کارگران فلسطینی در سرزمینهای اشغالی: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۴
زیر گرفتن کارگران فلسطینی از سوی صهیونیستها و یا منع استخدام کارگران فلسطینی از سوی شرکتهای اسرائیلی به همراه اقدامات تحقیرآمیزی که کارفرمایان اسرائیلی علیه کارگران روزمزد فلسطین انجام می دهند همه فقط بخشی از واقعیات در مورد زندگی روزمره کارگران فلسطینی است . بخش دیگر واقعیات زندگی کارگران فلسطینی را می توان در آمار و ارقام هایی جست وجو کرد که هرچند به نظر می رسد هنوز با وضعیت زندگی ساکنان اصلی سرزمینهای اشغالی فاصله دارد اما تا حدودی می تواند بیانگر وضعیت فلسطینیان باشد .
برای مثال گزارش سازمان بین المللی کار ( ILO ) ، حاکی از آن است که نرخ بیکاری افراد بالای 15 سال در سرزمینهای اشغالی در سال 2004 میلادی به 26 درصد رسیده است .
این گزارش که در آخرین نشست سالیانه سازمان بین المللی کار در شهر ژنو سوئیس قرائت شد ، همچنین
تصریح کرده است که تعداد افراد فاقد هرگونه شغل در سرزمینهای اشغالی به رقم بی سابقه 224 هزار نفر رسیده است .
البته نرخ بیکاری موجود تنها نگرانی فلسطینیان محسوب نمی شود ، چرا که روند جذب کارگران فلسطینینیز در سال 2004 بدتر شده است .
آنچنان که گزارش سازمان جهانی کار نشان می دهد کمتر از نیمی از مردان جویای کار و فقط ده درصد از زنانی که در سن کار قرار دارند توانسته اند موفق به یافتن شغلی برای خود شوند .
این گزارش تصریح کرده است نرخ بیکاری در بین جوانان فلسطینی جویای کار که 15 تا 24 سال سن دارند افزون بر 40 درصد است که این میزان 5/1 برابر بیکاری افراد بزرگسال محسوب می شود .
گزارش سازمان جهانی کار افزوده است ، از هر سه جوان فلسطینی که در سنین بین 15 تا 24 سال قرار دارد یک نفر به مشاغل کاذب مشغول است که این رقم در افراد 25 تا 29 سال به 5 درصد می رسد .
مطابق گزارش دفتر نمایندگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد موسوم به OCHA ، در سال 2004 میلادی فقر عمومی فلسطینیان به علت افزایش بیکاری ، کاهش درآمد افراد شاغل و سیاست تخریب منازل و زمینهای کشاورزی فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی افزایش یافته است .
بنابراین گزارش ، تعداد افراد بیکار از سال 2000 میلادی با شتابی چشمگیر از 74 هزار نفر به 238 هزار نفر در سال 2004 رسیده است . این گزارش افزوده است که در سال 2004 هر فرد شاغل فلسطین به طور متوسط 4/6 نفر فرد فاقد شغل را سرپرستی کرده است .
گزارش سازمان ملل متحد همچنین خاطرنشان کرده است که در سال 2004 میلادی افزون بر 600 هزار فلسطینی قادر به برآورده ساختن نیازهای اولیه زندگی روزمره خود نبوده اند .
در گزارشی که از سوی دبیر کل اتحادیه کارگران فلسطینی به مناسبت روز جهانی کارگر در سال 2005 میلادی اعلام شد ، آمده است : سیاستهای رژیم صهیونیستی در پنج سال اخیر موجب شده است تا فقط هفت هزار کارگر فلسطینی ساکن کرانه باختری و نوارغزه اجازه کار در سرزمینهای اشغالی 1948 را داشته باشند . به گفته شاهد سعد ، در طی این سالها 120 هزار کارگر در بخش ساختمانی ، 30 هزار کارگر در بخش نساجی و بیش از 40 هزار کارگر در بخش حمل و نقل و گردشگری کار خود را از دست داده اند .
مسئول این اتحادیه کارگران فلسطینی افزوده است افزون بر محدودیتهای شغلی ، 165 کارگر فلسطینی در پنج سال گذشته از سوی نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده اند ، 8630 کارگر بازداشت شده و 2676 کارگر فلسطینی نیز زخمی شده اند .
این مقام فلسطینی همچنین تصریح کرده است ، مجموع همه کمکهایی که از سوی حکومت خودگردان و کشورهای خارجی به کارگران فلسطینی شده است فقط توانسته است ، هفت درصد از خسارتهای وارده به آنها را جبران کند .
در همین حال باید به اوضاع نامساعد تولیدکنندگان ، کارفرمایان و صاحبان صنایع در فلسطین نیز توجه داشت . آنچنان که گزارش مرکز آمار فلسطین نشان می دهد اوضاع اقتصادی کارفرمایان و صاحبان صنایع در فلسطین در سال 2005 در مقایسه با سال 2004 وخامت بیشتری را نشان می دهد .
مطابق بررسی های صورت گرفته از سوی مراکز تحقیقاتی فلسطین نیز 3/41 درصد صاحبان صنایع فلسطین مشکلات خود را ناشی از محدودیتهایی می دانند که رژیم صهیونیستی در دسترسی کارخانه های فلسطین به مواد خام ایجاد کرده است .
نتایج این بررسی همچنین بیانگر این نکته است که 44 درصد از صاحبان صنایع فلسطین با مشکلات مالی دست به گریبان هستند و مشکلاتی نظیر بازاریابی و انتقال کالاهای تولیدی کارخانجات به بازار مصرف را اصلی ترین مشکلات خود می دانند .
مآخذ :
- بولتن رویداد و گزارش فلسطین ، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی - علمی ندا ، 25/3/1384 ، شماره 8 .
- www. amin.org
- Palestine Central Bureau of Statisics Report, www. Pcbs.org
- Review of the Humantarian Situation in the occupied palesttinian Territory for 2004, United Nation office for coordinetion of Humanitrian Affaires ( OCHA )
- http : //english.Wafa.ps/body.asp?field=Enews$$id=2472 ( 16/04/2005 )