زمین ( ماجرای فروش - به یهودیان )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


یکی از ادعاهای صهیونیستها در مورد اشغال سرزمین فلسطین ، خرید زمینهای فلسطینان است . آنها شایعه کردند که مردم فلسطین زمینهای خود را فروختند و با پول آن خوش گذرانی کردند و امروزه خواستار بازپس گیری زمینهای خود هستند . اما حقیقت ماجرا با آنچه شایعه و ترویج می شود کاملاً مغایرت دارد و فلسطینیان به رغم فریبهای مالی از سوی یهودیان و با وجود فشارهای اقتصادی انگلیسیها از زمینهای خود مواظبت کردند .

طبق آمار رسمی ، مساحت کل فلسطین حدود 27 میلیون دونم ( هر دونم تقریبا معادل 1000 مترمربع - یک جریب است ) می باشد و مجموع زمینهایی که یهودیان تا روز پایان قیمومیت انگلیس در 15/5/1948 به دست آورده بودند کمتر از دو میلیون دونم یعنی حدود 5/6 درصد کل مساحت فلسطین بود .

000/250 دونم و به عبارتی یک هشتم این دو میلیون دونم توسط عربهای فلسطین به فرش رفته که یا در شرایط بسیار سخت و یا در نتیجه خلع حاکمیت زمینهای عربی صورت گرفته است . حکومت قیمومیت انگلیس مساحتهای وسیعی از زمینهای فلسطین را براساس ماده دوم قیمومیت ، در اختیار یهودیان قرار داد . اما مابقی دو میلیون دونم که در اختیار یهودیان قرار گرفته است ، بدین شرح است :

000/650 دوم زمینهایی است که یهودیان در دوران حکومت عثمانی و در یک مقطع زمانی طولانی به دست آوردند و شامل زمینهای امیری ( حکومتی ) می شود . یهودیان ، این زمینها را به بهانه رونق دان به کشاورزی و احداث هنرستانهای کشاورزی به دست آوردند . 000/300 دونم توسط دولت قیمومیت انگلیس بلاعوض به یهودیان داده شد . ( اراضی حکومتی ) 000/200 دونم نیز در ازای مبالغ ناچیزی توسط دولت قیمومیت انگلیس به یهودیان داده شد . ( اراضی دولتی )

000/600 دونم زمینهایی است که یهودیان از تعدادی از لبنانیها و سوریهایی که در فلسطین ( مرج بن عامر ، دره الحوارث ، دشت حوله و غیره ) مالک زمین بودند خریداری کردند .

از بررسی آمار بالا روشن می شود که هفت هشتم زمینهایی که یهودیان به دست آوردند ، توسط افراد غیرفلسطینی بوده است . افزون بر این ، آنهایی که زمین خود را فروختند و یا دلالانی که واسطه فروش بودند ، توسط ملت فلسطین مجازات شده اند و هیچ یک از آنها جان سالم به در نبردند و عده ای نیز متواری شدند و به کشورهای دیگر گریختند . اجلاسهای سالانه علما و هیأتهای دینی نیز با صدور فتاوی ، کسانی را که زمین می فروختند و یا در امر فروش تسهیل می کردند ، تکفیر کرده و مرتد می دانستند ، که نه تنها در قبرستان مسلمانان دفن نمی شوند بلکه باید همه جانبه تحریم و بایکوت شوند . همایش کشیشان ارتدوکسی عرب در فلسطین نیز مصوبات مشابهی داشت .

مأخذ :

  1. نشریه صدای فلسطین اسلامی ، جنبش مقاومت اسلامی - حماس ، دفتر تهران ، شماره 38 .