انجمن عربی فلسطینی
به دنبال اعتراض شدید اعراب نسبت به تصمیمات کنفرانس سان ریمو* و تعیین هربرت سموئیل به عنوان نماینده عالیرتبه بریتانیا در فلسطین و پس از مخالفت مقامات این کشور با تشکیل دومین کنفرانس عربی فلسطینی* در بیت المقدس ، گروهی از فلسطینیها در دمشق به فعالیت پرداختند .
در تاریخ 31 مه 1920 تعداد زیادی از شخصیتهای فلسطینی در باشگاه عربی دمشق گردهم آمده و در مورد تأسیس جمعیتی به نام انجمن عربی فلسطینی تصمیماتی اتخاذ نمودند و برای کمیته اداری آن ، عارف العارف* ، رفیق تمیمی* ، محمدعزة دروزه ، معین ماضی* ، حاج محمدامین حسینی* ، ابراهیم قاسم عبدالهادی و سلیم عبدالرحمن را انتخاب کردند .
کمیته اداری پس از تشکیل این جلسه ، عارف العارف را به عنوان دبیرکل ، محمدعزة دروزه را به عنوان مسئول امور مالی و حاج محمدامین حسینی را به عنوان قائم مقام انجمن برگزید .
اولین کار انجمن دعوت از تمامی انجمنها و باشگاههای فلسطینی برای اتحاد و اقدام مشترک بود . علاوه براین زمینه را برای تشکیل کنفرانس فلسطینی در دمشق فراهم نمود و ضمن اعتراض به تصمیمات کنفرانس سان ریمو و تعیین هربرت سموئیل به عنوان نماینده عالیرتبه ، پیامی عمومی برای تمامی مسلمانان فرستاد و آنها را از خطرات صهیونیسم آگاه ساخت . علاوه براین ، یادداشت اعتراض آمیزی در مورد مسأله فلسطین به پاپ تسلیم نمود .
مآخذ :
- سفری ، عیسی : فلسطین العربیه بین الانتداب و الصهیونیه ، یافا 1937 .
- خله ، محمود کامل : فلسطین و الانتداب البریطانی 1922 - 1939 ، بیروت 1974 .
- دروزه ، محمد عزه : حلول الحرکة العربیه الحدیثه ، بیروت 1960 .