کنفرانس بین المللی همبستگی با خلق فلسطین

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۴ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


بین روزهای 4 تا 6/5/1979 کنفرانس بین المللی همبستگی با ملت فلسطین در بال ( بازل سوئیس ) برگزار شد . این کنفرانس با درخواست مجلس جهانی صلح با همکاری نهضت سویسی صلح و سازمان آزادی بخش فلسطین برگزار شد و هیأتهایی از 60 کشور و نمایندگانی از بیش از صد حزب و گروه سیاسی از نقاط مختلف جهان و نمایندگانی از طرف دبیرکل سازمان ملل متحد و بخش حقوق بشر آن و کمیته سازمان ملل متحد در مورد حقوق ثابت ملت فلسطین در این کنفرانس حضور پیدا کردند .

همچنین وکیل اسرائیلی فیلیسالانگر در این کنفرانس حاضر شد و سخنرانی ایراد کرد که متضمن شهادات واقعیتهایی از سیاست اسرائیل در اراضی اشغالی عربی و رژیم اشغالگر بر سرزمینها ، ثروتها و منابع آب در زمینهای عربی بود . وی سیاست اسرائیل را وحشیانه توصیف نمود و درباره روشهای سرکوب و اختناق و ارعاب که در مورد ساکنان آنجا به کار می رود صحبت نمود و به کشته شدن دانشجویان عرب و اجرای مجازاتهای دسته جمعی که منجر به آواره شدن بیست هزار فلسطینی از منازلشان که ویران گردیده است اشاره نمود . این کنفرانس در پایان کار خود چهار سند صادر کرد که مهمترین آنها عبارت است از :

1 - بیانیه عمومی :

در آن کنفرانس روشن نموده که معاهده کمپ دیوید و معاهده صلح مصر و اسرائیل تشکل دهنده توطئه خطرناک امپریالیسم ، صهیونیسم در خاورمیانه می باشد که باعث افزایش وخامت اوضاع و ایجاد راهی است در برابر احتمالات تجاوزات جدید اسرائیل . زیرا این دو معاهده پایه های صلح عادلانه در خاورمیانه را ، که قطعنامه های سازمان ملل برآنها تأکید نموده و آنها را مشخص کرده ، نقض می نماید . این پایه های صلح عبارت است از عقب نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از تمامی سرزمینهای عربی اشغالی از سال 1967 و تحقق حقوق ثابت ملی مردم فلسطین و از جمله حق تعیین سرنوشت و بازگشت به سرزمین و قلمرو خود و برپایی یک دولت مستقل .

کنفرانس در این بیانیه تدابیری را که نهمین کنفرانس سران عرب ( نک : سران عرب ، کنفرانسها - ) و کنفرانس وزرای خارجه و اقتصاد عرب ( بغداد ، مارس 1979 ) بعد از امضای معاهده مصر و اسرائیل اتخاذ شد را مورد تایید قرار داد . همچنین این کنفرانس از رد این دو توافقنامه مذکور توسط ملتهای عربی و مبارزه با آن دو برای برپایی صلح عادلانه براساس اجداد قطعنامه های سازمان ملل را مورد تأیید قرار داد .

2 - بیانیه ای درباره سیاست اسرائیل در سرزمینهای عربی اشغالی :

در این بیانیه بر نقض حقوق بشر توسط اسرائیل و افزایش این نقض حقوق بشر پس از امضای دو پیمان تکیه شده است . این کنفرانس سیاستهای توسعه طلبانه و اعمال غیر انسانی اسرائیل به خصوص بازداشت ها کورکورانه و شکنجه های جسمانی و عملیات سرکوب و اختناق اسرائیل را محکوم نمود . این کنفرانس از تمامی ملتها و حکومتها و سازمانها و احزاب و مؤسات دینی و اتحادیه های کارگری و دانشجویی دنیا خواست که بر ضد استعمار سرزمینهای عربی و نقض مکرر حقوق بشر در این سرزمینها توسط اسرائیل دست به اقداماتی بزنند .

3 - برنامه کار :

کنفرانس انجام تعدادی از کارها و فعالیتها برای تحقق هدفی که این کنفرانس برای آن تشکیل شده را تصویب کرد از جمله مهمترین این کارها و فعالیتها عبارتند

از :

  1. تنظیم کارهای تبلیغاتی در سطوح ملی با هدف " تشریح طبیعت مبارزه فلسطینی "
  2. ایجاد شبکه وسیعی از کمیته ها برای همبستگی باملت فلسطین به خصوص در کشورهایی که همانند این کمیته ها وجود ندارد .
  3. گسترش و تعمیق همکاری با سازمان ملل متحد در تمامی هیأتها و سازمانها و دستگاههایی که درباره حاکمیت فلسطین تشکیل شده است ، به خصوص کمیته سازمان ملل متحد برای به دست آوردن حقوق ثابت ملت فلسطین و کمیته سازمان ملل متحد درباره تحقیق درباره فعالیتهای اسرائیل که در تماس با حقوق بشر ساکنان اراضی اشغالی و یگان مخصوص فلسطین می باشد .
  4. دعوت از حکومتها برای اعمال فشار سیاسی و اقتصادی لازم بر اسرائیل تا مانع از نقض مکرر حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی گردند .
  5. برپایی اجتماعات و گردهمایی ها و کنفرانسهای بین المللی و منطقه ای و ملی برای بررسی ابعاد مختلف مسأله فلسطین و روشهای سیاسی اسرائیل و به خصوص استعمار سرزمینهای اشغالی توسط این رژیم .
  6. تنطیم یک برنامه تبلیغاتی برای رسوایی طبیعت دو توافقنامه کمپ دیوید و معاهده مصر و اسرائیل و آثار این دو توافقنامه بر ملت فلسطین و حقوق و آینده اش .

مأخذ :

  1. الموسوعة الفلسطینیة : " المؤتمر الدولی للتضامن مع الشعب الفلسطینی " ، جلد چهارم ، 1984 .