار گرفته و بدون طی مراحل قانونی در زندانهای اسرائیل به سر می برند . سازمان شرکای صلح ، صدای فلسطینیان را از طریق رسانه ها به گوش مردم سراسر جهان و نیز آمریکایی ها می رساند .

ب - اهداف :

هدف اصلی سازمان شرکای صلح ، کمک به برقراری صلح و ثبات در سرزمینهای اشغالی است . برای رسیدن به این هدف بایستی به جای توسل به شیوه های خشن و تجاوزکارانه ، از روشهای مسالمت جویانه استفاده شود . در این راستا ، سازمان اهداف زیر را مدنظر دارد :

  • آموزش و بالا بردن سطح افکار عمومی درباره مسائل و مشکلات موجود بر سر راه تحقق صلح و برپایی عدالت در خاورمیانه ( به ویژه درباره فلسطینیان ) .
  • گسترش عدالت و حل و فصل دائمی منازعه اسرائیل - فلسطین .
  • حمایت از حقوق بشر در خاورمیانه .
  • کمک به سایر سازمانهایی که درباره مسائل و مشکلات مرتبط با صلح و امنیت در خاورمیانه فعالیت می کنند .

ج - ساختار :

ساختار سازمان ، از بخشهای زیر تشکیل شده است که فعالیتهای اداری و پروژه های سازمان را به انجام رسانده و در واشنگتن مستقرند .

1 - هیأت مدیره :

شامل 14 نفر که نام تعدادی از آنها در زیر آمده است :

جری برد ( Jerri Bird ) : مدیر کل و مؤسس سازمان .

الیه وگنر ( Ellie Wegener ) : معاون سازمان .

آلما عبدالهادی ( Alma Abdul Hadi ) : عضو هیأت مدیره .

فایه ویلیامز ( Faye Williams ) : عضو هیأت مدیره .

دورا جانسون ( Dora Johnson ) : عضو هیأت مدیره .

2 - هیأت مشاوران :

هیأت مشاوران این سازمان شامل 16 نفر است که اغلب از وکلاء و حقوقدانان آمریکایی و فلسطینی خبره در مسائل فلسطین و حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی محسوب می شوند .

د - بودجه :

بودجه سازمان شرکای صلح اغلب از طریق نهادهای خصوصی و افراد تأمین می شود . در همین راستا ، کمکهای متعددی از مؤسسه " خاورمیانه " - Middle East Institute و بنیاد " صلح خاورمیانه " - Foundation for middle East Peace در اختیار این سازمان قرار گرفته است . همچنین

کمکهای نقدی توسط بنیاد ARCA و بنیاد فایر دول Doll Foundation به سازمان پرداخت شده است .

ه - کنفرانسهای برگزار شده توسط سازمان :

کنفرانسهای سازمان شرکای صلح با محوریت برجسته کردن تلاشهای مسالمت آمیز فلسطینیان برای پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین برگزار می شوند .

این سازمان تا 16 آوریل 2005 ، پنج کنفرانس برگزار کرده است . چهار کنفرانس دیگر عبارتند از :

  1. سال 1998 ( که پیش از این توصیف شد ) .
  2. ژانویه 1999 که طی آن زنان مختلفی در شهرهای گوناگون به سخنرانی پرداختند .
  3. نوامبر 1999 که در آن فقط دو زن به سخنرانی پرداختند که یکی از آنها یهودی آمریکایی و دیگری مسیحی فلسطینی بود که هر دوی آنها از وکلای حقوق بودند .
  4. سپتامبر 2001 که با سخنرانی سه زن و تحت تدابیر و محدودیتهای امنیتی و ناشی از وقایع 11 سپتامبر ، در 12 سپتامبر برگزار شد . در جریان این کنفرانس سخنرانان از شهرهای فیلادلفیا و کارولینای شمالی نیز بازدید کردند و پس از آن اجازه پرواز به شهرهای شیکاگو ، ایندیانا و بوستون به آنها داده شد .

در جریان این بازدیدها ، شرکت کنندگان در کنفرانس از شبکه های خبری و روزنامه هایی چون واشنگتن پست دیدار کردند .

همچنین مدعوین از طرف هیأت تحریریه روزنامه های مهم مورد استقبال قرار گرفته و فرصتی یافتند که سئوالاتی را با مسئولان این روزنامه ها درمیان بگذارند و به حقایق بسیار زیادی درباره مسائلی مانند حقوق بشر ، نقض حقوق بشر ، خشونت اسرائیل علیه فلسطینیان در سرزمین فلسطین و حتی در آمریکا ، از طریق این هیأتها دست پیدا کنند .

  1. 16 آوریل 2005 ، برگزاری این کنفرانس ، بهترین و مؤثرترین راه برای تنویر افکار عمومی آمریکا در قبال مسائل جهان و حقوق بشر و مطرح ساختن مشکلات بر سر راه مبارزه برای حقوق بشر و دفاع از آن در اذهان عمومی آمریکایی ها است . این سازمان مصمم است تا با حل مشکلات فلسطینیان ، صدای آنان را در سراسر مناطق و سرزمینهای فلسطینی به گوش مردم جهان برساند .

و - کتابخانه سازمان :

کتابخانه این سازمان مخزنی برای نگهداری انتشاراتی نظیر : بولتن ، کتاب ، مقالات و سایر مدارک مرتبط با فعالیتهای سازمان است . در آرشیو کتابخانه مواردی شامل نامه های درون سازمانی و نسخه هایی از فعالیتهای رسانه ای و همچنین مقالاتی که از طرف سازمان تهیه شده اند ، وجود دارد .

مآخذ :

  1. WWW.Partnersfor Peace.org.
  2. WWW. ajmuste.org/grants 2004.htm.
  3. WWW. assr.org/resources/123.html.15/8/2005.
  4. WWW. Lutheran volunteercorps.org/placement.htm.
  5. WWW. endtheoccupation.org/article.php? id=44.