انجمن حقوقدانان دمکرات جهان: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۶
انجمن حقوقدانان دمکرات جهان ، موقعیت مهمی را بین سازمانهای تخصصی بین المللی دارا می باشد ، و از این جهت موضع گیری این انجمن در قبال مسأله فلسطین از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
این انجمن که در واقع یک سازمان غیردولتی است و از سوی سازمان ملل متحد و یونسکو *به عنوان انجمن مشورتی شناخته شده ، در سال 1946 تأسیس گردیده و از جمعیتها ، اتحادیه های حقوقدانان و متصدیان امور قضایی تشکیل یافته و مقر آن در بروکسل قرار دارد .
این انجمن براساس آئین نامه خود ، در جهت دستیابی به اهداف مندرج در منشور سازمان ملل متحد برای حمایت از صلح ، دفاع از حقوق و آزادیهای دمکراتیک و حمایت از استقلال و حاکمیت تمامی ملتها تلاش نموده و در مرحله اول ، از جنبشهای آزادیبخش جهان و آزادی خواهان که در مقدم بر همه آنها فلسطینیان قرار دارند پشتیبانی می کند . اهمیت جانبداری و حمایت انجمن از مسأله فلسطین بدین لحاظ است که یک سازمان بین المللی و نماینده اتحادیه های حقوقدانان 66 کشور دارای رژیمهای مختلف از جمله چند کشور عربی است . همچنین حقوقدانان فلسطینی که نمایندگی اتحادیه شان را برعهده دارند ، عضو فعال انجمن می باشند ( نک : حقوقدانان فلسطینی اتحادیه کل - )
موضع گیریهای این انجمن جنبه اصولی دارد و هرآنچه در رابطه با مسأله فلسطین از سوی آن منتشر می شود ، بر حقوق بین المللی و تصمیمات سازمان ملل متحد متکی می باشد .
این انجمن به منظور بررسی مسأله فلسطین کنفرانسها و سمینارهای متعددی تشکیل داد و در این جلسات حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود ، تشکیل کشور مستقل و ضرورت شرکت دادن این ملت دریافتن راه حل برای مشکل خاورمیانه را صریحا مورد تأکید قرار داد . مهمترین کنفرانسها و سمینارهایی که تشکیل شد عبارتند از :
- گردهمایی دفتر انجمن که از تاریخ 20 الی 22 ژانویه 1978 در الجزایر تشکیل گردید و در آن تاکید شد که صلح خاورمیانه بایستی براساس محترم شمردن اصول مبادی حقوق بین المللی مبتنی باشد ، اشغال سرزمینهای عربی توسط ( اسرائیل ) و احداث شهرکها در این سرزمین ها ، به مفهوم زیرپانهادن تصمیمات سازمان ملل متحد و اصول بین المللی است که براساس آن ، تصرف هر مکانی از طریق اعمال زور ، اقدامی نامشروع محسوب می شود .
- گردهمایی دفتر انجمن از 23 الی 25 مارس 1979 در بغداد تشکیل شد و در آن تصمیمی پیرامون تشکیل کنفرانس جهانی کارشناسان حقوق بین المللی برای روشن ساختن ماهیت مبارزه برحق ملت فلسطین اتخاذ گردید .
- سمینار جهانی پاریس از 29 الی 30/9/1979 برای بررسی جنبه های حقوقی دو قرارداد کمپ دیوید* و موافقتنامه مصر و اسرائیل *تشکیل گردید .
این سمینار دو قرارداد کمپ دیوید را به خاطر تضاد با بندهای زیر ، محکوم نمود :
- بند دوم از ماده اول منشور ملل متحد ، اصل مساوات ملتها در حقوق و تعیین سرنوشتشان را تصریح می نماید .
- منشورهای بین المللی حقوق بشر .
- چارچوب کلی حقوق بین المللی مطابق قطعنامه 1514 مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادره 14 دسامبر 1960 ( درخصوص ریشه کن ساختن استعمار و اعطای حق تعیین سرنوشت برای خود ملتها ) .
- بیانیه شماره 2625 صادره 1970 از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون اصول حقوقی بین المللی ویژه روابط دوستانه بین کشورها .
سمینار مذکور دو قرارداد فوق را براساس اصل 53 از موافقتنامه وین ( 29/3/1963 ) ملغی تلقی نمود . این موافقتنامه تصریح می کند هر قراردادی که هنگام انعقاد ، با اصول حقوق بین المللی مغایرت داشته باشد ، باطل است .
به نظر این انجمن ، دو قرارداد مزبور ، مفاد حقوق بین المللی در رابطه با کشمکش خاورمیانه به ویژه قطعنامه های 3236 و 3237 مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادره 1974 پیرامون حقوق ثابت و ملی مردم فلسطین و اعطای عنوان نماینده قانونی این ملت به سازمان آزادیبخش فلسطین* از سویسازمان ملل متحد را نادیده گرفته است .
مأخذ :
- الموسوعة الفلسطینیة ، جلد دوم ، 1948 .