آموزگاران فلسطینی ( اتحادیه کل - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱
تدارک برای تأسیس اتحادیهی کل آموزگاران فلسطین از سال 1969 آغاز شد . ادارهی سازماندهی مردمی ، وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین ، کمیتههای مقدماتی را متشکل از آموزگاران فلسطین و سوریه ، لبنان ، کویت ، عراق ، مصر ، الجزایر ، مراکش و لیبی تشکیل داد . وظیفهی این کمیتهها دعوت از آموزگاران فلسطینی جهت عضویت در اتحادیه برای تدارک برگزاری اولین کنگره آن بود که پس از انجام انتخابات اتحادیههای محلی و شاخههای آن صورت میگرفت . جالب توجه است که آموزگاران فلسطین که در کنگره ششم آموزگاران عرب در اسکندریه ( 21 - 16/1969 ) شرکت کرده بودند ، آن را وادار کرده بودند تا در رابطهی با عضویت اتحادیه فلسطین - که هنوز در مراحل مقدماتی بود - در اتحادیهی کل آموزگاران عرب رأی موافق بدهد . این اقدام پس از آنکه ادارهی سازماندهی مردمی هیأتی برای ریاست موقت اتحادیه معین کرد صورت گرفت .
کنگره ملی اول اتحادیهی کل آموزگاران فلسطین در روزهای 8 - 5 ژوئیه 1972 یعنی سه سال پس از تأسیس آن ، در دمشق برگزار شد . تأخیر در برگزاری کنگره تا آن زمان به علت شرایط دشواری بود که انقلاب فلسطین را از سال 1970 در برگرفتهت بود و همچنین وضعت خاص آموزگاران فلسطین که در چندین کشور عربی پخش بودند و در بخشهای گوناگونی چون سازمان کمک به پناهندگان فلسطینی ، و مدرسههای دولتی و خصوصی به کار اشتغال داشتند . و این نشانهی تفاوت در وضع کاری و نیز قدرت تحرک آموزگاران بود .
تعداد اعضای کنگره 48 نفر بود که 40 نفر آنها به نمایندگی شاخههای : مراکش ، الجزایر ، لیبی ، مصر ، لبنان ، سوریه ، عراق و کویت در جلسات حضور یافتند .
کنگره ، هیأت عمومی امنا را با هفت عضو برگزید و در پایان جلسات خود اعلامیهای سیاسی صادر کرد و در آن بر پایبندی اتحادیه به برنامهی سیاسی انقلاب فلسطین تأکید ورزید . اما در قلمروی سندیکایی ، کنگره بر " لزوم به کار گرفتن بیشترین تلاشها جهت تقویت تواناییهای ذاتی در همهی زمینهها " تأکید داشت . کنگره همچنین تشکیل صندوقهای تأمین اجتماعی را در همهی شاخهها مقرر کرد و تصمیماتی برای حمایت و بهبود وضعیت آموزگاران فلسطین و بالا بردن سطح سندیکایی اتحادیه اتخاذ کرد و خود را بخشی از طبقه کارگر فلسطین به حساب آورد . همچنین مقرر کرد که با سایر سازمانهای مردمی فلسطین برای ایجاد تشکیلات سندیکایی فلسطین واحد در چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین ارتباط برقرار نماید . کنگره همچنین مقرر کرد تا رابطهی خود را در صحنهی عربی با اتحادیهی کل آموزگاران عرب و در صحنه بینالمللی با اتحادیهی جهانی آموزگاران ( ویز ) که سندیکاهای پیشرو را دربر میگرفت ، تقویت کند .
این اتحادیه کنگره دوم خود را در روزهای 29 - 25 ژوئیه 1075 در تونس برگزار کرد . در این کنگره نماینگانی از کشورهای سوریه ، لبنان ، اردن ، عراق ، کویت ، مصر ، لیبی ، الجزایر ، مراکش و کشورهای عربی حوزهی خلیجفارس و یمن جنوبی و شاخههای فلسطین اشغالی حضور داشتند و در آن هیأت عمومی امنا انتخاب شد و اعلامیهای سیاسی صادر گردید که در آن بر پشتبانی از رهبری فلسطین در مبارزاتش علیه توطئه امپریالیسم و صهیونیسم تأکید شده بود . در این اعلامیه همچنین بر آمادگی آموزگاران برای از خودگذشتگی در راه تحقق اصول و هدفهایی که انقلاب بهخاطر آنها آغاز گشته بود مورد تائید قرار گرفت .
محتویات
الف - متن آئیننامهی اتحادیهی آموزگاران :
اتحادیهی کل آموزگاران فلسطین مؤسسهای است مردمی و یکی از پایگاههای انقلاب فلسطین بهشمار میرود .
ب - اصول اتحادیه :
- اتحادیه به پیمان میهنی فلسطین که از طرف شورای ملی فلسطین در سال 1968 صادر گشت پایبند است .
- اتحادیه بر این باور است که آزادسازی فلسطین انجام نمیگیرد مگر با مبارزهی مسلحانه و به سهم خود با تمام قدرت در تحقق این هدف شرکت خواهد کرد .
- اتحادیه بر لزوم عمیقتر کردن مفهوم وحدت ملی در میان تودههای عربی فلسطین ، ایمان دارد .
- اتحادیه متعهد میشود که در بسیج ملی برای عمیقتر کردن مشارکت تودههای عربی در انقلاب فلسطین سهیم باشد .
- اتحادیه خود را متعهد میبیند که در پرورش نسلهای عربی فلسطین راه انقلابی را بپیماید و در آنها عشق به مردم و میهن و مبارزه برای آزادی کامل خاک فلسطین را تقویت کند .
- اتحادیه خود را متعهد میبیند که از حقوق مادی ، ادبی و سیاسی اعضای خود را حد امکان پشتیبانی کند .
ج - وظایف اتحادیه و هدفهای آن :
اتحادیه در صحنهی فلسطین در زمینههای زیر فعالیت خواهد کرد :
- تقویت روحیهی همکاری و فعالیت دسته جمعی در میان آموزگاران و بیشتر کردن آگاهی حرفهای و انقلابی آنان .
- بهبود شرایط معیشتی و حرفهای آموزگارام
- مشارکت در بالا بردن سطح فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی ملت فلسطین
- معرفی و شاخص کردن روحیهی مبارزاتی ملت فلسطین .
- فراهم آوردن فرصتهای آموزشی برای فرزندان ملت فلسطین و مبارزه با بیسوادی در میان آنها .
- مقاومت و ایستادگی در برابر اشغالگری صهیونیستی و برنامههای تربیتی و آموزشی آن در سرزمینهای اشغالی .
در صحنهی عربی : اتحادیه در زمینههای زیر فعالیت خواهد کرد :
- بسیج تودههای عرب برای مشارکت در انقلاب فلسطین و پشتیبانی از آن .
- مشارکت در مبارزه با بیسوادی در میان تودههای عرب
- عملی کردن پیوند عمیق آموزگاران فلسطین با مردم و آگاه کردن آنها دربارهی هدفهای انقلاب فلسطین
- همکاری محکم با آموزگاران عرب در تمام زمینهها برای خدمت به مسألهی فلسطین و مسائل عربی .
- مشارکت با تودههای عربی در شکستن توطئهها و جلوگیری از تصفیهی نژادی که هدف آنها براندازی انقلاب فلسطین میباشد . در صحنهی جهانی اتحادیه در زمینههای زیر فعالیت خواهد کرد :
- تقویت روابط با اتحادیههای و سندیکاهای کشورهای دوست برای ایستادگی در برابر صهیونیسم و امپریالیسم جهانی .
- جلبنظر سندیکاها در تمامی نقاط جهان در جهت حمایت از انقلاب فلسطین
- همبستگی با تمامی اتحادیهها و سندیکاهایی که ملتهای آنها درگیر نبردهای آزادیبخش هستند .
د - ساختار تشکیلاتی اتحادیه :
ساختار تشکیلاتی اتحادیه به شیوهی زیر تکمیل میشود :
- مدرسه : واحد اصلی ساختمان اتحادیه است
- اداره : اداره از مجموعهای از واحدها تشکیل میشود
- منطقه : یک منطقه از چندین اداره تشکیل میشود
- اتحادیه : مجموع مناطق یک کشور ، اتحادیهی آموزگاران فلسطین در آن کشور را تشکیل میدهد
- اتحادیهی کل : مجموع " اتحادیهها " اتحادیهی کل آموزگاران فلسطین را تشکیل میدهد
ه - - هیأتهای اتحادیه :
- کنگره عمومی : بالاترین مقام قانونگذاری در اتحادیه کنگره عمومی است و هر سه سال یک بار برگزار میشود . وظایف آن تعیین سیاست کلی اتحادیه و تهیهی طرحهای لازم در جهت رسیدن به هدفهای ملی و حرفهای اتحادیه ، و انتخاب اعضای هیأت عمومی امناء میباشد .
- هیأت عمومی امنای : این هیأت ، مقامی است که فعالیتهای روزمرهی اتحادیه را سامان میدهد و بر اجرای طرحهای تصویب شده در کنگرهی عمومی نظارت میکند .
- کنگرهی کشوری : این کنگره ، بالاترین مقام اتحادیههای کشوری است که سالی یک بار برگزار میشود و سیاست سالانهی اتحادیه را بهنحوی که با مقررات کنگرهی عمومی تعارض نداشته باشد تعیین میکند ، همچنین طرحهای اجرایی و عملی کردن هدفهای اتحادیه را تهیه کرده و اعضاء کمیتهی اجرایی اتحادیه را انتخاب میکند .
- کمیتهی اجرایی اتحادیه : این کمیته مقامی است که فعالیتهای روزمره اتحادیه را سرپرستی میکند و وظیفه دارد طرح تهیه شده توسط کنگرهی کشوری را در جهت تحقق هدفهای اتحادیه عملی کند .
و - جایگاه اصلی اتحادیه در دمشق است و در بیشتر کشورهای عربی شاخههای فرعی دارد .
ز - اتحادیه در مجلس ملی فلسطین عضویت دارد و به مقررات و برنامههای شورای مزبور مقید میباشد .
مآخذ :
- الموسوعةالفلسطینیة ، جلد اول ، 1984 .